Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 13:17

Διαρκής η συνεργασία ανάμεσα στη Δημοτική αρχή Ήλιδας και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας επισκέφτηκαν ο Γ΄ αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας από κοινού με τον κύριο Χριστοδουλόπουλο, ο Ηλείος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παντελής Παπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Ηλείας κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο, ο οποίος είναι και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ο Ταμίας των ΑμεΑ του Νομού κ. Γιάννης Πετρόπουλος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της συμπερίληψης στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν από τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας των ΑμεΑ, εντός του Δήμου Ήλιδας, αλλά και ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα τέθηκαν, επεσήμανε ότι πρόκειται να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με το σωματείο, προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα όποια θέματα προκύπτουν, ενώ εξέφρασε την πάγια και διαχρονική θέση ότι, έχει ως προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ εντός πόλης, αλλά και την ενίσχυση -μεταξύ άλλων- της συμπερίληψής τους στο σύνολο των δράσεων του Δήμου.

Άλλωστε, η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε την οριοθέτηση και ανακαίνιση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ εντός Αμαλιάδας, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους και είχαν καταργηθεί στην πράξη, ενώ είναι κι αυτή που κατά την προηγούμενη θητεία της στο Δήμο τοποθέτησε τα δύο «Seatrac» στις παραλίες της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας.

dimos ilidas sun amea 2

dimos ilidas sun amea 3

dimos ilidas sun amea 4

dimos ilidas sun amea 5

dimos ilidas sun amea 6

dimos ilidas sun amea 7

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 12:05

Σχετικά Άρθρα

  • Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»
    Ένα «ροζ ποτάμι» αγάπης και αλληλεγγύης κατέκλυσε την Αμαλιάδα – Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση ευαισθητοποίησης ενάντια στον καρκίνο του μαστού»

    Με μία μεγάλη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης ενάντια στο καρκίνο του μαστού και στην προώθηση του μηνύματος της διαρκούς πρόληψης.

    Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος δήλωσε «παρών» στις δράσεις που διεξάγονται σε όλη τη χώρα το μήνα Οκτώβριο, διοργανώνοντας μια μεγάλη «ροζ» παρέλαση στην Αμαλιάδα, γνωστότερη ως «Pink In The City».

    Το «ροζ ποτάμι» ξεχύθηκε με μπαλόνια ανά χείρας και τα γνωστά ροζ μπλουζάκια του συλλόγου «Άλμα Ζωής», από την πλατεία Ανεμομύλου και από εκεί στους κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας, με κατάληξη την πλατεία Αγίου Αθανασίου όπου στήθηκε και η μεγάλη γιορτή αγάπης.

    Στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για την ανάγκη της διαρκούς πρόληψης, η οποία -όπως είπε χαρακτηριστικά- σώζει ζωές.

    Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», το Δίκτυο Μαιών Νομού Ηλείας, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας.

    Την ίδια στιγμή, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου που έχει οριστεί παγκοσμίως ως η ημέρα που θυμίζει σε όλους τη μάχη απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ο Δήμος Ήλιδας φωταγώγησε τον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας σε «ροζ» χρώματα.

    Amaliada Karkinos 2

    Amaliada Karkinos 3

    Amaliada Karkinos 4

    Amaliada Karkinos 5

    Amaliada Karkinos 6

    Amaliada Karkinos 7

    Amaliada Karkinos 8

    Amaliada Karkinos 9

    Amaliada Karkinos 10

  • Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας
    Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας

    Την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2024»

    Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «ΠΕΛΟΠΑΣ» διοργανώνουν έκθεση – αφιέρωμα στο Έπος του 40’, με αφορμή της Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κειμήλια του 1940 – 1941, από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη κ. Γρηγόρη Μελά, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

    Η έκθεση – αφιέρωμα που προσφέρεται αφιλοκερδώς, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2024, στο ισόγειο της ιστορικής οικείας Μπελογιάννη, στο κέντρο της Αμαλιάδας, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα.

    Τα μοναδικού ενδιαφέροντος αυθεντικά αντικείμενα – κειμήλια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν από κοντά οι πολίτες την ιστορική αξία του Έπους του 40’ και μέσα από τα σπάνια εκθέματα, να συμμετέχουν στις τιμητικές εκδηλώσεις για τους ήρωες των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

    ilida 28i ekthesi keim 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χριστοδουλόπουλος: Ζητά εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτ. Ελλάδας
    Χριστοδουλόπουλος: Εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτ. Ελλάδας

    Την εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από την συγχώνευση σε έναν ενιαίο φορέα Δυτικής Ελλάδας ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Λίγο πριν το Ελληνικό κοινοβούλιο προχωρήσει στην επικύρωση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο προβλέπεται η συγχώνευση των ΦοΔΣΑ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο φορέα για τη Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε μια ύστατη προσπάθεια ως πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας και εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων».

    Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος μετέφερε την κοινή απόφαση των 19 δημοτικών συμβουλίων και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι δήμοι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο και στην υπό ψήφιση συγχώνευση. Μάλιστα, εντός της αίθουσας της βουλής, υπήρχαν και άλλοι φορείς, οι οποίοι μίλησαν για το δίκαιο αίτημα της Ηλείας για εξαίρεση στο «παρών» νομοσχέδιο.

    xristod fodsa vouli 2

    Όπως επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ήλιδας, «Συμφωνώ απόλυτα και μας καλύπτουν πλήρως οι τοποθετήσεις επί του νέου νομοσχεδίου, του εισηγητή της ΚΕΔΕ για το θέμα και πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Δημάρχου Χανίων και προέδρου του Δικτύου ΦοΔΣΑ Παναγιώτη Σημανδηράκη. Σχετικά με τη συγχώνευση των φορέων των τριών Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας σε έναν ενιαίο ΦοΔΣΑ Δυτικής Ελλάδας, το νομοσχέδιο είναι άδικο και ελλειμματικό. Ο δικός μας φορέας στην Ηλεία λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, δίπλα στην Αμαλιάδα, ένα πρότυπο και σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο δρόμος για να φτάσουμε σε αυτή τη μονάδα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, περιμένουμε πλέον τη μετατροπή της από ΜΕΑ σε Μονάδα Ανακύκλωσης, προκειμένου να μειώσουμε κι άλλο το υπόλειμμα από 39% που είναι σήμερα σε 10%. Αυτό το καταφέραμε εξ ολοκλήρου και μόνοι μας οι δήμοι της Ηλείας».

    Ο κύριος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αφού εξέφρασε πλήρη αντίθεση και την έντονη δυσαρέσκειά του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι άλλοι δύο νομοί είναι πολύ πίσω σε σχέση με αυτή τη μονάδα και τη λειτουργία της. Για το λόγο αυτό ζητάμε την εξαίρεση του ΦοΔΣΑ Ηλείας από το νομοσχέδιο, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας που για ανάλογους λόγους έχουν -σε πρώτο στάδιο- εξαιρεθεί. Σε αυτό συμφωνούν οι 7 δήμου της Ηλείας, οι 19 Δήμοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΚΕΔΕ, το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και μια σειρά από φορείς των τριών Νομών με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους. Ζητούμε την εξαίρεση για μία μεταβατική περίοδο έως ότου και οι άλλοι δύο νομοί της Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσουν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Ηλεία. Δεν μπορούμε να τιμωρούμαστε εμείς, που άλλες περιοχές και Νομοί έχουν ακόμα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ. Λέμε ναι στις μεταρρυθμίσεις, όμως όχι σε μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν αντί να λύνουν προβλήματα. Για το νομοσχέδιο δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ακολουθήθηκε μια οριζόντια λύση για όλους. Δεν υπήρξε καν κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να μην έχουν απαντηθεί ακόμα σημαντικά ερωτήματα, όπως «πόσα θα πληρώνουμε εμείς στην Ηλεία τα σκουπίδια που διαθέτουμε σύγχρονη μονάδα και πόσο Δήμοι που χρησιμοποιούν ακόμα στην Περιφέρειά μας ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι».

    xristod fodsa vouli 3

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε την εξαίρεση της Ηλείας από το νομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα λύσουμε τα προβλήματα άλλων περιοχών. Εμείς καταφέραμε και ήμασταν πρωτοπόροι στη διαχείριση των απορριμμάτων, αφού κατασκευάσαμε τέταρτοι στη χώρα το δικό μας εργοστάσιο».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α
    Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δήμος και εργαζόμενοι σε κοινή γραμμή διεκδικήσεων για Άγονο τύπου Α

    Συντονιστική επιτροπή πρότεινε ο Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος

    Την συσστράτευση με το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με κοινή γραμμή διεκδίκησης χαρακτηρισμού του νοσοκομείου σε «Άγονο τύπου Α» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρότεινε επίσης την σύσταση συντονιστικής επιτροπής που θα αποφασίσει και θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    Η συντονιστική επιτροπή ανάληψης ενεργειών και διεκδίκησης υλοποίησης των αιτημάτων θα αποτελείται από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζόμενων τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών και έναν ιατρό, του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

    Οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν από κοινού, στοχεύουν στην διεκδίκηση ώστε να εξασφαλιστούν αυξημένα κίνητρα για τις προσλήψεις των ιατρών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το οποίο, όπως τονίστηκε, θα προκύψει μόνο από τον καθορισμό τού Νοσοκομείου ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, όπως ακριβώς έχει καθοριστεί η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου. Επιπλέον θα απαιτηθεί η πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

    Κενά τα 2/3 των οργανικών θέσεων

    Παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και η πρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη, η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας σημειώνοντας ότι τα 2/3 των προβλεπόμενων ιατρικών οργανικών θέσεων παραμένουν κενά, με αποτέλεσμα οι ανάγκες τού πληθυσμού που αναζητά υγειονομικές υπηρεσίες, να παραμένουν ουσιαστικά ακάλυπτες. Εξέφρασε δε το φόβο ότι αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς δεν δίνονται τα ανάλογα, με το νοσοκομείο του Πύργου, κίνητρα. «Τονίζουμε λοιπόν το παράδοξο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο δικό μας Νομό, δύο νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση να αποφασίζεται να διαχωριστούν σε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το έργο των γιατρών της Αμαλιάδας και να αποτρέπεται η επιλογή των κενών θέσεων από υποψήφιους… Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να κριθούν άγονες όσες προκηρύξεις εκδοθούν για την κάλυψη ιατρικών θέσεων είναι ιδιαίτερα ορατός, καθώς τα παρεχόμενα κίνητρα δεν λειτουργούν ελκυστικά στη σημερινή εποχή που η ακρίβεια καλπάζει και ο κάθε επιστήμονας θα πρέπει να αναζητήσει στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή που θα υποβάλει την αίτησή του για πρόσληψη» κατέληξε υπογραμμίζοντας τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας των ιατρών στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

  • Με ενέργειες του Χ. Χριστοδουλόπουλου, όλα τα παιδιά που έκαναν εμπρόθεσμες αιτήσεις, φιλοξενούνται εφέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου
    Με ενέργειες του Χ. Χριστοδουλόπουλου, όλα τα παιδιά που έκαναν εμπρόθεσμες αιτήσεις, φιλοξενούνται εφέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους, αναλογιζόμενος τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν τα νοικοκυριά στο Δήμο μας και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια, αποφάσισε τη φετινή χρονιά να φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά των οικογενειών που έκαναν αιτήσεις, στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ήλιδας.

    Μάλιστα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ολοκληρώθηκε και η τελευταία ενέργεια, αυτή της τοποθέτησης των παιδιών σε κάθε δομή του Δήμου.

    Συγκεκριμένα από τις 130 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς εγκρίθηκαν όλες, με τις 16 οικογένειες εξ αυτών να αναμένουν να γίνουν 30 μηνών τα παιδιά τους (όριο εγγραφής) μέσα στη σεζόν που διανύουμε, προκειμένου να ξεκινήσουν κι αυτά στους σταθμούς.

    Την ίδια στιγμή, στο βρεφικό τμήμα που λειτουργεί στον παιδικό σταθμό του Καλίτσα φιλοξενούνται 13 βρέφη, το ανώτερο όριο που προβλέπεται για τη δομή.

    Με τις στοχευμένες ενέργειες του Δημάρχου και συγκεκριμένες κατευθύνσεις που δόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία, έγιναν δεκτές για το 2024 – 2025 όλες οι νέες εγγραφές και επανεγγραφές στους τρεις παιδικούς σταθμούς που διαθέτει ο Δήμος, στην περιοχή Καλίτσα, στον «Τσιρώνειο» στο κέντρο της Αμαλιάδας και στο σταθμό του Χάβαριου.

    Για το λόγο αυτό, η Δημοτική αρχή προχώρησε και σε ενίσχυση του προσωπικού με δύο επιπλέον υπαλλήλους των παιδικών σταθμών. Οι πιστώσεις για τις δύο νέες θέσεις υπαλλήλων, αλλά και τα έξοδα που προκύπτουν για τη φιλοξενία όλων των παιδιών, θα καλυφθούν από ίδια έσοδα του Δήμου Ήλιδας.

    Με αυτή την απόφαση, ο Δήμος Ήλιδας αναδεικνύει στην πράξη την κοινωνική του ευαισθησία και αλληλεγγύη, προχωρώντας σε μία από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Ήλιδας, στο κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τους δημότες κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δράση και στην Αμαλιάδα με τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού
    Δράση και στην Αμαλιάδα με τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού

    Με σύνθημα «προορισμός μας ο θηλασμός» πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα δράσεις, που αφορούν στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού και στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος Ήλιδας μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών και του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει.

    Οι δράσεις υπό το τίτλο «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» συντονίζονται και υλοποιούνται από την Εθνική Πρωτοβουλία «ΑΛΚΥΟΝΗ», το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, και Υπουργείο Υγείας και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, ειδική δράση για το Μητρικό Θηλασμό με τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας, κατά την οποία θα αναπτυχθούν όλα τα οφέλη του θηλασμού, αλλά και οι ενέργειες του προγράμματος «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» για την δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων.

    Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων Μητρικού Θηλασμού εμπνεύστηκε από χώρες του εξωτερικού και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινότητας σε θέματα θηλασμού και υποστήριξης της οικογένειας συνολικά.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε κλίμα συγκίνησης η αποκάλυψη της μνημειακής πλάκας στην Αμαλιάδα, 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των οχτώ Γερμανών αντιφασιστών
    Σε κλίμα συγκίνησης η αποκάλυψη της μνημειακής πλάκας στην Αμαλιάδα, 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των οχτώ Γερμανών αντιφασιστών

    Σε μία ιδιαίτερα συγκινησιακή εκδήλωση για τους παριστάμενους, μετατράπηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων της ειδικής πλάκας στην πλατεία Καζαντάκη, τόπο εκτέλεσης τον Ιούλιο του 1944 οχτώ Γερμανών στρατιωτών – αντιφασιστών, του Τάγματος «999» της Βέρμαχτ.

    Η μνημειακή πλάκα που φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό Εύα Μελά προς τιμή των οχτώ εκτελεσθέντων, τοποθετήθηκε ως φόρος τιμής για αυτή την ξεχωριστή πτυχή της ιστορίας, η οποία αναμένεται να γίνει ευρύτερα γνωστή από το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Πειθαρχική Μεραρχία 999 – Γερμανοί αντιφασίστες στην Ελλάδα 1941 - 1945», το οποίο αναφέρεται στις πράξεις αντίστασης Γερμανών στρατιωτών κατά την περίοδο της κατοχής, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σταματόπουλου και παραγωγή του Παναγιώτη Κακαβιά.

    Οι Γερμανοί αντιφασίστες Werner Illmer, Hermann Bode, Willi Dehmel, Hans Juchelka, Rudolf Kalb, Franz Scheider, Heinz Steyer και Heinrich Warnken, ήταν μέλη της οργάνωσης «Ένωση Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο» και εκτελέστηκαν για την δράση τους εναντίον των κατακτητών από τις κατοχικές δυνάμεις της Αμαλιάδας.

    Ογδόντα χρόνια μετά την εκτέλεση τους, τιμήθηκε η πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν στην ΕΑΜική αντίσταση και τον ΕΛΑΣ, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή και η θυσία τους, αφού πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, τη δράση που ανέπτυξαν ενάντια στην ναζιστική Γερμανία.

    Τα μέλη της οργάνωσης «Ένωση Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο» αποτελούνταν από Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στα πειθαρχικά τάγματα 999, τα οποία συγκροτήθηκαν στα μέσα του 1942 και επανδρώθηκαν με στρατιώτες που είχαν κριθεί παλαιότερα «ανάξιοι να υπηρετήσουν».

    Από την άνοιξη του 1943 άρχισαν να σταθμεύουν στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη των ακτών, τοποθετούμενοι ανάμεσα σε κανονικές μονάδες του στρατού και των SS. Στην Αμαλιάδα μετά από προηγούμενες υπόγειες δραστηριότητες εντός της Βέρμαχτ, δημιουργήθηκε μια αντιφασιστική – αντιστασιακή οργάνωση με πρόταση του Βερολινέζου Werner Illmer, που ήταν ο σύνδεσμος των Γερμανών αντιφασιστών στην Πελοπόννησο με την 3η Μεραρχία του ΕΛΑΣ.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν οι 8 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην ίδια τους την πατρίδα, βάζοντας πάνω απ’ όλα τα δημοκρατικά αντανακλαστικά και τα ιδανικά στα οποία πίστευαν.

    Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι παρεμβάσεις του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου συνεχίζονται αυτό το διάστημα, κ. Κώστα Σταματόπουλου, αλλά και της εγγονής του ενός εκ των εκτελεσθέντων, του Hermann Bode, η οποία βρέθηκε στην περιοχή μας για τα αποκαλυπτήρια της πλάκας, μαζί με την δισέγγονή του.

    Η τοποθέτηση της μνημειακής πλάκας εγκρίθηκε ομόφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος του σώματος κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Ήλιδας.

    ilida plaka mnimis 2

    ilida plaka mnimis 3

    ilida plaka mnimis 4

    ilida plaka mnimis 5

    ilida plaka mnimis 6

    ilida plaka mnimis 7

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο