Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 23:08

Αυξήθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά 6% - Λόγω του νέου φόρου καυσίμων

Γράφτηκε από
Ad Slot

Από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου

Σε αύξηση κατά 6% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προχώρησαν, από χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέχρι και κατά 25% κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, κατά εφαρμογή κανονισμού του ΙΜΟ.

Η τιμή ανά τόνο του νέου καυσίμου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών ήταν κοντά στα 575 ευρώ ο τόνος όταν το αντίστοιχο που έκαιγαν μέχρι την 31/12/2019 τα πλοία (3,5% σε θείο) ήταν στα 450 ευρώ ο τόνος.

Για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημέρωσαν ήδη την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Οι ακτοπλόοι προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων είχαν καταθέσει πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% που είναι σήμερα. Το θέμα έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομικών ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ως εναλλακτική προς το παρόν είναι η τοποθέτηση συσκευών καθαρισμού καυσαερίων Scrubbers, που θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση καύσιμου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ενώ παράλληλα θα συμμορφώνεται με το νέο όριο του 0,5% που έχει θέσει ο ΙΜΟ. Ήδη κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει ή αναμένεται να προχωρήσουν στην εγκατάσταση Scrubbers, ωστόσο κι αυτή είναι μία κοστοβόρα λύση καθώς το κόστος για την τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος κυμαίνεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ για το κάθε πλοίο.

Η πρώτη ακτοπλοϊκή εταιρεία η οποία σε όλα τα πλοία της έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση συσκευών καθαρισμού καυσαερίων είναι οι Μινωικές Γραμμές. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στα πλοία KNOSSOS PALACE, FESTOS PALACE και MYKONOS PALACE. Σύντομα και η Attica Group που δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση Scrubbers σε κάποια από αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 20:51

Σχετικά Άρθρα

  • Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για τα παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ / μήνα
    Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για τα παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ / μήνα

    Στα 750 ευρώ μηνιαίως αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ανάδοχοι γονείς παιδιών με αναπηρία, προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο της συντεταγμένης και στοχευμένης πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

    Πρόκειται για διπλασιασμό από τα 375 ευρώ / μήνα που λαμβάνουν μέχρι σήμερα και μια σημαντική «ανάσα» για τους γονείς παιδιών που συνήθως έχουν αυξημένες ανάγκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς παιδιών με αναπηρία εξακολουθούν να λαμβάνουν το επίδομα αναδοχής και μετά την ενηλικίωσή τους.

    Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε και σημαντική αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης στα 525 ευρώ, από 325 ευρώ τον μήνα.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε άτομα τυπικής ανάπτυξης και μετά την ενηλικίωσή τους εφόσον σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται μετά το πέρας των σπουδών τους και σε κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τις αυξήσεις αυτές θα ωφεληθούν περί τα 639 παιδιά και 103 ενήλικές - εκ των οποίων οι 57 είναι άτομα με αναπηρίες - που έχουν ενταχθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

    Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναδοχής για παιδιά με βαριές αναπηρίες

    Εντός του Νοεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.

    Με την υλοποίηση του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής, ανάδοχοι γονείς οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια Πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντας τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους.

    Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα ενός παιδιού με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών ανάδοχων ανέρχεται σε 1.850 ευρώ μικτά, χωρίς ωστόσο να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος αναδοχής ή των λοιπών προνοιακών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία.

    Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για παιδιά από 15 έως 26 ετών

    Παράλληλα, με την υλοποίηση του προγράμματος της Ημιαυτόνομης Διαβίωσης καλύπτεται για πρώτη φορά το μεγάλο κενό στην προστασία της μετεφηβικής ηλικίας των παιδιών που έχουν περάσει όλη τους την ζωή εντός των ιδρυμάτων και δεν έχουν περιθώρια να συνδεθούν με μια οικογένεια μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.

    Αφορά παιδιά και νέους 15 ετών και άνω, οι οποίοι είτε ζουν σε ιδρύματα, είτε φιλοξενούνται προσωρινά, για λόγους προστασίας, σε κάποιο νοσοκομείο.

    Μέχρι το τέλος του 2025, στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης θα έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 200 παιδιά και νέοι, με δυνατότητα παραμονής μέχρι και το 26ο έτος της ηλικίας τους.

    Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής των ωφελούμενων στα διαμερίσματα, κόστη για την εκπαίδευση, επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση τους. Ειδικότερα προβλέπεται καθημερινή́ φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με συμπληρωματικές παροχές και υπηρεσίες, όπως εξωσχολικές δραστηριότητες για τα ανήλικα παιδιά, ενώ στους ενήλικους νέους παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και εργασιακής συμβουλευτικής.

    Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θεσμοθετήθηκε μηνιαίο οικονομικό βοήθημα ύψους 375 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά που διαμένουν στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης να καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 12.600.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Έρχεται το νέο επίδομα παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αύξηση
    Έρχεται το νέο επίδομα παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αύξηση

    Από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στο επίδομα παιδιού, καθώς ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος σε μία, και έτσι όσοι δικαιούχοι βρίσκονται στην τρίτη εισοδηματική κλίμακα, θα λάβουν 45 ευρώ ανά τέκνο, αντί για 28 ευρώ, και 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

    Παράλληλα, αυξάνεται η πρώτη κλίμακα όσο είναι και η νέα κλίμακα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εισάγονται περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας που σήμερα δεν υπάρχουν, τα οποία θα είναι διευρυμένα σε σχέση με τα άλλα επιδόματα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα προσµετράται στα εισοδηματικά όρια, ώστε να υπάρχει κίνητρο προς εργασία το ποσοστό του εισοδήματος από μισθωτή εργασία (20% σε Επίδομα Παιδιού και Στέγασης και 30% στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα).

    Παραδείγματα

    1. Μια οικογένεια με ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ, το 2024 λάμβανε 70 ευρώ για ένα παιδί, 140 ευρώ για δύο και 280 ευρώ για τρία. Με την αύξηση επιδομάτων για το 2025 θα λαμβάνει 75 ευρώ για 1 παιδί, 150 ευρώ για δύο και 300 ευρώ για τρία παιδιά.

    2. Μια οικογένεια με ετήσιο εισόδημα έως 20.500 ευρώ θα λαμβάνει:

    • 45 ευρώ αντί για 28 ευρώ για ένα παιδί
    • 90 ευρώ αντί για 56 ευρώ για δύο παιδιά
    • 180 ευρώ αντί για 168 ευρώ για τρία παιδιά
    Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα

    Παρά τις αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί, τα νέα περιουσιακά κριτήρια ενδέχεται να αφήσουν ορισμένους δικαιούχους «εκτός».

    Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει χαμηλά εισοδήματα φέτος να χάσει το επίδομα, επειδή μπορεί να έχει κληρονομήσει κάτι, λόγω των περιουσιακών κριτηρίων.

    Συγκεκριμένα θα ελέγχονται:

    Α) Κινητή περιουσία

    • Αυτοκίνητα
    • Δίκυκλα
    • Καταθέσεις
    • Μετοχές/ομόλογα

    Β) Ακίνητη περιουσία

    • Σπίτια
    • Οικόπεδα
    • Αγροτεμάχια
    Την Δευτέρα 30/9 η 4η δόση

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή της νεάς δόσης του επιδόματος παιδιού, που αντιστοιχεί στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με το άνοιγμα της πλατφόρμας Α21, αύριο Δευτέρα.

    Συγκεκριμένα, η πληρωμή της 4ης δόσης θα γίνει αύριο, Δευτέρα 30/9 και θα αφορά εκείνους στους οποίους η αίτηση έχει υποβληθεί οριστικά και έχει εγκριθεί.

    Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις 8:00 το πρωί.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ, η 5η διμηνία δόση θα καταβληθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 και η 6η δόση μαζί με την μία επιπλέον δόση αναμένεται να καταβληθούν μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση το 2025 - Πότε θα φανούν στο «πορτοφόλι» τους
    Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση το 2025 - Πότε θα φανούν στο «πορτοφόλι» τους

    Αυξημένες θα είναι οι συντάξεις για περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνταξιούχους, με την αύξηση να εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 2,2% και 2,5%, με βάση τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

    Πρόκειται για αυξήσεις που θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ήδη από αυτό τον Δεκέμβριο, όταν και θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου.

    Μάλιστα, στην περίπτωση που η αύξηση θα ανέλθει στο 2,5%, τότε η εθνική σύνταξη από 426,17 ευρώ θα φτάσει τα 436,8 ευρώ.

    Ειδικότερα, οι αυξήσεις εκτιμάται θα διαμορφωθούν ως εξής:

    • Δημόσιο: Η μέση σύνταξη γήρατος για έναν συνταξιούχο με 35 έτη θα διαμορφωθεί στα 1.316 ευρώ με μηνιαία αύξηση 32 ευρώ.
    • Πρώην ΙΚΑ: Η μέση σύνταξη με 30 έτη ασφάλισης θα διαμορφωθεί στα 1.219 ευρώ με μηνιαία αύξηση 30 ευρώ.
    • Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών: Η μέση σύνταξη γήρατος με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα διαμορφωθεί στα 2.612 ευρώ με μηνιαία αύξηση 64 ευρώ.
    • ΟΑΕΕ: Η μέση σύνταξη γήρατος με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα διαμορφωθεί στα 1.101 ευρώ με μέση αύξηση 27 ευρώ.
    • ΕΤΑΑ: Η μέση σύνταξη γήρατος με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα διαμορφωθεί στα 1.259 ευρώ με μηνιαία αύξηση 31 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως το ανώτατο όριο:

    • για τις κύριες συντάξεις θα ανέλθει σε 5.241,89 ευρώ, από 5.114,04 ευρώ
    • για τις επικουρικές συντάξεις θα ανέλθει σε 1.572,56 ευρώ, από 1.534,21 ευρώ.
    • για την βασική σύνταξη του π. ΟΓΑ από 399,54 ευρώ ανέρχεται σε 409,5 ευρώ.

    Συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά

    Έκτακτη ενίσχυση έως 200 ευρώ θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ, με το ακριβές ποσό να εξαρτάται από το άθροισμα των κύριων συντάξεων που λαμβάνουν.

    Το εφάπαξ επίδομα υπολογίζεται σε:

    • 100 ευρώ για συντάξεις από 1.100 ως 1.600 ευρώ,
    • 150 ευρώ για συντάξεις από 700 ως 1.100 ευρώ και
    • 200 ευρώ για συντάξεις ως 700 ευρώ.

    Κατά κανόνα προσωπική διαφορά έχουν οι παλαιοί συνταξιούχοι πριν το Μάιο του 2016, ωστόσο με μια μέση αύξηση περί τα 2,5%, οι συνταξιούχοι θα δουν την προσωπική τους διαφορά να μηδενίζεται από το 2025, εφόσον το υπόλοιπό της είναι γύρω στα 30 με 50 ευρώ.

    Αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης

    Διευκρινίσεις για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Νίκη Κεραμέως, κάνοντας λόγο για διόρθωση του ζητήματος.

    «Υπάρχει ένα ζήτημα, όταν δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις, αν περνάει κάνεις κλιμάκιο, να μπαίνει η εισφορά αλληλεγγύης. Από τα 1.400 ευρώ και πάνω μπαίνει η εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να διορθωθεί».

    Μάλιστα τόνισε πως το ζήτημα αυτό θα διορθωθεί πριν δοθούν οι αυξήσεις και θα αφορούν τόσο τις κύριες, όσο και τις επικουρικές συντάξεις.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) επιβάλλεται σε συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.400 ευρώ για κύρια σύνταξη και 300 ευρώ για επικουρική.

    Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά έως 2.600 ευρώ

    Περίπου 35.000 απόστρατοι συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αναδρομικά 27 μηνών που θα φτάσουν τα 2.600 ευρώ, μέχρι το τέλος του χρόνου

    Πρόκειται για αναδρομικά που προκύπτουν από τις διαφορές κρατήσεων στις κύριες συντάξεις, εξαιτίας της κατάργησης των περικοπών του νόμου 4093 από τα μερίσματά τους και θα είναι ανάλογα με το ύψος της κύριας σύνταξης με τα ποσά που θα λάβουν να κυμαίνονται από 1.200 έως 2.600 ευρώ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς
    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2024-2025, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

    Ειδικότερα:

    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

    Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών.

    1. Fast Ferries: έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024,

    2. ΑΤΤΙCA GROUP: έκπτωση 50% για επιβάτες, τα Ι.Χ. οχήματά τους και τα δίκυκλα για το χρονικό διάστημα από 18/8/2024-04/9/2024,

    3. Goutos Lines (Καρθαία Ναυτική Εταιρεία): έκπτωση 50% για επιβάτες και τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024,

    4. Golden Star Ferries: έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024,

    5. Σκύρος Ναυτική Εταιρεία: έκπτωση 50% για επιβάτες και τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024,

    6. Dodekanisos Sea Ways: έκπτωση 50% για επιβάτες,

    7. Levante Ferries Group: έκπτωση 50% για επιβάτες και τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024,

    8. Aegean Sea Lines: έκπτωση 50% για επιβάτες και τα οχήματά τους την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024.

    9. SeaJets: έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματά τους και τα δίκυκλα την περίοδο 18/8/2024-02/9/2024.

    Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εταιρείες στον ανωτέρω πίνακα, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

    Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

    Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι το σχετικό ΦΕΚ διορισμού τους, καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

    Αεροπορικά εισιτήρια από την εταιρεία SKYexpress:

    H εταιρεία SKYexpress ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρέχει έκπτωση ύψους 30% για την έκδοση δύο (2) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο, για τη μετακίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας.

    Η διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω έκπτωσης έχει ως ακολούθως:

    Οι δικαιούχοι επισκέπτονται στη σελίδα εδώ μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων (όνομα, επώνυμο, mail, τηλέφωνο και την υποβολή του ΦΕΚ διορισμού (PDF), θα λαμβάνουν στο e-mail τους τον σχετικό εκπτωτικό κωδικό, ώστε να τον εισάγουν κατά τη διαδικασία κράτησης/αγοράς του εισιτηρίου.

    • O κωδικός ισχύει για 2 χρήσεις για εισιτήρια απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής.
    • Ο κωδικός ισχύει για πτήσεις από 20/08/2024 έως 04/09/2024.
    • Ισχύει μόνο για όλες τις πτήσεις εσωτερικού.
    • Ισχύει για έναν επιβάτη ανά κράτηση.
    • Η προσφορά δεν εφαρμόζεται συνδυαστικά με άλλες προωθητικές ενέργειες.
    • Σε περίπτωση αλλαγής εισιτηρίου, υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία ναύλου.
    • Η έκπτωση αφορά στο ναύλο και δεν εφαρμόζεται στους φόρους εισιτηρίου.
    • Σε περίπτωση αλλαγής εισιτηρίου, ισχύουν οι όροι της εκάστοτε κατηγορίας ναύλου χωρίς την έκπτωση.
    • Όλες οι πτήσεις πρέπει να διεξαχθούν μεταξύ των ημερομηνιών ταξιδιού 20/08/2024 έως 04/09/2024

    Στην περίπτωση παραβίασης των όρων και λανθασμένη υποβολή του ΦΕΚ η αεροπορική έχει το δικαίωμα ακύρωσης της κράτησης.

    Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την αεροπορική εταιρεία SΚΥ express, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των ανωτέρω διευκολύνσεων.

    Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας οι οποίοι στηρίζουν και συμβάλλουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ανδρουλάκης για τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά ντροπή
    Ανδρουλάκης για τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά ντροπή

    Το ζήτημα των ακριβών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αναδεικνύει σε βίντεο του στα social media ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

    «Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές»

    «Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή. Οι μισοί Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την "ελεύθερη αγορά"», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης στην ανάρτησή του.

    Κάνοντας αναφορά στην απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε σχετική ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όπου το αρμόδιο Υπουργείο σημειώνει ότι μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2024 ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές έχουν εφαρμογή μόνο στα δρομολόγια στις επιδοτούμενες γραμμές, ενώ για τα υπόλοιπα δρομολόγια, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν ότι δεν τηρούνται αρχεία ποσοστιαίας μεταβολής των τιμών των ναύλων, καθώς ο πλοιοκτήτης είναι ελεύθερος να εφαρμόζει την τιμολογιακή πολιτική που επιθυμεί.

    Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομική «θηλιά» για όλους οι τιμές των ακτοπλοϊκών - Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ
    ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομική «θηλιά» για όλους οι τιμές των ακτοπλοϊκών - Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ

    «Οι πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνιστούν μια ακόμη οικονομική «θηλιά» για τους αδειούχους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των νησιών, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρκείται στο να μετρά φορολογικά έσοδα από τον ΦΠΑ και να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Γι’ αυτό και υποτίθεται ότι εξετάζει την μείωση του ΦΠΑ… κάποια στιγμή ή, εναλλακτικά, την μείωση του ΦΠΑ για τα ΙΧ, ίσως από του χρόνου και ίσως ποτέ, καθώς όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, «έχουμε δρόμο μπροστά μας», λες και ανακάλυψε μόλις τώρα το πρόβλημα και τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του», σημειώνει.

    «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να μειώσει τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, που είναι στο 24%, για να διατηρήσει τα υπέρμετρα φορολογικά της έσοδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις εταιρείες του κλάδου να καταγράφουν τα κέρδη που οι ίδιες επιθυμούν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά κόστη τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Βλέποντας τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ήδη από τον περασμένο Μάιο, είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να εξασφαλιστεί ότι η μεγάλη μερίδα των μεσαίων εισοδημάτων θα μπορέσει να μετακινηθεί στα ελληνικά νησιά το φετινό καλοκαίρι»,

    «Η κυβέρνηση θα παραμείνει αναπαυτικά ξαπλωμένη στην πολιτική «ξαπλώστρα» της ή θα λάβει άμεσα μέτρα μείωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και πάταξης της αισχροκέρδειας;», αναφέρει καταληκτικά.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυξημένα έως και 30% σε σχέση με πέρυσι
    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυξημένα έως και 30% σε σχέση με πέρυσι

    Σε… δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει φέτος οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, να είναι πλέον απαγορευτικές οι διακοπές για πολλούς Έλληνες σε κάποιο νησί και κυρίως για οικογένειες με παιδιά.

    Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων, Γρηγόρης Λάβδας, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι αυξημένες κατά 25%-30%, γεγονός που στρέφει ολοένα και περισσότερους Έλληνες σε ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

    Κατά τον ίδιο, τη φετινή περίοδο τα τουριστικά γραφεία εκδίδουν ακόμα και κατά 80% λιγότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε σχέση με το παρελθόν, συνέπεια της χαμηλότερης ζήτησης, ενώ οι επιβάτες των πλοίων στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε ποσοστό ακόμα και 80%, είναι αλλοδαποί.

    «Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αυξημένα κατά 25%-30% σε σχέση με πέρυσι. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ακριβά, για να μπορέσει ο Έλληνας να κάνει ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο νησί. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει μία σημαντική επιδότηση για τους Έλληνες, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν με καράβι. Δίνει η Πολιτεία κάποια voucher, τα οποία βοηθούν αλλά δεν είναι αρκετά. Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε νησί με καράβι και δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, έχουν και την επιλογή του Σεπτεμβρίου, όταν τα εισιτήρια θα είναι κατά 10%-15% φτηνότερα σε σχέση με σήμερα», λέει στο ethnos.gr ο κ. Λάβδας.

    Καλύτερα με… αεροπλάνο

    Κατά τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων, ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες κάποιοι επιλέγουν το αεροπλάνο για να ταξιδέψουν για τις διακοπές τους σε κάποιο νησί και στη συνέχεια νοικιάζουν εκεί για λίγες μέρες αυτοκίνητο. Πρόκειται για μία επιλογή, η οποία συγκεντρώνει πιθανότητες να τους έρθει πιο φτηνά από το να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς με το αυτοκίνητό τους.

    «Σήμερα μία τετραμελής οικογένεια, για να ταξιδέψει από τον Πειραιά στη Ρόδο με το αυτοκίνητό της και να κοιμηθεί σε καμπίνα στη διαδρομή, θα χρειαστεί πάνε-έλα από 900 έως 1.100 ευρώ. Για τη Μυτιλήνη η ίδια οικογένεια με αυτοκίνητο και καμπίνα θα χρειαστεί περίπου 700-800 ευρώ μόνο για τις διαδρομές. Η Κρήτη είναι λίγο πιο φτηνή, διότι τα καράβια έχουν πολλούς επιβάτες χειμώνα-καλοκαίρι, όμως και πάλι το κόστος του ταξιδιού μετ’ επιστροφής για την ίδια οικογένεια δεν είναι λιγότερο των 700 ευρώ. Έχουμε φτάσει στο σημείο η καμπίνα να είναι πιο ακριβή από τη διανομή σε κάποιο μέσο ξενοδοχείο νησιού. Επίσης, σε περίπτωση που ο ταξιδιώτης διαμένει εκτός του λεκανοπεδίου, θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα χρήματα για τις βενζίνες του, προκειμένου να φτάσει από τον τόπο διαμονής του στο λιμάνι του Πειραιά. Γι’ αυτό πλέον αρκετοί προτιμούν τη μεταφορά με αεροπλάνο σε κάποιο νησί, νοικιάζουν εκεί αυτοκίνητο και μπορεί να τους βγει πιο φτηνά και σίγουρα πολύ πιο ξεκούραστα», σημειώνει ο κ. Λάβδας.

    Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη φετινή τουριστική σαιζόν.

    «Στροφή» σε ηπειρωτικούς προορισμούς

    Το γεγονός ότι πλέον μία ελληνική οικογένεια χρειάζεται έναν… μηνιαίο μισθό μόνο για τα έξοδα μετακίνησης προς και από κάποιο νησί, έχουν στρέψει αρκετούς, κατά τον κ. Λάβδα, σε διακοπές σε ηπειρωτικούς προορισμούς.

    «Βλέπουμε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως, για παράδειγμα, τα παράλια της Λάρισας, που έχουν αυτήν περίοδο πληρότητες 85%, όταν άλλες χρονιές δεν ξεπερνούσαν το 60%. Τουριστικά γραφεία εκδίδουν φέτος μέχρι και κατά 80% λιγότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όταν άλλες χρονιές δεν προλαβαίναμε να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση. Πλέον περίπου το 80% των επιβατών στα πλοία είναι αλλοδαποί τουρίστες», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Άπιαστο… όνειρο τα νησιά για τους πολλούς – Τεράστιες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
    Άπιαστο… όνειρο τα νησιά για τους πολλούς – Τεράστιες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

    Οι τιμές θα «ζορίσουν» τον μέσο πολίτη που επιθυμεί να απολαύσει τις διακοπές του σε κάποιο ελληνικό νησί

    Άπιαστο όνειρο για τους πολλούς θα είναι φέτος ένας νησιωτικός προορισμός για διακοπές καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί περί του 40%.

    Παρότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και επικρατεί αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι τιμές θα «ζορίσουν» τον μέσο πολίτη που επιθυμεί να απολαύσει τις διακοπές του σε κάποιο ελληνικό νησί.

    «Υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα για Ιούλιο και Αύγουστο»

    Ο πρόεδρος συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης μιλώντας στο MEGA για την τουριστική κίνηση, υπογράμμισε πως οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και εάν η αφετηρία είναι από την Κρήτη.

    «Εάν έρθετε από Πειραιά υπάρχουν προσφορές. Μία οικογένεια (4 ατόμων) με καμπίνα, και αυτοκίνητο θα πληρώσει 450 ευρώ. Κατεβαίνει στα 310 στη ημερήσια, όπου έχουν βάλει πολλά. Θα βρουν και καταλύματα. Είναι μία λύση της τελευταίας στιγμής για το τετραήμερο. Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και εάν πας από Κρήτη. Θα γίνει μία παρέμβαση τις επόμενες ημέρες από εμάς, να βάλλουν οι ακτοπλόοι μία έκπτωση για όσους κλείνουν νωρίς. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία λύση. Υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα για Ιούλιο και Αύγουστο. Είμαστε 5% πάνω από πέρσι σε αεροπορικές θέσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

    Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

    https://www.megatv.com?p=1570991

    Τι θα γίνει με τις τιμές

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών της ναυτιλίας και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων XRTC Business Consultants Γιώργος Ξηραδάκης, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι θέλουν να προσαρμοστούν σε αμιγώς κοινωνικά κριτήρια και να μειώσουν τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ορισμένα από τα κόστη τους παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

    Τονίζει εξάλλου ότι για πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες κρίνεται αναγκαία η εύρωστη οικονομικά περίοδος από εδώ και πέρα αφού για να μπορέσουν εισέλθουν στην “πράσινη” μετάβαση θα χρειαστούν υψηλές επενδύσεις ενώ οι τράπεζες από την πλευρά τους θα απαιτήσουν καθαρούς και κερδοφόρους ισολογισμούς για να παράσχουν δανεισμό.

    Ωστόσο, προσθέτει ότι από την άλλη πλευρά το κράτος θα πρέπει να είναι γίνει πολύ προσεκτικό για το πώς θα αντιμετωπίσει μονοπωλιακά συμφέροντα διατηρώντας παράλληλα τις ανταγωνιστικές πιέσεις οι οποίες από μόνες τους που μπορούν να φέρουν χαμηλότερα ναύλα. Ο κ. Ξηραδάκης προσθέτει ότι είναι υποχρέωση του ρυθμιστή της αγοράς που είναι το κράτος να διαφυλάξει το οικονομικό περιβάλλον ανταγωνισμού καθώς όσο αυτός αυξάνεται μπορεί να πέσουν οι τιμές των ναύλων.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο