Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 15:23

Το εξωπραγματικής ιπποδύναμης Zenvo TSR-GT

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Zenvo TSR-GT αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας από την Δανία με την ισχύ του να φτάνει τους 1.360 ίππους.

Το νέο μοντέλο της Zenvo, έχει δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις σε ότι αφορά την αεροδυναμική, την πολυτέλεια της καμπίνας και φυσικά τις επιδόσεις, οι οποίες βρίσκονται σε άλλο επίπεδο.

Πίσω από τον οδηγό είναι τοποθετημένος ένας twin-turbo V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,8 λίτρα, που με τις απαραίτητες αλλαγές και επεμβάσεις, αποδίδει +183 ίππους από την «απλή» έκδοση TSR του δανέζικου hypercar. Έτσι και με τη βοήθεια της βελτιωμένης αεροδυναμικής, η τελική ταχύτητα του TSR-GT φτάνει τα 423 χλμ./ώρα (από 325 χλμ./ώρα της TSR έκδοσης). Με αυτά τα δεδομένα, το Zenvo είναι θεωρητικά πιο γρήγορο από το Rimac Nevera που έχει τελική 415 χλμ./ώρα.

Σε αυτή την «άτυπη» κόντρα μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Bugatti Chiron Super Sport που με περιοριστή ταχύτητας, σταματά στα 473 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, το TSR-GT έχει δερμάτινη επένδυση σε πολλές επιφάνειες, ενώ το τιμόνι είναι με επένδυση Alcantara. Η Zenvo μαζί με τις τεχνικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ανέφερε πως μόλις 3 TSR-GT θα κατασκευαστούν, τα οποία έχουν ήδη (προ)πωληθεί.

Κάθε ένα από τα τρία TSR-GT θα κατασκευαστούν στο χέρι, σε τιμή που δεν έχει διευκρινιστεί. Αν αναλογιστούμε όμως πως το «απλό» TSR κοστολογείται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ, το TSR-GT δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν ξεπεράσει τα 2 εκ. ευρώ.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 10:23

Σχετικά Άρθρα

  • Hypercar 1.800 ίππων από τη Zenvo
    Hypercar 1.800 ίππων από τη Zenvo

    Η εταιρία Zenvo από τη Δανία έχει δημιουργήσει μερικά εντυπωσιακά supercar περιορισμένη παραγωγής και ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά ένα hypercar με κινητήρα V12 και 1.800 ίππους.

    Η Δανέζικη εταιρία Zenvo είναι ένας πολύ μικρός κατασκευαστής, ο οποίος βασίζεται στο μεράκι και τις γνώσεις του ιδρυτή της και έχει εδώ και αρκετά χρόνια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα δρώμενα των supercars. Σε πρόσφατη συνέντευξή του το αφεντικό της εταιρίας Jens Sverdrup είπε ότι έχει στα σκαριά ένα hypercar με κινητήρα V12. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εικόνα ή σκίτσο του μοντέλου, όμως είναι σίγουρο ότι οι πιστοί πελάτες της εταιρίας θα έχουν κάποια ενημέρωση για το τι ετοιμάζει ο δαιμόνιος Δανός.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα του 2023. Ο Sverdrum δήλωσε ότι το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, ενώ θα υπάρχει μιας νέας σχεδίασης κιβώτιο, έναν modular V12 κινητήρα και όπως ήταν αναμενόμενο, υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα. Όλα αυτά τα εξαρτήματα, θα σχεδιαστούν, θα εξελιχθούν και θα κατασκευαστούν από την ίδια την Zenvo.

    Σε σχέση με το υπάρχον Zenvo TSR-S, το νέο hypercar θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικές τουρμπίνες, χάρη στις οποίες ο V12 θα αποδίδει 1.200 ίππους. Ο στόχος πάντως είναι η τελική ισχύς να ξεπερνά τα 1.800 άλογα, κάτι που θα γίνει με την βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ.

    Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δήλωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει δύο εκδόσεις, μία για χρήση σε δρόμο με ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος και τετρακίνηση και μία για πίστα (αν και street legal), η οποία θα έχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και διαφορετικό set-up. Στόχος πάντως και στις δύο περιπτώσεις είναι το βάρος να παραμείνει κάτω από τα 1.250 κιλά.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Στα σκαριά το νέο hypercar της Zenvo
    Στα σκαριά το νέο hypercar της Zenvo

    Ο Δανός κατασκευαστής ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εξέλιξης ενός νέου μοντέλου υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα αντικαταστήσει το TSR-S.

    Το σχέδιο επέκτασης της Zenvo με νέα μοντέλα και ακόμα πιο δυναμικές εκδόσεις, στοχεύει στην αύξηση του όγκου των πωλήσεων και στην είσοδό της στην αμερικανική αγορά.

    Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Zenvo αναμένεται να παρουσιάσει το υβριδικό μοντέλο με το οποίο θα συνεχίσει την παρουσία της ανάμεσα στα hypercars της εποχής. Η εταιρεία με έδρα τη Δανία, ιδρύθηκε το 2004 παράγοντας αρχικά σε 15 μονάδες το ST1 των 1.089 ίππων (από το 2009 έως το 2016). Ακολούθησε το TS1 GT και στη συνέχεια το TSR που ήταν μόνο για πίστα.

    Το TSR-S, που έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed, είναι μία νόμιμη για χρήση στο δρόμο έκδοση του TSR, η οποία κοστολογείται λίγο πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Το TSR-S εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,8 λίτρων, ο οποίος επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του είναι 325 χλμ./ώρα.

    Η Zenvo ωστόσο, εργάζεται ήδη πάνω σε ένα άλλο μοντέλο που θα μοιράζεται την πλατφόρμα του TSR-S. Ο διευθυντής προϊόντων Alberto Solera δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως ο κύριος στόχος για το νέο αυτοκίνητο είναι να προκαλέσει τα περισσότερα δυνατά «χαμόγελα ανά χιλιόμετρα» και αποκάλυψε πως στην ομάδα που εξελίσσει το νέο μοντέλο έχει ενταχθεί και ο πρώην σχεδιαστής της Alfa Romeo, Christian Brandt.

    Ο Solera επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο της Zenvo είναι ένα υβριδικό τετρακίνητο που θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Όπως το TSR-S, θα κάνει χρήση τρισδιάστατων εκτυπωμένων εξαρτημάτων και μεγάλης ποσότητας ανθρακονήματος. Το TSR-S μόλις πήρε έγκριση τύπου στις ΗΠΑ και οι ιθύνοντες της Zenvo υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να πουλάει 10 με 15 αυτοκίνητα ετησίως εκεί.

    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch