Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 16:12

«Να προσεύχεστε για το κοριτσάκι μας...» ζήτησε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το γεγονός ότι το παιδί που τραυματίσθηκε το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα νοσηλεύεται πλέον σε απλό θάλαμο «αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας», όπως είπε ο πατέρας της, Λουκάς Σαμαρτζής

Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού του, ανήμερα το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα μίλησε δημόσια ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Προχθές, τη Δευτέρα το μεσημέρι κατεβήκαμε από την εντατική στο θάλαμο και περιμένουμε. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ευχάριστα», είπε ο κ.Σαμαρτζής και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη αυτή αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την συμπαραστασή του και θέλω να προσεύχεστε το κοριτσάκι μας να γίνει γρήγορα καλά».

Η Αλεξία είναι πλέον εκτός κινδύνου, όσον αφορά τη ζωή της, ωστόσο το παιδί δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και προφέρει ήχους, όπως σημείωσε χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού Μανώλης Παπασάββας, διαβάζοντας το ιατρικό ανακοινωθέν.

Το κείμενο του ανακοινωθέντος ακολουθεί: «Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα.

Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους.
Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία.
Θα γίνει επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως».
Σημειώνεται ότι η Αλεξία παρέμεινε επί μακρόν διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή μέσα στη ΜΕΘ, μετά την αφαίρεση της σφαίρας. Στα μέσα Μαΐου οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή της, ωστόσο μέσα σε λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν και πάλι καθώς η αναπνοή της ήταν εργώδης και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την αναπνευστική της λειτουργία χωρίς υποστήριξη.
Πάντως, η αποσωλήνωση και το "ξύπνημα" από την καταστολή επέτρεψαν στους γιατρούς να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της νευρολογικής κατάστασης της 8χρονης. Διαπίστωσαν πως υπήρχαν κάποιες καταρχάς θετικές νευρολογικές ενδείξεις, όπως πχ ότι το κορίτσι έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει κάποιους ήχους. Η κατάστασή της σαφώς είναι καλύτερη εφόσον κρίθηκε ότι μπορεί να βγει από την Εντατική, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για την νευρολογική της εικόνα. Συγκεκριμένα, μιλούν για βαριά νευρολογική συνδρομή και συνιστούν υπομονή στην οικογένεια γιατί ο χρόνος αποθεραπείας αναμένεται να είναι μακρύς.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 19:06

Σχετικά Άρθρα

  • Θήβα: Απορριμματοφόρο συνέθλιψε το πόδι εργαζομένου στην καθαριότητα
    Θήβα: Απορριμματοφόρο συνέθλιψε το πόδι εργαζομένου στην καθαριότητα

    Το βαρύ όχημα την στιγμή που έκανε όπισθεν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στρίμωξε τον εργαζόμενο καθαριότητας σε κολόνα φωτισμού

    Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/10) στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα.
    Απορριμματοφόρο του Δήμου Θηβαίων προκάλεσε σοβαρότατο τραυματισμό στο πόδι εργαζομένου καθαριότητας κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών στο κέντρο της Θήβας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του radiothiva.gr, το βαρύ όχημα την στιγμή που έκανε όπισθεν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στρίμωξε τον εργαζόμενο καθαριότητας σε κολόνα φωτισμού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.
    Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μετέφερε τον τραυματία εργαζόμενο στο νοσοκομείο της πόλης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,4R στη Θήβα: Είναι από την ίδια περιοχή που έδωσε χιλιάδες μικρούς σεισμούς πριν 2 χρόνια
    Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα 4,4R στη Θήβα: Είναι από την ίδια περιοχή που έδωσε χιλιάδες μικρούς σεισμούς πριν 2 χρόνια

    «Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να κοιτάξουμε την αξιολόγηση που θα κάνουμε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος

    Από την περιοχή, η οποία πριν από περίπου δύο χρόνια είχε δώσει «χιλιάδες μικρών σεισμών» προήλθε, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας με επίκεντρο την περιοχή της Θήβας.
    «Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να κοιτάξουμε την αξιολόγηση που θα κάνουμε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Action 24.
    Όπως σημείωσε, δε, σε ανάρτησή του στο Facebook «είκοσι λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 2,3 Ρίχτερ».
    Ο σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί στη Θήβα.

    Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 4 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Θήβας και το εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τροχαίο στη Δάφνη: Οδηγός χτύπησε και παρέσυρε 8χρονη που διέσχιζε τον δρόμο - Στο Παίδων η ανήλικη
    Τροχαίο στη Δάφνη: Οδηγός χτύπησε και παρέσυρε 8χρονη που διέσχιζε τον δρόμο - Στο Παίδων η ανήλικη

    Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται ένα 8χρονο κορίτσι μετά από εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Δάφνης.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν ο 30χρονος οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που κινούνταν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν πρόσεξε το παιδί.

    Τροχαίο στη Δάφνη: Tο αυτοκίνητο χτύπησε και παρέσυρε το παιδί για κάποια μέτρα

    Η 8χρονη επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα από σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το αυτοκίνητο, το οποίο την παρέσυρε για κάποια μέτρα. Ευτυχώς, τραυματίστηκε ελαφρά.

    Ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα ήταν νηφάλιος

    Ο 30χρονος οδηγός παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • «Η πισίνα ήταν θολή»: Πού καταλήγουν οι Αρχές για τον πνιγμό της 8χρονης - Συγκλονίζει ο πατέρας της
    «Η πισίνα ήταν θολή»: Πού καταλήγουν οι Αρχές για τον πνιγμό της 8χρονης - Συγκλονίζει ο πατέρας της

    Νέα στοιχεία στο «φως» για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, την ώρα που η έρευνα της αστυνομίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνεχίζεται.

    Καθοριστικής σημασίας είναι η κατάθεση της 10χρονης αδερφής του κοριτσιού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

    Πού καταλήγουν οι Αρχές

    Η 10χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την τελευταία φορά που είδε την αδερφή της ήταν μέσα στην πισίνα, ενώ υπογράμμισε πως δεν είχε γίνει καταμέτρηση των παιδιών.

    Παράλληλα, υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταθέσεις που κάνουν λόγο για θολή πισίνα.

    Οι Αρχές καταλήγουν στο σενάριο πως ενδεχομένως η 8χρονη βρισκόταν στην πισίνα χωρίς να την επιτηρεί κανείς, είχε πνιγεί και δεν έγινε άμεσα αντιληπτή επειδή το νερό ήταν θολό.

    «Μας είπαν πως είχε πιει λίγο νερό»

    «Μας τηλεφώνησαν από την κατασκήνωση στις 4.01. Μου φάνηκε περίεργο η ώρα γιατί πηγαίναμε για μεσημεριανό», είπε ο πατέρας της 8χρονης.

    Στην άλλη άκρη του ακουστικού ένας υπάλληλος της κατασκήνωσης -φανερά μαγκωμένος- είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της ενημέρωσης: «Το σηκώνει και λέει "είστε η μητέρα της Αγγελικής;". Λέει, "ναι εγώ είμαι" και μας λέει "η Αγγελική ήπιε λίγο νερό"».

    «Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι. Μας φάνηκε περίεργο να μας πάρει κάποιος να μας πει το παιδί σου ήπιε λίγο νεράκι. Κάνει μια παύση και μας λέει "να ξέρετε το παιδί σας δεν είχε τις αισθήσεις του και φεύγει για το κέντρο υγείας"».

    Οι δυο γονείς, τότε, ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο για το κέντρο υγείας Κασσάνδρας, όταν το τηλέφωνο χτύπησε για δεύτερη φορά.

    «Στο δρόμο που ξεκινάμε μας λένε πίσω και λένε "μην ξεκινάτε. Το παιδί έχει διασωληνωθεί και φεύγει για το ΑΧΕΠΑ". Ξεκινήσαμε πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και περιμέναμε να έρθει».

    Στο νοσοκομείο θα διαπιστωθεί ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πνιγμό, με τους δυο γονείς να αναζητούν σήμερα το ποιος και τι έφταιξε για να χάσουν έτσι άδικα το παιδί τους.

    «Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν σοβαρές και εγκληματικές παραλείψεις από τα άτομα της κατασκήνωσης», ανέφερε ο Ευάγγελος Σταμκόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

    Τα «καμπανάκια» κινδύνου - «Πνίγηκε μόνο και αβοήθητο»

    Τα «καμπανάκια» κινδύνου φαίνεται πως είχαν αρχίσει από το προηγούμενη μέρα. Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, ο πατέρας έλαβε στο κινητό του φωτογραφίες από την υπεύθυνη της κατασκήνωσης, στις οποίες η μικρή Αγγελική και η 10χρονη αδελφή της κολυμπούσαν ανέμελες στην πισίνα χωρίς όμως μπρατσάκια.

    «Και με το που είδαμε τη μεσημεριανή φωτογραφία της Δευτέρας. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να τα φοράνε και σημειωτέων είχαμε αγοράσει νέα μπρατσάκια και τουβλάκια. Η Αγγελική δεν γνώριζε μπάνιο χωρίς μπρατσάκια. Είχε και δεν τα χρησιμοποίησαν. Πάω να τους πιάσω στο φιλότιμο και μου απαντάει η Αγγελική "μην ανησυχείς μπαμπά. Μας προσέχουν"».

    Ο Χρήστος Καζάζης λέει, μιλώντας στο Mega, πως το παιδί πνίγηκε μόνο και αβοήθητο σε μια πισίνα οργανωμένης κατασκήνωσης και η μόνη που το αναζήτησε ήταν η 10χρονη αδελφή της.

    «Η κόρη μου έχει αποχωρήσει από την πισίνα αναζητώντας την αδελφή. Την αναζητά στα ντουζ, στην τραπεζαρία, ενημερώνει κιόλας. Ένα 10χρονο παιδί. Αυτές ήταν αυτοκόλλητες και μας κάνει εντύπωση πως δεν ήταν μαζί εκείνη τη στιγμή».

    Σύμφωνα με την κατασκήνωση, η πισίνα λειτουργούσε μέχρι τη 1 το μεσημέρι όταν και τα παιδιά θα οδηγούνταν στην τραπεζαρία για φαγητό. Ο πατέρας καταγγέλλει πως δεν έγινε ποτέ καταμέτρηση των παιδιών, με αποτέλεσμα η 8χρονη Αγγελική να παραμείνει μέσα στην πισίνα χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν υπεύθυνο.

    «Βάσει αυτών που γνωρίζουμε δεν έφυγε το παιδί από την πισίνα. Δεν το έχει δει κανείς να βγαίνει και δεν έχει καταμετρηθεί. Εμείς τα στείλαμε γιατί εμπιστευτήκαμε την κατασκήνωση. Δεν στέλνεις τα παιδιά σου κάπου αν δεν εμπιστεύεσαι».

    Τα δυο κορίτσια του είχαν ξαναπάει και πέρσι στην ίδια κατασκήνωση χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χαλκιδική: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος
    Χαλκιδική: Τα σενάρια που εξετάζονται για τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης – Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος

    Σοκ και θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, με τις έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

    Αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

    Σημειώνεται πως αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος ο αρχηγός της κατασκήνωσης αλλά και η 19χρονη ομαδάρχισσα που συνελήφθησαν. Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

    Παράλληλα, ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

    Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

    Τα ευρήματα, όπως αναφέρει το ThessToday.gr «έδειξαν» ότι το παιδάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα - Σήμερα στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα
    Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα - Σήμερα στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα

    Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας - Πως έγινε η τραγωδία

    Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών η 19χρονη ομαδάρχισσα, η οποία συνελήφθη χθες μετά από πνιγμό 8χρονης σε πισίνα της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής.
    Η 19χρονη ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι και συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.
    Στο κάδρο των αρχών ωστόσο παραμένουν και ο ναυαγοσώστης και ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης, ενώ σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.” που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η Εταιρεία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.
    Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.”:

    Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

    Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

    Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή οτι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.
    Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».

    Από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».
    Πώς συνέβη η τραγωδία

    Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση. Η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

    Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το παιδάκι δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

    Το οκτάχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 19.00 διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός του.

    Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού θα «δείξει» η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.
  • Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών
    Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών

    Οι αρμόδιες Αρχές παίρνουν καταθέσεις και εστιάζουν σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες της τραγωδίας με την 8χρονη σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής.
    Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.
    Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού. Στην κατασκήνωση έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ αλλά και εισαγγελέας, όπου έχουν ξεκινήσει κύκλο καταθέσεων, εστιάζοντας σε τρία πρόσωπα-κλειδιά: την ομαδάρχισσα, τον ναυαγοσώστη της πισίνας αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.
    Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού έχει αναλάβει το Α.Τ. Κασσάνδρας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σοκ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης 8χρονη
    Σοκ στη Χαλκιδική: Εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα κατασκήνωσης 8χρονη

    Νεκρή εντοπίστηκε μια 8χρονη, σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου.

    Σύμφωνα με το thesstoday, η κατασκήνωση βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, το 8χρονο κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα. Άμεσα έσπευσαν από πάνω του άτομα ώστε να το απομακρύνουν από το νερό, ενώ στο σημείο κατέφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού.

    Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο