Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 17:33

Σέρρες: Προφυλακιστέοι 4 για το κύκλωμα που πουλούσε προστασία και έστηνε αγώνες

Γράφτηκε από
Ad Slot

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, 4 από τους 5 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά καταστήματα και έστηνε αγώνες στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, στις Σέρρες

Τον δρόμο για τις φυλακές, μετά την απολογία στην ανακρίτρια Σερρών πήρε ο 43χρονος αστυνομικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα, όπως και οι δύο ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που θεωρείται ότι είχαν αρχηγικό ρόλο. Σε βάρος αυτών, όπως και ενός ακόμη που προφυλακίστηκε, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη.

Αντίθετα, ο πέμπτος από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Στις απολογίες τους, οι 4 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τις πράξεις του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ομως, όπως φάνηκε, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που με σύμφωνη γνωμοδότηση αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Το κύκλωμα είχε πολυποίκιλη δραστηριότητα. Από τις αρχές του 2019 τα μέλη του είχαν εκβιάσει 11 ιδιοκτήτες καταστημάτων, εισπράττοντας, με το πρόσχημα της «προστασίας», ποσά από 200 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, για κάθε επιχείρηση.
Επίσης το κύκλωμα αναλάμβανε να εισπράξει εκβιαστικά οφειλές προς τρίτους, παίρνοντας το μισό ποσό ως αμοιβή. Ομως, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εμπλοκή τόσο στον χώρο του διαδικτυακού τζόγου, όσο και στο στήσιμο αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 13:14

Σχετικά Άρθρα

  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα
    Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται οι συνεργοί του

    Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες, Τρίτη, το απόγευμα στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός – μέλος σπείρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

    Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, τον οποίο εντόπισαν στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω προέρχονταν από εξαπάτηση ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 22-10-2024 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών, ενώ στην οικία του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 35 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε μέρος των χρημάτων που είχε παραλάβει την 14-10-2024 ο συλληφθείς από την πρώτη παθούσα.

    Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά δισκία καθώς επίσης και τα ανωτέρω χρηματικά ποσά και οι λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο
    Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο

    Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 27χρονου πατέρα που κατηγορείται για παραμέληση του 7χρονου γιου του που βρέθηκε να περιπλανιέται σε δρόμο της Πάτρας, ο ιερέας παππούς του ανήλικου, δίνει την δική του εκδοχή για το θέμα.

    Με δηλώσεις του ο ιερέας αναφέρει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, ξεκλειδώνοντας την πόρτα, ενώ όλοι κοιμόνταν για μεσημέρι.

    «Κοιμόταν το μεσημέρι ο γιος μου με τον εγγονό μου, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Συνήθως κλειδώνουμε το σπίτι όταν κοιμόμαστε, είτε μεσημέρι είναι, είτε βράδυ είναι.

    Το παιδί σε κάποια στιγμή ξύπνησε, πήρε τα κλειδιά του πατέρα και πήγε να βρει τη μητέρα του, η οποία μένει δύο τετράγωνα κάτω από εμάς», λέει ο πατέρας του 27χρονου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι γονείς του 7χρονου είναι χωρισμένοι και ο ανήλικος μένει και στα δύο σπίτια καθώς αυτά βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

    Παράλληλα ο παππούς ανέφερε ότι μόλις ξύπνησαν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι το παιδί έχει ανοίξει την πόρτα και έχει φύγει και έσπευσαν αμέσως να καλέσουν την αστυνομία.

    Η ανησυχία της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αστυνομικοί ήδη είχαν βρει τον 7χρονο και τον παρέδωσαν στην οικογένειά του.

    Τέλος ο ιερέας είπε ότι ουδείς παράτησε το παιδί το οποίο ουδέποτε είχε μείνει μόνο του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της
    Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της

    Στη φυλακή οδηγήθηκε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία της κατηγορουμένης, διήρκεσε για πάνω από 4 ώρες, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

    Όπως υποστήριξε, το βράδυ εκείνο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 68χρονο και τον μαχαίρωσε στην προσπάθειά της να σώsει τη ζωή της.

    Τραγικό πρόσωπο η 11χρόνη κόρη του ζευγαριού που φιλοξενείται σε φιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 68χρονου συζύγου της

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

    Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

    Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός
    Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 50χρονη και ο ανήλικος γιος της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.
    Αντίθετα ελεύθερος αφέθηκε μετά τη απολογία του ο 61χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και συζεί με την 50χρονη. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.
    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 61χρονος και η 50χρονη πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και λίγο αργότερα στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και ο ανήλικος γιος της κατηγορούμενης και παραδόθηκε.
    Ο ανήλικος καταζητούνταν από τις αρχές από την περασμένη Δευτέρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο