Εκπαίδευση

Ξεκινούν διαδικτυακά φροντιστήρια για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Ποια η διαδικασία - Ποιοι θα διδάσκουν

Ξεκινούν διαδικτυακά φροντιστήρια για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Ποια η διαδικασία - Ποιοι θα διδάσκουν

Με σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου αλλά και χρήματος γονέων και κηδεμόνων για τα φροντιστήρια των παιδιών, που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε την εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από τη νέα σχολική χρονιά, μέσω ψηφιακών μαθημάτων. Για το σκοπό αυτό ήδη ανακοινώθηκε η απόσπαση 98 εκπαιδευτικών στο Τμήμα Δ΄ Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης, προκειμένου να λάβουν μέρος στο εγχείρημα.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, από σήμερα Παρασκευή 19/7/2024 (ώρα 13:00) έως και Τετάρτη 14/8/2024 (ώρα 15:00), ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Π. www.iep.edu.gr. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία στα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα αφορά στους μαθητές της Γ΄λυκείου, Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Λυκείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της Δ’ τάξης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.).

Οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών

Για τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται στο Τμήμα Δ΄ Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ισχύουν όσα ορίζονται για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά. Διδάσκουν το απόγευμα μετά το πέρας των μαθημάτων των Ημερήσιων Λυκείων, μέχρι εννέα (9) ώρες των σαράντα πέντε (45) λεπτών την εβδομάδα, προετοιμάζουν τη διδασκαλία, και διορθώνουν τις δοκιμασίες των μαθητών. Συγκεκριμένα οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί ασκούν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, στους κάτωθι τομείς

-Ανάπτυξη Προγράμματος Σπουδών για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά και δεν διαθέτουν πρόγραμμα σπουδών. Σχεδιασμός και ανάπτυξη του προγράμματος για τα διαδικτυακά μαθήματα βάσει των θεμάτων που απαιτούνται να καλύπτονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

-Σχεδιασμός ενοτήτων: Δημιουργία ενότητας, με περιγραφή των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, δραστηριοτήτων και μεθόδων αξιολόγησης.

-Διδασκαλία μαθημάτων: Διδασκαλία μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, διάρκειας 45 λεπτών, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

-Δημιουργία Περιεχομένου: Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού όπως παρουσιάσεις, κουίζ και άλλες πηγές πολυμέσων για την ενίσχυση της μάθησης.

-Αξιολόγηση και ανατροφοδότηση: Σχεδιασμός και διαχείριση διαδικασιών για την αξιολόγηση της κατανόησης του υλικού από τους μαθητές, παρέχοντας εποικοδομητική ανατροφοδότηση για την υποστήριξη της μαθησιακής τους προόδου.

-Άλλες δραστηριότητες συναφείς με τη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
Μοριοδότηση των καθηγητών που θα πάρουν απόσπαση.

1. Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας

2. Ως μονάδες μετάθεσης των παραπάνω αποσπώμενων, υπολογίζονται οι μονάδες που προβλέπονται για την πλησιέστερη προς τον τόπο της υπηρεσίας τους σχολική μονάδα και επιπλέον έξι (6) μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος.

3. Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν για τη διδακτική υπηρεσία τους δύο επιπλέον (2) μονάδες, ανά έτος, οι οποίες προσμετρώνται στη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης στελεχών εκπαίδευσης της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4823/2021 (Α’ 136).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης απόσπασης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης για απόσπαση έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που κατέχουν κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με τον πίνακα στο παράρτημα Ι, ακόμα και ως 2η ειδικότητα, και δεν έχουν τα κωλύματα, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με Αρ. Πρωτ. 34880/Ε2/04-04-2024 (ΑΔΑ: 9Ζ84 Λ46ΝΚΠΔ-Κ2Υ). Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της παρούσας. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλέγονται κατά απόλυτη προτεραιότητα. Οι εκπαιδευτικοί αποσπώνται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης Τριμελούς Επιτροπής, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Προσόντα υποψηφίων

Α. Οι εκπαιδευτικοί προς απόσπαση πρέπει να πληρούν τα κάτωθι βασικά προσόντα επί ποινή αποκλεισμού:
1. Διδακτική προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) ετών στο μάθημα ή στα μαθήματα της Γ’ τάξης του Λυκείου ή της Δ΄τάξης ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ., που διδάσκουν. Επισημαίνεται ότι για τα μαθήματα, που δεν διδάσκονται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος της Γ΄ Λυκείου ή της Δ΄τάξης ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά), η εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, αλλά λαμβάνεται υπόψη τυχόν διδακτική προϋπηρεσία. Οι υποψήφιοι για τα Λύκεια Ε.Α.Ε. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. θα πρέπει να διαθέτουν εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
2. Υποβολή σχεδίου μικροδιδασκαλίας15 λεπτών
3.Υποβολή σχεδίου ωριαίας εξέτασης (τεστ)
4.Βιντεοσκοπημένο μάθημα διάρκειας δύο (2) έως πέντε (5) λεπτών

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup