Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 09:25

Υπουργείο Μεταφορών: «Ο ρυπαίνων πληρώνει»

Γράφτηκε από
Ad Slot

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι έρχονται κίνητρα αλλά και αντικίνητρα!

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη βασική ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και υπό αυτό το πρίσμα, μεσοπρόθεσμα, σκοπεύει να στηρίξει την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα ο Υπουργός τόνισε με έμφαση ότι έχει ανοίξει στην Ελλάδα επιτέλους η συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας καθώς ο στόλος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα γερασμένος με τον μέσο όρο ηλικίας αυτήν την στιγμή να είναι περίπου 15,4 έτη, ενώ στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 9,9 έτη!

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι: «Πάνε αρκετά χρόνια –όχι πάρα πολλά, αλλά όχι και λίγα εδώ που τα λέμε – από τότε που πιτσιρικάς επισκεπτόμουν, θυμάμαι, μαζί με τον πατέρα μου, την τότε Έκθεση Αυτοκινήτου. Το «Σαλόνι Αυτοκινήτου» όπως λεγόταν.

Και σε μια εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ, έβλεπα από κοντά, θαύμαζα, τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτου που κυκλοφορούσαν.

Νομίζω ότι σε εκείνο το μικρό αγόρι που ήμουν τότε, δεν θα υπήρχε καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει κανείς, από το να του πει ότι μια μέρα θα έχει τη χαρά να πραγματοποιεί τα εγκαίνια αυτής της έκθεσης.

Και να δει πρώτο απ’ όλους τα εκθέματά της!

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε, λοιπόν, αλλά και για τη χαρά που μου δώσατε. Ή μάλλον για τη χαρά που δώσατε σε εκείνο το αγόρι.

Ο Υπουργός Μεταφορών με τον Διευθυντή και CEO του newsauto και του car, Τάκη Τρακουσέλλη στο περίπτερο των Μέσων στην έκθεση αυτοκινήτων…

Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που έβλεπα και βλέπω έτσι την έκθεση αυτοκινήτου.

Γνωρίζω ότι για πολλούς ανθρώπους της γενιάς μου, το «Σαλόνι Αυτοκινήτου» που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1983, αποτελεί μια αξέχαστη παιδική ανάμνηση.

Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία που είχαμε ως παιδιά και στη συνέχεια ως νέοι, να δούμε συγκεντρωμένα σε μια εντυπωσιακή Έκθεση τόσα μοντέλα αυτοκινήτων και να γνωρίσουμε καλύτερα τον συναρπαστικό κόσμο των 4 τροχών.

Από τότε, έχουν περάσει 36 χρόνια. Η έκθεση αυτοκινήτου –με την ονομασία «Αυτοκίνηση» πια- έχει πλέον γίνει θεσμός και την έχουν αγκαλιάσει τόσο οι εισαγωγείς όσο και το κοινό. Φέτος, η «Αυτοκίνηση» γίνεται σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία.

Το τελευταίο διάστημα, ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανοίγουμε τη συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας.

Εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προβλήματα: Αφενός ότι τα κόστη που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας για να αγοράσει αυτοκίνητο είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογα – και για αυτό βέβαια ο μόνος που δεν φταίει είναι η ίδια η αγορά του αυτοκινήτου και οι άνθρωποί της.

Και αφετέρου ότι η κλιματική αλλαγή μάς χτυπάει ήδη την πόρτα και πρέπει άμεσα να λάβουμε μέτρα για το περιβάλλον.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο στόλος των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι επικίνδυνα γερασμένος. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτήν την στιγμή είναι περίπου 15,4 έτη, ενώ στην Ευρώπη κυμαίνεται στα 9,9 έτη.

Ενώ, λοιπόν, μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ. είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Συνεπώς, πρέπει να δράσουμε τώρα πριν είναι αργά.

Χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να ρυπαίνουν λιγότερο και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτή την κατάσταση έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και την αντιμετωπίζουμε άμεσα.

Όπως ξέρετε, επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για «καθαρά» αυτοκίνητα, με ξεκάθαρες προτεραιότητες:

Να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση πολλών από όσα κυκλοφορούν σήμερα με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να διευκολύνουμε την εισαγωγή ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 και Euro6.

Να κινητροδοτήσουμε, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Ήδη, όπως θετικά μας πιστώνεται, καταγράφεται μία σημαντική αύξηση της αγοράς, η οποία ξεπερνάει το 20%.

Αυτό, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, η αγορά του αυτοκινήτου έπεσε έως και 80%.

Παράλληλα, όμως με τα κίνητρα, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα, στην εισαγωγή εκείνων των μεταχειρισμένων, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Όπως βλέπεται, είμαστε πιστοί στη βασική ευρωπαϊκή αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Και υπό αυτό το πρίσμα, μεσοπρόθεσμα, σκοπεύουμε να στηρίξουμε την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, φυσικά, εργαζόμαστε συστηματικά και για δύο άλλες σπουδαίες προτεραιότητες, που έχουμε θέσει ως Υπουργείο: Την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα μας, ώστε να οδηγούμε σε ένα ασφαλές δίκτυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων.

Και το σχεδιασμό και την υλοποίηση εστιασμένων παρεμβάσεων για την αύξηση της οδικής ασφάλειας.

Όλοι μαζί, κάνοντας ο καθένας αυτό που πρέπει από την πλευρά του, μπορούμε να επιτύχουμε τον τελικό στόχο:

Να οδηγούμε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, σε ασφαλείς δρόμους και με υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά. Έχοντας όλοι πάντα αυτό το μεγάλο στόχο στο μυαλό μας, λοιπόν, με μεγάλη μου χαρά κηρύσσω και επισήμως την έναρξη της έκθεσης Αυτοκίνηση.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία σε όλους!»

Πηγή: Newsauto.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 10:13

Σχετικά Άρθρα

  • Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας
    Έκθεση με σπάνια κειμήλια του συλλέκτη Γρηγόρη Μελά παρουσιάζει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας

    Την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2024»

    Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «ΠΕΛΟΠΑΣ» διοργανώνουν έκθεση – αφιέρωμα στο Έπος του 40’, με αφορμή της Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κειμήλια του 1940 – 1941, από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη κ. Γρηγόρη Μελά, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

    Η έκθεση – αφιέρωμα που προσφέρεται αφιλοκερδώς, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2024, στο ισόγειο της ιστορικής οικείας Μπελογιάννη, στο κέντρο της Αμαλιάδας, από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα.

    Τα μοναδικού ενδιαφέροντος αυθεντικά αντικείμενα – κειμήλια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν από κοντά οι πολίτες την ιστορική αξία του Έπους του 40’ και μέσα από τα σπάνια εκθέματα, να συμμετέχουν στις τιμητικές εκδηλώσεις για τους ήρωες των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

    ilida 28i ekthesi keim 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυναμική παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΠΔΕ, στην Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2024
    Δυναμική παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της ΠΔΕ, στην Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2024

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να προβάλλει δυναμικά τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της στην διεθνή σκηνή, με την επιτυχημένη συμμετοχή της στην SIAL Paris 2024, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στη βιομηχανία τροφίμων. Η φετινή έκθεση γιόρτασε τα 60 της χρόνια, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες από 130 χώρες, με πάνω από 7.500 εκθέτες και 8.000 αγοραστές σε περίπου 10 διαφορετικούς τομείς προϊόντων αγροδιατροφής.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε επάξια από 11 επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Την ΠΔΕ και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπησε στην έκθεση ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης.

    Κατά την επίσκεψή του στους χώρους της έκθεσης, ο κ. Κοντογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, συγκεκριμένα με τον Νικόλαο Μπέλια, Γενικό Σύμβουλο, και τον Μάριο Μαθιουδάκη, Σύμβουλο, καθώς και με την Κατερίνα Μανάλη, Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δρ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καταξιωμένους σεφ, Ντίνα Νικολάου και Βαγγέλη Δρίσκα, για την βέλτιστη προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μέσω της γαστρονομίας.

    Ο κ. Κοντογιάννης κατά την επίσκεψη και παρουσία του στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκθέτες για τις πιθανές συνεργασίες, τις εμπορικές συμφωνίες για την τόνωση της εξαγωγικής κατεύθυνσης των προϊόντων και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις.

    Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην SIAL Paris 2024 υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των υψηλής ποιότητας προϊόντων και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία των παραγωγών.

    pde ekth sial 2

    pde ekth sial 3

    pde ekth sial 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παλούκι: 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων- Μια γιορτή της αγροτικής κληρονομιάς
    Παλούκι : 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων - Μια γιορτή της αγροτικής κληρονομιάς

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

    Η εκδήλωση αυτή κατάφερε να μεταμορφώσει το Παλούκι σε ένα ανοιχτό μουσείο, αφιερωμένο στην ελληνική αγροτική ιστορία και τις μηχανές που τη στήριξαν για δεκαετίες.

    Μηχανήματα-κειμήλια και έντονη συμμετοχή

    Οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν μοναδικό εκθεσιακό χώρο, όπου παραδοσιακά τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, όλα άριστα συντηρημένα, παρουσίασαν τη μακρά πορεία της ελληνικής γεωργίας.

    Τα μηχανήματα που εκτέθηκαν, παρόλο που είναι δεκαετιών, ήταν πλήρως λειτουργικά, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών. Το ενδιαφέρον μάλιστα ήταν τόσο έντονο, με πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να δίνει το «παρών», αποδεικνύοντας έτσι τη σημασία της έκθεσης για την αγροτική κληρονομιά.

    Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, διοργανωτής της έκθεσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας πως: «Η φετινή έκθεση είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και ήταν πολύ ποιοτική. Τα μηχανήματα είναι όλα επισκευασμένα και σε άριστη λειτουργία, παρόλο που είναι πολλών δεκαετιών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοθαύμαστη και αυτό το γεγονός μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές» επεσήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως η έκθεση, με τη μεγάλη προσέλευση του κοινού και την ποιοτική παρουσίαση των μηχανημάτων, κατάφερε να σφραγίσει τη θέση της ως θεσμός που θα συνεχιστεί στο μέλλον.

    Η επιθυμία του άλλωστε είναι η εκδήλωση να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, δίνοντας σε περισσότερους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των γεωργικών μηχανημάτων και τη συνεισφορά τους στην αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας το Παλούκι, μέσω της Πανελλήνιας Έκθεσης Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων, σε πόλο έλξης για λάτρεις της παράδοσης, αλλά και για ανθρώπους που εκτιμούν τη σημασία της τεχνολογίας και της αγροτικής εξέλιξης στον τόπο μας.

    Trakter 2

    Trakter 3

    Trakter 4

    Trakter 5

    Trakter 6

    Trakter 7

    Trakter 8

    Trakter 9

    Trakter 10

    Trakter 11

    Trakter 12

    Trakter 13

    Trakter 14

  • Επίσκεψη του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις» στην έκθεση 80s στην Αρχ. Ολυμπία
    Επίσκεψη του ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις» στην έκθεση 80s στην Αρχ. Ολυμπία

    Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, τα παιδιά από το ΚΔΑΠ - ΑμεΑ «Διάπλασις», τα οποία πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξεναγήθηκαν στην Έκθεση με θέμα «Η Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 μέσα από τα δικά σου μάτια».

    Γεμάτοι με ενθουσιασμό, οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του ΚΔΑΠ, απόλαυσαν από κοντά τα συλλεκτικά αντικείμενα της δεκαετίας του ’80, ζήτησαν πληροφορίες για πολλά από αυτά και θαύμασαν ιδιαιτέρως τη συλλογή των βινυλίων.

    Τα παιδιά υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου και Παιδείας, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ενώ τα συνόδευαν ο Διευθυντής της Δομής, κ. Θανάσης Κατσιρόπουλος, οι εκπαιδευτικοί, κα Κωνσταντίνα Φάμελλου και κα Ελένη Χασομέρη και οι φροντιστές τους, κα Ρούλα Σοφιανοπούλου και κα Μαρία Μοσχούλα.

    80s kdap mea ol 2

    80s kdap mea ol 5

    80s kdap mea ol 3

    80s kdap mea ol 6

    80s kdap mea ol 4

    80s kdap mea ol 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχαία Ολυμπία: Έκθεση «Η δεκαετία του '80 μέσα από τα δικά σου μάτια»
    Αρχαία Ολυμπία: Έκθεση «Η δεκαετία του '80 μέσα από τα δικά σου μάτια»

    Τα θρυλικά χρόνια 1980-1990 αναβιώνουν αυτή την εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία!

    Μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων που «ξέθαψαν» οι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά όσοι βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης, αυτή την εβδομάδα.

    Η έκθεση έχει ως στόχο την αναδρομή στη δημόσια και ιδιωτική ζωή της δεκαετίας του '80, μέσα από σπουδαία εκθέματα που περιλαμβάνουν σπάνιες φωτογραφίες, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, έπιπλα σπιτιού, άρθρα της εποχής, αναφορές στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο, κ.α.

    Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά αντικείμενα που οι ίδιοι οι πολίτες συγκέντρωσαν, συμμετέχοντας προσωπικά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπως ατάρι, βινύλια, κονκάρδες, περιοδικά, εφημερίδες, πλεκτά, διακοσμητικά, παιχνίδια, ρούχα, είδη τεχνολογίας, κ.α.

    Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024, από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 10 μ.μ.

    ekthesi 80s olumpia 2

    ekthesi 80s olumpia 3

    ekthesi 80s olumpia 4

    ekthesi 80s olumpia 5

    ekthesi 80s olumpia 6

    ekthesi 80s olumpia 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σε «όαση» τέχνης και πολιτισμού έχει μετατραπεί από το Δήμο Ήλιδας ο κήπος του Τατανείου
    Σε «όαση» τέχνης και πολιτισμού έχει μετατραπεί από το Δήμο Ήλιδας ο κήπος του Τατανείου

    Μια ακόμα ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην εικαστική τέχνη και τη μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολίτες που παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον πανέμορφο κήπο του Τατανειου, ο οποίος έχει μεταμορφωθεί από το Δήμο Ήλιδας με αφορμή τις εκδηλώσεις του 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και έχει μετατραπεί σε κοιτίδα πολιτισμού.

    Το κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση ξεναγήθηκε κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αμαλιάδας στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής υπό τους ήχους του σαξόφωνου, σε μια εκδήλωση με τίτλο: «Το καλοκαίρι μέσα από την Τέχνη».

    Στην έκθεση συμμετείχαν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Διονυσίου – Εφραιμίδου Γεωργία, Καλύβα Χριστίνα, Καρακωνσταντή Αγγελική, Καφύρα - Βαρελά Κωνσταντίνα, Καψάλα Κατερίνη, Κοσμοπούλου Καλλιόπη, Λυκούρεση Αθανασία, Μεραμβελιωτάκης Κωνσταντίνος, Μπαζός Φίλιππος, Παπασταύρου Κωνσταντίνος, Ράιδος Στέλιος, Ραντόγιεβιτς Γκορντάνα (Radojević Gordana), Σταθοπούλου Ελένη, Τουμαζάτος Νικόλαος, Τσιφτσοπούλου Αλίκη, Καραγιάννης Τάκης και Hasa Kristo.

    Η έκθεση αποτέλεσε παράλληλο πολιτιστικό γεγονός στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, ενώ κατά τη διάρκειά της το κοινό συνομιλούσε με τους 19 καλλιτέχνες, άκουσε την ανάλυση των έργων τους, απολαμβάνοντας τη μοναδική βραδιά στην αυλή του ιστορικού νεοκλασικού.

    ilidas tatanio ekthesi ol 2

    ilidas tatanio ekthesi ol 3

    ilidas tatanio ekthesi ol 4

    ilidas tatanio ekthesi ol 5

    ilidas tatanio ekthesi ol 7

    ilidas tatanio ekthesi ol 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μια μοναδική βραδιά τέχνης και πολιτισμού από τη Δήμο Ήλιδας, με παράλληλη εικαστική έκθεση 16 καλλιτεχνών το Σάββατο 03/08 στον κήπο του Τατανείου
    Μια μοναδική βραδιά τέχνης και πολιτισμού από τη Δήμο Ήλιδας, με παράλληλη εικαστική έκθεση 16 καλλιτεχνών το Σάββατο 03/08 στον κήπο του Τατανείου

    Μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνών υπό τον τίτλο: «Το καλοκαίρι μέσα από την Τέχνη» διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας στον πανέμορφο κήπο του Τατανείου στην περιοχή Καλίτσα Αμαλιάδας, το ερχόμενο Σάββατο 3 Αυγούστου με ώρα έναρξης 20:00.

    Η έκθεση αποτελεί παράλληλο πολιτιστικό γεγονός στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, ενώ κατά τη διάρκειά της το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες, να ακούσει την ανάλυση των έργων τους και να απολαύσει μια μοναδική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό στην αυλή του ιστορικού νεοκλασικού.

    Ειδικότερα, στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Διονυσίου – Εφραιμίδου Γεωργία, Καλύβα Χριστίνα, Καρακωνσταντή Αγγελική, Καφύρα - Βαρελά Κωνσταντίνα, Καψάλα Κατερίνη, Κοσμοπούλου Καλλιόπη, Λυκούρεση Αθανασία, Μεραμβελιωτάκης Κωνσταντίνος, Μπαζός Φίλιππος, Παπασταύρου Κωνσταντίνος, Ράιδος Στέλιος, Ραντόγιεβιτς Γκορντάνα (Radojević Gordana), Σταθοπούλου Ελένη, Τουμαζάτος Νικόλαος, Τσιφτσοπούλου Αλίκη και Hasa Kristo.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Η Ελλάδα της δεκαετίας του ΄80 μέσα από τα δικά σου μάτια
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Η Ελλάδα της δεκαετίας του ΄80 μέσα από τα δικά σου μάτια

    Συναυλία με ηχηρά ονόματα!

    Έκθεση συλλεκτικών αντικειμένων!

    Ημερίδα με σπουδαίους αθλητές, ηθοποιούς, καθηγητές, αναλυτές!

    Βραδιά με DJ-Cult Battles και χορευτικά!

    Για μια απολαυστική εβδομάδα εκδηλώσεων, με αναφορά στη δεκαετία του ’80, ετοιμάζεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας!

    Σε μια δεκαετία όπου ο πολιτικός, κοινωνικός, οικονομικός και πολιτιστικός χάρτης της Ελλάδας αλλάζει, καλείσαι να ζήσεις από κοντά όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τα χρόνια της επίμαχης αυτής δεκαετίας και διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες.

    Γινόμαστε συμμέτοχοι στις εκδηλώσεις και στην μεγάλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου.

    Εσύ, τι διαθέτεις ακόμα στη συλλογή σου από τη δεκαετία του ΄80;

    Δες ενδεικτικά τον κατάλογο για την έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα της δεκαετίας του ΄80 μέσα από τα δικά σου μάτια» που ακολουθεί και επικοινώνησε μαζί μας στo:

    • 6972013026 & [email protected] (Υπεύθυνη Βάλια Μπερτσάτου, Συνεργάτης Δημάρχου).

    Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1η ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Για ογκώδη αντικείμενα θα υπάρξει ειδική συνεννόηση.

    • Συσκευασίες διαφόρων καταναλωτικών ειδών, όπως τσιγάρα, σακούλες, σαμπουάν, προϊόντα διατροφής, κ.α.
    • Έντυπο υλικό της εποχής, όπως περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, αφίσες, εγκυκλοπαίδειες, ημερολόγια, κ.α., καθώς και σχολικό υλικό, όπως τετράδια, έλεγχοι προόδου, μηχανογραφικά, θρανία, βιβλία, κλπ.
    • Παιχνίδια, playmobil και μικρο-τεχνολογικά είδη, όπως βιντεοκασέτες, βινύλια, βιντεοκάμερα, Walkman, κασετόφωνα, κασέτες, τρανζίστορ, γραφομηχανές, τηλεκάρτες, κ.α.
    • Κομματικό και πολιτικό υλικό, όπως αφίσες, σημαίες, τασάκια, κονκάρδες, μπρελόκ, πορτρέτα πολιτικών, υλικό φοιτητικών παρατάξεων, καρφίτσες, προκηρύξεις, πανό, πιστοποιητικό πολιτικού γάμου, κ.α.
    • Διάφορα είδη σπιτιού και επίπλωσης, όπως σεμεδάκια, διακοσμητικά είδη, τηλεόραση, κορνίζες, χαλάκια, φωτιστικά, κ.α.
    • Καρτ ποστάλ και γραμματόσημα.
    • Ρούχα και οικογενειακά αντικείμενα (π.χ. φωτογραφίες και βίντεο παντός είδους).

    * Ο δανειστής αποδέχεται ότι παραχωρεί ατελώς το υλικό του για τους σκοπούς της εν λόγω έκθεσης. Ο Δήμος θα κάνει επιλογή αντικειμένων και αναλαμβάνει τα έξοδα παραλαβής από τον δανειστή και παράδοσης του υλικού ξανά στον ίδιο. Ο δανειστής υποχρεούται να συμπληρώσει τη φόρμα παραχώρησης, όπου αναγράφονται οι όροι δανεισμού και χρήσης.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch