Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 08:37

Επίθεση με 20 μολότοφ στο ΑΤ Ζωγράφου

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης απάντησε ο αστυνομικός φρουρός - Περίπου 40 άτομα οι δράστες που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη - Δύο προσαγωγές μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 2:40

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα δεκάδων αγνώστων τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Κατά πληροφορίες οι άγνωστοι που βγήκαν από την πανεπιστημιούπολη εκτόξευσαν 20 μολότοφ προς το κτήριο του τμήματος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός φρουρός έκανε χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης για να τους απωθήσει.

Από την επίθεση που σημειώθηκε στις 2:40 δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μόνο υλικές ζημιές.
Μετά την επίθεση αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή δύο ατόμων για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή στο επεισόδιο.
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 09:52

Σχετικά Άρθρα

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο
    Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο

    Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 27χρονου πατέρα που κατηγορείται για παραμέληση του 7χρονου γιου του που βρέθηκε να περιπλανιέται σε δρόμο της Πάτρας, ο ιερέας παππούς του ανήλικου, δίνει την δική του εκδοχή για το θέμα.

    Με δηλώσεις του ο ιερέας αναφέρει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, ξεκλειδώνοντας την πόρτα, ενώ όλοι κοιμόνταν για μεσημέρι.

    «Κοιμόταν το μεσημέρι ο γιος μου με τον εγγονό μου, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Συνήθως κλειδώνουμε το σπίτι όταν κοιμόμαστε, είτε μεσημέρι είναι, είτε βράδυ είναι.

    Το παιδί σε κάποια στιγμή ξύπνησε, πήρε τα κλειδιά του πατέρα και πήγε να βρει τη μητέρα του, η οποία μένει δύο τετράγωνα κάτω από εμάς», λέει ο πατέρας του 27χρονου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι γονείς του 7χρονου είναι χωρισμένοι και ο ανήλικος μένει και στα δύο σπίτια καθώς αυτά βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

    Παράλληλα ο παππούς ανέφερε ότι μόλις ξύπνησαν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι το παιδί έχει ανοίξει την πόρτα και έχει φύγει και έσπευσαν αμέσως να καλέσουν την αστυνομία.

    Η ανησυχία της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αστυνομικοί ήδη είχαν βρει τον 7χρονο και τον παρέδωσαν στην οικογένειά του.

    Τέλος ο ιερέας είπε ότι ουδείς παράτησε το παιδί το οποίο ουδέποτε είχε μείνει μόνο του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών - Μια σύλληψη
    Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών - Μια σύλληψη

    Επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, με ομάδα αγνώστων να επιτίθεται σε αστυνομικούς των ΜΑΤ με μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

    Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.

    Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    Μια σύλληψη

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ενώ μετά από λίγη ώρα τα 14 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος τους.

    Ωστόσο, συνελήφθη ένα άτομο καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας: Τραυματίστηκε αστυνομικός - 23 προσαγωγές
    Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας: Τραυματίστηκε αστυνομικός - 23 προσαγωγές

    Επίθεση με μολοτόφ δέχθηκαν αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής (15/9) στο κέντρο της Αθήνας.

    Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Σόλωνος.

    Από την επίθεση ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 23 προσαγωγές.

    Πηγή: cnn.gr

  • «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων
    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν τι είναι μπάτσος» - Η απάντηση της ΕΛΑΣ μέσα από ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων

    Μετά από τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα γύρω από την Ελληνική Αστυνομία, με τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά να ξεσηκώνουν πολιτική θύελλα, η ΕΛ.ΑΣ μέσα από ένα σύντομο βίντεο, θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση. Συγκέντρωσε και παρέθεσε περιστατικά κατά τα οποία στελέχη της αστυνομίας βρέθηκαν στο πλευρό του Έλληνα πολίτη.

    Η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ:

    «Ας εξηγήσουμε λοιπόν #τι_είναι_μπάτσος», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο