Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 10:52

Οκτάχρονος «Αϊνστάιν» από την Πέλλα μεταναστεύει στη Γερμανία για να μην πάει χαμένο το μυαλό του

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο Τάσος Γεραντίδης έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 στα μαθηματικά χωρίς ακόμα να έχει διδαχθεί μαθηματικά

Είναι μόλις οκτώ ετών και υπολογίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το μυαλό του, σύνθετες μαθηματικές πράξεις. Ο Τάσος Γεραντίδης, μαθητής της τρίτης δημοτικού από την Πέλλα, είναι «εξαιρετικά ευφυής», με γενικό δείκτη νοημοσύνης ΙQ στο 140 και έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και τους ειδικούς με τις ικανότητες του στους τρεις τομείς, του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.

Ο πατέρας του Ανδρέας Γεραντίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι, «ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα μαθηματικά και στο δημοτικό, (φέτος είναι στην τρίτη τάξη) μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα μαθηματικά και μάλιστα μάς ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς».

Διευκρίνισε δε, πως «δεν έχουμε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, τεχνικές σχολές τελειώσαμε, εμείς είμαστε αγρότες. Όλο αυτή κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν. Εμείς πάντως είμαστε κοντά του και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο».

Οι γονείς του, ύστερα από την παρότρυνση των εκπαιδευτικών του, επισκέφθηκαν την κλινική και δικαστική ψυχολόγο– νευροψυχολόγο, Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ αξιολόγησης ευφυίας IQ. Αν και ήταν μικρός καθώς το συγκεκριμένο τεστ το κάνουν παιδιά από 9 ετών, «ο Τάσος εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του και εμάς και την Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου. Στα μαθηματικά o Τάσος έχει IQ 148.5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά. Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης.

Ο Τάσος είναι στο “τοπ” της ηλικιακής του ομάδας

«Το μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει».

«Είναι πολύ καλός και γρήγορος στο να διαχειρίζεται το κομμάτι του συλλογισμού του, είναι πολύ ευφυής είναι πάρα πολύ γρήγορος στο να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Έχει υψηλό δείκτη του ρέοντος συλλογισμού, δηλαδή τον τρόπο που λύνει τα προβλήματα και τις μαθηματικές πράξεις και για αυτό μπορεί ακόμα και τα δευτερόλεπτα σε έναν ολόκληρο χρόνο να τα υπολογίσει και να δώσει πολύ γρήγορα την απάντηση με ακρίβεια. Τέλος είναι πολύ καλός και στο δείκτη οπτικοχωρικής αντίληψης, πως δηλαδή αντιλαμβάνεται τον χώρο και τις διαστάσεις» υπογραμμίζει η Κλινική και Δικαστική Ψυχολόγος.

«Σύμφωνα με το τεστ Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC-V), στο οποίο υποβλήθηκε ο Τάσος, είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί και συνήθως τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού» εξηγεί η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και επισημαίνει πως «μπορεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες, άλλωστε τα μαθηματικά τον εξιτάρουν. Μπορεί να γίνει ένας επιστήμονας που θα μπορέσει να διαχειριστεί υψηλά νοήματα και πιο δύσκολες έννοιες, από τον μέσο άνθρωπο που είναι απλά πολύ καλός στα μαθηματικά. Κυρίως αυτοί οι άνθρωποι απορροφώνται από πανεπιστημιακά ιδρύματα πολύ υψηλού επίπεδου».

Από τη στιγμή όμως που αποδείχθηκε η χαρισματικότητα του Τάσου ξεκίνησε και ο προβληματισμός για την οικογένεια του. «Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση» υποστηρίζει ο πατέρας του και προσθέτει πως ήδη «στην τάξη του ο Τάσος λίγο βαριέται, καθώς κάνουν πράγματα που ήδη τα ξέρει. Δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικές τάξεις για παιδιά σαν και αυτόν που είναι λίγο προχωρημένα».
«Το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι έχουν χαθεί πολλά χαρισματικά παιδιά», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Χριστοδούλου και συνεχίζει λέγοντας πως «μόλις τρία χρόνια έχει, που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο τεστ στη χώρα μας. Οι κλίμακες αυτές που περικλείουν 16 υποδοκιμασίες, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες και δυστυχώς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα».

Έτσι μετά από πολλή σκέψη και έρευνα που έκαναν, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Γεραντίδης, «καταλήξαμε ότι πρέπει να πάμε στο εξωτερικό. Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές. Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εμείς ήδη βρήκαμε δουλειές, η σύζυγος μου είναι ήδη εκεί και εγώ με τα παιδιά θα φύγω στις αρχές του έτους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και η κόρη μας που είναι 11 ετών, είναι πάρα πολύ καλή με κλίση όμως στα θεωρητικά μαθήματα».

Αναγνωρίζοντας την χαρισματικότητα του οκτάχρονου, πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε τον μικρό «Αϊνστάιν» και του έδωσε έναν φορητό υπολογιστή και ένα βιβλίο για τον νομό Πέλλας θέλοντας να τον τιμήσει για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κυρίως στα μαθηματικά.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 10:44

Σχετικά Άρθρα

  • Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων
    Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του

    Κράτησε την ψυχραιμία της μια ηλικιωμένη, όταν ένας άγνωστος που της συστήθηκε ως αστυνομικός την κάλεσε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της στα Γιαννιτσά και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες η κόρη της που είχε προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.
    Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε αμέσως ότι η γυναίκα που άκουγε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας να της ζητάει να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν ήταν η κόρη της, αλλά προσποιήθηκε ότι μπορούσε να δώσει 1.500 ευρώ και έκλεισε ραντεβού έξω από το σπίτι της. Αμέσως, όμως, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας Πέλλας, οι οποίοι εντόπισαν τον “εισπράκτορα” τη στιγμή που πήγε να παραλάβει τα χρήματα και τον συνέλαβαν.
    Πρόκειται για έναν Έλληνα, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας με την δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα απάτης. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παραμορφωμένα ροδάκινα στην Πέλλα: Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς για τον ιό
    Παραμορφωμένα ροδάκινα στην Πέλλα: Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς για τον ιό

    Τα παραμορφωμένα ροδάκινα στην κεντρική Μακεδονία λαμβάνουν, πια, μορφή επιδημίας καθώς το φαινόμενο φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου.

    Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών του αγροτικού συνεταιρισμού Πέλλας, Χρήστος Τσατσαράκης, από τα Γιαννιτσά.

    «Πάνω από 10.000 στρέμματα με παραμορφωμένα ροδάκινα»

    Ο παραγωγός τόνισε ότι, «δυστυχώς εδώ και 2 – 3 χρόνια κυκλοφορεί ένας ιός ο οποίος έχει καταστρέψει τα ροδάκινα και είναι μη εμπορεύσιμα και για χυμοποίηση και για κομπόστα. Η καταστροφή στην περιοχή μας είναι τεράστια». Ο κ. Τσαρτσαράκης σημείωσε πως, όλα ξεκίνησαν «το 2021, είχε ξεκινήσει από ένα χωράφι 10 στρεμμάτων στην περιοχή μας. Ξαφνικά την επόμενη χρονιά πήγαμε στα 200 – 300, το 2023 πήγαμε στα 1.00 στρέμματα και φέτος έχουν ανέβει πάνω από 10.000 στρέμματα με παραμορφωμένα ροδάκινα».

    Πρόσθεσε πως, «εννοείται πως δεν μπορούμε να βγάλουμε τα έξοδά μας, ήδη έχουν εγκαταλειφθεί πολλά χωράφια με παραμορφωμένα ροδάκινα, δεν συγκομίζονται καν, δε συζητάμε για να μαζευτούνε γιατί είναι μη εμπορεύσιμα».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φωτιές σε Δράμα και Πέλλα: Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η μάχη για κατάσβεση
    Φωτιές σε Δράμα και Πέλλα: Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η μάχη για κατάσβεση

    Μάχη με τις φλόγες για ακόμη μια ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Φαλακρό της Δράμας και στο όρος Πάικο της Πέλλας.

    Ποια είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

    Στο Φαλακρό η φωτιά που εκδηλώθηκε από τις 17 Ιουλίου καίει μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων. Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράφμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

    Στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά η φωτιά είναι σε εξέλιξη επίσης από τις 17 Ιουλίου το βράδυ και εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή.

    Στην περιοχή επιχειρούν για τρίτη μέρα 21 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, επτά οχήματα της πυροσβεστικής και από αέρος ένα ελικόπτερο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια
    Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο με ροδάκινα, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του

    Σε πάνω από 3.300 στρέμματα με ροδάκινα και νεκταρίνια σε Πέλλα και Ημαθία έχει εντοπιστεί η ασθένεια της παραμόρφωσης των καρπών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει οι παραγωγοί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (ΕΔΟΠ).

    Στις 3 εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας, ήδη 148 παραγωγοί έχουν καταθέσει δήλωση για 570 αγροτεμάχια σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ τα στρέμματα που στο σύνολό τους εμφανίζουν παραμόρφωση ανέρχονται συνολικά και στις δύο περιοχές στα 3.308,40.

    Τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν

    Μετά την ολοκλήρωση των καταγραφών και την ύπαρξη ολοκληρωμένης εικόνας της έκτασης της προσβολής θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν ισχύουν οι οδηγίες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει οι προσβεβλημένοι καρποί να μην συγκομίζονται και να παραμένουν στο χωράφι.

    «Αφού γίνει η καταγραφή τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν, ενώ θα επιδιωχθεί να ευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία», επισημαίνει η Διεπαγγελματική.

    Επίσης επισημαίνεται ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί για τη μη μετάδοση του ιού και για να προστατευθεί γενικώς η ροδακινοκαλλιέργεια.

    Η διαδικασία

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του. Η δήλωση γίνεται μέσω του ΚΥΔ στο οποίο ο κάθε παραγωγός έχει υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

    Οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκεφθούν το ΚΥΔ και να ζητήσουν την εκτύπωση εντύπου στο οποίο θα φαίνονται αναλυτικά μόνο οι καλλιέργειες των ροδακίνων και νεκταρινιών. Επί αυτού του εντύπου σε ειδική στήλη, θα συμπληρωθεί ο αριθμός των δέντρων του κάθε αγροτεμαχίου που έχει εμφανιστεί το πρόβλημα.

    Στο κάτω μέρος του εντύπου θα υπογράφει ο παραγωγός και ο γεωπόνος με τον οποίο συνεργάζεται ο παραγωγός και ο οποίος προμηθεύει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

    Στον χώρο υπογραφής του γεωπόνου θα τίθεται και η σφραγίδα του.

    Το έντυπο στη συνέχεια θα προσκομίζεται στο ΚΥΔ, θα καταχωρίζεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και φωτοαντίγραφό του θα παραδίδεται στον παραγωγό ενώ το πρωτότυπο θα παραμένει εκεί.

    Πηγή: In.gr
  • Τραγωδία στην Πέλλα: Επιτέθηκε με τσεκούρι στον γιο του και λίγο καιρό αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο
    Τραγωδία στην Πέλλα: Επιτέθηκε με τσεκούρι στον γιο του και λίγο καιρό αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε έναν 72χρονο που επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον του 45χρονου γιου του μετά από καβγά το 2022 στην Πέλλα.

    Αυτό που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είναι ότι ο 45χρονος έχασε λίγο καιρό αργότερα τη ζωή του σε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

    «Μακάρι να ζούσε», είπε ο 72χρονος στην απολογία του

    Πατέρας και γιος είχαν συνεχείς καβγάδες και η αιτία που πυροδότησε το επίδικο επεισόδιο φαίνεται πως ήταν η πρόθεση του 45χρονου να πουλήσει τα χωματουργικά μηχανήματα της οικογενείας που ήταν τα μέσα διαβίωσής τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά την πάλη των δύο ανδρών, ο 72χρονος χτύπησε τον γιο με το τσεκούρι, προκαλώντας του αμυχές και αιματώματα στην τραχηλική χώρα.

    «Μακάρι να ζούσε και να τα είχε πουλήσει τα μηχανήματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 72χρονος που βούρκωνε κάθε φορά που άκουγε το όνομα του γιου του. Ομόφωνα δικαστές και ένορκοι τον έκριναν αθώο για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απειλής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - iefimerida.gr

  • 10χρονη κατήγγειλε προσπάθεια αρπαγής σε χωριό της Πέλλας
    10χρονη κατήγγειλε προσπάθεια αρπαγής σε χωριό της Πέλλας

    Το κορίτσι υποστηρίζει ότι κλώτσησε τον άγνωστο άνδρα και κατέφυγε τρέχοντας στην αυλή ενός σπιτιού

    Καρέ- καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμωπίας το υλικό που συνέλεξαν από τις κάμερες επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβώσουν αν πράγματι κινήθηκε από και προς την κοινότητα Σαρακηνοί ένα ένα βαν με φιμέ τζάμια, με επιβάτες ένα ζευγάρι που φέρεται ότι προσπάθησε να αρπάξει ένα ανήλικο κορίτσι.
    Η 10χρονη μαθήτρια είχε καταφύγει αναστατωμένη στους γονείς της το πρωί της Πέμπτης και τους είχε πει ότι, την στιγμή που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του χωριού με τους 350 κατοίκους πηγαίνοντας προ το σχολείο της, την πλησίασε το βαν και ο οδηγός προσπάθησε να την πείσει να μπει μέσα για να της δώσει καραμέλες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μικρούλας, κατέβηκε μαζί με την συνοδηγό και την άρπαξε από το χέρι.
    Το κορίτσι υποστηρίζει ότι κλώτσησε τον άγνωστο άνδρα και κατέφυγε τρέχοντας στην αυλή ενός σπιτιού, ενώ το ζευγάρι την έβρισε και μπήκε βιαστικά στο βαν, με το οποίο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, κανείς από τους κατοίκους του μικρού χωριού δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό που, πάντως, ερευνάται με προσοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112
    Φωτιές σε Λάρισα, Λιβαδειά, Λαγκαδά, Βόλβη, Πέλλα και Κιλκίς: Μάχη με τις φλόγες και SMS από το 112

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία καθώς έχουν ξεσπάσει φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με κατοίκους να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εκκένωση οικισμών από το 112.

    Φωτιά στη Λάρισα - 112 στον Άγιο Θωμά

    Αρχικά, συναγερμός σήμανε στη Λάρισα για φωτιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

    Σύμφωνα με το larissanet, ξεκίνησαν σε χώρο παραπλεύρως του ΤΕΙ Λάρισας με τη φωτιά να περνάει τον δρόμο και να φτάνει στην πλευρά των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά. Ήδη στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έντρομοι κάτοικοι ανησυχούν για τις οικείες τους.

    Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά να απομακρυνθούν προς την πόλη της Λάρισας.

    112 στο Κιλκίς και την Πέλλα

    Πυρκαγιά καίει και στο Κιλκίς, όπου επίσης οι πολίτες έλαβα μήνυμα από το 112 προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς που καίει στο Χέρσο. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

    Αντίστοιχα, και στον δήμο Βόλβης η φωτιά καίει αγροτική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, με 15 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

    Στην Πέλλα οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Μάλιστα εστάλη και SMS από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

    Φωτιά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

    Νέα φωτιά ξέσπασε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 5 αεροσκάφη.

    Φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

    Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και για φωτιά στη Θεσσαλονίκη. Οι φλόγες ξέσπασαν έξω από τα Βασιλικά και αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίγονται ξερά χόρτα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και κατοικίες.

    Φωτιά στη Λιβαδειά

    Φωτιά καίει από το μεσημέρι της Παρασκευής και στο Ακόντιο όρος στη Λιβαδειά.

    Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

    Φωτιά Λιβαδειά
    Φωτιά Λιβαδειά

    Υπάρχει φόβος επέκτασης της φωτιάς στην κοινότητα Διονύσου του δήμου Ορχομενού, σύμφωνα με το tvstar.gr

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τροχαίο δυστύχημα στην Πέλλα: Παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζό – Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν
    Τροχαίο δυστύχημα στην Πέλλα: Παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζό – Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν

    Συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο πεζό στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας - Έδεσσας, εγκαταλείποντας το θύμα στο οδόστρωμα.

    Πρόκειται για 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Έδεσσας. Η θανατηφόρος παράσυρση συνέβη το πρωί και οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας.

    Πηγή: Εthnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο