Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:07

Ακυβέρνητο πλοίο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου - Ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού απομακρύνουν το πλήρωμα

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας, παρουσιάζει κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό, καθώς φορτηγό πλοίο είναι ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης μεταξύ Λέσβου και Σκύρου.

Το φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας, παρουσιάζει κλίση λόγω μετατόπισης φορτίου και το πλήρωμα ζήτησε να το εγκαταλείψει.
Στο σημείο βρίσκονται 2 παραπλέοντα σκάφη, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σπεύδουν το περιπολικό ανοιχτής θάλασσας του ΛΣ, πλοίο του ΠΝ και 3 παραπλέοντα.

Το πλοίο έχει 14 άτομα πλήρωμα Ουκρανικής καταγωγής, τα οποία αυτή την ώρα απομακρύνονται με ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:00

Σχετικά Άρθρα

  • Σταμενίτης: Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας
    Σταμενίτης: Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας

    Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη, η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές, επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027».

    Την εκδήλωση διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Αιγαίου.

    Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσης Σταμενίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπρόσωπος του βουλευτή, κ. Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αναστασία Αντωνέλλη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, κ. Μενέλαος Γαρδικιώτης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου, κ. Παναγιώτης Κατσαβέλης.

    Παρουσιάσεις στη θεματολογία της εκδήλωσης είχαν ο Γενικός Γραμματέας του Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Προϊστάμενοι των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής της ΚΑΠ, καθώς και ο Γεν. Δντης της ΕΤΑΛ, κ. Αναστάσιος Περιμένης.

    Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μίλησε για τη σημασία αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης τόνισε: «Τα νησιά μας, και συνολικά οι αγροτικές περιοχές είναι σημαντικό να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ειδικά τους πόρους που διατίθενται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ για τη στήριξη της γεωργικής δραστηριότητας και των παραγωγών μας».

    Επιπρόσθετα σημείωσε ότι, ο στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι να διαμορφωθούν οι καταλληλότερες και πιο ευνοϊκές συνθήκες για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των σημαντικότατων πόρων της νέας ΚΑΠ, οι οποίοι όπως τόνισε, εξασφαλίστηκαν μέσα από την προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο. Ενώ συμπλήρωσε, ότι το ζητούμενο μέσα από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, είναι στη βάση ρεαλιστικών στόχων, να προωθηθούν με ισόρροπο τρόπο μεταρρυθμίσεις για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αειφορία του αγροδιατροφικού μας συστήματος.

    Ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης επεσήμανε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό, κ. Τσιάρα, εργάζεται στη βάση ενός συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδιασμού συνεχίζοντας με πιο εντατικούς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας για τον Πρωτογενή Τομέα, έχοντας ως τελικό προορισμό τον παραγωγικό μετασχηματισμό του, στόχος που συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και επιδιώκοντας συνολικά την αλλαγή τρόπου που βλέπουμε, αντιμετωπίζουμε και υπηρετούμε τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φρίκη δίχως τέλος στη Λέσβο: Νέα καταγγελία από την 14χρονη για σεξουαλική κακοποίηση από δύο ακόμη άντρες
    Φρίκη δίχως τέλος στη Λέσβο: Νέα καταγγελία από την 14χρονη για σεξουαλική κακοποίηση από δύο ακόμη άντρες

    Νέες καταγγελίες σε βάρος ακόμα δύο ανδρών διατύπωσε, παρουσία ψυχολόγου, η 14χρονη από τη Λέσβο, η οποία είχε καταγγείλει δύο νεαρούς, ηλικίας 21ενός και 22 ετών, για βιασμό.

    Τι κατήγγειλε η ανήλικη

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνοδευόμενη από τους γονείς της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης όπου και κατήγγειλε δύο νέα πρόσωπα, έναν 64χρονο και έναν 22χρονο.Τον 64χρονο τον κατήγγειλε για γενετήσιες πράξεις, και τον δεύτερο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

    Όπως κατέθεσε η 14χρονη, με τον 64χρονο συνευρέθηκε ερωτικά σε σπίτι στην Αγιάσο τον περασμένο Αύγουστο, με την θέλησή της, αλλά βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τις ερωτικές πράξεις.

    Ο 22χρονος σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, προέβη τον περασμένο Ιούνιο σε ασελγείς προτάσεις. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους από την Ασφάλεια Μυτιλήνης και συνεχίζεται η προανάκριση σε συνδυασμό με την καταγγελία βιασμού που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες.

    Το χρονικό

    Σημειώνεται ότι, η 14χρονη είχε κατήγγειλε ότι στα τέλη του Αυγούστου οι δύο νεαροί τη βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους.

    Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, αλλά ανέβασαν το βίντεο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και εκβίαζαντην ανήλικη.

    Να σημειωθεί πως η ανήλικη λόγω της πίεσης που δεχόταν έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την Πέμπτη, με εισαγωγή στο Βοστάνειο. Για την υπόθεση είχαν κάνει καταγγελία ευαισθητοποιημένοι πολίτες της πριν δύο εβδομάδες στο «Χαμόγελο του παιδιού».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λέσβος: 14χρονη καταγγέλλει τον βιασμό της από 2 άνδρες - Την απειλούσαν για δύο μήνες
    Λέσβος: 14χρονη καταγγέλλει τον βιασμό της από 2 άνδρες - Την απειλούσαν για δύο μήνες

    Μία σοβαρή καταγγελία για βιασμό εξετάζουν οι Αρχές της Λέσβου από μια 14χρονη.

    Σε σοκ είναι η κοινωνία της Λέσβου μετά τη σοβαρή καταγγελία για βιασμό από μία 14χρονη και τους γονείς της.

    Σύμφωνα με το «Νησί» η υπόθεση έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα από την Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Aeolos tv, η πράξη φέρεται να τελέστηκε τέλη Αυγούστου.

    Η 14χρονη για δύο περίπου μήνες φοβόταν να μιλήσει καθώς οι δύο δράστες – που έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους – ηλικίας 21 και 22 ετών φέρεται να την απειλούσαν, λέγοντας πως αν μιλήσει θα διαρρεύσουν στο Διαδίκτυο βίντεο με την ίδια.

    Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου, γνώριζαν το ανήλικο κορίτσι. Το έπεισαν να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο για να πάνε μια βόλτα, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τν καταγγελία, το οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου και το βίασαν.

    Η 14χρονη ενημέρωσε τους γονείς της στις 8 Οκτωβρίου, με τους ίδιους να καταγγέλουν το περιστατικό στην Αστυνομία στις 12 Οκτωβρίου.

    Φέρεται δε, να έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την Πέμπτη, με εισαγωγή στο Βοστάνειο.

    Με εντολή του εισαγγελέα το κορίτσι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να εξακριβωθεί, αν υπέστη κακοποίηση και σε ποιο βαθμό.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Σκύρος: Πατέρας ομολόγησε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες κόρες του
    Σκύρος: Πατέρας ομολόγησε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες κόρες του

    Η μεγαλύτερη κόρη του κατέθεσε πως ο πατέρας της την κακοποίησε όταν ήταν 9 ετών

    Μια υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινωνία της Σκύρου έχει έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες, η οποία αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών από τον ίδιο τους τον πατέρα.
    Όπως μετέδωσε το Action24, ο πατέρας ομολόγησε τις πράξεις του στην αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου.
    Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως κάποιες στιγμές τον πιάνει πανικός και δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και πιστεύει ότι χρήζει ιατρικής βοήθειας.
    Στη συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές πήραν κατάθεση από την δεύτερη, μεγαλύτερη κόρη του, η οποία βρήκε το θάρρος να μιλήσει μετά την ομολογία του πατέρα της.

    Όπως είπε η ανήλικη, όταν βρισκόταν σε ηλικία 9 ετών και ενώ ήταν στο σπίτι τους, ο πατέρας της, την είχε πάρει από τον καναπέ που κοιμόταν τη μετέφερε στην κρεβατοκάμαρα της, έβγαλε την πιτζάμα και το εσώρουχό της και ασέλγησε πάνω της.

    Όπως ανέφερε η ανήλικη η πράξη αυτή έγινε ακόμη τρεις φορές την ίδια περίοδο.

    Η έρευνα συνεχίζεται από τις Αρχές και έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες εναντίον του πατέρα.

    Από την πλευρά της, η μητέρα των ανήλικων επιβεβαίωσε τα όσα είπαν οι κόρες της και δήλωσε πως επιθυμεί ο σύζυγός της να γίνει ψυχικά καλά. Παράλληλα ενημέρωσε τις Αρχές, ότι μαζί με τις ανήλικες θα μετακομίσει σε άλλο σπίτι, χωρίς τον κατηγορούμενο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σοκ στη Σκύρο: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στις ανήλικες κόρες του
    Σοκ στη Σκύρο: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στις ανήλικες κόρες του

    Η υπόθεση ασέλγειαςσε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών από τον ίδιο τους τον πατέρα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Σκύρου.

    Την πράξη επιβεβαίωσε η σύζυγός του

    Ο άνδρας, σύμφωνα με το evima.gr, προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και ομολόγησε ότι ασέλγησε σε βάρος της μικρής του κόρης εντός του αγροκτήματός τους. Μετά την ομολογία του πατέρα του ανήλικου κοριτσιού, στο αστυνομικό τμήμα μετέβησαν, η σύζυγός του αλλά και η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, ηλικίας 15 ετών.

    Η σύζυγος του άνδρα επιβεβαίωσε το συμβάν στις αρχές, ενώ σημείωσε ότι, πριν από έξι χρόνια, ο ίδιος είχε ασελγήσει και σε βάρος της 15χρονης. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαλκίδας ενημερώθηκε για την υπόθεση και αναμένεται να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες
    Λέσβος: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες

    Με σκάφος του Λιμενικούσυγκρούστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ένα ταχύπλοο που έγινε αντιληπτό να επιχειρεί να μεταφέρει 27 πρόσφυγες και μετανάστες στο Βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού σώματος: «Την Πέμπτη το μεσημέρι εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, 0,3 μίλια από τις ακτές του Μολύβου.

    Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια, το Τ/Χ έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του Τ/Χ σκάφους, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

    Οι 25 επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Επιπλέον, εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για «Πρόκληση ναυαγίου», για «Έκθεση σε κίνδυνο», για «Απείθεια» για παραβίαση των άρθρων «Περί αλλοδαπών» και του «Δίκαιο της θάλασσας».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λέσβος: Νέο σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Την έστειλε στο νοσοκομείο
    Λέσβος: Νέο σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Την έστειλε στο νοσοκομείο

    Στη Λέσβο σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

    Αναζητείται από την αστυνομία ο 40χρονος

    Συγκεκριμένα, σε χωριό στα δυτικά του νησιού, 40χρονος πυροσβέστης χτύπησε τόσο άσχημα τη σύζυγό του που αυτή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο άντρας αναζητείται από την αστυνομία.

    Ο φερόμενος δράστης, που είναι και πατέρας ενός μικρού παιδιού, έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές με παρόμοια περιστατικά.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λέσβος: Νεκρός 30χρονος αστυνομικός και μία 94χρονη έπειτα από τη σύγκρουση μηχανής με ΙΧ
    Λέσβος: Νεκρός 30χρονος αστυνομικός και μία 94χρονη έπειτα από τη σύγκρουση μηχανής με ΙΧ

    Ο οδηγός του αυτοκινήτου δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

    Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής στη Λέσβο το μεσημέρι της Παρασκευής (16/8).

    Πρόκειται για έναν 30χρονο αστυνομικό που επέστρεφε από την υπηρεσία του στο σπίτι του και ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και μια 94χρονη που επέβαινε στο αυτοκίνητο και η οποία κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

    Ο 55χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης

    Πηγή: protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο