Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:25

Τέλος δίωξης για τον Νίκο Γεωργιάδη

Γράφτηκε από
Ad Slot

Με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου - Τι υποστήριξαν οι συνήγοροί του

Παύθηκε σήμερα με απόφαση του δευτεροβάθμιου διακστηρίου η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο είχε τελεστεί στη Μολδαβία.

Η παύση της δίωξης αποφασίστηκε σήμερα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σήμερα στο δικαστήριο και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, αγορεύοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής ειναι υποχρεωμένος να ακολουθησει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να πραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επέβαλε μέχρι το εφετείο.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, σχολίαζαν ότι σε μια υπόθεση που είχε δημιουργήσει ερωτήματα από την αρχή για το πώς έφτασε στο ειδώλιο, καθώς δεν υπήρξε ούτε μια καταγγελία ή κατάθεση σε βάρος του κατηγορούμενου, από τα πρόσωπα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αλλά στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μπει στην ουσία της δίκης για να αποδείξει την αθωότητά του, το τριμερές εφετείο πλημμελημάτων αποφάσισε σήμερα την παύση της δίωξης, λόγω παραγραφής από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που συντόμευσε το χρόνο της παραγραφής.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο Ποινικός Κώδικας έλεγε ότι τέτοια αδικήματα παραγράφονται ένα χρόνο μετά την ενηλικίωση των φερόμενων ως παθόντων, κάτι που το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλε στη συνήθη διαδικασία (5+3 έτη – η υπόθεση ανάγεται στο 2010).

Σε δήλωσή του ο Νίκος Γεωργιάδης τόνισε πως «με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:16

Σχετικά Άρθρα

  • Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
    Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

    Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης

    Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.
    Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της κοπέλας, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή, η οποία δόθηκε για τον Απρίλιο του 2025.

    Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός εκνευρίστηκαν και έτσι την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια ο πατριός της άρχισε να κλωτσάει και να γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο, βγάζοντάς τον από την δικαστική αίθουσα και χτυπώντας τον σε όλο τον διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες.

    Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους χωρίσουν τους δύο άνδρες.

    Ο πατριός της κοπέλας συνελήφθη για το επεισόδιο και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις - "Φρούριο" τα Δικαστήρια
    Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις -

    Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν για να απολογηθούν σήμερα το πρωί εννέα άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει 93 σπίτια στην Πάτρα με τη λεία τους να αγγίζει το ποσό των 279.977 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας!

    Πρόκειται για «εγκληματική ομάδα» σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οποία εκτός από τα συνολικά εννέα μέλη ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας
    ανηλίκου.

    Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Ελλάδας, «διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024,
    στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ».

    Η δράση τους

    Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο
     Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο

    Παρά τρίχα φυλακή θα πήγαινε η 50χρονη από τη Λάρισα που δεν είχε ιδέα για τις δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της - Τι λέει ο τωρινός συνήγορός της

    Έναν απίστευτο Γολγοθά ζει μια 50χρονη γυναίκα στη Λάρισα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία μετά το διαζύγιό της έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο και λίγο έλειψε να καταλήξει στη φυλακή.

    «Πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της που της έκανε ψευδείς μηνύσεις» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης

    Η κόλαση που βίωνε ξεκίνησε με τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλε ο πρώην συζυγός της και εν συνεχεία με τη συνήγορο «μαϊμού» που ανέλαβε την υπόθεσή της. Η απατεώνισσα όχι μόνο τής απέσπασε 32.500 ευρώ, αλλά φυσικά ουδέποτε παρέστη στα δικαστήρια που έγιναν με αποτέλεσμα η 50χρονη να καταδικαστεί ερήμην και να συλληφθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές.

    Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η τελευταία σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα και θα ακολουθούσε η μεταφορά της στις φυλακές Αυλώνα αν το δικαστήριο δεν αποφάσιζε τη μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

    Πλέον η 50χρονη προσπαθεί με πραγματικούς αυτή τη φορά δικηγόρους να βρει το δίκιο της και να συνεχίσει τη ζωή της. Συγκεκριμένα, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διαρκούς ερημοδικίας και το πλήθος των δικαστηρίων του πρώην συζύγου της, στον οποίο ο δικηγόρος της, Θωμάς Παπαλιάγκας, επιρρίπτει «εκδικητική συμπεριφορά».

    Όσον αφορά τη γυναίκα που προσποιούνταν τη δικηγόρο και είναι επίσης από τη Λάρισα, εις βάρος της κινούνται οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις της στη δικαιοσύνη.

    «Η ζημιά που έγινε είναι πολύ μεγάλη»

    «Το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το θύμα της παρουσιαζόμενης ως συναδέλφου είναι πολύ μεγάλο» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης, καθώς «σε πολλές υποθέσεις την άφησε να ερημοδικήσει, ενώ εκείνη είχε την πεποίθηση ότι είχε πληρώσει τη δικηγόρο της και αυτή θα παρίστατο στο δικαστήριο για να την εκπροσωπήσει. Εκείνη όμως ούτε δικηγόρος είναι ούτε παρέστη σε κανένα δικαστήριο ούτε και την ενημέρωσε για την ερημοδικία της ούτε για τις αποφάσεις».

    Όπως εξηγεί ο ίδιος στο τοπικό μέσο της Λάρισας, όταν η υπόθεση είχε φτάσει σχεδόν στη σύλληψη της 50χρονης, «έγινε ένα μεγάλο συμμάζεμα» από τη νομική τους ομάδα. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν συγχώρησε το εκπρόθεσμο των εφέσεών της παρότι δεν ευθύνεται η ίδια.

    Μετά τη λήξη της εξάμηνης αναβολής που είχε λάβει, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας προέβη στη σύλληψή της και μάλιστα στον χώρο εργασίας της. Το βράδυ κρατήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και το πρωί προσήχθη στον εισαγγελέα για να διαταχθεί η φυλάκισή της.

    Τότε, οι συνήγοροί της προχώρησαν σε αίτηση για μετατροπή της απόφασης σε κοινωφελή εργασία, την οποία το δικαστήριο δέχθηκε αφήνοντας τη γυναίκα ελεύθερη.

    Ο Γολγοθάς της 50χρονης μητέρας δυστυχώς δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις τις οποίες δεν γνώριζε καν. Όπως σημειώνει ο συνήγορός της «πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, ο οποίος της έκανε ψευδείς μηνύσεις κατ’ επανάληψη, τις οποίες δεν είχε τη δυνατότητα να αντικρούσει στο δικαστήριο. Το ψεύδος των μηνύσεων και η μανία εκείνου αποδείχθηκαν και τα δέχθηκε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην μοναδική δίκη που παρέστη η ίδια».

    Πηγή: cnn.gr

  • Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google
    Δικαστήριο της ΕΕ: Ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ της Κομισιόν στην Google

    Το πρόστιμο είχε επιβληθεί το 2019 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην online διαφήμιση – Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση

    Στην ακύρωση του προστίμου ύψους 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ, που είχε επιβάλλει η Κομισιόν στην Google το 2019 για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην online διαφήμιση αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν στο σύνολό της, με την αιτιολογία ότι το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ «διέπραξε σφάλματα» στην αξιολόγησή του.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
    Γιατί είχε επιβληθεί το πρόστιμο

    Η Κομισιόν είχε υποβάλλει το πρόστιμο για υπόθεση που αφορούσε το διαφημιστικό τμήμα της Google, AdSense.

    Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google είχε επιβάλλει σειρά περιοριστικών όρων στα συμβόλαιά της με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους, (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες), εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς.

    Η τότε Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε κάνει λόγο για «παράνομες πρακτικές» που παραβιάζουν τους κανόνες της Κομισιόν στον ανταγωνισμό.

    «Λόγω της συμπεριφοράς αυτής, που διήρκεσε δέκα και πλέον χρόνια, οι άλλες εταιρίες έχασαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης του ανταγωνισμού στη βάση της αξίας τους (...) και οι καταναλωτές στερήθηκαν τα οφέλη του ανταγωνισμού», είχε πει η Ευρωπαία Επίτροπος.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ενδοοικογενειακή βία: Διερμηνέας σε δίκη μετέφραζε λάθος για να «καλύψει» τον δράστη φίλο του
    Ενδοοικογενειακή βία: Διερμηνέας σε δίκη μετέφραζε λάθος για να «καλύψει» τον δράστη φίλο του

    Τον ρόλο διερμηνέα σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στο Πήλιο, ανέλαβε ο φίλος του δράστη του περιστατικού, μεταφράζοντας για λογαριασμό του θύματος λάθος την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

    Η υπόθεση αφορά περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μιας 34χρονης γυναίκας από τον σύζυγό της την Κυριακή (14/), με τη γυναίκα να φέρει εμφανή τα σημάδια της επίθεσης.

    Σύμφωνα, με το gegonotanews, όταν κλήθηκε να καταθέσει η 34χρονη, τον ρόλο διερμηνέα προθυμοποιήθηκε να αναλάβει φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο.

    Όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, δεν έπειθαν την έδρα.

    Μετέφραζε όπως τα ήθελε ο διερμηνέας

    «Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω», είναι μεταξύ των απαντήσεων που μετέφερε στην έδρα ο διερμηνέας.

    Τόσο η πρόεδρος τον προειδοποίησε: «Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη».

    Ωστόσο, ο διερμηνέας με παρεμβάσεις του ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος.

    Παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου

    «Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που λέγοντας πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης. Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη.

    Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη (17/7) με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
    Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου

    Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2020 - Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο - «Η γυναίκα μου ούρλιαζε ότι σκοτώνει το παιδί μας», είπε στην απολογία του ο πατέρας του παιδιού

    Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 50χρονο άντρα που τραυμάτισε, με σπασμένο μπουκάλι μπύρας, στο κεφάλι έναν 14χρονο και αμέσως μετά δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τους γονείς του ανήλικου.

    Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για εξύβριση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν και οι γονείς του ανήλικου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και ότι η πράξη τους προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του 50χρονου.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Μαΐου του 2020 όταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά της Χαριλάου για τα επεισόδια που προκαλούσε στους γείτονές του, σταμάτησε έξω από το σπίτι του (τότε) 14χρονου με το αυτοκίνητο και μόλις τον είδε να φτάνει με τη μοτοσυκλέτα του, του επιτέθηκε με ένα μπουκάλι μπύρας, χτυπώντας τον στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια του το κάρφωσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

    Οι γονείς του αγοριού, οι οποίοι είχαν βγει νωρίτερα από το σπίτι τους, καθώς ο 50χρονος τους έβριζε χυδαία πριν φτάσει ο γιος τους στο σημείο, είδαν τον 14χρονο να πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο και τον κατηγορούμενο να πέφτει από πάνω του. Άμεσα ο πατέρας του ανηλίκου έτρεξε για να απομακρύνει τον 50χρονο και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε άγρια με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρότατα τραύματα και σήμερα να έχει αναπηρία 25%.

    Στο επεισόδιο ενεπλάκη και η μητέρα του 14χρονου η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χτύπησε τον κατηγορούμενο με το κράνος της μηχανής που είχε ο γιος τους όταν έφτασε στο σπίτι.

    Γείτονες της οικογένειας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως ο 50χρονος δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην οικογένεια του ανηλίκου, οι οποίοι ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα ούτε προκαλούσαν φασαρίες, εν αντιθέσει με τον κατηγορούμενο που κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και "ψαχνόταν" συνέχεια για καβγάδες.

    «Η γυναίκα μου ούρλιαζε ότι σκοτώνει το παιδί μας»

    Στην απολογία του ο πατέρας του ανηλίκου παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στον 50χρονο όταν τον είδε να χτυπά με το σπασμένο μπουκάλι τον γιο του και στη συνέχεια να πέφτει από πάνω του, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά με θύμα την οικογένειά του από τον κατηγορούμενο.

    «Από τη μέρα που ήρθαν στη γειτονιά άρχισε να μας βλέπει με «κακό μάτι» και από το 2014 έχουμε προβλήματα. Ξεκίνησε να κυνηγάει τη γυναίκα μου όπου πήγαινε, στη λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, κλπ. Προσπάθησα με το καλό να του μιλήσω, δεν είχα διάθεση να κάνω αυτό που έκανα. Του μίλησα πολλές φορές και του είπα να μείνει μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά μου και να κοιτάξει τη δουλειά μου. Βρήκε το τηλέφωνο της γυναίκας μου, της μιλούσε με πολύ πρόστυχα και άσχημα λόγια, τα οποία ντρέπομαι μέχρι και να τα πω», ανέφερε.

    Στη συνέχεια εξήγησε στους δικαστές ότι είχε απευθυνθεί αρκετές φορές στην αστυνομία, όμως ο 50χρονος δεν σταματούσε να ενοχλεί την οικογένειά του.

    Σχετικά με την επίμαχη ημέρα ανέφερε ότι ο 50χρονος πέρασε έξω από το σπίτι τους και συνάντησε τη σύζυγό του που εκείνη την ώρα γυρνούσε με τα ψώνια στο χέρι.

    «Της φώναζε 'που...να θα σε γα...σω εσένα και τον άντρα σου, βγείτε έξω να σας σκοτώσω'. Κατέβηκα από το σπίτι για να προστατεύσω τη γυναίκα μου και να την υποστηρίξω. Ο κατηγορούμενος αρχικά έφυγε με αυτοκίνητο, όμως έκανε τον κύκλο της γειτονιάς και επέστρεψε. Από τις φωνές του και όσα ντροπιαστικά έλεγε για εμάς βγήκαν όλοι στα μπαλκόνια. Ο γιος μου έφτασε με το μηχανάκι και σταμάτησε κοντά στο αυτοκίνητό του. Ο κατηγορούμενος βγήκε κρατώντας ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι και χτύπησε στο κεφάλι τον γιο μου. Μετά το έσπασε κάτω και του το κάρφωσε στον σβέρκο. Το παιδί μου έπεσε κάτω στην άσφαλτο, ήταν στα γόνατα. Η γυναίκα μου ούρλιαζε και έλεγε "σκότωσε το παιδί, τρέξε να το σώσεις". Πήγα και τον τράβηξα πάνω από τον γιο μου και άρχισα να τον χτυπάω με μπουνιές και κλωτσιές. Μόνο εγώ τον χτύπησα, είχα θολώσει. Ήταν 14 χρονών παιδάκι και έβλεπα να τον σκοτώνει, τι θα μπορούσα να κάνω; Ο μικρότερος γιος μου κάλεσε την αστυνομία και ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο», ανέφερε ο πατέρας του ανηλίκου.

    Με τη σειρά της η μητέρα του 14χρονου είπε, απολογούμενη στους δικαστές, ότι επιβεβαιώνει όσα ανέφερε ο σύζυγός της και πρόσθεσε ότι δε θυμάται αν και η ίδια χτύπησε τον 50χρονο. «Έβλεπα έναν άνθρωπο να χτυπάει το παιδί μου και να είναι από πάνω του, δε θυμάμαι αν του όρμησα και εγώ», είπε.

    «Δέχθηκα δύο χτυπήματα και σκοτείνιασαν όλα»

    Ο γιος της οικογένειας που βρέθηκε και εκείνος κατηγορούμενος αλλά το δικαστήριο τον απάλλαξε από τη κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξήγησε στο δικαστήριο ότι «ένιωσα απλά δύο χτυπήματα στο κεφάλι, σκοτείνιασαν όλα και έπεσα κάτω. Η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη, ήθελε να μου κάνει κακό, κατέβηκε αποκλειστικά για εμένα. Όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο», ανέφερε.

    «Πήρα το μπουκάλι για άμυνα, δεν είχα άλλη επιλογή»

    Στην δική του απολογία ο 50χρονος, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της δίκης γελούσε, κάτι το οποίο του επισήμανε και η πρόεδρος της έδρας, ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν το θύμα καθώς οι γονείς και ο ανήλικος του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. «Γελάω γιατί όλα αυτά είναι αηδίες. Λένε ψέματα. Αυτοί μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν. Είχα πιει τέσσερις, πέντε μπύρες, δεν θυμάμαι καλά. Έπεφταν ρόπαλα στο κεφάλι μου. Πήρα το μπουκάλι για άμυνα, δεν είχα άλλη επιλογή ήμουν μόνος μου», είπε.

    Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποδείχθηκε πως ο 50χρονος ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συμπλοκή όταν άρχισε να βρίζει και δημιούργησε το επεισόδιο. Διαφορετικά, όπως επισήμανε, δεν υπήρχε κάποιος λόγος οι γονείς του ανηλίκου να του επιτεθούν και να του προκαλέσουν σοβαρά τραύματα.
    Πηγή: protothema.gr
  • Αθώοι ο Β. Παναγόπουλος και υπάλληλοι του Δήμου Πύργου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης
    Αθώοι ο Β. Παναγόπουλος και υπάλληλοι του Δήμου Πύργου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης

    Παναγόπουλος: «Η πεποίθησή μου ότι η αλήθεια λάμπει επιβεβαιώθηκε»

    Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Βασίλης Παναγόπουλος, ο μηχανικός του Δήμου Λάμπης Δημητρακόπουλος και ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Αλεξόπουλος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κηρύσσοντας αθώους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης δαπανών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2012.

    Αμέσως μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος δήλωσε στο ilialive.gr «Αισθάνομαι δικαιωμένος. Έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Η πεποίθησή μου ότι η αλήθεια λάμπει επιβεβαιώθηκε. Οφείλω περισσότερα από ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Αντωνόπουλο, τον φίλο και υπερασπιστή μου, για την διαχρονική υποστήριξη».

    Την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση που πανηγυρικά αθώωσε τον κ. Παναγόπουλο εξέφρασε και ο συνήγορος υπεράσπισης Θοδωρής Αντωνόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην ίδια δικαστική αίθουσα με τον Κώστα Τζαβάρα, Γιώργο Τζαβάρα και Γιώργο Βλαχαντώνη, που υπογράμμισε την καταλυτική τους συνεισφορά για την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε για τον Κώστα Τζαβάρα: «Mε τον πνευματικό μου συγκάτοικο Κώστα Τζαβάρα, 15 χρόνια μετά, στην ίδια αίθουσα ως συνήγοροι υπεράσπισης. Αποτέλεσμα: αθώοι οι εντολείς μας με 3-0 και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση. Σημερινή απόφαση (09/04/2024) του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας. Άλλη μια κερδισμένη μάχη στα πλαίσια μιας δίκαιης δίκης».

  • Πάτρα: Πιάστηκαν στα χέρια μέσα στα Δικαστήρια σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας - Χειροπέδες σε μάρτυρα
    Πάτρα: Πιάστηκαν στα χέρια μέσα στα Δικαστήρια σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας - Χειροπέδες σε μάρτυρα

    Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, στη διάρκεια εκδίκασης αυτοφώρου για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας μάρτυρας που θα κατέθετε υπερ της συζύγου επιτέθηκε στον σύζυγο.

    Όταν επιχείρησαν να τον σταματήσουν οι αστυνομικοί επιτέθηκε και σε εκείνους και χτύπησε έναν από αυτούς.

    Επικράτησε ένταση και τελικά ο μάρτυρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Β Αστυνομικό Τμήμα.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο