Αυτοδιοίκηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ. Βασιλόπουλος, στο συνέδριο για την  Ψηφιακή Στρατηγική και την Τεχνητής Νοημοσύνη στη δημόσια διοίκηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Θ. Βασιλόπουλος, στο συνέδριο για την Ψηφιακή Στρατηγική και την Τεχνητής Νοημοσύνη στη δημόσια διοίκηση
Ουσιαστική η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο 14ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-GovernmentForum και το Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας DPO & ICT Security World for PublicSector, στις 6-7 Νοεμβρίου 2024 στην Αθήνα, αφιερωμένα στην ανάδειξη των δυνατοτήτων και των προκλήσεων της ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση, εστιάζοντας στην αξιοποίηση και την προετοιμασία για τις νέες τεχνολογικές προοπτικές.

Με συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από το κράτος, τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το συνέδριο ανέδειξε τις προοπτικές και τις προκλήσεις που φέρνουν οι «έξυπνες» τεχνολογίες στην καθημερινότητα των πολιτών και τη διοίκηση του κράτους.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο οποίος στην εισαγωγική τοποθέτησή του,δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην Δυτική Ελλάδα, παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ώστε να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εποχής μας. Η Περιφέρειά μας, ενισχύει το ψηφιακό της αποτύπωμα, μέσω νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων, με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας, την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων,  έχοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Βασιλόπουλος, συμμετείχε ως ομιλητής στην καταληκτική συνεδρίαση με θέμα «Το μέλλον του Ψηφιακού Κράτους: Τα ναι και τα μπορεί» , ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης, Ν.Κεραμέως, Σ.Βούλτεψη, Κ.Κυρανάκη και Δ.Τσιόδρα.

vasilo sun texniti 3

Στην συνεδριακή αυτή ενότητα, o Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις στρατηγικές και λειτουργικές κατευθύνσεις, αλλά και στα επί μέρους θέματα της  ευφυούς γεωργίας και με ποιόν τρόπο αυτή αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες και την επιστημονική γνώση, ώστε να βοηθά τον αγρότη να παίρνει σωστότερες αποφάσεις για την παραγωγή του.

« Η εφαρμογή της στα αγροκτήματα βοηθά να μειωθούν τα κόστη και οι περιττές απώλειες σε πόρους, ελαττώνει τον αντίκτυπο της γεωργίας στο περιβάλλον και στο κλίμα, βελτιώνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα και ενισχύει την ποιότητα των προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται την ασφάλειά τους..» τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, εξηγώντας ότι η τεχνολογία αφορά φορητούς αισθητήρες φυτών, μία τεχνολογία που παρακολουθεί την υγεία των φυτών και συμβάλει στην αύξηση της γεωργικής παραγωγικότητας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμα: «Η Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία αποτελεί τον κεντρικό κόμβο για τη δημιουργία του Ψηφιακού Κράτους, μπορεί με την εμπειρία της να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται για το τρίγωνο βιωσιμότητας, κοινωνία -οικονομία-περιβάλλον. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θέτει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως οριζόντια δράση προτεραιότητας, διαθέτει ψηφιακή «κουλτούρα» και έχει τόσο την βούληση, όσο και την ικανότητα για τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, με στόχο να αναδειχθεί σε μία τεχνολογικά σύγχρονη, καινοτόμο, έξυπνη, βιώσιμη και πράσινη Περιφέρεια, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και προβολή..»

vasilo sun texniti 2

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα