Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 15:39

H βελτιωμένη Rolls-Royce Cullinan του DJ Tiesto

Γράφτηκε από την
Ad Slot

O διάσημος DJ Tiesto απέκτησε μία ιδιαίτερη έκδοση της Rolls-Royce Cullinan.

Ο πασίγνωστος παραγωγός και DJ αποφάσισε να στραφεί στη δημοφιλή γερμανική εταιρεία τροποποίησης αυτοκινήτων Mansory, θέλοντας να δώσει ένα ξεχωριστό ύφος και στυλ στο νέο του απόκτημα Rolls-Royce Cullinan.

Η Mansory δεν έχασε έτσι την ευκαιρία να βάλει σε ακόμα ένα αυτοκίνητο πολυτελείας και υψηλών επιδόσεων την υπογραφή της. H Cullinan του Tiesto φοράει ένα μακρύτερο κιτ με μεγαλύτερα μέρη εμπρός και πίσω και έχει και «φουσκωμένες» πλαϊνές φούστες.

Διαφοροποίηση έχει δεχθεί επίσης και το χαμηλότερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ προστέθηκε και μία διαφορετική πίσω αεροτομή.

Θέλοντας να της προσδώσει ένα πιο σπορ ύφος, η Mansory τοποθέτησε aftermarket ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου. Το σύνολο δεν είναι γεμάτο μόνο με μαύρο χρώμα, όπως εξαπατά εκ πρώτης όψεως, αλλά έχει και κομμάτια από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό, οι Γερμανοί μάρκαραν ως συνήθως το όνομα της εταιρείας τους σε διάφορα σημεία της καμπίνας, αλλά και την υπογραφή του DJ Tiesto.

Αυτό που τραβάει περισσότερο το βλέμμα στο σαλόνι είναι η σημαντική χρήση του πορτοκαλί χρώματος, ωστόσο αυτό φαίνεται περισσότερο απ’ έξω. Υποθέτουμε πάντως, ότι το χρώμα του εσωτερικού μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Tiesto είναι Ολλανδός και ως γνωστόν, οι Ολλανδοί έχουν ως χρώμα κατατεθέν το πορτοκαλί ή «oranje».

Δεν έγινε πουθενά λόγος για βελτίωση της απόδοσης της Cullinan παραδόξως, αλλά δεν είναι και ότι βγήκε από το εργοστάσιο της Rolls-Royce χωρίς κάποια διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, το υπερπολυτελές βρετανικό SUV διαθέτει έναν V12 twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 562 ίππους, ενώ η έκδοση Black Badge είναι ελαφρώς πιο «άγρια», αφού αποδίδει 592 ίππους.

Σε αριθμούς, η Cullinan κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Όλα αυτά, όντας πολύ βαρύ, καθώς έχει ζυγιστεί στους 2,7 τόνους.

Σε κάθε περίπτωση, η Rolls-Royce Cullinan του Tiesto δεν χάνει την κομψή εμφάνιση και το ύφος της, με την Mansory να είναι κάπως πιο διακριτική συγκριτικά με άλλες φορές σε αυτή την τροποποίηση.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 10:10

Σχετικά Άρθρα

  • Μία Rolls-Royce Spectre με μοναδικό χρώμα
    Μία Rolls-Royce Spectre με μοναδικό χρώμα

    Η Rolls-Royce παρουσίασε την Spectre Lunaflair, μια κυριολεκτικά μοναδική έκδοση με εξίσου μοναδικό χρωματισμό.

    Μία ειδική παραγγελία ενός βαθύπλουτου Αμερικανού πελάτη, έκανε τη Rolls-Royce να δημιουργήσει έναν μοναδικό χρωματισμό σε μία Spectre, δίνοντάς της την ξεχωριστή ονομασία Lunaflair.

    Το μοντέλο είναι one-off, με τους Βρετανούς να αναφέρουν ότι το χρώμα αποτελεί ένα ολογραφικό φινίρισμα που δημιουργεί τη «σαγηνευτική απόχρωση του ουράνιου τόξου».

    Το υπερπολυτελές κουπέ αντλεί έμπνευση από το σεληνιακό φωτοστέφανο, με το φως να διαθλάται μέσα από σωματίδια πάγου στα σύννεφα, δημιουργώντας αυτό το πολύ ξεχωριστό χρώμα που περικλείει το φεγγάρι. Επί της ουσίας, η ειδική βαφή αναπαριστά αυτό το εφέ.

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Rolls-Royce χρειάστηκε πάνω από 12 μήνες για να αναπτύξει αυτό το χρώμα και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

    Η συγκεκριμένη Spectre εμφανίζεται με ένα βαθύ μεταλλικό χρώμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά με έντονο φυσικό φως του ήλιου το χρώμα μετατρέπεται σε αυτό το εξωτικό που βλέπουμε στις φωτογραφίες.


    Αλλά ο πελάτης δεν είχε ειδικό αίτημα μόνο για την εξωτερική εμφάνιση, αφού τα γούστα του είναι ιδιαίτερα και στην καμπίνα. Εκεί, η Spectre έχει αποκτήσει τρία χρώματα, λευκό, μπλε μαρίν και ροζ παιώνιας.

    Η διχρωμία εντοπίζεται στο τιμόνι, ενώ ο υπόλοιπος διάκοσμος χαρακτηρίζεται από αστέρια και μαύρο ουρανό. Υπάρχουν επίσης κόκκινες ραφές και κόκκινες λεπτομέρειες.

    Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Spectre Lunaflair δεν αλλάζει κάτι, αφού διατηρεί την μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 102 kWh, η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 584 ίππους και 900 Nm.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πιστή στον V12 η Rolls-Royce
    Πιστή στον V12 η Rolls-Royce

    Παρά τους στόχους να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων, η Rolls-Royce θα συνεχίσει την παραγωγή του εμβληματικού V12.

    Το όνομα Rolls-Royce μας πάει αμέσως στην απόλυτη πολυτέλεια και την «βασιλική» σχεδίαση. Συνεπώς, δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα το ότι ο Βρετανός κατασκευαστής στοχεύει να παράγει αποκλειστικά EV μοντέλα που θα ενισχύουν την αίσθηση πολυτέλειας.

    Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η Cullinan και ο twin-turbo V12 κινητήρας θα σταματήσει άμεσα να παράγεται, αφού σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Τύπο, η Rolls-Royce θα συνεχίσει την πορεία τους μέχρι το 2030.


    Αναφορικά με τα «ηλεκτρικά» πλάνα, το επόμενο EV της εταιρείας θα είναι ένα SUV, με μικρότερες διαστάσεις σε σχέση με την Cullinan και κατά συνέπεια λίγο φθηνότερο, με την παρουσίασή του να υπολογίζεται στις αρχές του 2027.

    Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα εξοπλιστεί με το ηλεκτροκίνητο σύστημα της Spectre. Πολύ πιθανό είναι, όμως, μέχρι τότε η Rolls-Royce να αξιοποιήσει μπαταρίες και μοτέρ ανώτερης τεχνολογίας.
    Προς τα τέλη του 2028, η βρετανική μάρκα αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν, ώστε να αντικαταστήσει τη Phantom.


    Τέλος, το φρεσκάρισμα της Spectre αναμένεται μέσα στο 2027, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ακόμα οι αναβαθμίσεις τι ακριβώς θα αφορούν. Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε πιο προηγμένες τεχνολογίες και φυσικά βελτιώσεις στο ηλεκτροκίνητο σύστημα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Άφησε τα κλειδιά του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου του στο καπό και πήγε γυμναστήριο – Δείτε τι συνέβη
    σε Viral
    Άφησε τα κλειδιά του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου του στο καπό και πήγε γυμναστήριο – Δείτε τι συνέβη

    Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει πόσο ασφαλής ή και πόσο πλούσια χώρα είναι το Ντουμπάι.

    Ο Αϊμάν Αλ Γιαμάν, ιδιαίτερα δραστήριος στα social media επισκέφτηκε πρόσφατα την πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θέλησε να κάνει ένα πείραμα και να διαπιστώσει εάν ισχύει πως το Ντουμπάι είναι τόσο ασφαλές όσο λέγεται.

    Σημειώνεται πως η διάσημη πόλη τα τελευταία τρία χρόνια αναδεικνύεται και ως η πιο καθαρή πόλη στον κόσμο.

    Ο Αλ Γιαμάν αποφάσισε να κάνει το εξής: Λίγο πριν επισκεφτεί ένα γυμναστήριο της πόλης, αφού πάρκαρε απ’ έξω μία υπερπολυτελής Rolls Royce άφησε τα κλειδιά της επάνω στο… καπό.

    Αμέριμνος πήρε το σακίδιό του και πήγε να κάνει την προπόνησή του.

    Στο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok φαίνεται να βγαίνει από το γυμναστήριο έπειτα από ώρες και τα κλειδιά της Rolls Royce να τον περιμένουν ακριβώς στην ίδια θέση που τα άφησε.

    Πηγή: in.gr

  • Η επετειακή Rolls-Royce Wraith Black Arrow
    Η επετειακή Rolls-Royce Wraith Black Arrow

    H Rolls-Royce αποχαιρετά τους V12 κινητήρες και τα coupe αμαξώματα με την επετειακή Wraith Black Arrow.

    Η Rolls-Royce Wraith παρουσιάστηκε το 2013 ως το μοντέλο που θα διαδεχόταν την Phantom Coupe στη γκάμα της εταιρείας. Τώρα, δέκα χρόνια μετά, η Rolls-Royce ετοιμάζει το τέλος της Wraith με μια τελική έκδοση περιορισμένης φυσικά παραγωγής μόλις 12 μονάδων - ως ειδική μνεία στους κυλίνδρους του κινητήρα που τελειώνει επίσης την καριέρα του.

    Για την Black Arrow, η Rolls-Royce διέθεσε περί τους 18 μήνες δοκιμών προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την ιδιαίτερη διχρωμία του αμαξώματος, με το συνδυασμό του Celebration Silver και του Black Diamond χρώματος να έχει υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να δίνει αυτό το λαμπερό εφέ. Τη μεγάλη διαφορά ωστόσο, κάνει η χρήση του έντονου κίτρινου σε ορισμένα σημεία του αμαξώματος.

    Η ίδια απόχρωση κοσμεί τη βάση του Spirit of Ecstasy που δεσπόζει στο πάνω μέρος της μάσκας, η οποία αποτελεί παραπομπή σε ένα αυτοκίνητο που έκανε ρεκόρ ταχύτητας τη δεκαετία του 1930, με την ονομασία Thunderbolt, το οποίο χρησιμοποιούσε ένα ζεύγος V12 κινητήρων της Rolls-Royce για να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 575 χλμ./ώρα στα αχανή Salt Flats του Bonneville.

    Η αντίθεση που δημιουργεί η χρήση του έντονου κίτρινου χρώματος, συνεχίζεται και στην καμπίνα του μοντέλου, όπου τα κίτρινα καθίσματα και οι αντίστοιχες λεπτομέρειες στο ταμπλό, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών, δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Ανάμεσα στις λεπτομέρειες που κάνουν την τελική αυτή έκδοση του μοντέλου να ξεχωρίζει, είναι και το κάλυμμα του κινητήρα.

    Αυτό είναι κατασκευασμένο από ένα κομμάτι γυαλισμένο μέταλλο και έχει πάνω του ως κόσμημα, την πλακέτα που περιλαμβάνει το «V12» και την επιγραφή «Final Coupe Collection». Μηχανολογικά, η Black Arrow έκδοση, δεν έχει κάποια διαφορά από τις υπόλοιπες, κάτι που σημαίνει πως ο V12 των 6,6 λίτρων αποδίδει και πάλι 624 ίππους και 870 Nm ροπής.

    Με την απόδοση αυτή, η Wraith χρειάζεται μόνο 4,4 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση , ενώ η τελική ταχύτητα είναι και πάλι περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες περί κόστους της συγκεκριμένης ιδιαίτερα περιορισμένης έκδοσης, της οποίας και τα 12 κομμάτια έχουν ήδη πουληθεί όπως ισχυρίζεται η Rolls-Royce– και εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Πυρηνική ενέργεια: Η Rolls-Royce ανέλαβε την ανάπτυξη αντιδραστήρα για τη Σελήνη
    Πυρηνική ενέργεια: Η Rolls-Royce ανέλαβε την ανάπτυξη αντιδραστήρα για τη Σελήνη

    Η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση.

    Ο βρετανικός όμιλος Rolls-Royce ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε χρηματοδότηση 2,9 εκατ. στερλινών (3,3 εκατ. ευρώ) από τη βρετανική διαστημική υπηρεσία προκειμένου να αναπτύξει μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη.

    Περισσότερο γνωστή για τα αυτοκίνητά της, η Rolls-Royce παράγει επίσης κινητήρες αεροπλάνων και αναπτύσσει μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, καθώς και πειραματικούς αντιδραστήρες σύντηξης.

    «Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της Rolls-Royce εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα μικρών αντιδραστήρων για να αναπτύξουν μια τεχνολογία που θα παρέχει ενέργεια για να ζουν και να εργάζονται άνθρωποι στη Σελήνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Ο όμιλος προβλέπει πως ένας πρώτος αντιδραστήρας, ο οποίος θα έχει περίπου το μέγεθος αυτοκινήτου, θα είναι έτοιμος έως το 2029.

    Περίπου 50 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo, η NASA ετοιμάζεται να στείλει και πάλι αστροναύτες στο φεγγάρι με το πρόγραμμα Artemis.

    Η πρώτη προσσελήνωση θα έρθει με την αποστολή Artemis III, η οποία δεν προβλέπεται πριν από το 2025 το νωρίτερο.

    «Η πυρηνική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια των μελλοντικών αποστολών στη Σελήνη, καθώς και την επιστημονική αξία τους» διαβεβαίωσε η Rolls-Royce, η οποία θα συνεργαστεί στο πρόγραμμα με βρετανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Οξφόρδης.

    Η νέα χρηματοδότηση προστίθεται στις 249.000 στερλίνες που προσφέρει το 2022 η βρετανική διαστημική υπηρεσία. Το νέο ποσό θα επιτρέψει στην επιχείρηση να πραγματοποιήσει μια πρώτη επίδειξη ενός σεληνιακού δομοστοιχειωτού πυρηνικού αντιδραστήρα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP - In.gr

  • Η Rolls-Royce Phantom με εκθαμβωτικό εσωτερικό
    Η Rolls-Royce Phantom με εκθαμβωτικό εσωτερικό

    Η Rolls-Royce προσφέρει μία πλειάδα ιδιαίτερων αξεσουάρ και επενδύσεων για το εσωτερικό της Phantom.

    Η επίσημη ονομασία των επενδύσεων και του συνολικού πακέτου είναι Carbon Veil και αποτελείται από 150 στρώματα από ατόφιο ανθρακόνημα.

    Εάν είστε εξοικειωμένοι με τους όρους των αξεσουάρ της Rolls-Royce, με το όνομα «Gallery» ορίζεται ο χώρος του ταμπλό μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Με άλλα λόγια, αυτό το σημείο στο αυτοκίνητο που πολλοί κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον διαμορφωτή για να παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών όπως αληθινό ξύλο, δέρμα ή έντονα χρώματα. Στην περίπτωση της Rolls-Royce Phantom, τα περιθώρια σχεδιασμού είναι φυσικά μεγαλύτερα ή καλύτερα δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό.

    Οι πελάτες του Βρετανού κατασκευαστή που παραγγέλνουν μία Phantom μπορούν να έχουν αληθινά έργα τέχνης στο κομμάτι αυτό. Μπορείτε να υποδείξετε τον προσωπικό σας αγαπημένο καλλιτέχνη ή σχεδιαστή, με τον οποίο θα επικοινωνήσει η Rolls-Royce για να δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι για το ταμπλό.


    Η Rolls-Royce προσφέρει επίσης ορισμένες προ-διαμορφωμένες επιλογές για τον εξοπλισμό της Gallery, όπως το Carbon Veil (πέπλο από carbon). Βασίζεται στο ομώνυμο έργο τέχνης του Alastair Gibson, ο οποίος χρειάστηκε δύο χρόνια για να το ολοκληρώσει. Η ονομασία είναι λίγο παραπλανητική, καθώς η δομή αποτελείται από 150 στρώματα από ίνες άνθρακα, η σχεδιαστική γλώσσα των οποίων βασίζεται στο πολυτελές γιοτ 118 WallyPower του γνωστού ιταλικού ναυπηγείου.

    Για να το παρουσιάσει η Rolls-Royce διάλεξε μία έκδοση Phantom Black Pack, με το πλαίσιο των παραθύρων, τη «μάσκα» και τα τελικά της εξάτμισης έχουν μαύρο φινίρισμα αντί για το συνηθισμένο χρώμιο. Επιπλέον, το διάσημο λογότυπο «Spirit of Ecstasy» είναι κατασκευασμένο από αναθρακόνημα.


    Στο εσωτερικό, οι Βρετανοί επέλεξαν μια συγκρατημένη σύνθεση από λευκό και ανθρακί δέρμα, ώστε το Carbon Veil να κάνει αντίθεση. Όσο για το πόσο κοστίζει η Rolls Royce δεν κάνει ανακοινώσεις. Αν θέλετε να ξεχωρίζετε δεν υπολογίζετε το κόστος.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αυτό είναι το υβριδικό φορτηγό της Rolls-Royce
    Αυτό είναι το υβριδικό φορτηγό της Rolls-Royce

    Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η πολυτελής μάρκα Rolls-Royce κατασκεύασε ένα φορτηγό για ορυχεία το οποίο καταναλώνει 30% λιγότερο καύσιμο.

    Η εταιρία Rolls-Royce Power Systems, είναι από εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξέλιξης νέων κινητήρων με υβριδική υποβοήθηση, έτσι ώστε να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από αυτού του είδους τα οχήματα.

    Το βασικό ζήτημα στα μηχανήματα αυτού του είδους είναι η μείωση της κατανάλωσης να μην επιδράσει και στις μεταφορικές τους ικανότητες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κλασικός κινητήρας έχει αντικατασταθεί με ένα υβριδικό σύστημα το οποίο συνοδεύεται από μία μεγάλη συστοιχία μπαταριών.

    Το ενδιαφέρον στην περίπτωση των dumpers είναι ότι κινούνται συνήθως σε εδάφη με έντονο ανάγλυφο, άρα το φρενάρισμα αποφέρει μεγάλη ανάκτηση της ενέργειας στις μπαταρίες, οι οποίες αδειάζουν με αρκετά αργούς ρυθμούς. Έτσι ο κινητήρας μπορεί να είναι μικρότερος σε κυβισμό, κάτι που σημαίνει μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

    Έτσι το νέο μοτέρ βγάζει 1.581 ίππους (σε αντιδιαστολή με τους 2.536 της συμβατικής έκδοσης), αλλά χάρη στην συνδρομή του υβριδικού συστήματος, δεν υπάρχει πτώση στην απόδοση και τις μεταφορικές ικανότητες.

    Το νέο φορτηγό μπορεί να έχει έως και 30% μείωση των ρύπων (ανάλογα το έδαφος στο οποίο κινείται) και μείωση 22% σε αναλώσιμα. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και πολλές ακόμα έξυπνες ιδέες, όπως για παράδειγμα η επαναφόρτιση των φορτηγών μέσω συστημάτων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε απομακρυσμένες περιοχές ή από την χρήση ενέργειας από σταθμούς που χρησιμοποιούν μπαταρίες “δεύτερης ζωής”.

    Τα μεγέθη και οι τεχνικές λύσεις σε αυτού του είδους τα οχήματα διαφέρουν πολύ από τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας, γι’ αυτό και η Rolls-Royce σχεδιάζει και κατασκευάζει το κάθε φορτηγό ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη της. Κάτι που θυμίζει και με την πρακτική της στα πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητά της.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Το πρώτο EV της Rolls-Royce θα ονομάζεται “Silent Shadow”
    Το πρώτο EV της Rolls-Royce θα ονομάζεται “Silent Shadow”

    Η Bentley σκοπεύει να μετατραπεί στο άμεσο μέλλον σε μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά όπως όλα δείχνουν θα την ακολουθήσει σύντομα και η Rolls-Royce η οποία προετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

    Η Rolls-Royce ψάχνεται με την ηλεκτροκίνηση καιρό τώρα, η Automotive News ανέφερε πως ο διευθύνων σύμβουλος Torsten Müller-Ötvös αποκάλυψε στο Bloomberg, ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της φίρμας θα ονομάζεται Silent Shadow.

    Το όνομα του πολυτελούς ηλεκτρικού μοντέλου αντλεί έμπνευση από την περίφημη Silver Shadow που κυκλοφόρησε από το 1965 έως και το 1980. Φυσικά, το όνομά της έχει αλλάξει ελαφρώς και το προσωνύμιο Silent αφορά αναμφίβολα την ησυχία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα, λόγω έλλειψης του θερμικού κινητήρα.

    Ο Müller-Ötvös από την πλευρά του, αρνήθηκε να ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Silent Shadow, αλλά τόνισε με έμφαση πως το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελεί μια αυθεντική Rolls-Royce.

    Και συνέχισε, “Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ που προβάλλει διαχρονικά η Rolls-Royce, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες παρέχουν άμεσα τεράστια αποθέματα ροπής και επίσης δεν ακούγονται καθόλου”, είπε.

    Όπως εξήγησε στη συνέχεια, “Δεν είμαστε γνωστοί για τους βρυχηθμούς των δυνατών κινητήρων και των θορύβων της εξάτμισης, αυτό από μόνο του είναι μεγάλο όφελος για εμάς”.

    Τώρα, υποθέτουμε εύλογα πως η Silent Shadow θα δανειστεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία της επερχόμενης BMW i7. Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει διαρρεύσει πολλά προς το παρόν για το μεγάλο ηλεκτρικό sedan, ωστόσο, δημοσιοποίησε πρόσφατα πως θα διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 90 έως 120 kWh που θα προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 550 και 700 km αντίστοιχα.

    Ο Müller-Ötvös επεσήμανε επίσης ότι η πανδημία συνέβαλλε το τελευταίο διάστημα στην αύξηση των πωλήσεων, καθώς οι πελάτες «συνειδητοποίησαν πλέον πόσο σύντομη είναι η ζωή και γι’ αυτό είναι καλό να την απολαμβάνουμε σήμερα και να μην το αναβάλλουμε και το μεταθέτουμε για το μέλλον».

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch