Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 15:40

Ένα μοναδικό σε τεχνολογία Ford Ranger

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Ricardo βελτιώνει το Ford Ranger που πλέον διαθέτει έξι τροχούς και σύστημα ηλεκτροκίνησης

Μπορεί πριν από μερικές εβδομάδες η Ford να ανακοίνωσε την έλευση της υβριδικής έκδοσης του Ranger, όμως η αμερικάνικη εταιρεία Ricardo έχει σχεδιάσει ήδη μία υβριδική έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο φέρει 6 τροχούς.

Το Ranger HEX 6x6, όπως και ονομάζεται, είναι βασισμένο στο ομώνυμο pick up μοντέλο της Ford και είναι το πρώτο στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας επιπλέον άξονας κίνησης της De Dion ενώ φέρει και βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης. Ο V6 κινητήρας πετρελαίου των 3,0 λίτρων έμεινε ανέγγιχτος, ωστόσο έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα και ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 282 ίππων.


Σύμφωνα με τον βελτιωτή, η μπαταρία βρίσκεται στο πάτωμα της καρότσας, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επεμβαίνει αποκλειστικά για να ενισχύσει τη ροπή όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το Ranger HEX 6x6 είναι ικανό να φορτωθεί με 3,8 τόνους, δηλαδή διπλάσια τιμή σε σχέση με την εργοστασιακή έκδοση.


Η τιμή για το κιτ βελτίωσης του Ranger δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σύντομα θα υπάρξει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα για τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, όλα τοποθετούνται επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο Ford και δεν επηρεάζουν το πλαίσιο, κάτι που σημαίνει ότι η εργοστασιακή εγγύηση της Ford παραμένει σε ισχύ.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 10:32

Σχετικά Άρθρα

  • Μία νέα έκδοση του Ford Ranger
    Μία νέα έκδοση του Ford Ranger

    Η Ford Pro εμπλουτίζει την γκάμα του νέου Ranger με την έκδοση Wildtrak X.

    Η εισαγωγή του Ford Ranger Wildtrak X έρχεται σε συνέχεια της περσινής χρονιάς κατά την οποία το δημοφιλές pickup μοντέλο κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία του, με μερίδιο αγοράς που έφτασε το 44,9%.
    Το Ranger Wildtrak X προσφέρει το πρώτο στην κατηγορία Flexible Rack System, ένα σύστημα που μεγιστοποιεί την ικανότητα μεταφοράς αντικειμένων με μεγαλύτερο μήκος, χάρη στην αναδιπλούμενη σχάρα οροφής και τη ρυθμιζόμενη-συρόμενη στεφάνη φόρτωσης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι επίσης διαθέσιμη προαιρετικά στις εκδόσεις Ranger Limited και Wildtrak.


    Το Ranger Wildtrak X βασίζεται στο Wildtrak διαθέτοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 26 χλστ. και μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 30 χλστ., για καλύτερη συμπεριφορά σε ανώμαλα εδάφη. Τα στάνταρ αμορτισέρ υψηλής απόδοσης της Bilstein με τεχνολογία position sensitive που παρέχουν τη σωστή δύναμη απόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους ώστε να ενισχύονται οι εκτός δρόμου δυνατότητες χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση στο δρόμο.


    Επίσης, ένα αναβαθμισμένο «heavy-duty» σύστημα υδραυλικού τιμονιού σε συνδυασμό με μια ατσάλινη προστατευτική ποδιά προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε συνθήκες off-road.


    Οι στάνταρ, νέες off-road τεχνολογίες περιλαμβάνουν το Trail Turn Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring με βάση τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι και 25% σε περιορισμένους χώρους. Το Trail Control λειτουργεί όπως το cruise control. Η λειτουργία Rock Crawl -που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στο Ranger Raptor- ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο πρόσφυσης και το πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων για βέλτιστο έλεγχο κατά την οδήγηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε βραχώδη και κακοτράχαλα εδάφη.


    Ο δοκιμασμένος bi-turbo πετρελαιοκινητήρας 2.0L EcoBlue της Ford τροφοδοτεί την έκδοση Wildtrak X, αποδίδοντας ροπή 500 Nm και ισχύ 205 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Ένα προηγμένο, νέο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης που δεν απαιτεί παρέμβαση από τον οδηγό είναι σχεδιασμένο για να παρέχει δυνατότητες όταν και όπου οι πελάτες τις χρειάζονται.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η πολυτέλεια του νέου Ford Ranger
    Η πολυτέλεια του νέου Ford Ranger

    Μέσα από την κορυφαία έκδοσης Platinum το νέο Ford Ranger αποκαλύπτει ένα απολαυστικό επίπεδο πολυτέλειας.

    Το νέο Ranger Platinum εντάσσεται στη συναρπαστική οικογένεια επόμενης γενιάς του pick-up μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Ευρώπη. Οι αποκλειστικές εξωτερικές λεπτομέρειες και το ξεχωριστό φινίρισμα αναδεικνύουν την ήδη χαρακτηριστική σχεδίαση του Ranger, που συνδυάζεται με μία κομψή και σύγχρονη καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις.

    Η κορυφαία έκδοση Platinum του νέου Ranger διατίθεται αποκλειστικά σε πενταθέσια, διπλοκάμπινη έκδοση και τροφοδοτείται από έναν V6 turbo diesel κινητήρα με χωρητικότητα 3.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 240 PS και ροπή 600 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του νέου, ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος μόνιμης τετρακίνησης του Ranger, σε συνδυασμό με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford με προσαρμοζόμενο προγραμματισμό αλλαγών και επανασχεδιασμένες βάσεις που μειώνουν τον θόρυβο και τους κραδασμούς.

    Η μάσκα και το νέο silk-chrome φινίρισμα στις εξωτερικές επιφάνειες του Ranger Platinum πετυχαίνουν μία καθηλωτική πρώτη εντύπωση, που υποστηρίζεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου των 20” που διαθέτουν με τη σειρά τους λεπτομέρειες σε high-gloss ebony. Περαιτέρω premium πινελιές περιλαμβάνουν μία πίσω πόρτα που κλείνει απαλά, φιμέ τζάμια και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας μέσα στους matrix LED προβολείς.

    Στο εσωτερικό, το Ranger Platinum συνδυάζει μία πολυτελή καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις με έξυπνες τεχνολογίες, σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν premium καθίσματα από διάτρητο καπιτονέ δέρμα με ηλεκτρική ρύθμιση σε 10 κατευθύνσεις, λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και κομψές ραφές που δημιουργούν αντίθεση. Οι υφές από σκούρο ξύλο σφενδάμου αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο πολυτέλειας, ενώ ο εκλεπτυσμένος φωτισμός περιβάλλοντος βοηθά στη δημιουργία μιας ήρεμης ατμόσφαιρας στην καμπίνα.

    Στο υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό κυρίαρχο στοιχείο είναι οι δύο οθόνες των 12 ιντσών. Ένα πλήρως ψηφιακό σύμπλεγμα αντικαθιστά τα παραδοσιακά όργανα μπροστά από τον οδηγό, μαζί με μία οθόνη αφής σε διάταξη πορτραίτου μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4A της Ford. Το Ranger Platinum περιλαμβάνει επίσης ηχοσύστημα B&O με 8 ηχεία και ασύρματη φόρτιση συσκευών, στάνταρ. Ισχυρή συνδεσιμότητα προσφέρει ένα μόντεμ FordPass Connect, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό και επιτρέπει την ασύρματη επικαιροποίηση πολλαπλών μονάδων μέσω ενημερώσεων λογισμικού Ford Power-Up, οι οποίες μπορούν να βελτιώνουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

    Εκτός από τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού του Ranger Wildtrak, η σειρά Platinum περιλαμβάνει επίσης Active Park Assist με Park Out Assist, Blind Spot Information System με Cross-Traffic Alert και Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid και κάμερα 360 μοιρών στον στάνταρ εξοπλισμό.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ford Ranger: Το απόλυτο όχημα επιβίωσης
    Ford Ranger: Το απόλυτο όχημα επιβίωσης

    Η Ford λανσάρει μία ξεχωριστή έκδοση του Ranger, η οποία διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά.

    Η αμερικάνικη εταιρεία είναι ήδη γνωστή για την διάθεση ιδιαίτερων εκδόσεων, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, τα οποία βασίζονται σε SUV ή επαγγελματικά της μοντέλα, με τελευταίο παράδειγμα ένα θωρακισμένο Ranger που δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε φυσικό εμπόδιο.

    Η συγκεκριμένη έκδοση με τον κωδικό «Ranger Armored Assault Vehicle» διατίθεται είτε σε δύο διαφορετικά αμαξώματα, είτε single cab, είτε τετράθυρο (Crew Cab), αμφότερα με τα ανάλογα αξεσουάρ. Καταρχήν, στον χώρο φόρτωσης υπάρχει τοποθετημένη μία σειρά από πτυσσόμενα καθίσματα για την μεταφορά τεσσάρων επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον ειδικούς χώρους για φύλαξη οπλισμού, ενώ η κατασκευή διαθέτει θωράκιση για να αντέξει μικρής διαμέτρου σφαίρες ή χειροβομβίδες.

    Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο Ranger έχει ενισχυμένο σασί, πληθώρα προστατευτικών τμημάτων, για παράδειγμα στα παράθυρα και στο ρεζερβουάρ, μεγαλύτερους προφυλακτήρες, εξωτερικό snorkel και ηλεκτρικό εργάτη. Φυσικά δεν λείπει και ο ανάλογος εξωτερικός χρωματισμός και η τεράστια αντένα για τον ασύρματο.

    Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας Duratorq των 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 470 Nm ροπή, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.
    Αναβαθμίσεις έχει δεχτεί και η ανάρτηση, με την τοποθέτηση heavy duty αμορτισέρ, ενώ το συνολικό βάρος του Ranger έχει αυξηθεί στα 2.752 κιλά.
    Δυστυχώς, για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, το θωρακισμένο όχημα δεν βρίσκεται σε κάποια από τις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της εταιρείας, όπως συμβαίνει και με αντίστοιχες μετατροπές. Μονάχα μέσω της ιστοσελίδας http://ford.globalfleetsales.net θα μπορείτε να το δείτε, έστω και ψηφιακά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • To Ford Ranger της Carlex
    To Ford Ranger της Carlex

    Η Carlex φτιάχνει το Ford Ranger των ονείρων μας με καίριες επεμβάσεις σε πολλά σημεία, προκειμένου να το κάνει ικανό για όλα. Ακόμα και για να κοντραριστεί με το F-150.

    Παρά το γεγονός πως έχουν ήδη αποκαλυφθεί τα σχέδια της Ford για την επόμενη γενιά του Raptor (θα παρουσιαστεί το 2022), η Carlex Design «επιμένει» με το υπάρχον, φτιάχνοντας μια έκδοση που θα ήθελαν όλοι οι φανατικοί φίλοι του μοντέλου αλλά και της Ford γενικότερα. Φινιρισμένο σε μαύρο, το αυτοκίνητο της Carlex, έχει λεπτομέρειες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

    Το παρουσιαστικό του λόγω χρώματος γίνεται λίγο πιο διακριτικό από το εργοστασιακό Raptor αλλά επί της ουσίας, σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση, οι προδιαγραφές είναι αντίστοιχες. Το Ranger της Carlex φαίνεται έτοιμο να αναμετρηθεί με το μεγαλύτερο F150 Raptor, με τα μεγάλα τόξα πάνω από τους τροχούς και τον εμπρός προφυλακτήρα να το κάνει να φαίνεται έτοιμο για όλα.


    Το Ranger της Carlex Design διαθέτει επίσης κιτ ανάρτησης με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης των ανωμαλιών, φώτα στην οροφή και ολόκληρη έξτρα κατασκευή στο χώρο φόρτωσης που τονίζει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Στην καμπίνα η Carlex Design έχει εξοπλίσει το Ranger με πλήρως επανασχεδιασμένα καθίσματα με ανάγλυφα μοτίβα, εμφανείς λευκές ραφές και συνδυασμός ιταλικής Alcantara και δέρματος για τις επενδύσεις. Η επιθετική αυτή εμφάνιση, θα συμπληρωθεί άριστα με την προσθήκη του κινητήρα V8 που η Carlex Design ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει. Προς το παρόν, το μοντέλο της έχει ακόμα τον κινητήρα των 2,3 λίτρων του «τυπικού» Ranger.


    Πηγή: Protothema.gr
  • To Ford Ranger και σε στρατιωτικό όχημα
    To Ford Ranger και σε στρατιωτικό όχημα

    Το pick μοντέλο της Ford δέχεται τις απαραίτητες βελτιώσεις και μετατρέπεται σε ένα πλήρως εξοπλισμό επιχειρησιακό στρατιωτικό όχημα.

    Την εξέλιξη του στρατιωτικού Ranger ανέλαβε η βρετανική φίρμα Ricardo, η οποία ασχολείται με την πολεμική βιομηχανία, σε συνεργασία με τη γνωστή Polaris. Όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες, στο εξωτερικό μέρος έχει ενσωματωθεί ένα roll cage για την προστασία του πλαισίου και τη στήριξη πυροβόλων όπλων. Επίσης, εκτός των αλεξίσφαιρων τζαμιών, ενισχύσεις έχει δεχτεί το κάτω μέρος του πλαισίου και παράλληλα έχει δοθεί βαρύτητα στη στεγανοποίηση του κινητήρα και των καλωδιώσεων. Παράλληλα, το ηλεκτρικό σύστημα του μοντέλου της Ford έχει τροποποιηθεί προκειμένου να υποστηρίζει τον επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό.

    Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, το σκληροτράχηλο Range κινείται τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα των 2 λίτρων της Ford με διπλό τούρμπο και απόδοση στα 210 άλογα. Οι εκτός δρόμου δυνατότης του μοντέλου ενισχύονται από τα ειδικά ελαστικά και τη νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος. Τέλος, να σημειώσουμε πως η βρετανική εταιρεία Ricardo έχει συμμετάσχει στην εξέλιξη των οχημάτων Land Rover Wolf & Foxhound τα οποία έχουν σημαίνοντα ρόλο στο στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Πηγή: Newsauto.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ένα διαφορετικό Tesla Model Y Ανανέωση για το Isuzu D-MAX »
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch