Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 17:28

Βίντεο από την τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Συντετριμμένη και σε σοκ η μάνα του μωρού

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Οι εικόνες αποτυπώνουν τον πόνο και την συντριβή της γυναίκας που έχασε το δύο μηνών κοριτσάκι της μέσα στο σπίτι της από το σκύλο της - Το ροντβάιλερ άρπαξε το μωρό από το καρεκλάκι του, το έσυρε έξω και εκεί του όρμησε

Συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η 35χρονη μητέρα του μωρού που πέθανε από τα δαγκώματα του ροντβάιλερ στα Γλυκά Νερά.

Η γυναίκα χρειάστηκε να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς κατηγορείται για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ο φωτογραφικός φακός την αποτύπωσε να βγαίνει υποβασταζόμενη από φίλο της οικογένειας, χαμένη στον ανείπωτο πόνο της. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη προσωρινά, ενώ καθ'όλη τη διάρκεια βρισκόταν μαζί της και ψυχολόγος της αστυνομίας.
Όπως δήλωσε η γιαγιά του παιδιού, η γυναίκα που έχει άλλα τρία αγοράκια, ήθελε πολύ ένα κοριτσάκι και προσπάθησε πάρα πολύ για να το αποκτήσει.

Σήμερα το πρωί η 35χρονη μητέρα βρισκόταν στο σπίτι και έκανε δουλειές. Ξαφνικά κατάλαβε ότι ο σκύλος της οικογένειας, ένα ροντβάιλερ που είχαν μόνιμα στο μπαλκόνι, είχε μπει στο σπίτι και είχε αρπάξει το δύο μηνών βρέφος.

Το ροντβάιλερ έσυρε το μωρό από το καρεκλάκι του στο μπαλκόνι και το δάγκωσε

Φίλη της οικογένειας δήλωσε πως το σκυλί κατόρθωσε να ανοίξει τη σίτα του μπαλκονιού, να μπει στο σπίτι και να αρπάξει το μωράκι που βρισκόταν στο καρεκλάκι του, χωρίς η μητέρα να το αντιληφθεί. Στην συνέχεια, έσυρε το βρέφος έξω στο μπαλκόνι και του επιτέθηκε εκεί. Η ίδια γυναίκα δηλώνει πως το ροντβάιλερ εκδήλωνε ζήλεια προς το βρέφος από την στιγμή της γέννησής του και γι' αυτό το είχαν πάντα στο μπαλκόνι.
Όταν η μητέρα κατάλαβε τι έχει γίνει άρπαξε το παιδί της κι έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε για το Παίδων Πεντέλης. Εκεί όμως διαπιστώθηκε πως το μωρό ήταν νεκρό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν έγινε δυνατόν να επανέλθει. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου άλλωστε αναφέρει πως το παιδί έφερε εκχυμώσεις και εκδορές σε όλο του το σώμα: «Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις. Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 19:35

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο
    Γερμανία: 13χρονη σκότωσε τη μικρή αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο

    Τραγωδία στη Λειψία της Γερμανίας, με μια 13χρονη να τραυματίζει θανάσιμα τη μικρή της αδερφή με αιχμηρό αντικείμενο.

    Η 13χρονη κάλεσε την αστυνομία

    Συγκεκριμένα, η 13χρονη προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στην 7χρονη αδερφή της, με αποτέλεσμα η μικρή να χάσει τη ζωή της. Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Παρασκευής (25/10), με τη 13χρονη μάλιστα να έχει καλέσει η ίδια την αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις Αρχές, η 7χρονη βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη. Σημειώνεται ότι η 13χρονη βρίσκεται σε κλινική και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, ενώ διατάχθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της 7χρονης, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα είναι έτοιμα τα πρώτα αποτελέσματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών
    Νάουσα: Από εισρόφηση γαστρικών υγρών ο θάνατος του βρέφους 9 ημερών

    Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Νάουσας. Τι έδειξε η νεκροψία.

    Από εισρόφηση γαστρικών υγρών προήλθε ο θάνατος του βρέφους μόλις 9 ημερών στη Νάουσα, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

    Το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βρέφος δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.



    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών
    Νάουσα: Τραγωδία με βρέφος εννέα ημερών

    Οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο της πόλης αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή του.

    Ένα βρέφος μόλις εννέα ημερών, μεταφέρθηκε - όπως αποκαλύπτει το newsima - νεκρό στο νοσοκομείο της Νάουσας.

    Όπως σημειώνεται τόσο οι γονείς όσο και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από το περιστατικό, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου του.

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα
    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής για την λειψυδρία: Ζητούν άμεσα μέτρα

    Οι αγρότες στον κάμπο του Μαραθώνα ζητούν την δημιουργία υποδομών ενάντια στην λειψυδρία που καταστρέψει τα φυτά τους - Μείζον πρόβλημα και για τους μελισσοκόμους

    Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αττικής, που βλέπουν τις καλλιεργειές τους να καταστρέφονται από το αλμυρό νερό που βγαίνει από τις γεωτρήσεις.

    Όπως τόνισαν αγρότες, μιλώντας στον Ant1 tο χώμα έχει στεγνώσει και τα φυτά δεν αναπτύσσονται στην Αττική, με παραγωγούς να σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της λειψυδρίας που έχει ως αποτέλεσμα το αλμυρό νερό να εισχωρεί στις γεωτρήσεις. Με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ρίζες και φύλλα των φυτών.

    Όπως καταγγέλλει αγρότης, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του καταστρέφεται, από τους γύρω ορεινούς όγκους εκατομμύρια κυβικά νερού πάνε κατευθείαν στην θάλασσα. Και ζητά να γίνουν έργα υποδομής, όπως ταμιευτήρες αλλά και άλλα, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

    Πρόβλημα και με τις μέλισσες

    Σοβαρό πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και οι μελισσοκόμοι, καθώς η έλλειψη νερού δεν επιτρέπει στις μέλισσες να «δουλέψουν» στα μελίσσια τους.

    «Δεν έβρεξε, έκανε 120 ημέρες καύσωνα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα η βασίλισσα να μην βρίσκει γύρες για να γεννήσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 στην πληγείσα από λειψυδρία Αττική, μόνον από την άρδευση με παλιά μηχανήματα χάνονται 4 δισεκατομμύρια κυβικά νερού.

    Εκεί όμως που ειδικοί επιστήμονες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα είναι τα δίκτυα νερού στις πόλεις αλλά και ο υπερτουρισμός.

  • Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί: Με αφανισμό κινδυνεύει ο αμπελώνας της Αττικής
    Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί: Με αφανισμό κινδυνεύει ο αμπελώνας της Αττικής

    «Βρισκόμαστε στο και 5», λένε οι Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί Ανατολικής Αττικής

    Σε λιγότερο από μία πενταετία, αν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης των αμπελουργών της Αττικής, ο πάλαι ποτέ μεγαλύτερος αμπελώνας της χώρας με την ιδιαίτερη ιστορική του αξία και την περιβαλλοντική του συμβολή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, δυστυχώς δεν θα υπάρχει, προειδοποιούν οι Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί Ανατολικής Αττικής.

    Οι αιτίες της αρνητικής αυτής εξέλιξης, όπως επισημαίνεται, «αφορούν πρώτα και κύρια τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές που καταβλήθηκαν στα οινοποιήσιμα σταφύλια εξ’ αιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού και της απουσίας ελέγχων στην αγορά», σημειώνοντας ότι οι τιμές σε συνδυασμό με την πρωτοφανή μείωση της σταφυλικής παραγωγής δεν διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων και δεν επανατροφοδοτούν οικονομικά την συνέχιση της καλλιέργειας.

    Η κλιματική κρίση

    Η δεύτερη αιτία της συρρίκνωσης του αμπελώνα αφορά την κλιματική κρίση και ιδιαίτερα την λειψυδρία και την ξηρασία που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ευθύνονται για την σημαντική μείωση της παραγωγής.

    «Το αποτέλεσμα της συνεχούς μείωσης της παραγωγής χρόνο με τον χρόνο, θα είναι η οριστική εγκατάλειψη του Αττικού Αμπελώνα, αφού πλέον η καλλιέργεια των αμπελιών είναι ζημιογόνα»

    Ο χειμώνας στην Αττική ήταν αρκετά ήπιος με ελάχιστες αλλά έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να ποτίσουν αρκετά τα αμπέλια. Οι θερμοκρασίες ήταν αισθητά πιο υψηλές για την εποχή. Η άνοιξη χαρακτηρίζεται επίσης από υψηλές θερμοκρασίες και παντελή έλλειψη βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα την γρήγορη ανάπτυξη των αμπελιών.

    Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού μπήκε με πολύ ψηλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχές κάτι που συνεχίστηκε και τους υπόλοιπους μήνες, με αποτέλεσμα τα αμπέλια μη έχοντας αποθέματα νερού να σταματήσει απότομα η ανάπτυξή τους. Το χαλάζι που έπεσε αρχές Ιουλίου έκανε λίγες ζημιές σε μεμονωμένες περιοχές των Μεσογείων. Η μεγάλη φωτιά στην Βορειοανατολική Αττική επηρέασε τον αμπελώνα στις περιοχές που πέρασε. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αμπέλια αποτέλεσαν ανάχωμα για την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ο παρατεταμένος καύσωνας που συνεχίστηκε για περίπου σαράντα ημέρες, ανάγκασε τους παραγωγούς να τρυγήσουν τα αμπέλια περίπου δεκαπέντε μέρες νωρίτερα από άλλες χρονιές.

    Μείωση παραγωγής

    Στις λευκές ποικιλίες που τρυγήθηκαν αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τους Οινοποιητικούς Συνεταιρισμούς Ανατολικής Αττικής, η μείωση της παραγωγής ανήλθε σε ποσοστό 40% σε σχέση με την εσοδεία 2023 (όπου και αυτή ήταν μειωμένη σε σχέση με το 2022). Στις Ερυθρές που τρυγήθηκαν λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο η μείωση ήταν ακόμα πιο σημαντική και ανήλθε στο 50% του 2023.

    Στο Σαββατιανό που καλύπτει περίπου το 80% της παραγωγής της Αττικής, ο τρύγος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η μείωση ήταν σημαντική και στο 55- 60%.

    Η ποιότητα των σταφυλιών σε αντίθεση με την ποσότητα τους, ήταν εξαιρετικά καλή. Ο αλκοολικός βαθμός στις λευκές ποικιλίες ήταν λίγο χαμηλότερος φέτος και άγγιζε σε μέσο όρο περίπου το 12,5%, επίσης οι ισορροπημένες οξύτητες θα δώσουν καλά δομημένα κρασιά με πλούσια αρώματα.

    Βρισκόμαστε στο και 5΄

    «Το αποτέλεσμα της συνεχούς μείωσης της παραγωγής χρόνο με τον χρόνο, θα είναι η οριστική εγκατάλειψη του Αττικού Αμπελώνα, αφού πλέον η καλλιέργεια των αμπελιών είναι ζημιογόνα. Αυτή τη στιγμή ο Αμπελώνας της Αττικής αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους Αμπελώνες της Ευρώπης, τον μεγαλύτερο ενιαίο Αμπελώνα της Ελλάδας και την τελευταία ίσως πηγή πράσινου που έχει απομείνει στην Αττική, μετά από όλες τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών», επισημαίνουν οι Οινοποιητικοί Συνεταιρισμοί.

    Σημειώνουν δε, ότι αν δεν ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα διάσωσης της αμπελοκαλλιέργειας με στοχευμένες κινήσεις εισοδηματικής στήριξης και με μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης (εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα , δίκτυα άρδευσης κ.λ.π ), ο Αττικός αμπελώνας θα είναι μία θλιβερή ανάμνηση.

    Πηγή: In.gr
  • Αφαλατώσεις, υδρόμετρα, εκσυγχρονισμός δικτύων: Τα έργα για τη λειψυδρία στα νησιά και την Αττική
    Αφαλατώσεις, υδρόμετρα, εκσυγχρονισμός δικτύων: Τα έργα για τη λειψυδρία στα νησιά και την Αττική

    Τα νησιά και η Αττική βρίσκονται στο επίκεντρο των έργων που δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των φαινομένων λειψυδρίας που έφεραν σε οριακή κατάσταση ορισμένες περιοχές.

    Πρόκειται για δεκαεπτά επενδύσεις στα νησιά του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Ειδικότερα, τα έργα που ανακοίνωσε το υπουργείο ανά Περιφέρεια στις νησιωτικές περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι τα εξής:

    • Στο Νότιο Αιγαίο, όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα, θα υλοποιηθούν επτά έργα και συγκεκριμένα μία αφαλάτωση, δύο έργα εκσυγχρονισμού δικτύων, δύο έργα τηλεμετρίας, τρία έργα ψηφιακών υδρόμετρων και ένα ακόμη έργο ψηφιακού υδρόμετρου και τηλεμετρίας.
    • Στο Βόρειο Αιγαίο θα «τρέξουν» δύο έργα, εκσυγχρονισμού δικτύων και τοποθέτησης ψηφιακών υδρόμετρων και τηλεμετρίας.
    • Στα νησιά του Ιονίου θα υλοποιηθούν έργα τριών ψηφιακών υδρόμετρων.
    • Στην Κρήτη, τέλος, αναμένεται να δρομολογηθούν πέντε έργα εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν σε υποδομές ύδρευσης και το πέμπτο εγκατάσταση τηλεμετρίας.
    Πενταπλασιάζει τα αποθέματα νερού η διασύνδεση με τη λίμνη Κρεμαστών

    Την ίδια ώρα, το έργο της διασύνδεσης του Εύηνου ποταμού με τη λίμνη Κρεμαστών που εξήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να πενταπλασιαστούν τα αποθέματα νερού, όπως τόνισε στη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/9) για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπος Σαχίνης.

    Πρόκειται για ένα έργο, που όπως σημείωσε, θα έχει μηδενικό λειτουργικό κόστος για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών. Για το έργο έχει δοθεί ήδη το «πράσινο φως» από το υπουργείου και ακολουθεί η διενέργεια προμελέτης, μελέτης κατασκευής σε συνεργασία με το υπουργείο και φυσικά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου έργου στο υδάτινο οικοσύστημα.

    Αναμένεται να «τρέξει» ταχύτατα, ενώ θα διενεργηθεί σε τρεις φάσεις. Στις δύο πρώτες φάσεις θα κατασκευαστεί μια σήραγγα περίπου 10 χιλιομέτρων και είναι αυτή που θα φέρνει το νερό από τον Κρικελιώτη ποταμό στον Εύηνο. Ακολουθεί η δεύτερη φάση όπου θα συνδέει τον Καρπενησιώτη με τον Κρικελιώτη και θα καταλήγει στον Εύηνο. Η τρίτη φάση, αφορά ένα έργο αντλησιοταμίευσης από τον Καρπενησιώτη μεχρι έναν άλλο ταμιευτήρα προς τη λίμνη Κρεμαστών. Στόχος είναι σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης να λειτουργεί ως εφεδρικό έργο ύδρευσης.

    Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, το κόστος των δύο πρώτων φάσεων του έργου ανέρχεται περίπου στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της τρίτης φάσης σε περίπου 250 εκατ. που όμως αναμένεται να αυτοχρηματοδοτηθούν.

    Πηγή: cnn.gr

  • Λειψυδρία: Ριζικές αλλαγές στη διαχείριση του νερού και μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Αττική
    Λειψυδρία: Ριζικές αλλαγές στη διαχείριση του νερού και μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Αττική

    Κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης νερού προβλέπεται μεταξύ άλλων στη δέσμη των μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε παρεμβάσεις στην κοστολόγηση και την τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, οι οποίες θα αποσαφηνιστούν με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

    Η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει την κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης, ενώ θα υπάρχει η υποχρέωση η πρώτη κλίμακα κατανάλωσης να είναι οικονομικά προσιτή και να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης του πληθυσμού.

    Τα τιμολόγια θα καθορίζονται από τον πάροχο, θα ελέγχονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το όριο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

    Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ειδικό τιμολόγιο για χρήστες όπως δημόσιες κοινωνικές υποδομές, τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

    Μεταξύ άλλων, στα μέτρα περιλαμβάνεται η ενίσχυση του ταμιευτήρα του ποταμού Ευήνου, η δημιουργία περισσότερων μονάδων αφαλάτωσης, η επαναχρησιμοποίηση του νερού και η προσθήκη εφεδρικών ταμιευτήρων και γεωτρήσεων, έργα με προϋπολογισμό 166 εκ. ευρώ κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν.

    Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης σημαντικές αλλαγές στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης με στόχο τη μείωση του αριθμού τους, μέσω συγχωνεύσεων και συνενώσεων.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να επεκταθεί σε Κορινθία, Βοιωτία και Φθιώτιδα και η ΕΥΑΘ στη λοιπή Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενώ θα υπάρξει ΕΥΔΑΠ Νησιών για τα νησιά και την Κρήτη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Σάλος σε κινεζική πτήση: Κλείδωσαν βρέφος στην τουαλέτα, επειδή έκλαιγε ασταμάτητα
    Σάλος σε κινεζική πτήση: Κλείδωσαν βρέφος στην τουαλέτα, επειδή έκλαιγε ασταμάτητα

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε αεροπλάνο, κατά το οποίο δύο επιβάτες έκλεισαν ένα βρέφος ενός έτους στην τουαλέτα, επειδή έκλαιγε. Μάλιστα, δεν επρόκειτο καν για δικό τους μωρό, αλλά για το εγγόνι άλλων επιβατών, που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους.

    Το περιστατικό έγινε viral αυτή την εβδομάδα, αφού μια από τις δύο γυναίκες που εμπλέκονται δημοσίευσε ένα βίντεο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο τις έδειχνε μέσα σε μια κλειδωμένη τουαλέτα με το κορίτσι που κλαίει.

    «Δεν θα σε αφήσουμε να βγεις εκτός αν σταματήσεις να κλαις», είπε στο μικρό παιδί μια γυναίκα που κάθεται στην τουαλέτα, καθώς αυτό πάλευε να ξεφύγει από εκείνη και να πάει προς την πόρτα, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok.

    Καθώς το κορίτσι σταμάτησε να κλαίει, η γυναίκα που γύριζε το βίντεο την πήρε και της είπε: «Αν ξανακάνεις θόρυβο, θα επιστρέψουμε (στο μπάνιο)».

    Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Guiyang στη Σαγκάη.

    Η μικρή πετούσε με τον παππού και τη γιαγιά της και έκλαιγε ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης πτήσης, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση τη Δευτέρα. Οι δύο επιβάτες πήγαν το παιδί στην τουαλέτα για να το «συνετίσουν» με τη συγκατάθεση της γιαγιάς της, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ωστόσο, μια μέρα αργότερα, καθώς η κριτική αυξήθηκε, το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της αεροπορικής εταιρείας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και την «παράβλεψη του πληρώματος», προσθέτοντας ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά των δύο επιβατών, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Southern Metropolis Daily.

    Μία από τις γυναίκες, που δημοσίευσε το βίντεο στο Διαδίκτυο, είπε ότι πρόθεσή της ήταν να εξασφαλίσει μια «ξεκούραστη πτήση» για τους άλλους επιβάτες. Όμως η ανάρτησή της γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες των social media να την κατηγορούν ότι είναι άκαρδη και εκφοβίζει το παιδί.

    Πολλοί ακόμα εξέφρασαν την ανησυχία ότι το περιστατικό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του παιδιού. Το βίντεο διαγράφηκε αργότερα.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch