Ελλάδα

Οι διάλογοι των βαρώνων που πουλούσαν ναρκωτικά στα social media – Οι «καραμέλες», το «κοκορέτσι» κι ο «γάμος»

Οι διάλογοι των βαρώνων που πουλούσαν ναρκωτικά στα social media – Οι «καραμέλες», το «κοκορέτσι» κι ο «γάμος»

Το protothema.gr αποκαλύπτει τους διαλόγους του γιγαντιαίου κυκλώματος ναρκωτικών, που είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Αττική – Συνελήφθησαν 22 άτομα και έγιναν 20 έρευνες σε σπίτια

Οι διάλογοι των βαρόνων του γιγαντιαίου κυκλώματος ναρκωτικών που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Αττική παρουσιάζονται μέσα από τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.gr. Τα αρχηγικά μέλη και τα περιφερειακά στελέχη του πολύπλοκου δικτύου που αποτελείτο από δυο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, είχε έδρα τα δυτικά προάστια και έκανε μεγάλες μπίζνες σε όλη την Αττική «ακτινογραφούνται» μέσα από τις 500 σελίδες των διαλόγων που μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρχών για να καταφέρουν να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.
Μάλιστα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. Με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων πραγματοποίησαν 20 έρευνες σε σπίτια στις Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και Νέο Φάληρο, πέρασαν χειροπέδες σε 22 άτομα και κατέσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, 6 αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια καθώς και μηχανήματα και εργαλεία που αποτελούσαν πλήρες εργαστήριο περαιτέρω διαδικασίας τυποποίησης - νόθευσης κοκαΐνης.

Τα συνθηματικά και οι διάλογοι

Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου ελάμβαναν αυστηρά μέτρα προφύλαξης και μιλούσαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακών εφαρμογών, προκειμένου να ξεγλιστρούν από τις αρχές. Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα» αποκαλούσαν, λόγω του πράσινου χρώματος της, την κάνναβη. Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους. Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει.
Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας ενώ κάποιες φορές την αποκαλούσαν και «κοκορέτσι». Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι», την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι». Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια (1 γραμμή=1 γραμμάριο). Τα χρήματα τα αποκαλούν "χαρτιά", λόγω της χάρτινης υφής τους και "λοβέ". Σε ότι έχει να κάνει με τους διαλόγους, τα μέλη των οργανώσεων όπως φαίνεται και στη δικογραφία του protothema.gr χρησιμοποιούσαν σκληρή γλώσσα και αργκό.

Η νομική άποψη

Οι δικηγόροι των συλληφθέντων Γιάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στο protothema.gr τονίζουν πως «ένα περίεργο διαβιβαστικό με δύο υποτιθέμενες εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες όλως τυχαίως απαρτίζονται από μέλη οικογενειών και πέντε- έξι υποομάδες με τον τίτλο “συμμορία” μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν να συγκατοικούν. Χαρακτηρίζονται κατηγορούμενοι με το περίβλημα κάποιων συνομιλιών και τη βοήθεια κάποιων φερόμενων αγοραστών ναρκωτικών που καμία κατάθεση τους δεν θα υποστηριχτεί στο δικαστήριο».

74706431_3208698882505697_3151540997716967424_n-_1_
74706431_3208698882505697_3151540997716967424_n
74224149_2443282025960785_1563396382398611456_n
75398136_2415465438713877_5043575358343872512_n
TEL
Η αρχή του τέλους και οι ομάδες

Από τα μέσα του Νοεμβρίου του 2018 το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών ξεκίνησε έρευνα, σχετικά με τη δράση ατόμων, τα οποία λειτουργούν ως διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Από την πορεία των ερευνών διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν κυρίως στους καταυλισμούς των Αχαρνών (Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες), καθώς και σε γειτονικές περιοχές όπως στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια. Τα άτομα αυτά συνέστησαν εγκληματικές ομάδες με σκοπό την εξασφάλιση μια πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ναρκωτικών – ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) και την εμπορία τους σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, σε χρήστες ναρκωτικών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και από την επαρχία.
Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι η τιμή μια δόσης ηρωίνης (0,5) γραμμάριων πωλούνταν κατά μέσο όρο σε τιμή από 7 έως 8 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή έτερων αγορών ναρκωτικών σε άλλες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα οι ομάδες είχαν στενή συνεργασία μεταξύ τους, με κοινό σκοπό την μεγιστοποίηση των κερδών τους, εξυπηρετώντας η μία τους πελάτες της άλλης με σκοπό ο πελάτης να παραμένει εντός της αγοράς αυτής, αποκτώντας εναλλακτικούς πωλητές, όταν και εφόσον ο βασικός προμηθευτής του για διάφορους λόγους, δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της κάθε ομάδας, έφερναν σε επαφή με προμηθευτές άτομα άλλων ομάδων.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελεί βασικό διακινητή στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα της οργάνωσης, είναι πάρα πολλά και όταν κάποιο εξ’ αυτών οδηγείται στη φυλακή, τη δράση της οργάνωσης συνεχίζουν τα υπόλοιπα μέλη. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην περιοχή των Αχαρνών, με την προσέλευση των χρηστών να ξεπερνάει τους 100 χρήστες τη μέρα και να αποκομίζουν όφελος από 1.300 έως 1.500 ευρώ.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελεί ιδιάζουσας μορφής ομάδα, όπου τα τέσσερα μέλη της διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, έχοντας ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης στα -100- ευρώ το γραμμάριο.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν, περιελάμβαναν κυρίως τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά εκτείνονται και πέραν αυτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη, Σπάτα κ.α. Διατηρούσαν στενή επαφή με μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ όπως διαπιστώθηκε με το πέρας των ερευνών, διέθεταν σε δύο οικίες των μελών της, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών. Οι περιφερειακές ομάδες - συμμορίες, αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις Αχαρνές, στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Λόφου Αυλίζας και Σαράντα Μαρτύρων. Συνδέονταν στενά μεταξύ τους και είχαν προαποφασίσει να τηρούν σταθερή τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Τα μέλη συγκεκριμένης υποομάδας, μετέφεραν συστηματικά ποσότητες κάνναβης από χώρα των Βαλκανίων στην χώρα μας, με βασικό διακινητή 35χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και άμεσο βοηθό του 37χρονη ημεδαπή.
Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, προμήθευαν συστηματικά διακινητές, κυρίως στην περιοχή των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων. Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ μετέφερε -105- κιλά κάνναβης. Επίσης ο ίδιος οργάνωσε και κανόνισε μεταφορά ποσότητας κάνναβης όντας έγκλειστος, με συνεργούς του τέσσερα άτομα αλλοδαπούς ένας εκ των οποίων συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας για μεταφορά -117- κιλών.
Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup