Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 16:40

Ποινή 30,5 ετών για ασέλγεια στον φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών, με εκτιτέα τα 25 χρόνια, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στον 62χρονο διακεκριμένο καθηγητή μουσικής που καταδικάστηκε για αποπλάνηση δύο ανηλίκων μαθητριών του.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστολή στην έφεση του καθηγητή που, ως δεξιοτέχνης στο φλάουτο, ήταν μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έτσι ο 62χρονος που δικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος δύο κοριτσιών 9 και 11 ετών, οδηγείται στην φυλακή.

Ο μουσικός κηρύχθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν μία από τις δύο ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο αποκάλυψε στους γονείς της όσα είχε υποστεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος από τον 62χρονο καθηγητή της, επί σειρά μηνών από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καθηγητή επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 30 έτη και έξι μήνες αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.

Το δικαστήριο με ισχυρή πλειοψηφία (6 προς 1) έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μην δοθεί αναστολή στην έφεση του κατηγορουμένου τονίζοντας ότι ο 62χρονος εκμεταλλεύτηκε την σχέση εμπιστοσύνης που είχε με τα κοριτσάκια.

Ανέφερε μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της υπέρ της κράτησης του μουσικού ότι «η δράση του δεν είχε όρια - είχε καταγγελθεί και συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 22:26

Σχετικά Άρθρα

  • Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Κρήτη: «Είναι συκοφαντίες»
    Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Κρήτη: «Είναι συκοφαντίες»

    Σε ερώτηση για τον λόγο που τον κατήγγειλαν ο 64χρονος συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής απάντησε: «ζηλοφθονία που υπάρχει δεκαετίες»

    Αρνείται τα πάντα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το Ηράκλειο Κρήτης, που κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμό παιδιών από το 1986 μέχρι το 2010.
    Ο άνδρας κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε έξι ανήλικα παιδιά, εξ αγχιστείας συγγενείς του, σε χρονικό διάστημα 24 ετών.
    «Είναι συκοφαντίες. Όλοι ψάχνουν να βρουν το κίνητρο και δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Γιατί έγινε αυτό μετά από 34 χρόνια; Τα αρνούμαι όλα κατηγορηματικά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι προϊόν παρεξήγησης και πλάνης. Σε άλλη περίπτωση είναι συκοφαντικά, αήθη και αισχρά ψέματα» είπε ο 64χρονος στο STAR.

    «Έχω οικογένεια με δύο παιδιά και ένα εγγόνι το οποίο έμπλεξαν στη δικογραφία λέγοντας πως το θώπευα. Το πόρισμα του ψυχιάτρου ήταν “καθαρό”», ανέφερε και σε ερώτηση για τον λόγο που τον κατήγγειλαν απάντησε: «ζηλοφθονία που υπάρχει δεκαετίες».

    Μαρτυρίες καταγγελλόντων

    «Αν και λίγο αργά, επιτέλους ήρθε στο φως ότι ο άνθρωπος αυτός κάνει κακό. Ελπίζω να μιλήσουν και άλλοι για να μην υπάρχει ατιμωρησία» είπε γυναίκα που κατήγγειλε πως την παρενόχλησε ο 64χρονος.

    «Θέλουμε να τιμωρηθεί. Το έμαθα αργά και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Να μιλήσει ο κόσμος, εμείς κάναμε λάθος», ανέφερε μητέρα που το παιδί της κακοποιήθηκε από τον 64χρονο.

    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων

    Υπενθυμίζεται πως με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 64χρονου.

    Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Καστρινάκη του Θεόφιλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε έναν 19χρονο (σήμερα) ανιψιό του σε βάρος του οποίου ασέλγησε όταν ήταν μόλις 5 χρόνων.

    Ωστόσο, θύματα του γυμναστή υπήρξαν από το 1986 έως το 2010 η 29χρονη αδελφή του 19χρονου, τρεις αδελφές που σήμερα είναι 35, 38 και 43 χρόνων και άλλη μια γυναίκα 48 χρόνων σήμερα. Όμως, οι υποθέσεις αυτές έχουν παραγραφεί και σε ισχύ είναι μόνο ο βιασμός του 19χρονου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο για τη δολοφονία με το ακέφαλο πτώμα - Κρίθηκε συνεργός
    Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο για τη δολοφονία με το ακέφαλο πτώμα - Κρίθηκε συνεργός

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών σ’ έναν 40χρονο Ιρακινό, κουρδικής καταγωγής, για απλή συνέργεια στη δολοφονία 30χρονου συμπατριώτη του, τον Σεπτέμβριο 2020.

    Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η σορός του βρέθηκε διαμελισμένη και ακέφαλη, σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου Θεσσαλονίκης.

    Ο καταδικασθείς μαζί με έναν άλλον συμπατριώτη του, ηλικίας 54χρόνων, φέρονταν πως διέπραξαν από κοινού την ανθρωποκτονία. Ο τελευταίος κατηγορούμενος 10 μέρες μετά το έγκλημα αναχώρησε αεροπορικώς για το Ιράκ, εγκαταλείποντας τη σύζυγο και τέσσερα παιδιά του στην Ελλάδα. Εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και θα δικαστεί αν συλληφθεί.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον παρόντα κατηγορούμενο για τη ληστεία και για την παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία ενώ τον έκρινε ένοχο, κατά πλειοψηφία (6-1), για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

    Ο 40χρονος ήταν προφυλακισμένος καθώς είχε συλληφθεί, έναν μήνα μετά την ανθρωποκτονία, στα Ιωάννινα για παράνομη μεταφορά μεταναστών.
    Κατά την απολογία του, σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία. Παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τους άλλους δύο άνδρες και ισχυρίστηκε ότι κατά την επιστροφή τους από την Χαλκιδική σταμάτησαν σε παράδρομο γιατί ο καταζητούμενος συμπατριώτης του προφασίστηκε ότι ήθελε να κάνει τη σωματική του ανάγκη ενώ από το όχημα κατέβηκε και το θύμα.

    Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν αποβιβάστηκε και ότι άκουσε μόνο τους θορύβους που παρέπεμπαν σε πυροβολισμούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν αυτός και ο συγκατηγορούμενος του, με το ίδιο όχημα.

    Διευκρίνισε ότι ο 54χρονος, νωρίτερα, είχε διαπληκτιστεί έντονα με τον 30χρονο γιατί ο τελευταίος του χρωστούσε χρήματα. Στην αρχή της απολογίας του τόνισε πως έχει δεχτεί απειλές από τον έτερο κατηγορούμενο για την οικογένειά του που βρίσκεται στην Γερμανία.

    Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν να δικαστούν για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία – οπλοχρησία. Ως κίνητρο της δολοφονίας φέρεται η οικονομική διαφορά που είχε το θύμα με τον δεύτερο – καταζητούμενο συμπατριώτη του καθώς δεν μπορούσε να του καταβάλει το μερτικό του από διακίνηση μεταναστών γιατί ξόδευε χρήματα σε τυχερά παιχνίδια.

    Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου 2020, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στην περιοχή Κάτω Σχολαρίου, εντοπίστηκε το ακέφαλο πτώμα. Σε ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, αστυνομικοί εντόπισαν τα υπόλοιπα μέλη του σώματος τα οποία διασκορπίστηκαν με τη συνδρομή ζώων. Το κρανίο έφερε κακώσεις από πυροβολισμούς.

    Ο παθών βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν εργαζόταν, είχε όμως στην κατοχή του μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από τη συμμετοχή του σε πράξεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, τα οποία δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια, μεταβαίνοντας τακτικά σε καταστήματα Opap Play και στο καζίνο Θεσσαλονίκης, όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

    Όπως προέκυψε το θύμα και οι δύο κατηγορούμενοι, τον 15Αυγουστο του 2020, δείπνησαν σε ταβέρνα της Χαλκιδικής. Κατά την επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η δολοφονία ενώ η παρουσία των δύο κατηγορουμένων συνέπιπτε με τον τόπο και τον χρόνο καθώς σχετιζόταν με τα τηλεφωνικά δεδομένα.

    Και οι τρεις φέρονται πως μετείχαν σε παράνομες διακινήσεις παράτυπων μεταναστών, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ο παθών δαπανούσε σε τυχερά παιχνίδια.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Συνταξιούχος καθηγητής στην Κρήτη κατηγορείται για βιασμό έξι ανηλίκων
    Συνταξιούχος καθηγητής στην Κρήτη κατηγορείται για βιασμό έξι ανηλίκων

    Συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης κατηγορείται για τον βιασμό έξι ανηλίκων, στο διάστημα 1986 έως και 2010. Η πρώτη καταγγελία έγινε από έναν 19χρονο σήμερα νεαρό, για τον οποίο το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των θυμάτων κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες τον συνταξιούχο καθηγητή, υποστηρίζοντας ότι το 2010 είχε βιάσει σε ηλικία 5 ετών τον 19χρονο σήμερα νεαρό. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την αστυνομία.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, ελήφθη κατάθεση από τον 19χρονο, ο οποίος επιβεβαίωσε την καταγγελία και κατέθεσε ότι ο 64χρονος είχε κακοποιήσει πέντε ακόμα γυναίκες, όταν ήταν ανήλικες, με τον πρώτο βιασμό - σύμφωνα με την καταγγελία - να συμβαίνει το 1986. Οι γυναίκες είναι σήμερα 29 – 48 ετών και ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται πως τις βίαζε σε ηλικία 5, 6 και 7 ετών.

    Το χρονικό της φρίκης

    Τα έξι πρόσωπα που κατήγγειλαν τον βιασμό, είναι συγγενικά του 64χρονου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς των τότε ανήλικων παιδιών, του έδιναν τα παιδιά για να τα προσέχει και εκείνος τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Για την υπόθεση κατέθεσε και ο 64χρονος, ο οποίος δεν παραδέχτηκε όλα όσα καταγγέλλονται αλλά μόνο ότι ασελγούσε σε κάποια από τα συγγενικά του πρόσωπα.

    Η αστυνομία ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και φωτογραφίες του 64χρονου, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματά του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για εκβιασμό ερευνητών
    Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για εκβιασμό ερευνητών

    Καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από Δικαστήριο της Βόρειας Ελλάδας για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης (κατ' εξακολούθηση).

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αξίωνε από ερευνητές που συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά προγράμματα, τα οποία επέβλεπε ο ίδιος, την καταβολή τμήματος των μηνιαίων απολαβών τους από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Ιδρύματος, διαφορετικά απειλούσε ότι θα «μπλοκάρει» την εκτέλεση των πληρωμών τους ή ότι θα τους διαγράψει από τα προγράμματα. Όπως περιγράφεται στο ίδιο κατηγορητήριο, τα ποσά που ζητούσε κυμαίνονταν από 300 έως 400 ευρώ μηνιαίως, για αμοιβαίες που δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ, κατά το ίδιο διάστημα.

    Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά από καταγγελίες που έκαναν οι ερευνητές, οι οποίοι, είτε βρίσκονταν σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, είτε εκπονούσαν τη διδακτορική τους διατριβή. «Με απείλησε ότι θα μεσολαβήσει για να επιστρέψω τέσσερις μισθούς που είχα λάβει εάν δεν του έδινα 300 από τα 720 ευρώ που έπαιρνα κάθε μήνα», ανέφερε στην κατάθεσή του ένας από τους καταγγέλλοντες.

    Για «συνωμοσία και ασύστολα ψεύδη» έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος πανεπιστημιακός. «Δεν ζήτησα χρήματα. Παραφράστηκε αυτό που τους είπα πως "εάν δεν παραχθεί έργο πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα". Τους δυο πρώτους μήνες έδωσα ευκαιρίες, μετά καθυστέρησα την υπογραφή, αλλά ως μοχλό πίεσης για να αποδώσουν στη δουλειά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Την ενοχή του ζήτησε προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας η οποία ανέφερε ότι η ακαδημαϊκή καριέρα των ερευνητών εξαρτάτο από τον κατηγορούμενο που τους αξιολογούσε. «Δεν υπέκυψε κανένας στις ορέξεις του, στις πιέσεις του», σημείωσε για τους καταγγέλλοντες.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο καθηγητής για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του
    Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο καθηγητής για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

    Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε τον καθηγητή ως «δυνάστη των κοριτσιών» και ζήτησε εκ νέου την ενοχή του μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από μαθήτριές του.

    Μετά την πρωτόδικη καταδίκη, ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής γυμνασίου που κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από καταγγελίες μαθητριών του ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

    Ο καθηγητής καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με 3ετή αναστολή, όπως πρωτοδίκως, για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, με την αναγνώριση ελαφρυντικού, του σύννομου βίου.

    Η δικογραφία περιελάμβανε τις καταγγελίες οκτώ μαθητριών γυμνασίου και αφορούσαν το σχολικό έτος 2021/22. Όπως κατήγγειλαν οι έφηβες (14 και 15 ετών τότε), ο 67χρονος (σήμερα) εκπαιδευτικός απηύθυνε «χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Ανάλογα με την περίπτωση, ο ίδιος - κατά τις καταγγέλλουσες - ρωτούσε για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες που είχαν βιώσει, ενώ προέβη και σε «αγγίγματα» πάνω από τα ρούχα και σε γυμνά μέρη στην κοιλιακή χώρα.

    «Δυνάστη των κοριτσιών» αποκάλεσε τον κατηγορούμενο στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την (εκ νέου) ενοχή του.

    Ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός, που μετά τις καταγγελίες τέθηκε σε αργία, αρνήθηκε την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας ως «μυθεύματα» τα όσα του καταλογίζονται, ενώ έκανε λόγο για εκδικητικότητα εκ μέρους των μαθητριών προς το πρόσωπό του, επειδή ήταν αυστηρός ως καθηγητής και πρωτοστατούσε στη ματαίωση καταλήψεων.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αμαλιάδα: Τρία χρόνια χωρίς αναστολή για τον διαρρήκτη του παιδότοπου
    Αμαλιάδα: Τρία χρόνια χωρίς αναστολή για τον διαρρήκτη του παιδότοπου

    Δεν ήταν η διάρρηξη στον παιδότοπο, η κλοπή μοτοσικλέτας και η απόπειρα διάρρηξης, που έστειλαν στη φυλακή το διαρρήκτη που συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας προχθές.

    Ήταν και το παρελθόν του, καθώς οδράστης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη μετά από αρκετές διαρρήξεις που είχε διαπράξει.

    Και μόλις αποφυλακίστηκε επέστρεψε στις παλιές καλές συνήθειες. Οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο Αυτόφωρο, τον οδήγησαν εκ νέου στη φυλακή, αυτή τη φορά με απόφαση τριετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή.

  • Μεσσηνία: Κάθειρξη 7 ετών στον 31χρονο για τις φωτιές σε Χρυσοκελλαριά και Υάμεια
    Μεσσηνία: Κάθειρξη 7 ετών στον 31χρονο για τις φωτιές σε Χρυσοκελλαριά και Υάμεια

    Ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η δίκη του 31χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι ως υπεύθυνος για τις φωτιές που είχαν ξεσπάσει στην Χρυσοκελλαριά και την Υάμεια, στις 18 και 19 Ιουλίου 2023, ενώ είχε ομολογήσει και τις καταστροφικές φωτιές του 2021 και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή .

    Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ αποφασίστηκε να εκτίσει ένα έτος της ποινής του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

    Ο κατηγορούμενος που είχε ομολογήσει εκτός από τις 2 παραπάνω φωτιές και τις πυρκαγιές τόσο του 2021 όσο και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή , κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχει κάνει τίποτα. Αναφορικά με την ομολογία του υποστήριξε πως το έκανε λόγω του ότι του ασκήθηκε βία κατά την ανάκριση και τον έπιασε κρίση πανικού.

    Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγγραφα με πραγματογνωμοσύνες ψυχιάτρων , υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και έχει νοητική στέρηση. Ο 31χρονος , ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2023, είχε ομολογήσει. ότι αυτός έβαλε τις φωτιά στην Υάμεια το μεσημέρι της 18ης Ιουλίου του 2023 καθώς και , μια ακόμα, λίγες μέρες πριν, όπου κάηκαν 30 στρέμματα.

    Παράλληλα, είχε παραδεχτεί πως αυτός έβαλε και τη φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του ’22, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα, κυρίως καλλιέργειες, ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό, όπως επίσης και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά) , όταν κάηκαν 4.000 στρέμματα και 22 σπίτια και αγροικίες.

    Να σημειωθεί τέλος οτι μετά την περυσινή απολογία του ο 31χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές του Ναυπλίου .

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του
    ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Στην αγκαλιά των οικείων του προσώπων έπεσε συγκινημένος, ο παιδίατρος από την Πάτρα όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση από την έδρα του ΜΟΔ Ηλείας. Με ομόφωνη απόφαση και τη σύμφωνη γνώμη των τακτικών δικαστών και ενόρκων που εναρμονίστηκε πλήρως με την πρόταση Εισαγγελέα, ο παιδίατρος από την Πάτρα αθωώθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του, κατόπιν καταγγελιών της πρώην συζύγου του, για ασέλγεια στο μόλις λίγων μηνών παιδί τους.

    Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το ΜΟΔ Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.

    Σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, Γιάννης Κούτσης και Παναγιώτης Μεταξάς εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το Δικαστήριο και πώς πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.

    dikigoroi 1

    Δημήτρης Δημητρουλόπουλος: «Το μεγάλο θύμα της ιστορίας είναι το παιδί»

    «Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.

    Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.

    Έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτή, διότι αποκατέστησε μια βαρύτατη αδικία μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, διασυρμού και βέβαια είναι ένα ζήτημα κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, και να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με το παιδί που, είναι το βασικό ζητούμενο. Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι το παιδί το οποίο εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν το παιδί ήταν μόλις μερικών μηνών. Από τότε δεν έχει δει το παιδί του.

    Παράλληλα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στέλνεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται, κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προκαλέσει βλάβη κατά του άλλου γονιού, όταν αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους. Να χρησιμοποιείται δηλαδή η δικαιοσύνη ως ένας μοχλός, μέσα από τον οποίο απευθύνονται άδικες, βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του άλλου συντρόφου και να αναλώνονται τα δικαστήρια και η ελληνική κοινωνία με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που πρωτίστως έχουν ως θύμα τα παιδιά και την οικογένεια. Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα θέμα σ’ αυτή τη βιομηχανία καταγγελιών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μόδα και πολλές φορές προωθούνται με την βοήθεια και συμμετοχή επαγγελματιών που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτές τις υποθέσεις»

    Γιάννης Κούτσης - Δικηγόρος ΜΟΔ Ηλείας: Ομόφωνα αθωωτική η απόφαση για τον παιδίατρο που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του«Έλαβε τέλος μια από εκείνες τις υποθέσεις που πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια σειρά ψευδών καταγγελιών και μεθοδεύσεων από γονείς που θέλουν να αποκόψουν την επικοινωνία του άλλου γονέα με το τέκνο του σε περιπτώσεις συγκρουσιακών διαζυγίων και καταλήγουν σε ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια ανήλικων τέκνων. Μια τέτοια υπόθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εδώ στον Πύργο, με ένα πατέρα που ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από μια τέτοια ψεύτικη καταγγελία, ότι ασέλγησε στο παιδί του. Αγωνίστηκε για εξίμιση ολόκληρα χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ειδικά τις τελευταίες μέρες ζούμε τις αποκαλύψεις της ύπαρξης δεκάδων τέτοιων υποθέσεων. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι τα παιδιά δεν φταίνε τίποτα να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός συγκρουσιακού διαζυγίου, από μανάδες και πατεράδες που θέλουν να αποκλείσουν την επικοινωνία και να προβαίνουν σε τέτοιες ψευδείς καταγγελίες. Το γεγονός ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, απέδειξε ότι η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοχή όλες αυτές τις υποθέσεις και τελικά αποδίδει αυτό που είναι πάντα το ζητούμενο, τη δικαιοσύνη»

    Παναγιώτης Μεταξάς - Δικηγόρος Πατρών: «Παραδίδεται «λευκός» στην κοινωνία»

    «Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι είναι μια στημένη υπόθεση. Είπα λοιπόν στον πελάτη μου, ότι με υπομονή θα «ξετινάξουμε» την κατηγορία. Όσα εμπόδια και να βρεθούν, η δικαιοσύνη θα λάμψει. Η δικαιοσύνη σήμερα. έλαμψε Η απόφαση ήταν ομόφωνη, η πρόταση του κ. Εισαγγελέα την προηγούμενη βδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση και το δικαστήριο τον αθώωσε και τον απέδωσε «λευκό» στην κοινωνία όπως «λευκός» ήταν πάντα και αθώος».

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο