Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 18:32

«Πράσινο φως» για τα υδατοδρόμια σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Συγκεκριμένα για την κατασκευή των υδατοδρόμιων, σε Λευκάδα και Μεγανήσι, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 280.000 ευρώ, ενώ με το ίδιο ποσό χρηματοδοτήσει και την κατασκευή των υδατοδρομίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Τα έργα κατασκευής των τεσσάρων υδατοδρομίων, εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018, μετά και την έγκριση της τροποποίησης του Προσχεδίου του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο, μετά την προώθηση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου, η ΠΙΝ θα εντάξει στον προϋπολογισμό της και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του υδατοδρομίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 01:54

Σχετικά Άρθρα

  • Αυγερινοπούλου: Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το Υδατοδρόμιο Κυλλήνης
    Αυγερινοπούλου: Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το Υδατοδρόμιο Κυλλήνης

    Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υφυπουργό, κ. Βασίλη Οικονόμου, είχε η Βουλευτής Ηλείας, Δρ. Αυγερινοπούλου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Λέντζας, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Κεκάτος.

    Η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να αναπτυχθούν πανελλαδικά και στην περιοχή μας οι υποδομές για την χρήση υδροπλάνων, αλλά και στις ανάγκες εναλλακτικής μετακίνησης κυρίως των τουριστών από το λιμάνι της Κυλλήνης προς τα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα καθώς και τα υπόλοιπα λιμάνια του δικτύου υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο. Όπως τόνισε, το υδατοδρόμιο θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Παράλληλα, θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας. Η δημιουργία του θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών.

    Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να προχωρήσει τάχιστα η κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη υδατοδρομίων, και έθεσε τόσο τον ίδιον όσο και την ομάδας εργασίας του Υπουργείου που ασχολείται με το θέμα, στη διάθεση της κας Αυγερινοπούλου και του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθεί γρηγορότερα το έργο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Η έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου εντός του λιμένα βήμα καθοριστικής σημασίας για το υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη
    Νικολακόπουλος: Η έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου εντός του λιμένα βήμα καθοριστικής σημασίας για το υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη

    Ικανοποίηση από τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, που είχε προβεί σε σειρά μεθοδικών ενεργειών για το έργο

    «Καθοριστικό βήμα» για την πορεία του έργου κατασκευής υδατοδρομίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, την έκδοση της εγκριτικής απόφασης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της ζώνης λιμένα Κυλλήνης, με δικαίωμα εκτέλεσης έργου και χρήσης τμήματος υπάρχοντος κτηρίου, στην εταιρεία ‘Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ».

    Μία μακρά διαδικασία, οδεύει στην ολοκλήρωσή της, με το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς είναι γνωστές οι διαρκείς και επίμονες ενέργειες που έχει κάνει ο Υφυπουργός, σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, για να τελεσφορήσει η εκτέλεση του έργου που αναμένεται να δώσει περαιτέρω τουριστική ώθηση στο λιμάνι της Κυλλήνης, με αναπτυξιακό ορίζοντα για τα επόμενα χρόνια.

    Ήδη έχει εκδοθεί η χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στο Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης στην περιοχή Λιμένα Κυλλήνης και με τη νέα απόφαση γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσει το έργο.

    Η νέα απόφαση αφορά στην παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου τμήματος υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 80,90τ.μ., τμήματος της Χ.Ζ.Λ. επιφανείας 150,00τ.μ. αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου, και χρήσης χώρου με εκτέλεση έργου για την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας επί θαλάσσιας έκτασης επιφανείας 60,00τ.μ., για την κατασκευή και λειτουργία του Υδατοδρομίου Κυλλήνης.

    Στοχευμένες παρεμβάσεις

    Η ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίου στην Κυλλήνη, είναι από τα πρώτα θέματα που έθεσε ο κ. Νικολακόπουλος κατά την πρώτη του εκλογή ως βουλευτής. Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου του 2019 είχε συναντηθεί με τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ακολουθήσει τον ίδιο μήνα συνεργασία με τα στελέχη των Ελληνικών Υδατοδρομίων και στη συνέχεια με τον τότε Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

    Ακολούθησε σειρά επαφών, που οδήγησε αρχικά στην έκδοση της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου και πλέον γίνεται το επόμενο βήμα.

    «Βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά σε ένα μεγάλο έργο για το νομό και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό, καθώς είναι ένα έργο που το πιστέψαμε, κάναμε μεγάλες προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση και πλέον αισιοδοξούμε ότι η Ηλεία βρίσκει το δρόμο της ανάπτυξης και από την θάλασσα. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία με την Τ.Α. σε τέτοια θέματα και εν προκειμένω η συνεργασία με το Δήμαρχο Γ. Λέντζα και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, απέδωσαν καρπούς» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε συμμετείχε στην πρώτη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με υδροπλάνο στο Λαύριο. Τότε είχε μιλήσει για σημαντική ημέρα για τις μεταφορές στην Ελλάδα, καθώς μέσω μίας πτήσης με υδροπλάνο κερδίζουμε σε χρόνο, σε άνεση, και στη δυνατότητα να μπορεί να φτάσει πλέον ο καθένας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χάρτη.

    «Κυρίως όμως, η χώρα μας αποκτά αναγνωρισιμότητα διεθνώς στο επίπεδο των μεταφορών και η Ελλάδα θεωρείται πλέον κορυφαίος επενδυτικός προορισμός. Πρόκειται για ένα νέο πτητικό μέσο, που προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και καινούργια δυναμική στο χώρο» είχε πει χαρακτηριστικά.

    nikolako ydat kilini 2

    nikolako ydat kilini 4

    nikolako ydat kilini 3

    nikolako ydat kilini 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του υδατοδρομίου Κυλλήνης
    Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του υδατοδρομίου Κυλλήνης

    Υπεγράφη η απόφαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

    Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κυλλήνης έγινε!
    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπέγραψε την έγκριση παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου εντός της ζώνης λιμένα Κυλλήνης με δικαίωμα εκτέλεσης έργου (τοποθέτηση πλωτής προβλήτας) και χρήσης τμήματος υπάρχοντος κτηρίου, στην εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ.
    Η απόφαση σημαίνει πως μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.
    Συγκεκριμένα προβλέπεται παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου τμήματος υφιστάμενου κτιρίου επιφάνειας 80,90τ.μ., τμήματος της Χ.Ζ.Λ. επιφανείας 150,00τ.μ. αποκλειστικά για την ομαλή λειτουργία του υδατοδρομίου, και χρήσης χώρου με εκτέλεση έργου για την τοποθέτηση πλωτής προβλήτας επί θαλάσσιας έκτασης επιφανείας 60,00τ.μ., για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης.
    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών απομένει μόνο η έκδοση άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Κυλλήνης προκειμένου να αρχίσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων.
    udat kulini et 2
    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τονίζοντας: «Μετά από μεγάλες προσπάθειες και αγώνες όλης της Δημοτικής Αρχής ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής. Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές. Πλέον, ο λιμένας Κυλλήνης αναβαθμίζεται ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό θαλάσσιο προϊόν μαζί με το λιμάνι και το υδατοδρόμιο. Θέλω να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράστασή τους, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, όλη την Δημοτική Αρχή και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακοπούλο».
    udat kulini et 3
    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Κωνσταντίνος Χαντζής, από την πλευρά του δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του υδατοδρομίου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης σε άμεση συνεργασία με τον Δήμαρχο και όλη την Δημοτική Αρχή, καθώς με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο όσο πιο έγκαιρα γίνεται».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αυγερινοπούλου: Σημαντικό έργο υποδομής το Υδατοδρόμιο στο Λιμάνι της Κυλλήνης
    Αυγερινοπούλου: Σημαντικό έργο υποδομής το Υδατοδρόμιο στο Λιμάνι της Κυλλήνης

    Την ικανοποίησή της για τη θετική εξέλιξη σχετικά με την έναρξη κατασκευής, το επόμενο διάστημα, του υδατοδρομίου της Κυλλήνης, εξέφρασε με δήλωσή της η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η κα. Αυγερινοπούλου, που από το 2014 μέχρι σήμερα έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων για την Ηλεία και το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το θέμα, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του έργου υποδομής στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης, που υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Όπως υπογράμμισε, «η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του, βάζοντας τις βάσεις για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων».

    Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συνεργασίας με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, ενώ προοπτική συνεργασίας υπάρχει και με αεροπορικές εταιρείες που οργανώνουν πτήσεις τσάρτερ και βλέπουν τα υδροπλάνα ως ένα μέσο πιο εύκολης πρόσβασης στον τελικό προορισμό των πελατών τους, αλλά και από εταιρίες οι οποίες ειδικεύονται αποκλειστικά στα υδροπλάνα. Ακόμη, έντονο είναι το ενδιαφέρον και από ασφαλιστικές εταιρείες για την αεροδιακομιδή ασθενών, αφού τα υδροπλάνα μπορούν να διαμορφωθούν ως ασθενοφόρα, ενώ υπάρχει προοπτική μεταφοράς εμπορευμάτων, ειδικά αν είναι ευπαθή.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Έναρξη κατασκευής στο υδατοδρόμιο Κυλλήνης μετά το Πάσχα!
    Έναρξη κατασκευής στο υδατοδρόμιο Κυλλήνης μετά το Πάσχα!
    Hellenic Seaplanes: «Επιβεβαιωμένο» πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον για το υδατοδρόμιο Κυλλήνης …!
    Ανάδοχος η Θυγατρική εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ μετά την διενέργεια του διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου.
    Στο επενδυτικό προσκήνιο μπαίνει και πάλι η Πελοπόννησος αναφορικά με τα υδατοδρόμια και τις υποδομές που μπορούν να εξυπηρετούν πτήσεις με υδροπλάνα!
    Η Hellenic Seaplanes μετά και την ανάληψη του υδατοδρομίου Καλαμάτας, επιστρέφει στην Πελοπόννησο, στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στη Κυλλήνη!
    Έχοντας λάβει την άδεια ίδρυσης του τοπικού υδατοδρομίου, η εταιρεία επιλέχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
    Απώτερος στόχος είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς στο νομό και η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μαζί το υδατοδρόμιο Καλαμάτας αλλά και της Πάτρας, που προελαύνει στη σειρά ετοιμότητας να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.
    📍«Η Κυλλήνη δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης σε όλο το Νομό!»
    Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης έχει μπει στην τελική ευθεία τώρα που έχει επιλεχθεί ο κατάλληλος φορέας που θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις και τις υδάτινες υποδομές του καθώς και να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του. Η Κυλλήνη αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ηλεία που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και αποτελεί ορόσημο για όλο το νομό το γεγονός αυτό. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας «Mε την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής. Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές.
    kul udatodr pr 1
    Παράλληλα, ως υποδομή έχει κομβική σημασία για τον νομό Ηλείας και την Κυλλήνη ειδικότερα, καθώς αυτοσκοπός της δημιουργίας υδατοδρομίων είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και πυλώνας ανάπτυξής της. Η λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, σε διάφορες ειδικότητες, ενώ φέρνει μαζί του νέες εμπορικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.
    Με το υδατοδρόμιο ευελπιστούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, εμπνέοντας και άλλους νομούς και δήμους να στηρίξουν την ανάπτυξη της μετακίνησης με υδροπλάνα! Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που θα κάνουν ξεχωριστή την Κυλλήνη στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία του υδατοδρομίου να φέρουμε στα νερά της Κυλλήνης τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους.
    Ο κ. Ιωάννης Βαρβαρέσος , Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Κυλλήνης δήλωσε: «H λήξη του διαγωνισμού για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης είναι μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση για το λιμάνι μας, καθώς η ανάληψη της λειτουργίας και κατασκευής των εγκαταστάσεων της Κυλλήνης παίζει ρόλο κλειδί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου! Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, ώστε να υλοποιηθεί όσο πιο έγκαιρα γίνεται».
    kul udatodr pr 2
    Για τον διαγωνισμό και την τελική ανάληψη του υδατοδρομίου Κυλλήνης, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε σχετικώς: «Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί καινοτόμα επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού μέσου τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο όμως, και για την ανάδειξη νέων.
    Η κατασκευή του υδατοδρομίου θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κυλλήνης ενώ θα βελτιστοποιήσει και το λιμάνι της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στο υδατοδρόμιο θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών και φορτίων από/προς άλλες γειτονικές περιοχές και νησιά του Ιονίου.
    Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, κ.λπ.).
    Περαιτέρω οι εγκαταστάσεις των υδατοδρομίων για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων είναι μικρής κλίμακας και απαιτούν περιορισμένες υποδομές, καθιστώντας την ανάπτυξη των υδατοδρομίων ευέλικτη λύση από άποψη κόστους και τεχνικών έργων.
    Η ίδρυση των υδατοδρομίων, αποτελεί επομένως αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να επιφέρει διευρυμένα οφέλη στις τοπικές, και όχι μόνο, κοινωνίες δημιουργώντας νέες τουριστικές τάσεις και καλύπτοντας ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες.».
    kul udatodr pr 3
    Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο του υδατοδρομίου ανακοίνωσε: Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη περιοχή μας για λόγους τουριστικούς, κοινωνικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο άνετος τρόπος μεταφοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, προωθείται η τουριστική αγορά στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων αλλά και σε περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες αλλά ούτε και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας τόσο σε αυτόν καθ' αυτόν τον κλάδο των αερομεταφορών όσο και σε κλάδους που εξαρτώνται απ' αυτόν με ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
    Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για το δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο!
    Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχώρησε σε προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στα Επτάνησα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης για την εκπόνηση και υποβολή φακέλων για την έκδοση άδειας ίδρυσης και την κατασκευή υδατοδρόμιων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη.
    Οι δύο αυτές αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στην αντίστοιχη σύμβαση που υπογράφθηκε και αφορά το υδατοδρόμιο Ζακύνθου, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο θα στηρίξει έμπρακτα τις πτήσεις των υδροπλάνων στο άμεσο μέλλον.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κυλλήνη: Μετά το Πάσχα ξεκινά η κατασκευή του υδατοδρομίου
    Κυλλήνη: Μετά το Πάσχα ξεκινά η κατασκευή του υδατοδρομίου

    «Επιβεβαιωμένο» πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον για το υδατοδρόμιο Κυλλήνης αναφέρει η Hellenic Seaplanes

    Ανάδοχος η Θυγατρική εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ μετά την διενέργεια του διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου. Στο επενδυτικό προσκήνιο μπαίνει και πάλι η Πελοπόννησος αναφορικά με τα υδατοδρόμια και τις υποδομές που μπορούν να εξυπηρετούν πτήσεις με υδροπλάνα!

    Η Hellenic Seaplanes μετά και την ανάληψη του υδατοδρομίου Καλαμάτας, επιστρέφει στην Πελοπόννησο, στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στη Κυλλήνη! Έχοντας λάβει την άδεια ίδρυσης του τοπικού υδατοδρομίου, η εταιρεία επιλέχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.

    Απώτερος στόχος είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς στο νομό και η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μαζί το υδατοδρόμιο Καλαμάτας αλλά και της Πάτρας, που προελαύνει στη σειρά ετοιμότητας να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.

    «Η Κυλλήνη δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης σε όλο το νομό!»

    Lentzas dimarxos

    Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης έχει μπει στην τελική ευθεία τώρα που έχει επιλεχθεί ο κατάλληλος φορέας που θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις και τις υδάτινες υποδομές του καθώς και να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του. Η Κυλλήνη αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ηλεία που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και αποτελεί ορόσημο για όλο το νομό το γεγονός αυτό. Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας «Mε την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής. Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές.

    Παράλληλα, ως υποδομή έχει κομβική σημασία για τον νομό Ηλείας και την Κυλλήνη ειδικότερα, καθώς αυτοσκοπός της δημιουργίας υδατοδρομίων είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και πυλώνας ανάπτυξής της. Η λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, σε διάφορες ειδικότητες, ενώ φέρνει μαζί του νέες εμπορικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.

    Με το υδατοδρόμιο ευελπιστούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, εμπνέοντας και άλλους νομούς και δήμους να στηρίξουν την ανάπτυξη της μετακίνησης με υδροπλάνα! Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που θα κάνουν ξεχωριστή την Κυλλήνη στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία του υδατοδρομίου να φέρουμε στα νερά της Κυλλήνης τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους.

    Varvaresos

    Ο κ. Ιωάννης Βαρβαρέσος , Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Κυλλήνης δήλωσε: «H λήξη του διαγωνισμού για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης είναι μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση για το λιμάνι μας, καθώς η ανάληψη της λειτουργίας και κατασκευής των εγκαταστάσεων της Κυλλήνης παίζει ρόλο κλειδί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου! Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, ώστε να υλοποιηθεί όσο πιο έγκαιρα γίνεται».

    Nicolas Charalambous CEO Hellenic Seaplanes

    Για τον διαγωνισμό και την τελική ανάληψη του υδατοδρομίου Κυλλήνης, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε σχετικώς: «Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί καινοτόμα επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού μέσου τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο όμως, και για την ανάδειξη νέων.

    Η κατασκευή του υδατοδρομίου θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κυλλήνης ενώ θα βελτιστοποιήσει και το λιμάνι της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στο υδατοδρόμιο θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών και φορτίων από/προς άλλες γειτονικές περιοχές και νησιά του Ιονίου.

    Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, κ.λπ.).

    Περαιτέρω οι εγκαταστάσεις των υδατοδρομίων για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων είναι μικρής κλίμακας και απαιτούν περιορισμένες υποδομές, καθιστώντας την ανάπτυξη των υδατοδρομίων ευέλικτη λύση από άποψη κόστους και τεχνικών έργων.

    Η ίδρυση των υδατοδρομίων, αποτελεί επομένως αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να επιφέρει διευρυμένα οφέλη στις τοπικές, και όχι μόνο, κοινωνίες δημιουργώντας νέες τουριστικές τάσεις και καλύπτοντας ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες.».

    Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο του υδατοδρομίου ανακοίνωσε: Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη περιοχή μας για λόγους τουριστικούς, κοινωνικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο άνετος τρόπος μεταφοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, προωθείται η τουριστική αγορά στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων αλλά και σε περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες αλλά ούτε και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας τόσο σε αυτόν καθ' αυτόν τον κλάδο των αερομεταφορών όσο και σε κλάδους που εξαρτώνται απ' αυτόν με ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

    Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για το δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχώρησε σε προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στα Επτάνησα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης για την εκπόνηση και υποβολή φακέλων για την έκδοση άδειας ίδρυσης και την κατασκευή υδατοδρόμιων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Οι δύο αυτές αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στην αντίστοιχη σύμβαση που υπογράφθηκε και αφορά το υδατοδρόμιο Ζακύνθου, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο θα στηρίξει έμπρακτα τις πτήσεις των υδροπλάνων στο άμεσο μέλλον.

    ydatodromio kyllinis hellenic seaplanes

  • Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης!
    Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης!

    Προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο από το ΔΛΤ Κυλλήνης

    Ένα ακόμα βήμα προς την κατασκευη, και λειτουργία του υδατοδρομίου της Κυλλήνης πραγματοποιείται. Μετά την επίσημη χορήγηση άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, προχώρησε στη διακήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση τμήματος ζώνης λιμένα Κυλλήνης μετά έργου για την κατασκευή, και λειτουργία υδατοδρομίου.
    Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Προέδρου Γιάννη Βαρβαρέσου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Κυλλήνης εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και προκηρύχθηκε η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο.
    Ο παραχωρούμενος χώρος είναι συνολικής εκτάσεως 290,9 τ.μ και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου, σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης. Ειδικότερα, πρόκειται για τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κυλλήνης, έκτασης 80,90 τ.μ. που αφορά στις χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου, τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα εμβαδού 150 τ.μ. για τις συνοδές δραστηριότητες του υδατοδρομίου, καθώς και για τμήμα της θαλάσσιας ζώνης λιμένα Κυλλήνης, εκτάσεως 60 τ.μ. για την τοποθέτηση του πλωτού προβλήτα προσέγγισης υδροπλάνου.
    Ο παραχωρησιούχος που θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία υποχρεούται εντός προθεσμίας έξι μηνών από την έγκριση της απόφασης παραχώρησης από το ΥΝΑΝΠ και την παραλαβή του χώρου να ολοκληρώσει την κατασκευή του συνόλου των εγκαταστάσεων, να προσθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό του υδατοδρομίου και να ενημερώσει εγγράφως για λήψη άδεια λειτουργίας.
    Γ. Λέντζας: "Το είπαμε και το κάναμε!"
    Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Το είπαμε και το κάναμε! Το πιστέψαμε από την αρχή της ανάληψης της θητείας μας, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Κυλλήνη είναι το πρώτο λιμάνι της Περιφέρειας που έχει αποκτήσει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου. Πλέον, ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και την άδεια λειτουργίας.
    Η Κυλλήνη αποκτά σε λίγο καιρό υδατοδρόμιο! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».
    Γ. Βαρβαρέσος:"Το λιμάνι της Κυλλήνης σημείο αναφοράς"
    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, τόνισε: «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης προχώρησε στην στην διακήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση τμήματος ζώνης λιμένα Κυλλήνης μετά έργου για την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου. Θα τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και όταν προκύψει ο ανάδοχος ξεκινά άμεσα η κατασκευή του υδατοδρομίου Κυλλήνης! Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης πίστεψε από την αρχή σε αυτό το μεγάλο έργο και μαζί του το πιστέψαμε κι εμείς! Πλέον, είναι αλήθεια! Το λιμάνι της Κυλλήνης γίνεται σημείο αναφοράς σε όλη την Δυτική Ελλάδα!».
  • Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη
    Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

    «Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στο Νομό μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα χορηγείται άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

    Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την Ηλεία, καθώς η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που δεν διαθέτει κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών.

    Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του. Στα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου είναι η κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και εν συνέχεια η υποβολή αιτήματος για άδεια λειτουργίας.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο