Εκπαίδευση

Πανελλαδικές: Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Πανελλαδικές: Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι

Σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής

Με Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν, δηλαδή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Στην ουσία σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα προσανατολισμού, οι επιδόσεις των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις εισαγωγής. Τα Μαθηματικά και η Φυσική, επί παραδείγματι για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής είναι ένα σημαντικό μάθημα που ανάλογα με τη βαθμολογία που θα αποκομίσουν θα εξαρτηθεί το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Τα Γερμανικά εξετάζονται στις 28 Ιουνίου τα Γαλλικά στις 29 και τα Ιταλικά στις 30 Ιουνίου.

Χθες, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά τα οποία φαίνεται οτι δυσκόλεψαν αρκετούς μαθητές.
Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που επιλέγεται ως πρώτο προς εξέταση μάθημα το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο συνήθως οι υποψήφιοι δεν δυσκολεύονται πολύ.

«Δεν υπάρχουν ασάφειες ή σκοτεινά σημεία στα θέματα των Μαθηματικών» αναφέρει σε σχόλιό της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στο Α θέμα θεωρίας δεν υπήρχαν δυσκολίες στις ερωτήσεις και στη συμπλήρωση κενών.
Στο Β Θέμα έχουμε μια κλασσική άσκηση στατιστικής με άγνωστο που χρησιμοποιεί και όριο με απροσδιοριστία χωρίς παγίδες.
Στο Γ Θέμα έχουμε για πρώτη φορά θέμα που αφορά κανονική κατανομή στη στατιστική χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
Στο Δ Θέμα έχουμε μια άσκηση παρόμοια με το αντίστοιχο Δ θέμα των εξετάσεων του 2016 με αναμενόμενα ερωτήματα μέχρι το Δ3. Το Δ4 χρειαζόταν λίγη παραπάνω ενασχόληση αλλά δεν προκαλούσε προβλήματαΣε γενικές γραμμές έχουμε θέματα για διαβασμένους μαθητές των ΕΠΑΛ χωρίς εκπλήξεις.
Συνολικά 104.965 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ».

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup