Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 11:38

Ιωάννινα: Συνεχίζει να αγνοείται ο πεζοπόρος αστυνομικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι άντρες της ΕΜΑΚ δεμένοι με σκοινιά έφτασαν σε ένα σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του αστυνομικού χωρίς όμως να εντοπίσουν τίποτα

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι και σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου οι έρευνες από την ΕΜΑΚ και την πυροσβεστική για τον εντοπισμό του αστυνομικού που έπεσε σε χαράδρα στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Στομίου στην Κόνιτσα. Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής απογειώθηκε από το Άκτιο το ελικόπτερο που είχε αιτηθεί από χθες η Πολιτική Προστασία όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο σημείο και επέστρεψε στην βάση του. Η χαμηλή νέφωση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή ήταν η αιτία που δεν επέτρεψε στο πλήρωμα του ελικοπτέρου να συνδράμει στην έρευνα.

Οι άντρες της ΕΜΑΚ δεμένοι με σκοινιά έφτασαν σε ένα σημείο που είχαν υποδείξει οι φίλοι του αστυνομικού χωρίς όμως να εντοπίσουν τίποτα.
Έτσι η επιχείρηση συνεχίζεται με σκοπό να φτάσουν σε μεγαλύτερο βάθος αναζητώντας τον αστυνομικό που αγνοείται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η οικογένειά του, οι φίλοι του και όλοι όσοι τον γνώριζαν ζουν ώρες αγωνίας. Ο αστυνομικός έκανε πεζοπορία με άλλους τρεις φίλους του στην περιοχή. Σε ένα σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο γλίστρησε εξ αιτίας του χιονιού με αποτέλεσμα να πέσει στη χαράδρα.
Πηγή: epiruspost.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 11:45

Σχετικά Άρθρα

  • Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου
    Silver Alert στον Πύργο - Εξαφανίστηκε η 60χρονη Ζωή Χαλιλοπούλου

    Συναγερμός σήμανε στις Αρχές και στον φορέα γραμμή ζωής "Silver Alert" στον Πύργο λόγω της εξαφάνισης μιας γυναίκας τις τελευταίες ημέρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Η Ζωή Χαλιλοπούλου, 60 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της κόρης της, στο οποίο διέμενε προσωρινά, στον Πύργο Ηλείας, το απόγευμα της 09/10/24, όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα στην πλατεία της πόλης και δεν επέστρεψε.

    Έχει καστανά ίσια μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,55μ και είναι εύσωμη.

    Έχει τατουάζ στο δεξί της μπράτσο.

    Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε – μαύρη μπλούζα, μπλε – μαύρη φούστα, μαύρα παπούτσια τύπου μπαλαρίνες και μαύρο τσαντάκι μέσης.

    Η υπηρεσία SILVER ALERT, ειδοποιήθηκε από τους οικείους της το μεσημέρι της 15/10/2024 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή της.

    Η ζωή της, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065"

    LOST CHALILOPOULOU2

  • Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα
    Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα

    Εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή(11/10), το πρωί στην περιοχή Νερατζούλες ο 65χρονος που αγνοούταν από εχθές από δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου και εθελοντών.

    Από χθες Πέμπτη (10/10) είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, ενώ φυσικά και συγγενείς και φίλοι του τον έψαχναν όλη νύχτα.

    Τελικά σήμερα το πρωί βρέθηκε σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση, όταν σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε και τη φωνή της γυναίκας του και απαντήσε. Να πούμε ότι μεταφέρθηκε με φορείο. Περίπου 10 άνδρες τον κουβαλούσαν, λόγω της δυσκολίας του υπεδάφους καθώς γλιστρούσε, προκειμένου να φτάσει στο ασθενοφόρο που ήδη βρισκόταν στο σημείο. Άμεσα διακομίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του και ανταποκρινόμενος στα καλέσματα που του έγιναν.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Προϊστάμενη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη. «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη διάσωση, γιατί δεν είχαμε κανένα σημάδι από πουθενά, καμία καταγραφή από τις κάμερες που βρήκαμε στην ευρύτερη περιοχή, και ούτε κάποιος τον είδε. Αυτό ήταν το τρελό, ότι κανείς δεν τον είχε δει μέχρι την ώρα, που για χιλιοστή φορά, βγήκαμε με τα συνεργεία και τους ανθρώπους που τον ψάχναμε όλοι μαζί».

    Εχθές να πούμε ότι στην περιοχή είχε σηκωθεί και drone με γεωθερμική κάμερα από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ζακύνθου και εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δημοσίευμα εχθές από την “Ημέρα με τις έρευνες που έγιναν.

    Πηγή: ImeraZante.gr
  • Ήπειρος: Έχασε το 1/3 των καλλιεργούμενων εκτάσεων μέσα σε 10 χρόνια – Γιατί καταρρέει ο πρωτογενής τομέας
    Ήπειρος: Έχασε το 1/3 των καλλιεργούμενων εκτάσεων μέσα σε 10 χρόνια – Γιατί καταρρέει ο πρωτογενής τομέας

    Δραματική συρρίκνωση άνω του 30% παρουσιάζει η γεωργία και η κτηνοτροφία συγκριτικά με 10 χρόνια πριν - Στο 40% κατά μέσο όρο η μείωση του ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων, κάνουν «στροφή» οι κτηνοτρόφοι

    Όταν οι κάτοικοι της Ηπείρου εγκατέλειπαν πριν χρόνια τα χωριά τους, για να μετεγκατασταθούν στα αστικά κέντρα για μια καλύτερη ζωή, δεν φαντάζονταν τις δραματικές επιπτώσεις που θα είχε αυτή η επιλογή τους -δεκαετίες μετά- στην ερήμωση των χωριών και στη συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος αποτελεί η Ήπειρος, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, σε ημερίδα του Δικτύου «Πίνδος» για τις εγκαταλειμμένες γαίες, την τελευταία δεκαετία χάθηκε το 1/3 των καλλιεργειών καθώς και της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

    Μέσα σε 10 χρόνια η καλλιεργούμενη γη μειώθηκε κατά 31%

    Σύμφωνα με στοιχεία του 2023, και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου η καλλιεργούμενη γη υπολογίζεται συνολικά σε 714.000 στρέμματα, σηρρικνωμένη δηλαδή κατά 31%. Μάλιστα, τα τελευταία δέκα χρόνια τον πρωτογενή τομέα έχουν εγκαταλείψει 10.000 άνθρωποι.

    Ποια η κατάσταση στην κτηνοτροφία

    Δεν είναι όμως μόνο η γεωργία που συρρικνώνεται, καθώς καθοδική πορεία ακολουθεί και η κτηνοτροφία, ιδίως η αιγοπροβατοτροφία. Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου στα πρόβατα φτάνει στο 42% και στις αίγες το 36%, όπως γράφει το epiruspost.gr.

    Αν και πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που εγκατέλειψαν την εκτροφή αιγών και προβάτων, παρατηρήθηκε «στροφή» στην εκτροφή αγελάδων και χοίρων. Και αυτό διότι, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η αγελαδοτροφία έχει αυξηθεί κατά 17% και η χοιροτροφία κατά 31%.

    Αυτό που αξίζει να σημειωθεί βέβαια είναι ότι την ίδια ώρα το κόστος των ζωοτροφών έχει αυξηθεί κατά 40%.

    Η εγκατάλειψη της υπαίθρου έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις. Εκεί που υπήρχαν χωράφια σήμερα είναι λόγγοι, ο αριθμός άγριων ζώων έχει αυξηθεί, ενώ είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς ανθρώπους.

    Υπάρχει επιστροφή;

    Όπως γράφει χαρακτηριστικά το epiruspost.gr πολύ δύσκολα μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται οργανωμένο εθνικό σχέδιο.

    Για να επιστρέψει κάποιος σε χωριό είναι απαραίτητο να υπάρχουν τέσσερις προϋποθέσεις: σπίτι, δουλειά, γιατρός και σχολείο.

    Πηγή: In.gr
  • Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία
    Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα τηςκακοκαιρίας «Cassandra» από την Αιτωλοακαρνανία. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε δρόμοι πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Την ίδια ώρα, κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για 52χρονο που αγνοείται.

    Δρόμοι - ποτάμια στην Αιτωλοακαρνανία - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός

    Λόγω των φερτών υλικών έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός στο ύψος τη Στράτου και του Ρίβιου. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Ζημιές έχουν καταγραφεί, επίσης, σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

    Έρευνες στη Λεπενού για 52χρονο φύλακα που αγνοείται

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες από νωρίς το πρωί στη Λεπενού για τον εντοπισμό 52χρονου, που αγνοείται. Είναι πιθανό ο άνδρας να παρασύρθηκε από χείμαρρο, που σχηματίστηκε, κοντά στην επιχείρηση ασφαλτομίγματος, όπου εργάζονταν ως φύλακας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopesss, το όχημα του καθώς και ένα μηχάνημα, που ανήκουν στην επιχείρησή έχει εντοπιστεί. Σωστικά συνεργεία αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο, ανασύροντας πέτρες και λάσπες, για να εντοπιστεί ο 52χρονος. Για να συνδράμει στις έρευνές έσπευσε στην περιοχή και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΠΟΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ/ EUROKINISSI

  • Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική
    Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική

    Δυσάρεστο αποτύπωμα αφήνει σε τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας η κακοκαιρία Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας.

    Έχει προκαλέσει προβλήματα σε Στράτο-κυρίως- και Ρίβιο αλλά και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο και Βάλτο (Αμοργιανοί) . Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο είναι πως αγνοείται ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες καθαρισμού στον δρόμο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάλλου έχουν πλημμυρίσει 2-3 υπόγεια σπιτιών στη Στράτο και προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες και σε ζώα.

    Σοβαρότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως αγνοείται ένα κάτοικος της περιοχής καθώς φέρεται το όχημα του να παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο.

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Agrinionews.gr - Aitolianews.grAitolianews.gr

  • Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες
    Συναγερμός στην Καρδίτσα από την εξαφάνιση 49χρονου - Αγνοείται τέσσερις ημέρες

    Έρευνες για τον εντοπισμό ενός 49χρονου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Τετάρτη (18/9) βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου (21/9) στην περιοχή της Κρανιάς στο Μουζάκι Καρδίτσας.

    Στις έρευνες συμμετέχουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με το karditsaLive.net ο 49χρονος φέρεται να είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με συγχωριανό του το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου. Είχαν δώσει ραντεβού να συναντηθούν, αλλά τα ίχνη του άνδρα εξαφανίστηκαν. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο συγχωριανός του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

    Έρευνα για την εξαφάνισή του διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη
    «Κοιμόμουν στο γρασίδι»: Οι πρώτες δηλώσεις του 78χρονου από την Κοζάνη που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη

    Ευτυχή κατάληξη είχε η έρευνα για τον 78χρονο Δημήτρη Παπαδημητρίου, κάτοικο Σερβίων Κοζάνης, ο οποίος εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Τουρκία, αλλά τελικά εντοπίστηκε από έναν οδηγό ταξί, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (13/9).

    Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο 78χρονος ανέφερε: «Κοιμόμουν στο γρασίδι. Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας. Πήγαινα και έδινα το "παρών" κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε».

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβη Κωνσταντίνο Κούτρα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναγνωρίστηκε από έναν οδηγό ταξί, ο οποίος τον οδήγησε σε μία καφετέρια. Από εκεί, κάλεσαν το ελληνικό προξενείο της πόλης.

    Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει σημασία να πούμε τι έγινε. Έγινε ό,τι έγινε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε. Αυτό είναι το σημαντικό». Ο 78χρονος αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, συνοδευόμενος από τον γιο του και την εγγονή του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κωνσταντινούπολη: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 78χρονου Έλληνα - Η μαρτυρία οδηγού ταξί
    Κωνσταντινούπολη: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 78χρονου Έλληνα - Η μαρτυρία οδηγού ταξί

    Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση 78χρονου Έλληνα ενώ βρισκόταν σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

    Μετά από πέντε ημέρες αναζήτησης δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος του συνταξιούχου οικοδόμου από τα Σέρβια της Κοζάνης και η οικογένειά του αγωνιά.

    Η εγγονή του βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και δείχνει φωτογραφίες του πατέρα της σε πολίτες στην πλατεία Ταξίμ, όπου χάθηκαν τα ίχνη του 78χρονου.

    «Εδώ είναι κάπως επικίνδυνα»

    Η εγγονή του αγνοούμενου βρέθηκε και σε εστιατόριο στην περιοχή ψάχνοντας ένα νέο για τον παππού της και ένας υπάλληλος τον αναγνώρισε από τη φωτογραφία. «Είδα αυτόν τον άνδρα πριν από πέντε ημέρες. Είχε έρθει εδώ για φαγητό. Ήταν τέσσερις άνδρες, έφαγαν και μετά έφυγαν. Μετά δεν ξέρω, ίσως να χάθηκε, ίσως… εδώ είναι κάπως επικίνδυνα» ανέφερε σχετικά.

    Ξαφνικά, μια γυναίκα, πλησιάζει την εγγονή. «Λέει ότι τον είδε στην πλατεία Ταξίμ χθες το βράδυ στις πέντε με έξι το πρωί» σύμφωνα με το MEGA.

    Η μαρτυρία οδηγού ταξί

    Η εγγονή του αγνοούμενου έφτασε και σε μια πιάτσα με ταξί. Εκεί ένας οδηγός αναγνώρισε τον 78χρονο σε μια φωτογραφία. Ισχυρίζεται ότι τον είδε σε ένα πάρκο χθες (11/9) το βράδυ και ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν κατάφερε τελικά να συνεννοηθούν». Ο οδηγός ταξί είναι βέβαιος ότι τον έχει δει. Καλεί έναν συνάδελφό του που ήταν μαζί και του μίλησε κι εκείνος. Η εγγονή του 78χρονου κάλεσε στη συνέχεια το προξενείο και ζήτησε από τον οδηγό ταξί να μιλήσει απευθείας μαζί τους. Τα όσα περιγράφει είναι συγκλονιστικά.

    «Λέει «καθόμασταν σε ένα πάρκο και μας πλησίασε αυτός ο άνδρας. Προσπάθησε να μας πει κάτι αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι μας έλεγε. Ήταν κάπως άρρωστος και εξουθενωμένος. Αλλά είναι αυτός». Πλέον οι Αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια για τον εντοπισμό του 78χρονου, επικεντρώνοντας πλέον τις έρευνες στο συγκεκριμένο πάρκο που οι μαρτυρίες τους οδήγησαν.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch