Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 20:40

Εκτός Εντατικής η 8χρονη Αλεξία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στάση αναμονής από τους γιατρούς που χαρακτηρίζουν ακόμη βαριά τη νευρολογική της κατάσταση

Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» έδωσαν οι γιατροί στη μικρή Αλεξία, έπειτα από 30 ημέρες νοσηλείας.

Η 8χρονη, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, δίνοντας συνεχώς μικρές και μεγάλες «μάχες», από την Κυριακή του Πάσχα οπότε και τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής.

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι γιατροί του Παίδων στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ασθενούς. Η αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία θεωρείται θετικό σημάδι, ωστόσο οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής για το πρώτο 48ωρο εκτός ΜΕΘ της 8χρονης.

Σε ό,τι αφορά τη νευρολογική εικόνα της Αλεξίας – που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την πρόγνωση γενικότερα της υγείας της- αυτή χαρακτηρίζεται βαριά αλλά σταθερή. Και εκτός ΜΕΘ δηλαδή η 8χρονη παρουσιάζει την «εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής» όπως αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν πριν από δέκα ημέρες. Πηγές του νοσοκομείου υπογράμμισαν μιλώντας στο protothema.gr πως ο χρόνος θεραπείας του κοριτσιού εκτιμάται μακρύς και πώς η διαδρομή θα ξεκινήσει μετά τη σταθεροποίησή της εκτός ΜΕΘ επάνω στους άξονες που θα δώσουν οι νευροχειρουργοί.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Μαϊος 2019 23:56

Σχετικά Άρθρα

  • Θήβα: Απορριμματοφόρο συνέθλιψε το πόδι εργαζομένου στην καθαριότητα
    Θήβα: Απορριμματοφόρο συνέθλιψε το πόδι εργαζομένου στην καθαριότητα

    Το βαρύ όχημα την στιγμή που έκανε όπισθεν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στρίμωξε τον εργαζόμενο καθαριότητας σε κολόνα φωτισμού

    Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/10) στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα.
    Απορριμματοφόρο του Δήμου Θηβαίων προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό στο πόδι εργαζομένου καθαριότητας κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών στο κέντρο της Θήβας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του radiothiva.gr, το βαρύ όχημα την στιγμή που έκανε όπισθεν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στρίμωξε τον εργαζόμενο καθαριότητας σε κολόνα φωτισμού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.
    Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε τον τραυματία εργαζόμενο στο νοσοκομείο της πόλης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,4R στη Θήβα: Είναι από την ίδια περιοχή που έδωσε χιλιάδες μικρούς σεισμούς πριν 2 χρόνια
    Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,4R στη Θήβα: Είναι από την ίδια περιοχή που έδωσε χιλιάδες μικρούς σεισμούς πριν 2 χρόνια

    «Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να κοιτάξουμε την αξιολόγηση που θα κάνουμε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος

    Από την περιοχή, η οποία πριν από περίπου δύο χρόνια είχε δώσει «χιλιάδες μικρών σεισμών» προήλθε, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο την περιοχή της Θήβας.
    «Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να κοιτάξουμε την αξιολόγηση που θα κάνουμε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Action 24.
    Όπως σημείωσε, δε, σε ανάρτησή του στο Facebook «είκοσι λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 2,3 Ρίχτερ».
    Ο σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί στη Θήβα.

    Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 4 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Θήβας και το εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πώς έχασε τη ζωή του το 1,5 ετών μωρό στη Θήβα - «Φως» στα αίτια αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση
    Πώς έχασε τη ζωή του το 1,5 ετών μωρό στη Θήβα - «Φως» στα αίτια αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση

    Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα παιδάκι μόλις 1,5 έτους έχασε τη ζωή του κάτω από μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Πώς έχασε τη ζωή του

    Η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε 10:41 το πρωί, μέσα σε 7 λεπτά το ασθενοφόρο ήταν στο σπίτι του βρέφους και το παρέλαβε. Με την παραλαβή, οι διασώστες του ασθενοφόρου ξεκίνησαν άμεσα ΚΑΡΠΑ και το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας. Εκεί, συνεχίστηκε το πρωτόκολλο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όμως κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή του παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για περαιτέρω αντιμετώπιση όπου δυστυχώς οι προσπάθειες των γιατρών δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί όταν παρελήφθη δεν είχε τις αισθήσεις του και ήταν άσφυγμο. Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αιτία του θανάτου του.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Θήβα: Τραγωδία με τον θάνατο ενός μωρού 1,5 έτους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
    Θήβα: Τραγωδία με τον θάνατο ενός μωρού 1,5 έτους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

    Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ALPHA, κλήθηκε το ΕΚΑΒ στο σημείο και παρέλαβε το παιδί, χωρίς τις αισθήσεις του.

    Το μωρό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών ήταν ήδη νεκρό.

    Ήδη διατάχθηκε νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού.

    nekr

    Πηγή: cnn.gr

  • Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε σχολείο - «Πολλά όπλα στη Δυτική Αττική»
    Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε σχολείο - «Πολλά όπλα στη Δυτική Αττική»

    Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστηκε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια, γεγονός που επανέφερε στους κατοίκους μνήμες από την τραγωδία που έλαβε χώρα στο Μενίδι το 2017 όταν έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος σε τυφλό πυροβολισμό.

    Η βολίδα βρέθηκε στο προαύλιο του 10ου Δημοτικού σχολείου την Πέμπτη 25 Απριλίου από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου.

    «Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι»

    Όπως μετέδωσε το Mega, η σφαίρα είναι αγνώστου διαμετρήματος και παραδόθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα των Άνω Λιοσίων από τον διευθυντή του 10ου Δημοτικού σχολείου.

    Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας ανέφερε στο Mega πως, «Είναι πολλά τα συμβάντα στην δυτική Αττική, πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι. Υπάρχουν έλεγχοι και μάλιστα εντατικοί αλλά είναι πάρα πολλά τα όπλα και σίγουρα εμφανίζονται σε άλλες περιπτώσεις όπλα που μπορεί να κάνουν την ζημιά».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ορκίστηκε στην Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
    Ορκίστηκε στην Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης

    Ορκίστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

    Η τελετή ξεκίνησε με τους προς ορκωμοσία οπλίτες να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στη δεύτερη σειρά της 2ης Μοίρας στην οποία εντάχθηκε μετά την παρουσίασή του στις 15 Μαρτίου.

    Μετά το πέρας της πενθήμερης άδειας ορκωμοσίας που θα πάρει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστρέψει στο στρατόπεδο της Θήβας για να απολυθεί και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
  • Κασσελάκης από Θήβα: Έχω αποφασίσει να υπηρετώ την πατρίδα για όλη μου τη ζωή
    Κασσελάκης από Θήβα: Έχω αποφασίσει να υπηρετώ την πατρίδα για όλη μου τη ζωή

    Στρατιώτης είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) ο Στέφανος Κασσελάκης και ήδη μετράει αντίστροφα για τις 20 ημέρες της απόλυσής του, καθώς θα ορκιστεί στις 29 Μαρτίου και θα ακολουθήσει πενθήμερη άδεια. Ο ίδιος από τη Θήβα όπου και παρουσιάστηκε έκανε μία ανάρτηση σχετικά με τη στράτευσή του, αλλά και την πολιτική του καριέρα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της Ομογένειας. Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας - έστω για λίγες εβδομάδες.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

  • Ο Κασσελάκης παρουσιάζεται στο στρατόπεδο στη Θήβα - Στο πλευρό του ο πατέρας του
    Ο Κασσελάκης παρουσιάζεται στο στρατόπεδο στη Θήβα - Στο πλευρό του ο πατέρας του

    Στη Θήβα έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για να παρουσιαστεί στον στρατό (στις 16:00) με κόσμο να τον υποδέχεται ένθερμα.

    Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια στάση σε ένα τοπικό κατάστημα με οπτικά για να αγοράσει φακούς επαφής και χαιρέτισε τον κόσμο.

    Τι είπε σε δηλώσεις του ο Κασσελάκης

    Σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως ένας απόδημος που έχει επιστρέψει να προσφέρει στον τόπο του. Εδώ στη Θήβα έζησε και η μητέρα μου ένα μικρό χρονικό διάστημα».

    Αισιόδοξος στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

    Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές εμφανίστηκε ο Κασσελάκης.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο