Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:37

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Άργους: «Ουστ μ@λ@κ@, θα τον πλακώσω»

Γράφτηκε από
Ad Slot

Σκηνικά απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με τα «γαλλικά» να δίνουν και να παίρνουν

«Άναψαν τα αίματα» στο δημοτικό συμβούλιο Άργους - Μυκηνών, με τον δήμαρχο να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλη παράταξη.

Σκηνικά απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Άργους – Μυκηνών με τα «γαλλικά» να δίνουν και να παίρνουν.

Φωνές, απειλές, αλλά και αρκετές υβριστικές εκφράσεις πρωταγωνίστησαν σε ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο, όπως βλέπετε στο βίντεο του argonafplia.gr.

«Σοβαρά μιλάς; κάτσε κάτω ρε. Το μόνο επάγγελμα που θα επιβιώσει επί δημαρχίας σας είναι του κλακαδόρου. Φθηνοί κλακαδόροι είστε, κλακαδόροι του δημάρχου, ληγούρια, κλακαδόροι του δημάρχου», ήταν κάποια από τα όσα ακούστηκαν ενώ κάποιος είπε και: «Ουστ ,μ@λ@κ@».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους πολίτες που παρίσταντο στο ΔΣ ανέφερε: «Δείτε ποια παράταξη ήθελε να κυβερνήσει τον τόπο. Δείτε τους αρχιτέκτονες της λάσπης και του υβρεολόγιου που προσπάθησε να με πλήξει προεκλογικά! Η παράταξη μας , η παράταξη των έργων και της εμπιστοσύνης του λαού θα συνεχίσει το έργο της όσο κι αν φωνάζουν και προκαλούν! Τους αφήνω να τους κρίνει ο λαός!».

Πηγή: Αrgonafplia.gr - Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 11:06

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου
    Ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, με μια ξεχωριστή επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου

    Με μία ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ήλιδας γιόρτασε σε μία σεμνή τελετή το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου, την επέτειο των 100 χρόνων από την έκδοση του ΦΕΚ για τη σύσταση του Δήμου Αμαλιάδας, που υπεγράφη την ίδια ακριβώς ημερομηνία του 1924.

    Η συνεδρίαση για τον έναν αιώνα της νομικής υπόστασης του Δήμου Αμαλιάδας, που μετεξελίχθηκε σε Δήμο Ήλιδας, είχε εορταστικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας.

    Τη διαδικασία της τακτικής συνεδρίαση άνοιξε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Θεώνη Γεωργοπούλου, ενώ κατά την κεντρική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, μίλησε για τη σημασία και την ιστορική διαδρομή του Δήμου Αμαλιάδας, από το 1924 που συστάθηκε έως σήμερα.

    Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος έθεσε και τους στόχους της νέας εποχής για το Δήμο, ενώ τόνισε τις μεγάλες κατακτήσεις του παρελθόντος και τους διαχρονικούς αγώνες των δημοτών γι’ αυτές.

    Όπως επεσήμανε: «Το 1924 δεν ήθελαν όλοι την Αμαλιάδα ως μια ξεχωριστή ενιαία οντότητα. Αντιθέτως την ήθελαν κομματιασμένη, προκειμένου να μπορούν να την ελέγχουν και να διαχωρίζουν τους κατοίκους της. Σε αυτό ήρθε να βάλει τέλος η 1η Ελληνική Δημοκρατία λίγους μόλις μήνες μετά την ανακήρυξή της, η οποία αποδέχτηκε το αίτημα των κατοίκων της και την ανακήρυξε την Αμαλιάδα ανεξάρτητο δήμο.

    Έτσι, αδικίες που κρατούσαν επί δεκαετίες σε βάρος της περιοχής μας και των τότε κατοίκων της, ήρθε να λύσει μια για πάντα το ΦΕΚ του 1924, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, που αναγνώρισε τη σύσταση του νέου ενιαίου δήμου. Ενός δήμου που η αξία του φάνηκε στα χρόνια και τις δεκαετίες που ακολούθησαν».

    Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε και στους δημοκρατικούς αγώνες που διαχρονικά έκαναν οι κάτοικοι της Αμαλιάδας. «Η σύσταση του Δήμου μας αποτέλεσε το επιστέγασμα των πολιτικών αγώνων που έδιναν για δεκαετίες οι κάτοικοι του μετέπειτα Δήμου Αμαλιάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1900 έως το 1924, στο χώρο όπου γεωγραφικά βρίσκεται σήμερα η Αμαλιάδα υπήρχαν διαιρεμένες, όπου τα σύνορά τους δεν ήταν καν ευδιάκριτα, αφού οι κάτοικοί τους δρούσαν στην ενιαία περιοχή του εμπορικού και κοινωνικού κέντρου της Αμαλιάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    «Οι τότε συμπολίτες μας είχαν δημιουργήσει μια κοινή Αμαλιαδιώτικη συνείδηση. Άρα, η Ελληνική Δημοκρατία του 1924 απλά αποκατέστησε την πραγματικότητα, επανέφερε την κοινή λογική και ήρε την αδικία. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους, που το DNA των δημοτών της Αμαλιάδας απέκτησε δημοκρατικά αντανακλαστικά στο πέρασμα των ετών. Διότι μόνο με δημοκρατικές αντιλήψεις και σε περιόδους δημοκρατίας κατάφερναν να απολαμβάνουν συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.

    Γι’ αυτό και διαχρονικά στήριζαν τη δημοκρατία και τους δίκαιους αγώνες των Ελλήνων για την κατάκτησή της», τόνισε χαρακτηριστικά.

    ilida 100 amal 2

    ilida 100 amal 3

    ilida 100 amal 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Δείτε Live την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
    Πύργος: Δείτε Live την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

    Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση από το κανάλι του Δήμου Πύργου στο Youtube:

  • Δήμος Ήλιδας: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, σήμερα Τετάρτη 26/6
    Δήμος Ήλιδας: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, σήμερα Τετάρτη 26/6

    Σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων τού Πολυλειτουργικού χώρου (1ος όροφος), στις 26 Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄, προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

    Θέματα Δημάρχου - Προεδρείου:

    1. Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας τού δημοτικού συμβουλίου

    2. Περί εκμίσθωσης τουριστικού περιπτέρου στη Δ.Κ Κρυονερίου, βάσει γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου.

    3. Συμμετοχή τού δήμου στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας

    4. Συμμετοχή τού δήμου σε εκδηλώσεις

    5. Σύσταση Επιτροπής Ισότητας δήμου Ήλιδας

    6. Επι αιτήματος του πολιτιστικού συλλόγου Χαβαρίου «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» για παραχώρηση του προαύλειου χώρου τού Γυμνασίου.

    7. Επι αιτήματος του συλλόγου «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» για παραχώρηση της πλατείας Αγ. Αθανασίου. 8. Έγκριση απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου, μέσω του ίντερνετ

    Θέματα Δ/νσης Διοίκησης:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αλ. Γεωργουλής)

    9. Τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Ήλιδας, βάσει ειδικών διατάξεων- προσθήκη αρμοδιοτήτων και θέσεων καταργούμενων νομικού προσώπου και επιχείρησης, σύμφωνα με διατάξεις του ν. 5056/2023.

    10. Συνεργασία τού Δήμου Ήλιδας με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού - Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, στην πιλοτική εφαρμογή παρέμβασης «Φιλικές Κοινότητες για την προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού (ΦΚΜΘ) – ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

    Θέματα Παιδείας:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ι. Αθανασόπουλος

    11. Συγκρότηση δημοτικής επιτροπής εκπαίδευσης

    12. Έγκριση της 11/2024 Απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, περί οικονομικού απολογισμού 2023

    13. Έγκριση της 9/2024 Απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, περί οικονομικού απολογισμού 2023

    14. Επί αιτήματος 8ου Νηπιαγωγείου Αμαλιάδας για ορισμό εκπροσώπου στο σχολικό συμβούλιο

    Θέματα Δημοτικής Επιτροπής:

    (Εισηγητής: Δήμαρχος Χρ. Χριστοδουλόπουλος)

    15. 3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού τού δήμου, έτους 2024

    16. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου, βάσει της 136/2024 ΑΔΕ

    Θέματα Δ/νσης Καθαριότητας Ηλ/σμού & Πρασίνου

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ. Τρικόγιας)

    17. Έγκριση κοπής δένδρων, βάσει της 118/2024 ΑΔΕ

    Θέματα Υπηρεσίας Άθλησης, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κράλλης)

    18. Συμμετοχή του δήμου σε αθλητικές εκδηλώσεις

    Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων:

    (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ.Τσεριώνης)

    19. 3η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2024

    20. Έγκριση Χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης Οπτικών Ινών στην εταιρία UNITED FIBER Μ.Α.Ε. [Έργο 2]

    21. Τροποποίηση μελέτης τού έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΑΓΑΝΙ» [αριθμ. 1/2021]

    22. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής τού έργου και ορισμός δημοτικού συμβούλου «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΉΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (1ο υποέργο της πράξης Αντιρύπανση - παράκτια προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ήλιδας)» [αρ. μελ.: 22/20212]

    23. Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τής προμήθειας «Βελτίωση Αγωνιστικών Επιφανειών του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας» [αρ. μελ. 33 / 2019]

    24. Έγκριση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δήμου Ήλιδας» [αρ. μελ. 21/2022]

    25. ‘Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ» [αρ. μελ. 19/2021]

    26. Παράταση προθεσμίας περαίωσης της Υπηρεσίας «Υπολογισμός τελών Ύδρευσης Τ.Κ. Δήμου Ήλιδας για τα έτη 2021,2022 και 2023»

    27. Παράταση προθεσμίας λήξης λογαριασμών ύδρευσης οι οποίοι αφορούν το 2ο εξάμηνο 2021 και το έτος 2022 [σχετ. ΑΔΣ 137/2024]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ζωντανή Αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Ζωντανή Αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της επιθυμίας εκσυγχρονισμού και πλήρους ενημέρωσης των δημοτών για τις διαδικασίες και τα τεκταινόμενα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προχωρά στην ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, αρχικά μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου YouTube. Καλούνται οι συνδημότες, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ζωντανά τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου να εγγραφούν στη σελίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο YouTube και στο σύνδεσμο //www.youtube.com/@user-sb4px4wp4z">www.youtube.com/@user-sb4px4wp4z, προκειμένου να προωθεί η διαδικτυακή σελίδα του Δήμου και να ενημερώνονται οι πολίτες για τις τρέχουσες εξελίξεις.

    Στόχοι μας είναι ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης των πολιτών, που επιχειρείται από ορισμένους τοπικούς παράγοντες, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    Συνεχίζουμε Δυναμικά!

    dimos andr zontan 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δ.Σ.
    Δήμος Πύργου: Η αντιπολίτευση ζητά έκτακτο Δ.Σ.

    Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά η αντιπολίτευση του Δήμου Πύργου, με σχετική αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά.

    Συγκεκριμένα η αίτηση αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διάταξη του άρθρου 95 παρ. 2 του Ν 3852/2010, όπως ισχύει, ζητάμε να καλέσετε άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «ενημέρωση και λήψη απόφασης σε σχέση με την αντικατάσταση του πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου, κ. Δημητρίου Κονδύλη, που έλαβε χώρα από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της την 2/4/2024 με αριθμούς ημερήσιας διάταξης 1 και 2».

    Την αίτηση υπογράφει το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Αργυρόπουλος, Μαρίνης Αχτύπης, Ιωάννης Βαρελάς, Ιωάννης Μπαλάσκας, Αλέξιος Τζουανόπουλος, Διονύσης Μπέλτσος, Ανδρέας Γαλανόπουλος, Ιωάννης Κουτσαντωνάκης, Νικόλαος Σκορδαλής, Γιώργος Σκούτας και Χρήστος Αθανάσουλας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άργος: Προκλητικός ο 34χρονος που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του - «Είμαι πανέξυπνος, οι γυναίκες με λατρεύουν»
    Άργος: Προκλητικός ο 34χρονος που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του - «Είμαι πανέξυπνος, οι γυναίκες με λατρεύουν»

    O 34χρονος από το Άργος που κακοποίησε τη γυναίκα του μιλάει μέσα από τη φυλακή.

    Προφυλακισμένος είναι ο 34χρονος από το Άργος που κακοποιούσε συστηματικά την γυναίκα του. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος την είχε ξυλοκοπήσει άγρια και την περιέλουσε με χλωρίνη.

    Η γυναίκα η 32χρονη Ελένη έκανε γνωστό ότι ο ίδιος την κακοποιούσε από το 2018 και την κοπάναγε ακόμα και με μαχαίρια.

    Τώρα ο 34χρονος μιλάει μέσα από την φυλακή και εμφανίζεται αρκετά προκλητικός, λέγοντας ότι εκείνη δεν του έχει ζητήσει συγγνώμη για τα τόσα καλά που έχει κάνει, ενώ λέει ότι η 32χρονη του έκρυβε μυστικά.

    Μιλώντας στο «Πρωινό» είπε: «Εγώ ήμουν και πατέρας και μάνα και μάγειρας και κουβαλητής, να ρωτήσετε όποιον θέλετε. Μου έκρυβε μυστικά πέντε χρόνων. Ξαφνικά η αδερφή της, οι τρίτοι μπλέχτηκαν, πήγαινε καλά η ζωή μου και νόμιζαν ότι έχω τα εκατομμύρια. Μιλάνε για αυτοκίνητα, μιλάνε για σπίτια, μιλάνε για χρήματα.

    Είμαι πανέξυπνος, είμαι εύστροφος, είμαι ένα παιδί γεμάτο εμπειρίες εσωτερικού και εξωτερικού, οπότε η Ελένη μου δεν μπόρεσε να το αντέξει όλο αυτό. Έπεσε η αδερφή της δίπλα από καιρό. Εγώ καταρχάς έχω κάνει πίσω για πολλές γυναίκες εξαιτίας της Ελένης. Έχω χάσει απίστευτες εμπειρίες γιατί λατρεύω τις γυναίκες και οι γυναίκες με λατρεύουν, δεν είμαι θηρίο.

    Κοιτάξτε βγήκα από μια τρύπα και εγώ κι όλος ο κόσμος έτσι. Έκανα έρωτα μαζί της κάτω από τα σεντόνια, σε μια μέρα λες και της μπήκε ο διάβολος. Δεν έχει κρίση και βαρύτητα των πραγμάτων που λέει ούτε πώς έγιναν. Με ξεφτίλισε πανελλαδικώς. Έβγαλαν το όνομά μου στον αέρα, η αδερφή της με βρίζει χωρίς λόγο, χωρίς να έχω κάτι με την κοπέλα.

    Δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Κάναμε αχαλίνωτο έρωτα εκείνο το βράδυ, θα είχα και εγώ κάποιο πρόβλημα. Έχω ζητήσει συγγνώμη επανειλημμένες φορές κι εκείνη δεν μου έχει ζητήσει συγγνώμη για τα τόσα καλά που έχω κάνει, ούτε μία φορά. Μόνο παραδέχθηκε το λάθος της, μου ζήτησε συγγνώμη ότι το έκανε. Έκανε πλάτες, πήγαινε πέρα δώθε ψαχνόταν και πρόσβαλλε συνεχώς τα παιδιά μου. Τι θέλετε να κάνετε πίσω από δύο κάγκελα και μια αυστηρή πειθαρχία που έχει εδώ πέρα. Εδώ δεν κοιτιόμαστε στα μάτια.

    Σε μια στιγμή με έβγαλαν εγκληματία με έβγαλαν βιαστή, με έβγαλαν ότι την έλουσα με χλωρίνη. Ότι της έβαλα μαχαίρι στον λαιμό. Το είπε και η ίδια στην πρώτη της κατάθεση, μόλις της ακύρωσαν τη χλωρίνη, το σίδερο. Δεν το έκανα για μένα και γι’ αυτή προσωπικά βρε παιδιά. Ξέφυγα, προσβλήθηκα τόσο πολύ».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Άργος: «Μας είπαν ότι είναι επικίνδυνος» - Τι λέει η γυναίκα που την χτύπησε νταής οδηγός για μία προσπέραση
    Άργος: «Μας είπαν ότι είναι επικίνδυνος» - Τι λέει η γυναίκα που την χτύπησε νταής οδηγός για μία προσπέραση

    Σοκ προκάλεσε νέο περιστατικό βίας στο Άργος στο οποίο οδηγός χτύπησε με ξύλινο γκλοπ γυναίκα με αφορμή μία προσπέραση.

    Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής (03/03) όταν ο 45χρονος οδηγός οχήματος εξοργίστηκε για μία προσπέραση που επιχείρησε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μία 40χρονη και η αδερφή της. Μόλις βρήκε την ευκαιρία, τους «έκλεισε» τον δρόμο και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες κατέβηκε από το όχημά του κρατώντας στα χέρια ένα γκλομπ και χτύπησε βάναυσα τη συνοδηγό του οχήματος στο σώμα.

    Η συνοδηγός και αδερφή της κατήγγειλαν το περιστατικό, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον 45χρονο οδηγό, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

    «Μας είπαν να προσέχουμε»

    Όπως λέει η καταγγέλλουσα στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και περιγράφοντας το περιστατικό:

    «Ξαφνικά, ενώ είμαστε στο αντίθετο ρεύμα και διενεργούμε την προσπέραση, είναι αυτός δίπλα μας, μας κορνάρει, ματαιώνουμε εμείς την προσπέραση, μπαίνουμε πίσω από το όχημα. Προχωράει αυτός κανονικά, συνεχίζουμε εμείς, βγάζουμε φλας κάνουμε προσπέραση και μετά πιο κάτω στο Stop έχουμε σταματήσει, εγώ, αυτός και ένα άλλο αυτοκίνητο μπροστά και περιμένουμε να περάσουν τα αυτοκίνητα που έρχονται από την άλλη κατεύθυνση. Περνάμε όλοι απέναντι, σταματάει αυτός στην άκρη του δρόμου, περνάμε από δίπλα του λέμε “πας καλά, θα μας σκοτώνες” και προχωράμε. Μας προσπερνάει στις γραμμές του τρένου και μας κλείνει τον δρόμο. Κατεβαίνει κάτω και εκεί είναι με ένα ξύλινο γκλοπ αυτοσχέδιο και κατεβαίνει η αδερφή μου να του πει “θα μας σκοτώσεις;”».

    Όπως λέει η ίδια: «Εμείς δεν τον ξέραμε αλλά αυτός μας γνώριζε γιατί είναι από την περιοχή. […] Όλοι μας είπαν ότι αυτός τέτοια κάνει και ότι είναι επικίνδυνος και να προσέχουμε. Χτύπησε την αδερφή μου και εμένα γιατί κατέβηκα να του πω ότι “πήγες να μας σκοτώσεις και φωνάζειςς”. Επειδή είδα ότι κρατάει ρόπαλο, είπα αν με χτυπήσεις θα σε πάω με τον νόμο. Και του είπα “χτύπα με” και με χτύπησε».

    «Ήμουν σε όλη τη διαδικασία με τα χέρια μου απλά ανοιχτά, με ζουλήξε την πρώτη φορά με το γκλοπ στην κοιλιά, έπεσα κάτω, σηκώθηκα πάλι, μου το έκανε με τον ίδιο τρόπο ζουληχτά στο στέρνο από κάτω, έπεσα πάλι κάτω. Περνούσαν αυτοκίνητα με κίνδυνο να με πατήσουν, φωνάζαμε βοήθεια, σταματούσαν λίγο. Αυτοί είναι οι Έλληνες», συμπληρώνει.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων: «Ενημερώθηκα από τους εντολείς μου για το συμβάν, ζήτησα και έλαβα τη δικογραφία που έχει πάει στην Εισαγγελία, παρακολουθώ την υπόθεση, είμαι και ‘γω έκπληκτος. Είναι ένα ακόμα περιστατικό βίας κατά των γυναικών».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της - «Με έπνιγε με το μαχαίρι»
    Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της - «Με έπνιγε με το μαχαίρι»

    Συγκλονίζουν τα όσα βίωνε η 32χρονη γυναίκα στα χέρια του συζύγου της στο Άργος. Όπως περιγράφει, σε κάθε επεισόδιο τής έλεγε «θα σε σκοτώσω».

    «Έτρωγα δύο εβδομάδες ξύλο. Τα παιδιά μου να κλαίνε, να καούνε τσιρίδες, φωνές, να μου λέει στο μπάνιο θα χυθεί αίμα. "Δεν σε ακούει κανένας. Όσο και να φωνάζεις"», ανέφερε η 32χρονη, μιλώντας στο Mega.

    Η 32χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το βράδυ που κατέληξε στο νοσοκομείο: «Με έπιασε από τα μαλλιά και με χτύπαγε και στο τζάμι και στο μπάνιο. Μου έριξε κρεμοσάπουνο, υγρό πλυντηρίου και χλωρίνη. Το ψωμί το βούτηξε μέσα στο νερό, μου το πέταξε στη μούρη».

    «Μου έβαλε τη μαξιλαροθήκη στο κεφάλι, με έπνιγε με το μαχαίρι»

    Η 32χρονη καταγγέλλει πως ο σύζυγος και πατέρας των παιδιών της ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει.

    «Μου έβαλε τη μαξιλαροθήκη στο κεφάλι, με έπνιγε με το μαχαίρι. Όλα τα σημάδια που έχω στα χέρια είναι από μαχαίρι, το είχε γυρίσει πλάγια και με χτύπαγε. Με κοπάναγε ακόμα και στις πατούσες μου».

    Η γυναίκα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει μετά τον άγριο ξυλοδαρμόμπροστά στα ίδια τους τα παιδιά, ένα 6χρονο αγοράκι και ένα 3χρονο κοριτσάκι που έγιναν μάρτυρες της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα τους.

    «Τρεις η ώρα τα ξημερώματα με ξυπνάει. Είχε ντυθεί, έβρεχε έξω και με πιάνει και μου λέει "προχώρα στο μπάνιο" και άρχισε και με κοπάναγε. "Θα σε σκοτώσω", μου λέει. Ήθελε να κάψει και τα ίδια τα παιδιά του».

    Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του, όμως, μάταια. Άκουγε έξω από το μπάνιο τα παιδιά της να κλαίνε όσο εκείνη υπέμενε τα βασανιστήρια. «Με το σίδερο εδώ με χτύπησε (σ.σ. στο κεφάλι). Τη χλωρίνη μου την έριξε και μετά με έπλυνε για να μην πάθω εγκαύματα».

    «Έτρωγα ξύλο για πέντε χρόνια»

    Δεν ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα των δύο μικρών παιδιών έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο της τον άντρα. Ο 34χρονος εδώ και πέντε χρόνια έδειχνε έναν χαρακτήρα κτητικό και χειριστικό.

    «Από το 2018 έτρωγα ξύλο. Αλλά όχι τόσο έντονα όσο τώρα. Είχα φόβο για να βγω έξω. Το κινητό μου μού το έσπασε. Το σταθερό μου το πέταξε μέσα στη λεκάνη για να μην έχω επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους», είπε η 32χρονη.

    «Ο άνθρωπος φαίνεται. Εδώ απειλούσε και εμένα, γιατί ήθελα να την βοηθήσω», είπε η αδερφή της 32χρονης.

    «Δεν ήθελε με κανέναν να μιλάω. Πολύ ζηλιάρης. Μου έλεγε ότι "σε παρακολουθώ", ήξερε πού πήγαινα και μετά γυρνούσα και έτρωγα πολύ ξύλο», δήλωσε η 32χρονη.

    «Δύο εβδομάδες την είχε μέσα στο σπίτι», συμπλήρωσε η αδερφή του θύματος.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο