Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 07:42

Πύργος: Φεύγουν οι λυόμενες αίθουσες του 1ου ΓΕΛ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Θα χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικοί χώροι σε άλλες σχολικές μονάδες

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Μετά την μεταφορά του 1ου Λυκείου Πύργου, σειρά έχουν οι λυόμενες αίθουσες που φιλοξενούσαν μέχρι πέρυσι τους μαθητές, να φύγουν από το χώρο δίπλα από το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και να τοποθετηθούν ως βοηθητικοί χώροι σε άλλες σχολικές μονάδες. Η Δημοτική Αρχή Πύργου δρομολογεί ήδη την απεγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών

Συνολικά θα απεγκατασταθούν οκτώ λυόμενες αίθουσες (δύο τεμαχίων έκαστη) και θα τοποθετηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου, η χρήση των οποίων θα είναι αποκλειστικά ως βοηθητικοί χώροι και όχι ως αίθουσες διδασκαλίας, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος.

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιά, οι οκτώ αίθουσες-συνολικά 16 τεμάχια- θα δοθούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου έχουν έλλειψη χώρου και θα αξιοποιηθούν βοηθητικοί χώροι. Είχε γίνει αίτημα στην Υπηρεσία μας, από το αρμόδιο Τμήμα Παιδείας, κατόπιν αιτήσεων πολλών διευθυντών σχολείων. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και σύντομα οι λυόμενες αίθουσες θα επισκευαστούν για να είναι λειτουργικές και θα τοποθετηθούν προς χρήση σε άλλα σχολεία» δηλώνει στο ilialive.gr ο κ. Παναγόπουλος. «Παράλληλα, θα καθαριστεί ο χώρος, ο οποίος ανήκει στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή καθώς έχει ήδη κατατεθεί ως πρόταση στην ΟΧΕ για τη συνολική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 11:13

Σχετικά Άρθρα

  • Εορτασμός 28 Οκτωβρίου 1940 από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
    Εορτασμός 28 Οκτωβρίου 1940 από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου

    Η Εορτή της Σημαίας και το ιστορικό «ΟΧΙ» ενάντια στην εισβολή των Ιταλών κατακτητών στην Ελλάδα το 1940 θα εορταστούν από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στις 9:30 π.μ. με τη συμμετοχή του Δήμου Πύργου.

    Συγκεκριμένα, το σχολείο έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, καθηγητή Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, εκδότη του επιστημονικού περιοδικού “Journal of Oriental and African Studies” καθώς και των επετηρίδων «Νέος Ελληνισμός» και «Πελοποννησιακά Γράμματα» ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Το έπος των Ελλήνων 1940-1941». Θα προβληθεί βίντεο με χαιρετισμό του κ. Σταθακόπουλου Δημητρίου, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, συνεργάτη του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Σπουδών.

    Ο καθηγητής κ. Χρήστος Σαργέντης θα μιλήσει για την εορτή της σημαίας καθώς θα προβληθεί και βίντεο με τα γεγονότα 1939-1945. Η εορτή θα πλαισιωθεί με τραγούδια από ομάδα μαθητών του σχολείου με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Αλέξη Μπαλαμάτση και του κ. Νίκου Μάστορα, πρώην διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου.

    1o gel 28i 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο ΓΕ.Λ. Πύργου: Εορτασμός 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού
    1ο ΓΕ.Λ. Πύργου: Εορτασμός 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

    Στα πλαίσια της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αθλούμαστε μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη ζωή» στο σχολείο μας, το 1ο ΓΕ.Λ. Πύργου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες.

    Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία του «Ευ αγωνίζεσθαι» αλλά και το «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης.

    Μέσα σε αυτά τα πλαίσιο, οι ενασχολούμενοι με το μπάσκετ μαθητές θα επιδοθούν στην παρουσίαση τεχνικών και θα συμμετέχουν σε φιλικό αγώνα μεταξύ των μαθητών όλων των τάξεων. Θα γίνουν αγώνες βόλεϊ, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και θα λάβουν χώρα και άλλες αθλητικές δράσεις με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του σχολείου κας Αθηνάς Τσαρμποπούλου. Επιπλέον, θα προβληθεί υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και διάφορα σχετικά κείμενα όπως ο Ολυμπιακός Ύμνος. Τέλος, στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης θα προβληθεί η σχέση των Μαθηματικών με το μπάσκετ που έχει επιμεληθεί ο μαθηματικός κ. Γιώργος Ζήρος σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο ο οποίος θα παραστεί στον εορτασμό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ Κοροίβου Αμαλιάδας Στράτος Βουλγαρόπουλος, Αριστοτέλης Σωτηρίου και Γιώργος Αρνόκουρος, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος και σε διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του σχολείου.

    (Δελτίο τύπου)

  • 1ο ΓΕ.Λ. Πύργου: Ευχαριστήριο προς την Ι.Μ. Ηλείας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιο 
    1ο ΓΕ.Λ. Πύργου: Ευχαριστήριο προς την Ι.Μ. Ηλείας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιο 

    Το 1ο ΓΕ.Λ. ΠΥΡΓΟΥ εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας & Ωλένης για την εξαιρετική πράξη αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους μαθητές μας. Η πρόσφατη δωρεά χρηματικού ποσού στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί μια συγκινητική αναγνώριση των προσπαθειών και της αφοσίωσής τους στην επίτευξη των στόχων τους.

    Η γενναιόδωρη αυτή κίνηση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας & Ωλένης δεν ενισχύει απλώς τους μαθητές μας οικονομικά, αλλά τους εμψυχώνει, ενθαρρύνοντας τους να συνεχίσουν με σθένος και αποφασιστικότητα την ακαδημαϊκή τους πορεία.

    Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας, κ.κ. Αθανάσιο, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής προσφοράς. Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τη νέα γενιά, η οποία αποτελεί το μέλλον της κοινωνίας μας.

    Με εκτίμηση,

    Η Δ/ντρια Κλάδη Ρεβέκκα Αικατερίνη

    και Ο Σύλλογος Διδασκόντων

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το 1ο ΓΕΛ Πύργου για τους επιτυχόντες μαθητές
    Το 1ο ΓΕΛ Πύργου για τους επιτυχόντες μαθητές

    Αγαπητά μας παιδιά,

    Έφτασε η μέρα που περιμένατε καιρό. Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της σχολικής σας διαδρομής και το άνοιγμα ενός νέου και συναρπαστικού κύκλου στη ζωή σας, καθώς πολλοί από εσάς σε λίγο θα είστε φοιτητές ή σπουδαστές.

    Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε όσα ονειρεύεστε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο με όπλο τις γνώσεις σας ,τις αξίες και τις αρχές που σάς πρόσφερε το σχολείο σας και η οικογένειά σας. Να ξεκινήσετε διαδρομές προσωπικές, ακαδημαϊκές, επαγγελματικές.
    Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, ίσως να μην γνωρίζετε με απόλυτη βεβαιότητα τι θα κάνετε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Το πιο σημαντικό όμως είναι να έχετε ένα όραμα, έναν στόχο και να προσπαθείτε για αυτό, καθώς θα σας δίνει δύναμη, θα σας κρατά όρθιους και δυνατούς στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας.
    Αγαπητοί γονείς, τα παιδιά σας και παιδιά μας μεγάλωσαν. Ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, χάρη στην δικής σας στήριξη, στις δικές σας προσπάθειες και θυσίες. Δικαιολογημένα σήμερα τα καμαρώνουμε όλοι, γονείς και καθηγητές που τα στηρίξαμε και τα καθοδηγήσαμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας, καθώς στην ζωή τους τα περιμένουν πολλές και σημαντικές. Εμείς θα τα παρακολουθούμε κάθε μέρα καθώς θα γίνονται πιο δυνατά, πιο ώριμα, καλύτερα από εμάς.

    Αγαπητά μας παιδιά, ο επόμενος Σεπτέμβρης θα σας βρει αλλού και αλλιώς. Παραφράζοντας τους στίχους του Νίκου Γκάτσου, τρέξτε, πετάξτε, κυνηγήστε πουλιά και όνειρα και κάθε μέρα κολυμπήστε σε πιο βαθιά νερά. Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε να φτάσετε όπου μπορείτε, ακόμη και εκεί που νομίζετε ότι δεν μπορείτε. Να πάντα είστε γεροί, τυχεροί και ευτυχισμένοι.

    Η Δ/ντρια του 1ου ΓΕΛ Πύργου Ρεβέκκα Αικατερίνη Κλάδη και ο Σύλλογος των διδασκόντων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 1ο ΓΕΛ Πύργου: Και αέρα στα πανιά μας - Μια Βραδιά Γεμάτη Χαμόγελα και Συγκινήσεις
    1ο ΓΕΛ Πύργου: Και αέρα στα πανιά μας - Μια Βραδιά Γεμάτη Χαμόγελα και Συγκινήσεις

    Η καλοκαιρινή γιορτή του 1ου ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ ήταν μια εκδήλωση που συνδύασε μουσική, χορό, μαθητικά δρώμενα και τη συμμετοχή γονέων, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σχολική χρονιά. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

    Η μουσική και ο χορός είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην γιορτή. Η εκπαιδευτικός Αθηνά Τσαρμοπούλου είχε επιμεληθεί μια σειρά από θεατρικά δρώμενα και χορευτικά μαθητών που καθήλωσαν τους θεατές. Η μαθητική μπάντα ερμήνευσε μια σειρά τραγουδιών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδών ενώ ο εκπαιδευτικός Αλέξης Μπαλαμάτσης μαζί με την ορχήστρα των μαθητών παρουσίασαν μια σειρά από τραγούδια προκαλώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους. Εντυπωσιακό ήταν και το video με τις δράσεις του σχολείου, την χρονιά που προηγήθηκε, από την εκπαιδευτικό Αγγελική Παπαγεωργίου. Οι γονείς, που παρακολούθησαν με συγκίνηση, δεν έκρυψαν την υπερηφάνειά τους για τα παιδιά τους.

    Η αποχαιρετιστήρια τελετή για τους αποφοίτους της Γ' Λυκείου ήταν μια από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της βραδιάς. Με λόγια γεμάτα αγάπη και ευχές για το μέλλον, οι καθηγητές και οι συμμαθητές τους αποχαιρέτησαν τους αποφοίτους, οι οποίοι ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

    Αφυπηρέτηση του Διευθυντή: Ένα Σημαντικό Αντίο

    Η βραδιά είχε και μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς σηματοδοτήθηκε από την αφυπηρέτηση του διευθυντή του σχολείου,Φωτεινόπουλου Γιώργου, ο οποίος αφιέρωσε πολλά χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές τον τίμησαν με θερμά λόγια, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του στην ανάπτυξη του σχολείου.

    Η γιορτή έκλεισε με ευχές για καλό καλοκαίρι και την υπόσχεση ότι όλοι θα ξαναβρεθούν τον Σεπτέμβρη, έτοιμοι για μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες. Με χαμόγελα, συγκινήσεις και πολλές αναμνήσεις, η βραδιά αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

    1o gel giort lix 2

    1o gel giort lix 4

    1o gel giort lix 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Οι δραστηριότητες του 1ου ΓΕΛ Πύργου
    Οι δραστηριότητες του 1ου ΓΕΛ Πύργου

    Εικοσαήμερο δράσεων για το 1ο ΓΕΛ Πύργου που υλοποιήθηκαν με αφορμή την Εαρινή Ισημερία, τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας ποίησης και την Πανελλήνια σχολική ημέρα φιλοζωίας. Ομάδες μαθητών με την καθοδήγηση των καθηγητών τους ανέπτυξαν δραστηριότητες ή συμμετείχαν σε αυτές.

    Έτσι την 21η Μαρτίου, πρώτη μέρα της Άνοιξης, όπου το φως κερδίζει το σκοτάδι, το σχολείο γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης. Η ιστορία της ξεκινά από την Ελλάδα. Το 1997 ο ποιητής Μιχάλης Μήτρας πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να γιορτάζεται η ημέρα της Ποίησης. Η Λύντια Στεφάνου, από τις γνωστές ποιητικές φωνές της Μεταπολεμικής Ποίησης, είπε ότι η πρώτη μέρα της Άνοιξης είναι η κατάλληλη για τη γιορτή της Ποίηση γιατί συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους. Και ο Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης στην UNESCO, πρότεινε η 21η Μαρτίου να κηρυχτεί Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, τον Οκτώβρη του 1999, η 21η Μαρτίου κηρύχτηκε η Παγκόσμια μέρα της Ποίησης. Να και το σκεπτικό της απόφασης:

    «Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ, ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη, αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της. Οι πολύ δημοφιλείς ποιητικές αναγνώσεις μπορεί να συμβάλουν σε μια επιστροφή στην προφορικότητα και στην κοινωνικοποίηση του ζωντανού θεάματος και οι εορτασμοί μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για την ενίσχυση των δεσμών της ποίησης με τις άλλες τέχνες και τη φιλοσοφία, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η φράση του Ντελακρουά "Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση"»…

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη του σχολείου προβάλλοντας το έργο των δύο Πύργιων ποιητών μας, του Τάκη Σινόπουλου και του Γιώργη Παυλόπουλου. Οι συμμετέχοντες μαθητές γνώρισαν την ζωή τους και το έργο των ποιητών ενώ διαβάστηκαν και ποιήματά τους. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η καθηγήτρια φιλόλογος κ. Γεωργία Ταγαρίδη σε συνεργασία με τις φιλολόγους κ. Μαρία Νάρρου και κ. Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου. Η δράση συνδυάστηκε με διαγωνισμό ποίησης για τους μαθητές του σχολείου στον οποίο ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην μαθήτρια της Β΄ λυκείου, Πρινιανάκη Ιωάννα ενώ όσων μαθητών τα ποιήματα ξεχώρισαν τους δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

    1o gel draseis 2

    1o gel draseis 3

    Το πείραμα του Ερατοσθένη: Υπολογισμός της περιφέρειας της Γης

    Ένα από τα πιο όμορφα επιστημονικά πειράματα στην ιστορία της Φυσικής είχαν την ευκαιρία στις 20-03-2024, να πραγματοποιήσουμε οι μαθητές της Ά Λυκείου του 1ου ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ. Με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού φυσικών επιστημών κ. Παναγιωτόπουλου Θεόδωρου πραγματοποίησαν το «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης». Την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, που χαρακτηρίζεται ως «αρχή της Άνοιξης», ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Έτσι, θεωρείται «ευκαιρία» να επαναλάβουμε το πείραμα του Ερατοσθένη, αφού γνωρίζουμε τον τόπο που ο Ήλιος ρίχνει τις ακτίνες του κατακόρυφα. Αφού ενημερωθήκαν για τον Ερατοσθένη και τον τρόπο μέτρησης της ακτίνας της γης, στο προαύλιο του σχολείου υπολόγισαν την περιφέρεια της Γης χρησιμοποιώντας βασικά στοιχεία τριγωνομετρίας, επαναλαμβάνοντας έτσι το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Η δράση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    1o gel draseis 4

    1o gel draseis 5

    1o gel draseis 5Σχολική μέρα φιλοζωίας

    Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου και το 1ο ΓΕΛ Πύργου ανταποκρίθηκε στην πρόταση του υπουργείου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υλοποίηση δράσεων στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας. Έτσι οι μαθητές του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική ημέρα. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του σχολείου ο Ανθυπαστυνόμος κ. Διονύσιος Μαργαρώνης, χειριστής αστυνομικού σκύλου Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και εκπαιδευτής , η κ. Καλαντζή Λαμπρινή, μέλος Φιλοζωικής οργάνωσης, ο κ. Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος ιδιοκτήτης Γερμανικού λυκόσκυλου, ο κ. Στάθης Μπίνης, ιδιώτης, εκτροφέας ράτσας ΛΑΓΓΟΤΟ, και ο κ. Νικολόπουλος Ανδρέας ιδιώτης εκτροφέας Γερμανικών Ποιμενικών, ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον τρόπο διαχείρισης και την αντίληψη της συμπεριφοράς των ζώων. Παρείχαν πληροφορίες για την φροντίδα που πρέπει να παρέχουμε στα ζώα συντροφιάς αλλά και για την προστασία των αδέσποτων ζώων και το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τον ανθυπαστυνόμο κ. Μαργαρώνη για την επιχειρησιακή δράση του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9. Στην συνέχεια ο κ. Μαργαρώνης(με τον σκύλο ALIMAN) και σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες σκύλων κ. Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο (με τον σκύλο ARCO) και κ. Θέμη Αλαμάνο (με το σκύλο ΑΓΙΑΞ ) πραγματοποίησαν επίδειξη. Οι ιδιοκτήτες έδωσαν συγκεκριμένες εντολές και τα σκυλιά ανταποκρίθηκαν σε αυτές προστατεύοντάς τους. Επίσης όλοι οι προσκεκλημένοι με τα σκυλιά που συνόδευαν προέβησαν σε αλληλεπίδραση με τους μαθητές, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα συντροφιάς.

    1o gel draseis 6

    1o gel draseis 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας
    Συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

    Μια ξεχωριστή διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετείχαν σε θεματική εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα».

    Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Γεωργοπούλου Μαρία και κ. Λιάγκουρα Χρίστο, με εστίαση σε επιλεγμένα μνημεία του Αρχαιολογικού Χώρου και εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με τη διοργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα. Είχαν έτσι την ευκαιρία να προσεγγίσουν με τρόπο βιωματικό το κορυφαίο σύμβολο του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στον τόπο όπου γεννήθηκε.

    Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στον ευρύτερο χώρο και στη σύγχρονη Ολυμπία, απολαμβάνοντας το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

    Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Ιστορίας, με αφορμή και την επικείμενη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τη 16η Απριλίου 2024.

    Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Σαργέντη Βασιλική, Αθανασοπούλου Ελένη, Παπαδόπουλος Σπύρος, Πίππα Αριστέα, Αντωνόπουλος Χαράλαμπος και Καραπαναγιώτου Χριστίνα.

    Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γεωργοπούλου Μαρία και τον κ. Λιάγκουρα Χρίστο για την απόλυτα κατατοπιστική, αλλά και ευχάριστη ξενάγηση των μαθητών μας.

    1o gumnasio ef arx 2

    1o gumnasio ef arx 3

    1o gumnasio ef arx 4

    1o gumnasio ef arx 5

    1o gumnasio ef arx 6

    1o gumnasio ef arx 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συγχαρητήριο Μήνυμα του 1ου ΓΕΛ Πύργου για την επιτυχία των μαθητών του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
    Συγχαρητήριο Μήνυμα του 1ου ΓΕΛ Πύργου για την επιτυχία των μαθητών του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων της φετινής σχολικής χρονιάς έπεσε και τυπικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μας. Ο διευθυντής και ο σύλλογος των καθηγητών του 1ου ΓΕ.Λ. ΠΥΡΓΟΥ δραττόμεθα της ευκαιρίας να εκφράσουμε στους μαθητές μας και τους αποφοίτους μας τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας!

    Αγαπητά μας παιδιά,

    Η επιτυχία σας τιμά το σχολείο μας και γεμίζει με αισιοδοξία και περηφάνια τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, την πόλη σας!

    Μας θυμίσατε ότι με θέληση, ζήλο, υπομονή, επιμονή και πίστη στις δυνατότητες μας και προσήλωση στον στόχο μας μπορούμε να πετύχουμε τα όνειρά μας. Δώσατε ένα καλό μάθημα στους μικρότερους συμμαθητές σας ότι μόνο με κόπο και μόχθο κερδίζεις και φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα ένας κύκλος της ζωής σας γεμάτος σκληρή προετοιμασία, επίπονες προσπάθειες και θυσίες ολοκληρώθηκε. Από αύριο ένας νέος κύκλος ξεκινάει γεμάτος προκλήσεις, αγωνίες και ευκαιρίες.

    Για όσους μαθητές μας δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εμείς πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε σίγουροι ότι με υπομονή, επιμονή και θάρρος θα αδράξετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά σας. Η μη επίτευξη ενός στόχου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένδειξη αποτυχίας αλλά αφορμή για μια νέα προσπάθεια. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι απλά μια δοκιμασία από τις πολλές που επιφυλάσσει η ζωή. Είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε πολλές ακόμη ευκαιρίες και εναλλακτικές επιλογές για προσωπική πρόοδο, καθώς υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσετε στην επιτυχία , αρκεί να μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας. Όπως έλεγε και ο μεγάλος παίκτης του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν: «Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Αυτός όμως είναι ο λόγος που έφτασα στη κορυφή».

    Σε όλους σας, παιδιά μας, αποφεύγοντας τις δογματικές συμβουλές, ως «μεγαλύτεροι», σας ευχόμαστε:

    Να κυνηγάτε πάντα τη γνώση με πάθος, να μη συμβιβάζεστε με το μέτριο και το συνηθισμένο, αλλά να αγαπάτε το «μέτρο». Να γίνετε οι φορείς των νέων ιδεών και των πρωτοπόρων αντιλήψεων που θα ταράξουν δημιουργικά τα στάσιμα νερά της εποχής, να οδηγείτε τα γεγονότα και τις εξελίξεις, ως άλλοι «Προμηθείς». Να δώσετε αξία στον άνθρωπο, στα αισθήματα, στην αληθινή φιλία. Να αγωνιστείτε να επανέλθει το ήθος, το όραμα και τα ιδανικά στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή, αντιστεκόμενοι στις ψευδαισθήσεις, στο φανατισμό και τις κάθε είδους ιδεοληψίες.

    Να ανεβαίνετε διαρκώς ψηλά, γιατί όλα τα πράγματα είναι ομορφότερα, όταν τα βλέπουμε από ψηλά. Όσο ψηλά κι αν ανεβείτε, όμως, να πατάτε πάντα στέρεα στη γη με το βλέμμα σας στραμμένο στον ουρανό και να μην ξεχνάτε να έχετε πάντα καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, ανθρωπιά. Να κτίσετε την αυτοεκτίμηση σας με αυθεντικά υλικά, να βαδίζετε στη ζωή με αυτοπεποίθηση και θάρρος, να μην φοβάστε το λάθος, να μην σας καταβάλλει η ήττα, να δίνετε κάθε μέρα νόημα στη ύπαρξη σας και να δημιουργείτε τις συνθήκες που θέλετε με εντιμότητα και πίστη στις αξίες και τις αρχές με τις οποίες σας γαλούχησε η οικογένειά σας και σας ενέπνευσαν οι καθηγητές σας. Και όπως λέει κι ο ποιητής «αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις τουλάχιστον τούτο προσπάθησε όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…».

    Σ’ αυτούς τους νέους δρόμους που θα πορευτείτε, σας ευχόμαστε να αφήσετε το αποτύπωμα σας, με πίστη στον Άνθρωπο και στην αξία του χωρίς να χάσετε τη ζωντάνια, την αγνότητα και τον αυθορμητισμό των νεανικών σας χρόνων.

    Γιατί αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, χαρά και τιμή, τόσο για μας τους καθηγητές σας, όσο και για τους γονείς σας.

    Ακόμη, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και στους γονείς των μαθητών μας για την υπομονή, στήριξη και ενθάρρυνση των παιδιών τους στην επίπονη προσπάθειά τους. Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια ψυχική δύναμη και αντοχή θα επιδείξουν σε κάθε βήμα της ζωής των παιδιών τους.

    Ο Διευθυντής Φωτεινόπουλος Γεώργιος και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Πύργου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο