Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 14:56

Κακουργηματική δίωξη σε 63χρονο για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης κατά 63χρονου – Κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές για να μη ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη που ασκήθηκε στον 63χρονο αφορά στο αδίκημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης και της Βουλής.
Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα στην υπουργό κ. Κατερίνα Παπακώστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα για να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο 63χρονος συνελήφθη μετά την εντολή που είχε δώσει, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Την έρευνα διενεργούσε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο, ο οποίος μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 22:00

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη
    Ηράκλειο: Κακουργηματικές διώξεις εις βάρος του ζευγαριού που εξέδιδε 25χρονη

    Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη.

    Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση εμπορίας με θύμα μια 25χρονη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Εις βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη εντοπίστηκε χτυπημένη το πρωί της Πέμπτης στην άκρη του δρόμου, από περαστικό οδηγό.

    Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του ζευγαριού

    Ο εισαγγελέας άσκησε στον 42χρονο και στην 30χρονη ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς για παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκθεση από κοινού, σύμφωνα με το cretapost.gr.

    Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον ανακριτή όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη.

    Οι αποτρόπαιες πράξεις του ζευγαριού

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση η 25χρονη, βρισκόταν στο αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 42χρονος και μια 30χρονη, όταν κάποια στιγμή η 30χρονη άρχισε να τη χτυπά και στη συνέχεια την πέταξε από το αμάξι.

    Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι από τέλη Αυγούστου το ζευγάρι είχε πείσει την 25χρονη, η οποία ήταν φιλοξενούμενη σε δομή, να πάει στο σπίτι τους όπου και την «φυλάκισαν» ενώ την ανάγκασαν να εκδίδεται.

    Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν ο 42χρονος και η 30χρονη και συνελήφθησαν, ενώ στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα της 25χρονης και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

    Πηγή: In.gr
  • Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 28χρονο που ξυλοκόπησε άγρια την έγκυο αδελφή του και τον σύντροφό της

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι

    Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος ενός 28χρονου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφο της, στη Θεσσαλονίκη.
    Ο άντρας παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ενώ οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή (με θύμα έγκυο) και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στο σπίτι όπου ζει η γυναίκα. Κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε στην 21χρονη και στον 45χρονο, ενώ κάποια στιγμή άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα.
    Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος και ο σύντροφός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος αναμενεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το έμβρυο είναι καλά στην υγεία του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε την οικογένεια - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ
    Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε την οικογένεια - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ

    Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 46χρονου,ο οποίος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα αντρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, που κινούνταν πεζή, σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή». Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία αναμένεται να πάρει προθεσμία και θα παραμείνει υπό κράτηση.

    Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του 37χρονου πατέρα -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται και η κατάσταση της υγείας της 34χρονης, που βρίσκεται στον 5ο μήνα της κύησης. Και οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Φλώρου μετά τις γροθιές στον Γραμμένο μέσα στη Βουλή: Κρατούμενος μέχρι την απολογία του
    Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Φλώρου μετά τις γροθιές στον Γραμμένο μέσα στη Βουλή: Κρατούμενος μέχρι την απολογία του

    Ποινική δίωξη για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ασκήθηκε σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην μέλος της ΚΟ των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μέσα στη Βουλή.

    Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

    «Δεν γρονθοκόπησα κανέναν», απαντά ο Φλώρος

    Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, ισχυρίστηκε πως «όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο Twitter», τονίζοντας ότι δεν τον χτύπησε. «Τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στο λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά, σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω».

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φλώρου

    «Όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο Twitter. Ανέφερε σε κάποια στιγμή στο λόγο του ο κ. Χήτας ότι ο κ. Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη

    Εγώ εκείνη τη στιγμή απάντησα ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι εσύ. Εκείνη τη στιγμή αναίτια και χωρίς να του έχω απευθύνει το λόγο πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος μου είπε ''Βούλωστο εσύ σκουπίδι''. Του είπα εγώ ''Άντε γ…'' πάνω στα νεύρα μου γιατί έχω προηγούμενα με τον κ. Γραμμένο. Εκείνος μου απάντησε ''γ… τη μανούλα σου''. Φεύγει. Δεν έδωσα συνέχεια παρότι γύρισα και του είπα ''τι είπες;'' εκείνη τη στιγμή γιατί δεν δέχομαι κανένας να βάζει σε αντιπαραθέσεις πολιτικές άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Πόσο μάλλον την οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω. Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για οποιαδήποτε πράξη γίνεται όταν μου βρίζουνε τη μητέρα. Νομίζω ο καθένας με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσε.

    Από εκεί και πέρα ο κ. Γραμμένος αντί να σηκωθεί να φύγει, γιατί σηκώθηκε εκείνη τη στιγμή να φύγει, ξανά γυρνάει προκαλώντας με χειρονομίες, κάνοντάς μου κ…δάχτυλα και σύμβολα με χειροπέδες, ότι θα μου γ… τη μανούλα και θα με πάει μέσα στη φυλακή. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκα πάνω γιατί πήγαινε να φύγει κατευθείαν τρέχοντας προς την έξοδο του κοινοβουλίου. Τον έπιασα από μπροστά. Ήταν και ο αστυνομικός, ο φρούραρχος του κοινοβουλίου, ο οποίος είχε βάλει και το χέρι του ανάμεσα. Μου κόλλαγε ο κ. Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα ''τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;''.

    Εκείνη τη στιγμή με απωθεί, με σπρώχνει για να μπει μέσα στην αίθουσα. Εγώ από αντίδραση, θέλετε σε άμυνα, αντίδραση όπως θέλετε πείτε το, τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στο λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω».

    Με κάταγμα ρινικών οστών ο Γραμμένος

    Σημειώνεται ότι τη διάγνωση των γιατρών για την κατάσταση του Βασίλη Γραμμένου μετά τη γροθιά του Κωνσταντίνου Φλώρου μετέφερε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήττας μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από κάταγμα ρινικων οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός.

    Του τοποθετήθηκε νάρθηκας ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και έλαβε αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

    Πώς έγινε το βίαιο επεισόδιο

    Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του Κ. Φλώρου, για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Σύμφωνα με τη μήνυση ένας λογαριασμός στο twitter έβριζε τον πατέρα Φλώρο και σύμφωνα με τον ίδιο διαχειριστής ήταν ο Κ. Βελόπουλος.

    Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της ψηφοφορίας και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια, ξεκίνησε ένα φραστικό επεισόδιο. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει - σύμφωνα με το κ. Φλώρο - και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»!

    Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια.

    Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγες στιγμές πριν την γροθιά ο Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κα@@@!».

    Στη συνέχεια τους χώρισαν αλλά ο Φλώρος συνέχισε να λέει: «Eσύ θα βρίζεις τη μάνα μου ρε κα@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@! Τη μάνα μου μου ρε ; Θα σε γα@@@@».

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας: «Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»!

    Τον έπιασε από τον λαιμό και τον γρονθοκόπησε

    Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε.

    Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

    Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στη συνέχεια εσπευσμένα στο ιατρείο της Βουλής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Αποπομπή 15 ημερών για τον Φλώρο από την Βουλή

    Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας αποφάσισε την επιβολή της απομάκρυνσης του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 μέρες.

    Έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές συνέπειες.

    Όπως μάλιστα είπε, πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον ντελιβερά που γρονθοκόπησε 50χρονο
    Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον ντελιβερά που γρονθοκόπησε 50χρονο

    Δίωξη για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας στον ντελιβερά που γρονθοκόπησε σε καβγά έναν 50χρονο, στην Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

    Ο καβγάς άρχισε έπειτα από παρατήρηση του 50χρονου στον διανομέα, ο οποίος πέρασε με το μηχανάκι του από τον πεζόδρομο.

    Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και τότε, ο διανομέας έριξε γροθιά στον άνδρα, ο οποίος λιποθύμησε και, λίγο αργότερα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου την επόμενη ημέρα κατέληξε.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κακουργηματική δίωξη σε προπονητή κωπηλασίας για βιασμό 15χρονης αθλήτριας
    Κακουργηματική δίωξη σε προπονητή κωπηλασίας για βιασμό 15χρονης αθλήτριας

    Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη βρίσκεται ένας 38χρονος προπονητής κωπηλασίας, που καταγγέλθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται ο 38χρονος είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2022, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας πράξεις που τελέστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιουνίου 2022, όταν η κόρη τους ήταν 15 και 16 ετών.

    Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατάχρησης ανήλικου σε γενετήσιες πράξεις και του βιασμού (τελεσμένο και σε απόπειρα), όπως επίσης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, τέλεση χειρονομιών και προτάσεων γενετήσιου χαρακτήρα και πρόκληση τρόμου και ανησυχίας, καθώς την παρακολουθούσε επίμονα και πραγματοποιούσε επανειλημμένες επισκέψεις στο κοινωνικό περιβάλλον της ανήλικης.

    Μετά την κατάθεση της μήνυσης και αφού ο καταγγελλόμενος απομακρύνθηκε από το σύλλογο όπου εργαζόταν, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, τα ευρήματά της αφού αξιολογήθηκαν από εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

    Σημειώνεται ότι, ο φάκελος διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ηράκλειο: Πάσχα στα κρατητήρια για την 63χρονη που πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό της
    Ηράκλειο: Πάσχα στα κρατητήρια για την 63χρονη που πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό της

    Κατηγορείται για κακούργημα - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη - Τι υποστηρίζει για τις ενέργειές της

    Στα κρατήτηρια θα περάσει το Πάσχα η 63χρονη Ρωσίδα που κατηγορείται ότι πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Πατελών, στο Ηράκλειο, και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο.

    Σε βάρος της γυναίκας, που οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, απ' όπου πήρε προθεσμία για την Τρίτη του Πάσχα.

    Μέχρι τότε, σύμφωνα με το cretalive.gr, θα παραμείνει κρατούμενη.

    ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive η 63χρονη που εργάζεται σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων, ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στον σκύλο, ο οποίος χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου.

    Όπως φέρεται να είπε η γυναίκα, η οποία μένει στην περιοχή και κατευθυνόταν στο σπίτι της την ώρα του περιστατικού, είδε τον σκύλο, έκοψε ταχύτητα, θεώρησε, όμως, ότι ο σκύλος είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και μπορούσε να περάσει χωρίς να τον χτυπήσει. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, όταν άκουσε τα ουρλιαχτά της ιδιοκτήτριας του σκύλου, πανικοβλήθηκε, γι' αυτό και έφυγε από το σημείο.

    Στην 63χρονη έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς με την γυναίκα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να καταρρέει στο άκουσμα του ύψους του προστίμου. Η ίδια εμφανίζεται συντετριμμένη και αισθάνεται πως στιγματίστηκε από το περιστατικό.

    Πηγή: protothema.gr

  • Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου – Κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου
    Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για κακούργημα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου – Κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου

    Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του Πατέρα Αντώνιου, μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου. Η δίωξη ήρθε έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση.

    Διώξεις και σε βάρος 7 εργαζόμενων

    Επίσης ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος ακόμη 7 εργαζόμενων της δομής. Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, οι 7 κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

    Τα επόμενα βήματα

    Το σκέλος που αφορά στο κακούργημα βρίσκεται πλέον στα χέρια ανακριτή, ενώ το κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής γιατί οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Σημειώνεται, ότι από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, που αφορούν τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης και εργαζόμενους σε αυτή. Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο