Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 20:28

Πανελλαδικές 2024: Αυτός είναι ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές - Βγήκε το νέο ΦΕΚ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πήρε ΦΕΚ ο αριθμός των εισακτέων σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές μετά τις Πανελλήνιες 2024.

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων για τις Στρατιωτικές Σχολές το 2024-2025 και τις Πανελλήνιες 2024.

Αναλυτικά δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 3163/Τεύχος δεύτερο/4 Ιουνίου 2024) η κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Με αυτή την απόφαση, καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προεδρικού Διατάγματος:

  • Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εισάγονται φέτος 379 έναντι 309 πέρυσι. Η αύξηση των εισακτέων αφορά κατά 54 στα Όπλα και 9 στα Σώματα.
  • Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων εισάγονται φέτος 95 έναντι 70 πέρυσι.
  • Στη Σχολή Ικάρων εισάγονται φέτος 160 έναντι 150 πέρυσι.
  • Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων εισάγονται φέτος 171 έναντι 133 πέρυσι.
  • Στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής εισάγονται φέτος 66 έναντι 45 πέρυσι.
  • Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών εισάγονται φέτος 301 έναντι 280 πέρυσι.
  • Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού εισάγονται φέτος 190 έναντι 163 πέρυσι.
  • Στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας εισάγονται φέτος 195 έναντι 185 πέρυσι.

1. Στον οριζόμενο συνολικό ανά κατεύθυνση αριθμό εισακτέων κάθε Σχολής περιέχονται οι εξής ειδικές κατηγορίες με τα αντίστοιχα ποσοστά:

Τέκνα πολυτέκνων και τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά, τα οποία εισάγονται σε ποσοστό μέχρι τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί του καθοριζομένου αριθμού εισακτέων κατά σειρά επιτυχίας [παρ. 1α του άρθρου 11 του ν. 3648/2008 (Α’ 38)],

Μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) του ποσοστού της προηγούμενης περίπτωσης και τουλάχιστον ένα άτομο [παρ. 1β του άρθρου 11 του ν. 3648/2008 (Α’ 38)]:

  • (1) Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των ΕΔ ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής
  • (2) Τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυλληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου,
  • (3) Τέκνα ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών των ΕΔ στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Οι Έλληνες του εξωτερικού εισάγονται σε ποσοστό τρία τοις εκατό (3%) επί του συνόλου των θέσεων της γενικής σειράς [(παρ. Α.1) του άρθρου 12 του ν. 2552/1997 (Α’ 266)].

Στον οριζόμενο συνολικό αριθμό εισακτέων των Σχολών περιέχεται και η κατηγορία της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3298/1955 (Α’ 179), που αφορά σε εισαγωγή μονίμων υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στη ΣΣΕ σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επιπλέον του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε κατεύθυνση (Όπλα-Σώματα) της Σχολής, με τις διαδικασίες που καθορίζονται στον ίδιο νόμο.

Οι υποψήφιοι μετά την υπαγωγή τους στις ειδικές κατηγορίες των περ. α και β της παρ. 1, θα κρίνονται για την εισαγωγή τους με βάση το σύνολο των μορίων που έχουν συγκεντρώσει στις πανελλαδικές γραπτές εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εφόσον κριθούν ικανοί στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις Υποψηφίων (ΠΚΕ), κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής τους, κατά πρώτον ως υποψήφιοι της Γενικής Σειράς και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τη Βάση Εισαγωγής της Γενικής Σειράς, κρίνονται στη συνέχεια με την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγονται.

Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων στις ειδικές κατηγορίες των περ. α’ και β’ της παρ. 1, αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους της Γενικής Σειράς. Αντίστοιχες κενές θέσεις της παρ. 2, μεταφέρονται αναλόγως στη Γενική Σειρά και στις κατηγορίες των περ. α’και β’της παρ. 1.

Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων της ειδικής κατηγορίας της περ. γ της παρ. 1, αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους του πίνακα επιλαχόντων της Γενικής Σειράς.

Ποσοστά αποφοίτων ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ

Ποσοστό οχτώ τοις εκατό (8%) επί του συνολικού αριθμού εισακτέων στις ΑΣΣΥ, καλύπτεται από υποψηφίους ημερήσιων ΕΠΑΛ. Το ποσοστό του 8% υπολογίζεται επί του αριθμού των θέσεων, που αντιστοιχούν στη Γενική Σειρά και στις ειδικές κατηγορίες των περ. α και β της παρ. 1 του άρθρου 2, ως εξής:

  • Κατά 90% από τους υποψήφιους που θα διαγωνισθούν το έτος 2024 στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Κατά 10% από κατόχους απολυτηρίου οι οποίοι εξετάσθηκαν στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα έτη.

Οι θέσεις κατανέμονται ως κάτωθι:

  • Σε ποσοστό 40% στους υποψήφιους του έτους 2022.
  • Σε ποσοστό 60% στους υποψήφιους του έτους 2023.

Ειδικές διατάξεις

Με την επιφύλαξη της περ. β’ της παρ. 1, του άρθρου 2 κατά τον υπολογισμό των ποσοστών της παρ. 1 του άρθρου 2 και του άρθρου 3, τα κλασματικά υπόλοιπα από 0,5 και άνω, στρογγυλοποιούνται προς τα άνω στην επόμενη μονάδα, ενώ τα κλασματικά υπόλοιπα από 0,49 και κάτω στρογγυλοποιούνται προς τα κάτω, στην προηγούμενη μονάδα ή στο μηδέν. Σε περίπτωση που εξαιτίας της στρογγυλοποίησης ο συνολικός αριθμός των θέσεων (Γενική Σειρά και ειδικές κατηγορίες) υπερβαίνει τον συνολικό διατιθέμενο αριθμό, η υπερβαίνουσα ή οι υπερβαίνουσες θέσεις εκπίπτουν.

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού:

  • Για το οικονομικό έτος 2024, ύψους 8.471.902 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού (Π/Υ) του ΥΠΕΘΑ,
  • Για τα επόμενα οικονομικά έτη 2025 – 2028 η επιβάρυνση του Π/Υ ΥΠΕΘΑ εκτιμάται σε 13.454.829 ευρώ για το έτος 2025, 16.774.088 ευρώ για το έτος 2026, 18.616.814 ευρώ για το έτος 2027 και 19.362.042 ευρώ για το έτος 2028 αντίστοιχα. Η υπόψη επιβάρυνση θα καλυφθεί από τις εκάστοτε εγγεγραμμένες πιστώσεις του Π/Υ του ΥΠΕΘΑ, δίχως να επηρεάζονται τα ανώτατα όρια πιστώσεων αυτού.
Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 20:05

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: Τα κίνητρα για τις Στρατιωτικές Σχολές και η ανάταξη του ΕΣΥ στην εβδομαδιαία ανασκόπηση
    Μητσοτάκης: Τα κίνητρα για τις Στρατιωτικές Σχολές και η ανάταξη του ΕΣΥ στην εβδομαδιαία ανασκόπηση

    Σε μια σειρά ζητημάτων και μέτρων όπως η προσέλκυση νέων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 που κατατέθηκε στη Βουλή, την ολοκλήρωση πληρωμών των ειδικών σχημάτων στήριξης σε Θεσσαλία και Έβρο, τις ενισχύσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Οκτώβριο, την στήριξη του ΕΣΥ, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του.

    Μάλιστα κλείνει την ανάρτησή του με μία φωτογραφία της Εθνικής Ποδοσφαίρου που όπως αναφέρει «μας συγκίνησε όλους, προς τιμήν του Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε από τη ζωή».

    Αναλυτικά η ανασκόπηση του πρωθυπουργού:

    «Ακόμα μία εβδομάδα με σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ενίσχυση του ΕΣΥ, μέχρι και το ακριτικό Αγαθονήσι, ας δούμε τι ξεχώρισε αυτήν την εβδομάδα.

    Με μεγάλη προσοχή εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στα θερμά μέτωπα της περιοχής μας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε όλες τις Συνόδους Κορυφής που έγιναν τις τελευταίες ημέρες -με διαφορετικές συνθέσεις στο Ντουμπρόβνικ και την Πάφο- για την επισκόπηση της κατάστασης αλλά και τη στήριξη των διπλωματικών προσπαθειών να μπει ένα τέλος στις πολεμικές συγκρούσεις που πέρα από τις μεγάλες και οδυνηρές ανθρώπινες απώλειες, κρατούν ψηλά τον δείκτη της αβεβαιότητας στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον», αναφέρει εισαγωγικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

    «Περνάω στα αμιγώς εσωτερικά μας, ξεκινώντας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και την έμφαση που δίνουμε στην προσέλκυση αξιόμαχου προσωπικού. Η μεγάλη πτώση του αριθμού των εισερχομένων στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές της χώρας μας μας προβλημάτισε και μας κινητοποίησε. Και γι' αυτό ζήτησα συγκεκριμένες λύσεις από τα δυο αρμόδια Υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίες λύσεις παρουσιάστηκαν την Πέμπτη. Ανακοινώνουμε, λοιπόν, ότι διευρύνουμε σε 3 τα πεδία (2ο, 3ο και 4ο) από τα οποία μπορούν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές οι υποψήφιοι φοιτητές, αναγνωρίζοντας ειδική ποσόστωση 10% και για τους αποφοίτους των επαγγελματικών λυκείων. Επιπλέον τετραπλασιάζουμε τη μηνιαία αποζημίωση των φοιτητών από τα 165 στα 609 ευρώ και διπλασιάζουμε την αποζημίωση για τους υπαξιωματικούς. Επενδύουμε σχεδόν 40 εκ. ευρώ σε αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολών, ενώ καθιερώνουμε νέες δυνατότητες για μετεκπαίδευση και επαγγελματική αριστεία για τους αποφοίτους των σχολών. Προσφέρουμε τέλος έως το 2030 ένα πιο αναβαθμισμένο πακέτο παροχών στους ενστόλους μας και τις οικογένειές τους που περιλαμβάνει δωρεάν στέγη, παιδικούς σταθμούς, βελτιωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ειδικές δομές για άτομα με αναπηρία και μονάδα φροντίδας αποστράτων. Στόχος μας είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν ένας ελκυστικός προορισμός σταδιοδρομίας, ώστε να διαθέτουν στελέχη στην πρώτη γραμμή με υψηλό φρόνημα και ηθικό», επισημαίνει.

    «Παρά το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική και θα σας πω δύο στοιχεία που το επιβεβαιώνουν. Το πρώτο είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τρεις πολύ σημαντικές θετικές «ειδήσεις»: την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, την ταχύτερη ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ε.Ε και την αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, κάνει «καλό στην τσέπη μας» διότι περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος, κάνει πιο ισχυρή και ανθεκτική την οικονομία μας, κλείνοντας παράλληλα το επενδυτικό κενό που άφησε στη χώρα μας η κρίση. Είναι ένας προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο: οι παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα το 2025 σε σχέση με το 2024 θα είναι αυξημένες κατά 1,1 δισ. ευρώ και συμπληρώνονται από σειρά θεσμικών μέτρων που εστιάζουν στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, στην ενίσχυση των επενδύσεων και της καινοτομίας, στην αντιμετώπιση του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος, στις δαπάνες για την Εθνική 'Αμυνα, καθώς και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα είναι ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά υπεύθυνος, εναρμονισμένος με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης όπως αποτυπώνεται και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο που καταθέσαμε στην ΕΕ. Επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση της ισχυρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας και η ευημερία των πολιτών. Γι' αυτό, η διοχέτευση των πεπερασμένων δημοσιονομικών πόρων γίνεται με σύνεση αλλά και με τη μέγιστη δυνατή οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα.

    Το δεύτερο στοιχείο είναι μια ακόμη διάκριση που έλαβε η πατρίδα μας από την έγκυρη διεθνή έκδοση του Economist Intelligence Unit, ο οποίος μας τοποθετεί μεταξύ των 10 χωρών που θα δουν παγκοσμίως τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού τους περιβάλλοντος μέσα στην επόμενη 5ετία. Σύμφωνα με τον Economist αυτό συμβαίνει χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και 5 χρόνια, για μια Ελλάδα πιο φιλική στις επενδύσεις. Η Ελλάδα ξεχωρίζει μαζί με την Ινδία και την Κένυα και η διάκρισή μας αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σκεφτούμε πως ο Εconomist διαβάζεται από όλους τους σοβαρούς θεσμικούς επενδυτές ανά τον κόσμο που σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις για τις επόμενες επενδύσεις τους», τονίζει ο πρωθυπουργός.

    Αναφέρει στη συνέχεια ότι «η περασμένη εβδομάδα ήταν εβδομάδα διακρίσεων για τη χώρα μας και σε άλλα πεδία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού κράτους αναγνωρίζεται πλέον και επιβραβεύεται διεθνώς. Πρόσφατο παράδειγμα τα βραβεία που λάβαμε στα «ψηφιακά όσκαρ» από τον παγκόσμιο οργανισμό WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards 2024 για το ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr το wallet που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο. Επειδή όμως η ψηφιακή καινοτομία είναι και γένους θηλυκού, το ειδικό βραβείο για την κορυφαία γυναίκα επικεφαλής φορέα ψηφιοποίησης παγκοσμίως, το κέρδισε η δική μας Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Νίκη Τσούμα, η οποία έχει συμβάλλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Στην ίδια διοργάνωση, διάκριση απέσπασε και μια ελληνική εταιρεία του ιδιωτικού Τομέα, η Intracom Telecom, για την επιτυχή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην ενεργειακή αποδοτικότητα των δικτύων 5G. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης για τη δουλειά που κάνει υπό τον Δημήτρη Παπαστεργίου, και αναμένουμε κι άλλες πολλές εφαρμογές που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας -και γιατί όχι θα φέρουν κι άλλα βραβεία».

    Η ολοκλήρωση των πληρωμών των ειδικών σχημάτων στήριξης στη Θεσσαλία και στον Έβρο που υλοποιήθηκαν μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «mybusinesssupport», είναι το επόμενο θέμα της ανασκόπησης. Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός «αφορούσαν επιχειρήσεις πλην αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν οικονομικές απώλειες από τις πλημμύρες του Daniel στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο. Διατέθηκαν σχεδόν 13 εκ. ευρώ σε 1.314 επιχειρήσεις των δύο περιοχών. Η επιχορήγηση ήταν από 3.000 έως 300.000 ευρώ».

    Περνά ακολούθως στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας και στον καταλυτικό ρόλο που «μπορεί να παίξει ο αγροτικός τομέας, ο πιο ευάλωτος στην κλιματική κρίση. Η στροφή στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ένα πεδίο στο οποίο υστερούμε ως χώρα παρά τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, μπορεί να κάνει τη γεωργία μας να αυξήσει την παραγωγικότητα της κατά 10 φορές και να μειώσει τις ανάγκες κατανάλωσης νερού στο 1/10. Με άλλα λόγια, τα θερμοκήπια μπορούν να στηρίξουν και τα αγροτικά εισοδήματα αλλά και το περιβάλλον. Και πιστεύω ότι το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 600 εκ. ευρώ που εξήγγειλα στη ΔΕΘ, θα συμβάλει καθοριστικά στη μαζική επέκταση των θερμοκηπίων στη χώρα. Το 50% της χρηματοδότησης θα προέρχεται από ίδια κεφάλαια με φθηνό δανεισμό, ενώ το υπόλοιπο 50% θα αποτελείται από κρατικές επιχορηγήσεις προς επιχειρήσεις, συνεταιριστικά σχήματα ή μεμονωμένους αγρότες που θα επενδύσουν στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο τραπεζικός τομέας, ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα στη Λάρισα ένα ανάλογο πρόγραμμα που διευκολύνει τους Έλληνες παραγωγούς να επενδύσουν σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Συμβαίνει ήδη σε αρκετές περιοχές, αλλά ξεχωρίζει το πρώτο semi-closed θερμοκήπιο που ξεκίνησε να δημιουργεί μια ελληνική εταιρεία, η Wonderplant στην Πετρούσα Δράμας, ένα έργο πρωτοποριακό όχι μονο λόγω μεγέθους του, αλλά και εξαιτίας της προηγμένης τεχνολογίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και σε τόσο μεγάλη κλίμακα στην Ελλάδα. εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτως εξωτερικών περιβαλλοντικών αλλαγών. Το θερμοκήπιο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές αλλαγές, και θα καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών της ελληνικής αγοράς σε ντομάτες υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για μια καινοτόμα επένδυση με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, την αγορά εργασίας και την ελληνική γεωργία».

    Επισημαίνει ακόμη: «Περνάω στις ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Οκτωβρίου για 700.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4,8 εκ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Δικαιούχοι της στήριξης είναι τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και με την παρέμβασή μας απορροφάται σχεδόν το σύνολο του αυξημένου κόστους, όπως αυτό προκύπτει από τις προ κρίσεως τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

    Αναφέρει επίσης ότι το φετινό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Σεπτεμβρίου. «Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό στα 4 εκ. ευρώ, επιτρέποντας σε περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους να συμμετέχουν. Συνολικά, 7.414 άνθρωποι βρήκαν φιλοξενία στις 14 παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις, από τους οποίους 1.742 ήταν άτομα με αναπηρία και 1.044 ηλικιωμένοι, ενώ φροντίσαμε να διευρύνουμε τις κατασκηνωτικές περιόδους με υποχρεωτικό έλεγχο της λειτουργίας τους μια φορά ανά περίοδο. Δόθηκαν επίσης κονδύλια στους δήμους για να βελτιώσουν τις υποδομές τους και να ανοίξουν και άλλες παιδικές εξοχές. Από τώρα μπορώ να πω ότι το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του 2025 θα είναι ακόμα μεγαλύτερο ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερα άτομα!».

    Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που όπως τονίζει «είναι για εμάς προτεραιότητα», είναι το επόμενο θέμα αναφερόμενος μεταξύ άλλων και σε ένα από τα «αθέατα θαύματα» του ΕΣΥ. «Χωρίς να κρύψουμε ποτέ τα πολλά προβλήματα που το ταλανίζουν και στα οποία εγκύψαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, πιστεύω ότι το ΕΣΥ αλλάζει. Η συνολική ανάταξη του γίνεται με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο τετραετίας με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και στις υποδομές, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και ιδιωτικές χορηγίες. Ενδεικτικό παράδειγμα τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας. Κατά την επίσκεψή μου την περασμένη Πέμπτη είδα από κοντά τις εντυπωσιακές αλλαγές, καθώς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετατρέπεται σε πρότυπο ΤΕΠ, ένα έργο ύψους 1,26 εκ. που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Η βελτίωση των υποδομών του δεν θα σταματήσει εκεί: όπως επισήμανε ο Υπουργός Υγείας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα αγοραστεί ένας υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής για τις παιδικές νεοπλασίες κόστους 2,5 εκ. ευρώ, ακριβώς διότι θέλουμε να δώσουμε στο νοσοκομείο αυτό μία τεχνολογική υπεροχή ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο υπάρχει για την περίθαλψή τους.

    Θα σας μιλήσω για ένα από τα «αθέατα θαύματα» του ΕΣΥ: το Πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής, που ξεκίνησε το 2021 σε 10 νοσοκομεία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, εκτιμάται ότι αποφεύχθηκαν τουλάχιστον 60 θάνατοι, 500 περιστατικά λοιμώξεων και πάνω από 5.000 ημέρες νοσηλείας. Το πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εφαρμόστηκε από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία από το CLEO και με τη συμβολή και του έγκυρου στον τομέα του Institute for Healthcare Improvement. Ξεκίνησε με ψηφιακή καταγραφή των πιο συχνών λοιμώξεων σε 10 νοσοκομεία (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρίο και Ηρακλειο), στη συνέχεια δόθηκαν οι οδηγίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε η κατάλληλη εκπαίδευση και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετρήθηκε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Το πρόγραμμα λήγει το 2026 και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με στόχο οι καλές πρακτικές, αυτό το σωτήριο πρωτόκολλο στη διαχείριση των ασθενών να εδραιωθεί παντού. Κάθε ζωή μετράει», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

    «Έχω αναφερθεί και σε πρόσφατη κυριακάτικη ανασκόπηση στις πολιτικές μας για να επαναπατρίσουμε Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να εργαστούν εδώ, αξιοποιώντας τις επενδυτικές και εργασιακές ευκαιρίες που προσφέρει η οικονομική ανάπτυξη. Οι πολιτικές αυτές φέρνουν αποτέλεσμα. Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έχουν προσλάβει Έλληνες και Ελληνίδες που επέστρεψαν στη χώρα την τελευταία τριετία. Ιδιαίτερα χρήσιμη έχει αποδειχθεί η πλατφόρμα Rebrain Greece του Υπουργείου Εργασίας, μέσω της οποίας οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα δημοσιοποιούν τις θέσεις εργασίας που θέλουν να καλύψουν και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό υποβάλλουν αίτηση για μια θέση απασχόλησης ανάλογη των προσόντων τους. Στον έναν χρόνο λειτουργίας της, 200 επιχειρήσεις προσέφεραν 450 θέσεις εργασίας και υπήρξαν 1.500 αιτήσεις ενδιαφέροντος. Αντιστοίχως, έγιναν 2.100 εγγραφές αναζήτησης θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, στη συντριπτική πλειονότητα τους με «γερό» βιογραφικό και υψηλές δεξιότητες. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να θα φέρουμε πίσω το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο υψηλής εξειδίκευσης που έφυγε στα χρόνια της κρίσης, ενισχύοντας έτσι όχι μόνο τις ελληνικές εταιρείες, αλλά τελικά την ίδια τη χώρα», λέει ο πρωθυπουργός.

    «Από τα μικρά που όμως κάνουν τη διαφορά: στο ακριτικό Αγαθονήσι, ένα πανέμορφο κομμάτι ελληνικής γης στο Ανατολικό Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσει το δημοτικό πρατήριο καυσίμων, υψίστης σημασίας υποδομή για τη διαβίωση των ντόπιων κατοίκων, τον τουρισμό, αλλά και την Εθνική 'Αμυνα. Από τον Ιούλιο που είχε λήξει η μίσθωση του πρατηρίου, όποιος χρειαζόταν καύσιμα έπρεπε να πάει στην κοντινή Σάμο για να προμηθευτεί. Ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος πήρε ζεστά το θέμα και με τη συνδρομή του Υφυπουργού Εσωτερικών βρέθηκε λύση. Υπογράφηκε νέα μίσθωση και είναι θέμα χρόνου να ανοίξει πάλι το δημοτικό πρατήριο», επισημαίνει.

    Ολοκληρώνοντας την ανασκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «Με λύπη αποχαιρετήσαμε την Τετάρτη τον Μίμη Πλέσσα, ένα εκλεκτό μέλος από το πάνθεον των Ελλήνων δημιουργών, σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, επιστήμονα και γλυκό άνθρωπο. Μας άφησε παρακαταθήκη υπέροχες μελωδίες που άφησαν εποχή στο θέατρο και τον κινηματογράφο, κερδίζοντας μια θέση στην καρδιά μας.

    Εναλλαγή συναισθημάτων. Μεγάλη χαρά -και με αυτό θα κλείσω την σημερινή ανασκόπηση- μας έδωσε η ανακοίνωση της βράβευσης του -κατά το ήμισυ- Κύπριου Ντέμη Χασάμπη με το φετινό Νόμπελ Χημείας για την ανακάλυψή του στη δομή των πρωτεϊνών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό είναι το δεύτερο Νόμπελ της Κύπρου, με τον Χριστόφορο Πισσαρίδη να έχει προηγηθεί στον τομέα των Οικονομικών. Μας θύμισαν τα δικά μας δύο Νόμπελ, με τον Σεφέρη το 1963 και τον Ελύτη το 1979. Μακάρι στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλα.

    Δεν το συνηθίζω αλλά, όπως θα διαπιστώσατε, αυτή η ανασκόπηση έχει και μια φωτογραφία. Μια φωτογραφία της Εθνικής μας που μας συγκίνησε όλους, προς τιμήν του Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε από τη ζωή. Παρά τον πόνο της απώλειας, οι διεθνείς μας επικράτησαν της Αγγλίας, σε έναν αγώνα που δεν ήταν απλά για το αποτέλεσμα, αλλά για τη μνήμη του συμπαίκτη τους. Μεγαλείο ψυχής.

    Κάπου εδώ θα σας αφήσω. Να περάσατε μια όμορφη Κυριακή, ό,τι κι αν κάνετε!»

    Πηγή: ethnos.gr

  • Μισθός 609 ευρώ για σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές - Τι ανακοίνωσαν Δένδιας-Πιερρακάκης
    Μισθός 609 ευρώ για σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές - Τι ανακοίνωσαν Δένδιας-Πιερρακάκης

    Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της μείωσης εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Ο κ. Δένδιας, παρουσιάζοντας το πρόβλημα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το 2020 το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της χώρας προσέγγιζε το 99% και το 2024 μειώθηκε σε 64%, ενώ ειδικότερα στη Σχολή Ευελπίδων το ποσοστό κάλυψης ήταν 100% το 2020 και έχει περιοριστεί σε μόλις 34%.

    Τόνισε ότι, παράλληλα, παρουσιάζεται αυξανόμενη αποχώρηση σπουδαστών κατά το πρώτο έτος φοίτησης, αναφέροντας ότι το 2020% το ποσοστό ήταν 6%, το 2021 ανήλθε σε 20%, το 2022 σε 15%, το 2023 σε 18%, ενώ το 2024 σε 7%.

    Ο κίνδυνος, κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η υποστελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων με συνεπακόλουθο την αδυναμία υποστήριξης των σύγχρονων οπλικών συστημάτων και την υποβάθμιση του ποιοτικού στοιχείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Οι παρεμβάσεις

    Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, οι πρώτες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εκστρατείας προσέλκυσης νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφορούν σε κίνητρα που θα καταστήσουν ελκυστικότερη την εισαγωγή και φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές, όπως:

    - Δυνατότητα εισαγωγής από τρία επιστημονικά πεδία και επαγγελματικά λύκεια

    - Αύξηση αποδοχών σπουδαστών στρατιωτικών σχολών

    - Βελτίωση κτιριολογικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού

    - Νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη.

    Με μισθό 609 ευρώ οι σπουδαστές και πρόσβαση από τρία Πεδία

    Εξειδικεύοντας, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι αναφορικά με την αύξηση των αποδοχών των σπουδαστών στρατιωτικών σχολών, τετραπλασιάζονται οι αποδοχές των σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 165 ευρώ σε 609 ευρώ, ενώ διπλασιάζονται οι αποδοχές των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών από 124 σε 249 ευρώ.

    Επιπλέον, θα τους χορηγείται φοιτητικό πάσο και θα διπλασιαστούν τα κονδύλια υποστήριξης σπουδών και παροχών στους σπουδαστές.

    Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού θα προχωρήσουν έργα ύψους 19,7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, ενώ θα γίνουν και έργα αναβάθμισης 18,1 εκατ. ευρώ από δωρεές για τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες, τη βιβλιοθήκη, το εντευκτήριο και τις αίθουσες ψυχαγωγίας στη Σχολή Ευελπίδων, το αμφιθέατρο και τους κοιτώνες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τα εστιατόρια και μαγειρεία της Σχολής Ικάρων καθώς και τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εστιατόρια και μαγειρεία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

    Αναφορικά με τις νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη θα χορηγούνται διδακτορικοί τίτλοι σπουδών από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε τομείς αιχμής, θα προχωρήσει η σύνδεση διδακτορικής έρευνας με το Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας, θα χορηγούνται μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατα Διακλαδική Σχολή Πολέμου, θα αναδειχθούν τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε Κέντρα Αριστείας, καθιερώνεται ο θεσμός του Στρατιωτικού Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και θα γίνει διασύνδεση με ΑΕΙ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Η εκστρατεία προσέλκυσης νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις περιλαμβάνει καμπάνια ενημέρωσης για τις προοπτικές καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στοχευμένες δράσεις στα σχολεία, ενώ ήδη διεξάγονται δράσεις, όπως ο πλους μαθητών στο πλαίσιο της Ναυτικής εβδομάδας αλλά και η χρήση εξομοιωτών πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Οι δράσεις που δρομολογούνται

    Μακροπρόθεσμα, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι οι δράσεις που δρομολογούνται ώστε να καταστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις πιο ελκυστικές στις νέες και τους νέους αφορούν σε νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας με νέα σύγχρονη δομή δυνάμεων, νέο σύστημα εξέλιξης, νέο πιο δίκαιο μισθολόγιο, νέο σύστημα μεταθέσεων με κίνητρα και το πλέον τεχνολογικά εξελιγμένο και καινοτόμο περιβάλλον.

    Αναφορικά με την ουσιαστική στήριξη των στελεχών και των οικογενειών τους, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι σχετικά με την παροχή στέγης ήδη είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής 1.000 κατοικιών με στόχο τις 3.000 κατοικίες το 2030. Επίσης, θα προχωρήσει η αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, το Κέντρο Ειδικής Αναπτυξιακής Φροντίδας Παιδιών για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών παιδιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, η αξιοποίηση των ΑμεΑ από τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα βελτιωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με το νομοσχέδιο να βρίσκεται σε τελική επεξεργασία, ενώ θα δημιουργηθεί και Μονάδα Φροντίδας Αποστράτων με στόχο τη φιλοξενία των ευάλωτων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι οι πρώτες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής θα γίνουν το 2026 και δεσμεύτηκε ότι το φοιτητικό πάσο θα χορηγείται και στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών.

    Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν:

    ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - Υπουργός Άμυνας

    - το 2020 το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της χώρας προσέγγιζε το 99% και το 2024 μειώθηκε σε 64%, ενώ ειδικότερα στη Σχολή Ευελπίδων το ποσοστό κάλυψης ήταν 100% το 2020 και έχει περιοριστεί σε μόλις 34%.

    - παρουσιάζεται αυξανόμενη αποχώρηση σπουδαστών κατά το πρώτο έτος φοίτησης, αναφέροντας ότι το 2020% το ποσοστό ήταν 6%, το 2021 ανήλθε σε 20%, το 2022 σε 15%, το 2023 σε 18%, ενώ το 2024 σε 7%.

    -  Δεν μπορεί να λειτουργήσουν οι ένοπλες δυνάμεις αν συνεχιστεί αυτό

    -  Αύξηση αποδοχών σπουδαστών στρατιωτικών σχολών.

    -  Οι αποδοχές των σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 165 ευρώ σε 609 ευρώ, ενώ διπλασιάζονται οι αποδοχές των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών από 124 σε 249 ευρώ

    -  Οι Στρατιωτικές Σχολές θα μπορούν να χορηγούν διδακτορικά σε συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς φορείς.Υπάρχει διασύσνδεη των διδακτορικών τίτλων- της έρευνας με το δημιουγούμενο σύστημα αμυντικής καινοτομίας.

    - Xορήγηση μεταπτυχιακών τίτλων και κατά την καριέρα.

    - Έχουμε συνενοηθεί με το Υπουργείο Παιδείας να κάνουμε καμπάνια ενημέρωσης για το τι είναι ο αξιωματικός. Στοχευμένες δράσεις στα σχολεία Day camp στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να ζει μία ολόκληρη ημέρα. Επισκέψεις σχολείων στις εγκαταστάσεις, ενώ ήδη διεξάγονται δράσεις, όπως ο πλους μαθητών στο πλαίσιο της Ναυτικής εβδομάδας. Χρήση εξομοιωτών και κυρίως πτήσης.

    - Στους φοιτητές θα χορηγείται ακαδημαϊκή ταυτότητα.

    - Νέο σύστημα μετάθεσης, νέο μισθολόγιο. Αν η πατρίδα θέλει να έχει τους καλύτερους θα πρέπει να έχει άλλο μισθολόγιο.

    -  δωρεάν στέγη - το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει είναι για 3000 κατοικίες

    -  κάθε οικογένεια να μπορεί να αφήνει σε βρεφονηπιακό σταθμό.

    -  θα δημιουργήσουμε κέντρα αναπτυξιακής φροντιδας παιδιών - ειδικές δομές με παιδιά με αυτισμό

    -  βελτιωμένη ιατρική περίθαλψη και δημιουργία μονάδας φροντίδας αποστράτων. Θέλουμε να δημιουργείται η αίσθηση ότι είμαστε μία οικογένεια.

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ - Υπουργός Παιδείας

    -  Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές από τρία Επιστημονικά Πεδία: το 2ο, 3ο και 4ο. Θα αλλάξει από το 2026 - Αυτό τετραπλασιάζει την δεξαμενή υποψηφίων. Το 10% των αποφοίτων των ΕΠΑΛ μπορεί να δοθεί και εδώ.

    -  Βελτίωση κτιριολογικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού

    -  Νέες δυνατότητες για έρευνα, εξειδίκευση και εξέλιξη.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

  • Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ
    Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ

    Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου η υποβολή των μηχανογραφικών για υποψηφίους επαναληπτικών πανελλαδικών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

    Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2024 στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας ανά Τομέα. Η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου.
    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
    Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις για ανάρτηση στα Λύκεια, που θα αποσταλούν σε όσα ΕΠΑΛ της χώρας είχαν αντίστοιχους υποψηφίους, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
    Η ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024.
    Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 αρχίζουν από τη Δευτέρα 7-10-2024 και λήγουν την Πέμπτη 10-10-2024.

    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Αν κάποιος υποψήφιος είχε αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) τον Ιούλιο, μπορεί τώρα να τον χρησιμοποιήσει, αλλιώς θα απευθυνθεί στο Λύκειό του. Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του ΜΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko-secondexams.it.minedu.gov.gr/. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστική ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικό Δελτίου.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ.
  • Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση
    Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση

    Τι ισχύει για υποψήφιους περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Ποιες περιφέρειες αφορά η υπουργική απόφαση.

    Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια θα εισαχθούν υποψήφιοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές κ.α).

    Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2023-2024 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024.

    Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις ανωτέρω περιοχές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση

    Η απόφαση αυτή αφορά τα παιδιά τα οποία προέρχονται από τις παρακάτω περιφέρειες

    Ι) της Περιφέρειας Θεσσαλίας

    α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας,

    β) των Δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς, Τυρνάβου από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και

    γ) της δημοτικής κοινότητας Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής ενότητας Ποταμιάς, της δημοτικής κοινότητας Βερδικούσιας της Δημοτικής ενότητας Βερδικούσιας, της δημοτικής κοινότητας Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων και των δημοτικών κοινοτήτων Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

    ΙΙ) της Περιφέρειας Αττικής

    α) του Δήμου Φυλής της Περ. Ενότητας Δυτικής Αττικής,

    β) του Δήμου Αίγινας της Περ. Ενότητας Νήσων

    ΙΙΙ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

    α) των Δήμων Λαμιέων και Δομοκού της Περ. Ενότητας Φθιώτιδας,

    β) των Δήμων Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και της Ιστιαίας-Αιδηψού της Περ. Ενότητας Εύβοιας, και

    ΙV) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

    α) του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περ. Ενότητας Έβρου,

    β) της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    γ) της δημοτικής κοινότητας Λαβάρων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    δ) των δημοτικών κοινοτήτων Λευκίμμης, Λύρας, Φυλακτού και Προβατώνα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

    ε) της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    στ) της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης

    ζ) της δημοτικής κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    Η εισαγωγή με ειδικό ποσοστό

    Το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους υποψηφίους βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024, ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό) και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά κατηγορία το 2%, ορίζεται ως εξής:

    α) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    β) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    γ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    δ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες
    Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025.

    Η έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαίου 2025 με την ολοκλήρωση τους στις 6 Ιουνίου. Τα ειδικά μαθήματα στα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 25 Ιουνίου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα

    pan1.jpg
    pan2.jpg

    pan2.jpg
    Screenshot-2024-09-13-120558.jpg
    Πηγή: cnn.gr
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα
    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα

    Στις 31 Μαΐου ξεκινούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 14 Ιουνίου τα Ειδικά Μαθήματα

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2025 ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί για τους υποψήφιους των ΓΕΛ την Παρασκευή 30 Μαΐου με το μάθημα της Γλώσσας.
    Θα ακολουθήσουν στις 2 Ιουνίου τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, στις 4 Ιουνίου τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική και θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

    pinakas-a-gel
    Αντίστοιχα για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

    pinakas-b-epal
    Όσον αφορά την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, θα ξεκινήσει με Ισπανίκα στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου με Ιταλικά.

    pinakas-c-eidika-mathimata
    Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2025-26 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 16-6-2025 μέχρι και την Παρασκευή 27-6-2025.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πανελλήνιες 2024: Πότε μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι που «αμφισβητούν» τους βαθμούς τους
    Πανελλήνιες 2024: Πότε μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι που «αμφισβητούν» τους βαθμούς τους

    Τη δυνατότητα να δουν τα γραπτά τους στις πανελλαδικές του 2024 θα έχουν οι μαθητές που πήραν μέρος στις εξετάσεις, αρκεί να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις και να πληρώσουν παράβολα από 50 έως 80 ευρώ.

    Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των πανελλαδικών εξετάσεων προβλέπεται στο άρθρο 23 του Ν.3748/2009 και οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, κάθε χρόνο, αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους κατά το οποίο οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο όπου κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν οι εν λόγω υποψήφιοι.

    Τα παράβολα

    Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-Παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» και κωδικό παραβόλου «1389», ποσού 50 (πενήντα) ευρώ, για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και κωδικό «1390», ποσού 80 (ογδόντα) ευρώ, για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων.

    Οι προθεσμίες

    Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πώς γίνεται η επίδειξη των γραπτών

    Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των μαθημάτων Ομάδας Προσανατολισμού, Γενικής Παιδείας, Μαθημάτων Ειδικότητας, Ξένων Γλωσσών καθώς και του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2024, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών. Τέλος επισημαίνεται ότι: Α) Αν πρόκειται για τα γραπτά δοκίμια των ειδικών μαθημάτων «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο», καθώς και του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ, τότε οι φωτοτυπίες των αιτήσεων των υποψηφίων συνοδευόμενες από συγκεντρωτική κατάσταση διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘΑ και οι υποψήφιοι θα μπορούν να λαμβάνουν γνώση με επίδειξη των πρωτότυπων γραπτών τους δοκιμίων σε χώρο της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και σε χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω Διεύθυνση. Β) Αν πρόκειται για τα γραπτά δοκίμια των ξένων γλωσσών και του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τότε οι φωτοτυπίες των αιτήσεων των υποψηφίων, συνοδευόμενες από συγκεντρωτική κατάσταση, διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Στη συνέχεια και κατόπιν επικοινωνίας της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με το αντίστοιχο Βαθμολογικό Κέντρο, οι φωτοτυπίες των γραπτών δοκιμίων που έχουν αιτηθεί οι υποψήφιοι, αποστέλλονται στην αρμόδια προς επίδειξη Διεύθυνση Δ.Ε.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αύξηση κατά 11,5% στην εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ από τις Πανελλαδικές σε σχέση με πέρσι
    Αύξηση κατά 11,5% στην εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ από τις Πανελλαδικές σε σχέση με πέρσι

    Σταθερή, σε ετήσια βάση, είναι η αύξηση των μαθητών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που επιλέγουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών), σπουδάζοντας στις 10 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, σε όλη τη χώρα.

    Η ναυτική παράδοση της χώρας, τα πλεονεκτήματα του ναυτικού επαγγέλματος, η συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα της εργασίας στα πλοία και η ισχυροποίηση της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι στοιχεία που προσελκύουν τους νέους μας στη θάλασσα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ναυτικό επάγγελμα προσφέρει σίγουρη απασχόληση, με υψηλές αποδοχές και προοπτικές ανέλιξης.

    Την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024 ανακοινώθηκαν οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υ.ΝΑ.Ν.Π. (www.ynanp.gr) και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr).

    Συνοπτικά εισήχθηκαν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων (χωρίς να υπολογίζονται οι επιλαχόντες) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, 1.363 μαθητές, δηλαδή αύξηση 11,5% σε σχέση με πέρυσι.

    Μαζί με τους επιλαχόντες, φέτος, το πρώτο έτος στις ΑΕΝ θα φοιτήσουν 1.507 σπουδαστές (συν 22 επιλαχόντες στην ΑΕΝ Πλοιάρχων και συν 122 επιλαχόντες στην ΑΕΝ Μηχανικών).

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 υπήρξε αύξηση 5.4% των υποβληθέντων αιτήσεων για τις ΑΕΝ από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σε σύγκριση με το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Συγκεκριμένα, για το 2024-2025 υποβλήθηκαν 2.927 αιτήσεις (2.410 άνδρες και 517 γυναίκες) ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 υπεβλήθησαν 2.778 αιτήσεις υποψηφίων (2.312 άνδρες και 466 γυναίκες).

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εφαρμόζει κάθε έτος «Πρόγραμμα προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου καθώς και Α’ – Β’ Λυκείου (Γενικών και ΕΠΑΛ). Δεκάδες εκπαιδευμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και Καθηγητών των ΑΕΝ ενημερώνουν τους μαθητές για το επάγγελμα και τις συνθήκες εργασίας του Αξιωματικού Γέφυρας και Μηχανής.

    Το εκπαιδευτικό έτος 2023-24 ενημερώθηκαν 7.173 μαθητές (αύξηση 109,3% σε σχέση με το εκπαιδευτικό έτος 2022-23) σε 232 σχολικές μονάδες (αύξηση 226,7% σε σχέση με το 2022-23) σε όλη την Ελλάδα.

    Η Ναυτική Εκπαίδευση και η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα. Υπενθυμίζουμε ότι η διετία 2024-2025 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως διετία «Ναυτικής Εκπαίδευσης».

    Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (22.8.2024) | ΥΝΑΝΠ (ynanp.gr)

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο