Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 16:56

Νέα άδεια στον Κουφοντίνα, εκτός φυλακής για 6 ημέρες

Γράφτηκε από τον

Ακόμη μια άδεια λαμβάνει ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας. Η άδεια του έχει ισχύ από αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει μαζί με τις δύο επιπλέον ημέρες που χορηγούνται εκ του νόμου ως «οδοιπορικά» συνολικά έξι μέρες.

Το μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει την 5η κατά σειρά άδειά του.

Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Αύγουστο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου από όπου και θα λάβει τη νέα του άδεια.

Το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών σταθμίζει αν ο κάθε κρατούμενος, ανεξάρτητα από το αδίκημα και το ύψος της ποινής, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και αυτές αφορούν στη συμπλήρωση των πραγματικών χρόνων έκτισης της ποινής και ότι δεν έχει στο μητρώο του καμία πειθαρχική ποινή.

Ακόμη, οι αρμόδιοι σταθμίζουν το γεγονός ότι ο κρατούμενος κάνει καλή χρήση της άδειάς του και επιστρέψει εγκαίρως στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: TheTOC.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 20:44

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε ψήφισμα για την αναγνώριση του Πολυτεχνείου ως επίσημη αργία
    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε ψήφισμα για την αναγνώριση του Πολυτεχνείου ως επίσημη αργία

    Ψήφισμα για την κήρυξη της Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως επίσημη αργία του κράτους κατέθεσε η Πλεύση Ελευθερίας.

    Η πρόεδρος του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για την επέτειο των 50 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι τους αγώνες διαχρονικά «δεν τους έκαναν τα κόμματα, αλλά οι άνθρωποι», όπως και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου που «αιματοκυλίστηκε από τα τανκς, αλλά σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία μας, δεν την έκαναν τα κόμματα, αλλά οι άνθρωποι».

    «Το Πολυτεχνείο όχι απλώς δεν το στήριξαν, αλλά το κατήγγειλαν τα κόμματα της εποχής. Και σήμερα, που πολλοί επιχειρούν να καπηλευθούν αυτήν τη μνημειώδη ηρωική φοιτητική Εξέγερση, και σήμερα ακόμα, 50 χρόνια μετά, το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να στέκεται αμήχανο απέναντι σε αυτό που δεν μπόρεσε ούτε να το προβλέψει, ούτε να το προκαλέσει, ούτε να το εμπνεύσει, ούτε να το καταστείλει. Το πολιτικό σύστημα 50 χρόνια μετά προσπαθεί να ισορροπήσει και να αναμετρηθεί με το αποτύπωμα που άφησαν οι φοιτητές, οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι το Νοέμβρη του 1973», συμπλήρωσε.

    Επεσήμανε ότι εδώ και 50 χρόνια η Επέτειος γιορτάζεται «μουσειακά», ενώ πρέπει να θυμόμαστε ότι «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία ότι τέτοιες επέτειοι δεν μπορούν να ελεγχθούν από το σύστημα, ενώ η ζώσα και δρώσα πραγματικότητα είναι εκείνη που γράφει την ιστορία. Η ζώσα και δρώσα πραγματικότητα είναι εκείνη που δικαιώνει ή ματαιώνει τους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία».

    Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι «η σημερινή εικόνα της Βουλής δεν δικαιώνει όσους λένε ότι τιμούν τους αγώνες και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως η πορεία της πολιτικής που ασκήθηκε στη Μεταπολίτευση δεν δικαιώνει τους αγώνες εκείνων που ονειρεύτηκαν Δημοκρατία, Ελευθερία, που διεκδίκησαν με διακινδύνευση Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Ισότητα, Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Ελευθερία Λόγου, Ελευθερία Σκέψης και Έκφρασης».

    Σημείωσε ότι «εμείς στην Πλεύση Ελευθερίας δεν θέλουμε, λοιπόν, σήμερα ούτε να πούμε ότι το Πολυτεχνείο ανήκει σε κάποιους ούτε να κάνουμε αναφορές σε πρόσωπα που επιχειρήθηκε διαχρονικά να καπελώσουν τους αγώνες, αλλά ούτε και να συμβάλουμε σε αυτήν την αμηχανία του πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια, μισό αιώνα, απέναντι σε αυτήν την ιστορική δημοκρατική Εξέγερση. Καταθέσαμε προς στον Πρόεδρο της Βουλής, προς τη Βουλή των Ελλήνων και των Ελληνίδων, ένα ψήφισμα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να πάψει να συντηρείται η αμηχανία, η αμφιθυμία και η διγλωσσία γύρω από το Πολυτεχνείο και η Βουλή των Ελλήνων και των Ελληνίδων να πει ότι η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μία Εθνική Επέτειος, είναι μία ημέρα που η Ελληνική Δημοκρατία τιμά ως Επίσημη Αργία του Κράτους. Είναι η ώρα να πάψετε, όσοι το κάνετε, να υποθάλπετε εκείνους που αρνούνται την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα θύματα του Πολυτεχνείου, να πάψει να υπάρχει χώρος για τους αναθεωρητές της Ιστορίας που θέλουν να δικαιώνουν τους κακοποιητές της Δημοκρατίας».

    Κλείνοντας την ομιλία της ζήτησε την υιοθέτηση του ψηφίσματος και την αναγνώριση του Ιστορικού Συμβολισμού, την Ιστορική Σημασία και την Ιστορική Προσφορά της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Αντιδικτακτορικό Αγώνα και στην Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και διάβασε το ψήφισμα στη Βουλή.

    Ολόκληρο το ψήφισμα

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

    ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Κύριε Πρόεδρε,

    Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

    Η Πλεύση Ελευθερίας, τιμώντας την 50ή Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου καταθέτει προς την Βουλή των Ελλήνων και των Ελληνίδων το ακόλουθο ψήφισμα, προκειμένου να υιοθετηθεί κατά την αυριανή Επετειακή Συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 2023

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 17 ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΗ Εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, αποτέλεσε κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, των νέων, των εργαζομένων, απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών.

    Οι νέοι, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι όρθωσαν το πνεύμα, το ανάστημα, αλλά και την ύπαρξή τους απέναντι στη Δικτατορία, που δεν δίστασε να αιματοκυλήσει τον αγώνα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τανκς που εισέβαλαν στο χώρο το Πολυτεχνείου, σκοτώνοντας, ακρωτηριάζοντας, τραυματίζοντας τους αγωνιζόμενους νέους, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοτώσουν, να ακρωτηριάσουν, να τραυματίσουν το πάθος για Ελευθερία και τον αγώνα για Δημοκρατία.

    Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτέλεσε εμβληματικό ορόσημο του αντιδικτατορικού αγώνα, που μέχρι σήμερα εμπνέει το δημοκρατικό φρόνημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και αποτελεί σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

    Η ηρωική στάση των νέων, φοιτητών, αγωνιστών του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την αρχή του τέλους της 7χρονης Δικτατορίας και ταυτόχρονα αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.

    Ανέδειξε διεθνώς τον λαό και τη νέα γενιά που μάχεται απέναντι στην απολυταρχία, υπό συνθήκες άνισες, που δεν συμβιβάζεται, δεν υποκύπτει, δεν εγκαταλείπει, ακόμη και την πιο σκοτεινή ώρα, και με το παράδειγμα της Αντίστασης εμπνέει κι άλλους να αγωνιστούν για τη Δημοκρατία.

    Η Βουλή των Ελλήνων, τιμώντας τους αγώνες, το παράδειγμα και τη μνήμη εκείνων που πάλεψαν, αντιστάθηκαν, διώχθηκαν, βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν, θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία, τιμώντας την Εξέγερση του Πολυτεχνείου,

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

    ΟΤΙ Η 17 η ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ 17 ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

    Στην πεντηκοστή Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, εμείς, η Πρόεδρος και οι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας καταθέτουμε στη Βουλή των Ελλήνων και των Ελληνίδων το παρόν Ψήφισμα και Ζητούμε να υιοθετηθεί ΟΜΟΦΩΝΑ, ώστε να κηρυχθεί η 17 η Νοεμβρίου επίσημη αργία του Κράτους.

    Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους, την ελευθερία τους, έχασαν την υγεία τους, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

    Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2023

    Η Πρόεδρος και οι Βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας

    Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

    Αλέξανδρος Καζαμίας

    ‘Ελενα Καραγεωργοπούλου

    Διαμαντής Καραναστάσης

    Τζώρτζια Κεφαλά

    Σπύρος Μπιμπίλας

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Δήμος Ήλιδας: Πρόσκληση - Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 2022
    Δήμος Ήλιδας: Πρόσκληση - Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 2022

    "Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς, όρκο του ονείρου και της πράξης."

    Γ. Ρίτσος

    ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 202222

    Ο Δήμος Ήλιδας σας προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αμαλιάδα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

    11.00π.μ.

    Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    11.15π.μ.

    ▪ Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Αμαλιάδας.

    ▪ Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου. ▪ Ομιλία από τον Φιλόλογο του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας κ. Χρήστο Λαμπρίτσιο

    11.30π.μ.

    Κατάθεση Στεφάνων από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Ήλιδας) αρχές και φορείς του Δήμου Ήλιδας.

    - Χρέη εκφωνήτριας αναλαμβάνει η κα Σκουτέρη Ιωάννα

    ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

    4.00μμ.

    Λαϊκός Δρόμος στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τον ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ήλιδας.

    Αφετηρία και Τερματισμός Πλατεία Αγίου Αθανασίου

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν: Ο πολιτικός κόσμος θυμάται
    Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν: Ο πολιτικός κόσμος θυμάται

    Ο 20χρονος φοιτητής περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας όταν κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής του

    Τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα θραύσματα ρουκέτας της «17 Νοέμβρη» πριν από τριάντα χρόνια, τιμά με μηνύματά τους ο πολιτικός κόσμος.

    Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο πρωθυπουργός έκανε μνεία στον αδικοχαμένο φοιτητή. «Η μνήμη του γίνεται η ευθύνη μας. Και το χαμόγελό του, η δύναμή μας απέναντι στους εχθρούς της ζωής, της ενότητας και της προόδου», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν.

    «30 χρόνια από την ημέρα που ο Θάνος Αξαρλιάν άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 20 ετών, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης της 17Ν με ρουκέτα», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και διαμηνύει: «Δεν ξεχνάμε τον Θάνο, όπως και όλα τα θύματα της τρομοκρατίας».

    «Παράπλευρη απώλεια σε χαρακτήρισαν… Ήσουν μόλις 20 χρονών, γεμάτος όνειρα για τη ζωή όταν οι δολοφόνοι τρομοκράτες της 17Ν αποφάσισαν βάναυσα να διακόψουν. Θάνο Αξαρλιάν, κανείς δεν σε ξεχνά! Η μνήμη σου ζει για πάντα στις καρδιές μας!».

    Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ημέρα που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έπεφτε νεκρός από τα θραύσματα της ρουκέτας που είχε εκτοξεύσει η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσα, στη διασταύρωση των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Βουλής.

    Παράπλευρη απώλεια

    Τριάντα χρόνια (14 Ιουλίου 1992) συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της δολοφονίας του νεαρού φοιτητή, για την οποία μέλη της «17Ν» έκαναν λόγο για «παράπλευρη απώλεια» και μάλιστα, όπως αποκάλυψαν, το περιστατικό συνέβη λόγω βιασύνης για την επίθεση επειδή «κάποιοι ήθελαν να πάνε διακοπές».

    Ο 20χρονος φοιτητής, Θάνος Αξαρλιάν, περπατά στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που έμελλε να βρει τραγικό θάνατο από τη ρουκέτα που εκτόξευσε η τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πολυτεχνείο: 4 συλλήψεις στα Εξάρχεια, 6 συλλήψεις στο ΑΠΘ
    Πολυτεχνείο: 4 συλλήψεις στα Εξάρχεια, 6 συλλήψεις στο ΑΠΘ
    Η αστυνομία συνέλαβε, συνολικά, δέκα άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν μετά το τέλος των πορειών για το Πολυτεχνείο.
    Σε δέκα συλλήψεις προχώρησε συνολικά η αστυνομία για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά το τέλος των πορειών για το Πολυτεχνείο, σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα έγινε προσαγωγή τεσσάρων ατόμων από την περιοχή των Εξαρχείων, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τη λήξη της μαζικής πορείας για το Πολυτεχνείο.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

  • Πολυτεχνείο: Ένταση στην πορεία από το Παράρτημα - Έριξαν καπνογόνα και δυναμιτάκια (videos - photos)
    Πολυτεχνείο: Ένταση στην πορεία από το Παράρτημα - Έριξαν καπνογόνα και δυναμιτάκια (videos - photos)

    Μεγάλη αστυνομική δύναμη

    19.22: Ένταση έχει δημιουργηθεί στην πορεία που ξεκίνησε απο το Παράρτημα. Διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπουσαν με δοκάρια. Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια.

    Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση.

    ΝΕΟΤΕΡΟ: Ξεκίνησε η πορεία από το Παράρτημα και κινείται προς την οδό Αγίου Ανδρέου. Μεγάλη αστυνομική δύναμη είναι παραταγμένη σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

    Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Νεα πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στους δρόμους της Πάτρας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αρκετά είναι τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου επί της οδού Κορίνθου. Να αναφερθεί ότι πολλά από τα άτομα που βρίσκονταν απο νωρίς στο χώρο, ενσωματώθηκαν με την πορεία του Εργατικού Κέντρου.

    Πηγή: TheBest.gr
  • Δήμος Πηνειού: Τίμησαν την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
    Δήμος Πηνειού: Τίμησαν την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

    Μαρίνος: «Τιμούμε τα σύμβολα της αντίστασης»

    Την οφειλόμενη τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου του ’73 απέδωσαν στο Δήμο Πηνειού σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος , ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και εκπρόσωποι μαθητών , καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο Ηρώων στην Γαστούνη.

    Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος σε μήνυμά του για την Επέτειο του Πολυτεχνείου δήλωσε:

    «48 χρόνια διατηρούμε ζωντανό το όραμα της εξέγερσης των φοιτητών και τιμούμε τα σύμβολα αντίστασης και αγώνα για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Παιδεία.

    Παράλληλα μέσα από το Πολυτεχνείο τιμούμε το ίδιο το πολίτευμα που μας δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και αναλαμβάνουμε ο καθένας μας την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές την αξία του ξεσηκωμού για την διασφάλιση των μεγάλων αγαθών της Ελευθερίας, της δωρεάν Παιδείας και της αξιοπρεπούς κι ακηδεμόνευτης επιβίωσης του ανθρώπου".

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Γιορτή για την 17 Νοέμβρη
    6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Γιορτή για την 17 Νοέμβρη

    Στην γιορτή συμμετείχαν τα δυο τμήματα της Ε Τάξης.

    Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι Δούλκαρη Γεωργία και Τσακριλής Λάμπρος. Τα παιδιά αφηγήθηκαν το χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου.

    6ο polutexneio 21 2

    Τα κείμενα συνοδεύονταν με προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και τραγούδια επετειακά! Τραγούδια ερμήνευσαν οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της Μουσικού του Σχολείου κας Λυμπέρη Χριστίνας.

    Στο νόημα της επετείου απευθύνθηκε στο τέλος της εκδήλωσης η Δ/ντρια του σχολείου κα Κουνέλη Ελένη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ολλανδή δημοσιογράφος: Παρούσα στην πορεία του Πολυτεχνείου
    Ολλανδή δημοσιογράφος: Παρούσα στην πορεία του Πολυτεχνείου

    Στην πορεία για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρέθηκε και η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

    Φορώντας το κόκκινο καπέλο, το οποίο φορούσε και όταν διαπληκτίστηκε on camera με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου, η πολυσυζητημένη δημοσιογράφος βρέθηκε στην πορεία στο μπλοκ της ΚΚΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), κρατώντας πανό κατά του ρατσισμού και υπέρ των μεταναστών.

    Φεύγει από την Ελλάδα - «Δε νιώθω πια ασφαλής»

    Όπως δήλωσε, πριν μερικές μέρες, σε ολλανδικό μέσο, η Μπέουχελ σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα γιατί δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δέχτηκε επίθεση από άντρα στο δρόμο, ο οποίος της πέταξε μία πέτρα.

    Ολλανδή δημοσιογράφος
    Ολλανδή δημοσιογράφος

    «Καθώς πήγαινα σπίτι σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και Τούρκο κατάσκοπο και είπε ότι έπρεπε να πάω στον Ερντογάν. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα σπίτι. Αυτό ήταν λίγο τρομακτικό», είπε και συνέχισε: «Δεν μπορώ πια να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου».

    Ολλανδή δημοσιογράφος
    Ολλανδή δημοσιογράφος

    Σύμφωνα με την ίδια μετά το περιστατικό, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία. «Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ