Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 16:33

Κρατούμενος δεν επέστρεψε από άδεια στις φυλακές Δομοκού

Γράφτηκε από
Ad Slot

Είναι ο πέμπτης δραπέτης από τις εν λόγω φυλακές σε διάστημα τεσσάρων μηνών

Άλλος ένας επικίνδυνος κρατούμενος εκμεταλλεύτηκε την άδεια που του δόθηκε από το Κατάστημα Κράτησης του Δομοκού στην Φθιώτιδας για να προσθέσει το όνομά του σε μια τεράστια λίστα με αυτούς που έγιναν... καπνός με τον ίδιο τρόπο από την συγκεκριμένη φυλακή!

Πρόκειται για έναν 50χρονο αλλοδαπό ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αναζητείται από τις αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι, μάλιστα, ο πέμπτος για τον οποίο έχουν εκδοθεί αναζητήσεις, καθώς κηρύχθηκε δραπέτης όπως και άλλοι τέσσερις τους τελευταίους τέσσερις μήνες!
Κανείς από τους προηγούμενους δεν έχει εντοπιστεί, εκτός από έναν 39χρονο Έλληνα με ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία, ληστεία, απόπειρα ληστείας και κλοπές που επέστρεψε με καθυστέρηση δύο ωρών στις 3 Ιανουαρίουαπό την εξαήμερη άδειαπου είχε πάρει για τις γιορτές, γιατί δεν είχε χρήματα για να πάρει ταξί από το σημείο που τον αποβίβασε το λεωφορείο και χρειάστηκε να περπατήσει μέχρι τη φυλακή!

Στις 12 Νοεμβρίου, ένας 47χρονος Αλβανός κρατούμενος που εξέτιε ποινή κάθειρξης 14 ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 60.000 ευρώ για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και χρήση πλαστού εγγράφου εκμεταλλεύτηκε την πρώτη πενθήμερη άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές Δομοκού για να αποδράσει.
Στις 23 Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκε μετά από άδεια που είχε λάβει ένας 30χρονος Έλληνας κρατούμενος που εξέτιε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ληστείας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές ένας 34χρονος αλλοδαπός που εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Στις 9 Σεπτεμβρίου δεν επέστρεψε από άδεια ο 40χρονος Πολωνός Dominik Tomas Grzegorzko, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών για την άγρια δολοφονία του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου 2010 και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος!
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 11:59

Σχετικά Άρθρα

  • Εξέγερση στις φυλακές Βόλου: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι
    Εξέγερση στις φυλακές Βόλου: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι

    Με την επέμβαση των ΜΑΤ οι οποίοι οδήγησαν τους κρατούμενους στα κελιά τους έληξε η εξέγερση στις φυλακές του Βόλου, αργά το βράδυ του Σαββάτου (26/10).

    Οι κρατούμενοι -κυρίως αλλοδαποί και Έλληνες τσιγγάνοι- εξεγέρθηκαν με αφορμή τον θάνατου του 21χρονου Πακιστανού, παρότι αποδίδεται σε πρώτη φάση σε παθολογικά αίτια, αφού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρει το TheNewspaper.gr.

    Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου ήταν μία ακόμη αιτία για τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες αργά το απόγευμα στις φυλακές της οδού Μεταμορφώσεως.

    Χθες λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα εντός και εκτός φυλακής, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

    Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση με εννέα οχήματα και δεκάδες πυροσβέστες.

    Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου οι κρατούμενοι να μπούνε στα κελιά τους.

    fylakes volos exegersi

    Φυλακές του Βόλου

    The newspaper

    Άνθρωποι που βρέθηκαν στο πεδίο, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr ανέφεραν ότι επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

    b.jpg

    Πηγή: cnn.gr

  • Κασσελάκης στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το θάνατο του συνανθρώπου μας
    Κασσελάκης στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το θάνατο του συνανθρώπου μας

    Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα.

    Το Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφτηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες θανάτου του Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ.

    «Δεν θεωρώ ότι έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς αυτός ο συνάνθρωπός μας «έφυγε» από εδώ», δήλωσε ο Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται».

    «Όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον κόσμο τον οποίο ζούμε. Και πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα. Είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για Έλληνα πολίτη, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε πρόκειται για άντρα» πρόσθεσε.

    «Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Αυτό ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης της αστυνομίας για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σε ένα κρατητήριο μόνος του και να φεύγει πεθαμένος από αστυνομικό τμήμα της Ελλάδας του 2024» επεσήμανε στις δηλώσεις του.

    «Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υλικό και μεγαλύτερος έλεγχος για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι σωστό αυτό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αστυνομικής ηγεσίας και των αστυνομικών.

    Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο άτομα του περιβάλλοντός του και η οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν πως ο εκλιπών έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

    ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Ένα σώμα γεμάτο πληγές»

    Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποίησε και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, μέχρι και την ημέρα δηλαδή που το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό, ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά Αστυνομικά Τμήματα.

    Βάσει πάντα της καταγγελίας, πριν καταλήξει στον ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ είχε περάσει από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Νέας Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους συγγενείς και με τη δικηγόρο του.

    «Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής (!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο… Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

    Στον Συνήγορο του Πολίτη η υπόθεση

    Εντολή να διαβιβαστεί η έρευνα στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με τον θάνατο μετανάστη κρατούμενου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Όπως έγινε γνωστό, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά.

    Η θέση της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του μετανάστη μέσα στο τμήμα
    Από την πλευρά του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας δίνει διευκρινήσεις σχετικά με τον θάνατο του άτυχου Πακιστανού που ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή.

    Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

    Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

    Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

    Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

    «Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

    Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

    Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

    Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

    Στη συνέχεια προσήλθε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που προηγουμένως είχαν καλέσει οι αστυνομικοί, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

    Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων.

    Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

    Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

    Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

    Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

    Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • «Χειροπέδες» σε 35χρονο που είχε αποδράσει από τις φυλακές τον Ιούλιο
    «Χειροπέδες» σε 35χρονο που είχε αποδράσει από τις φυλακές τον Ιούλιο

    Στη σύλληψη ενός 35χρονου που είχε αποδράσει από τις φυλακές στις 11 Ιουλίου και κατηγορείται για κλοπές οχημάτων από πάρκινγκ στα Εξάρχεια, προχώρησαν οι Αρχές το πρωί της Παρασκευής (20/9) στου Ζωγράφου.

    Ο δραπέτης έφτασε στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ. όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμευμένο έξω από σπίτι, ένα όχημα που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από την περιοχή των Εξαρχείων από τις 17 Σεπτεμβρίου.

    Στη συνέχεια εντόπισαν τον 35χρονο να εξέρχεται από το συγκεκριμένο σπίτι, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων.

    Εκεί κατά τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αναζητούνταν ως δραπέτης καθώς είχε αποδράσει στις 11 Ιουλίου από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή φυλάκισης.
    14 κλοπές ΙΧ σε οκτώ μέρες - Πάνω από 300.000 η αξία των οχημάτων

    Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες οκτώ ημέρες, ενώ η τρέχουσα αξία των οχημάτων υπολογίζεται συνολικά σε χρηματικό ποσό άνω των 300.000 ευρώ.

    Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 31χρονος εισερχόταν, με τη συνδρομή άλλων συνεργών, σε επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και ακολούθως παραβίαζε τους χώρους γραφείων, αποκτώντας πρόσβαση στα κυτία αποθήκευσης των κλειδιών των σταθμευμένων αυτοκινήτων και εν συνεχεία αφαιρούσε τα εν λόγω οχήματα.

    Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος κλειδιών οχημάτων και 2 ασύρματοι τους οποίους χρησιμοποιούσε για την επικοινωνία με τους συνεργούς του κατά τη διάπραξη των κλοπών.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr
  • Πάτρα: Κρατούμενος-ασθενής παραμένει "φυλακισμένος" στο νοσοκομείο Ρίου, παρότι έχει λάβει αποφυλακιστήριο
    Πάτρα: Κρατούμενος-ασθενής παραμένει

    Ένα απίστευτο περιστατικό απασχολεί εδώ και δύο ημέρες το Νοσοκομείο Ρίου με κρατούμενο των φυλακών Αγίου Στεφάνου ο οποίος αποφυλακίστηκε αλλά… παραμένει κρατούμενος στο Νοσοκομείο! Για ποιο λόγο;

    Γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι σε θάλαμο νοσηλείας! Ο κρατούμενος νοσηλευόταν σε θάλαμο – κελί του Νοσοκομείου, όπως ο νόμος προβλέπει. Όμως από το μεσημέρι της Τρίτης έλαβε το έγγραφο της αποφυλάκισής του.

    Επρεπε λοιπόν αυτομάτως να τον… ξεκλειδώσουν και να τον μεταφέρουν σε θάλαμο της κλινικής για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και ο Διευθυντής των φυλακών Αγίου Στεφάνου επικοινώνησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητώντας επιτακτικά την «αποφυλάκιση» του ασθενή για να λάβει την απάντηση… θα τον βγάλουμε μόλις βρούμε κρεβάτι.

    Πάντως μέχρι χθες το απόγευμα κρεβάτι δεν είχε βρεθεί και ο ασθενής… παρέμενε κλειδωμένος στο «κελί» του Νοσοκομείου Ρίου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου ο Απόστολος Λύτρας - Πότε θα γίνει η δίκη του
    Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορίνθου ο Απόστολος Λύτρας - Πότε θα γίνει η δίκη του

    Στις φυλακές Κορίνθου μεταφέρθηκε πριν από ένα μήνα ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

    Σύμφωνα με το MEGA δύο είναι τα σενάρια για μεταγωγής του: είτε να έχει προκύψει κάποιο ζήτημα με συγκρατούμενούς του είτε να υπάρχει πληρότητα στις φυλακές.

    Η δίκη του Απόστολου Λύτρα θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πάτρα: Επεισοδιακή σύλληψη ένοπλου δραπέτη φυλακών - Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών
    Πάτρα: Επεισοδιακή σύλληψη ένοπλου δραπέτη φυλακών - Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών

    Συνελήφθη ένοπλος δραπέτης φυλακών στην Πάτρα

    Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, φυσίγγια και αναισθητικό σπρέι

    Ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, απωθώντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς

    Σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (20) ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

    H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος αναζητούνταν για απόδραση, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για τα όπλα, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση και απειλή.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται πεζός έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.

    Ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε κατά τον έλεγχο, απωθώντας, εξυβρίζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, που προσέτρεξαν στο σημείο, ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν.

    Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον κατηγορούμενο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν :

    (1) πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε (14) φυσίγγια,

    (1) αναισθητικό σπρέι,

    (1.350) ευρώ, (100) δολάρια ΗΠΑ, (15) λίρες Αγγλίας,

    (1) κινητό τηλέφωνο και (3) κάρτες sim,

    (1) κλειδί αυτοκινήτου και

    Πλήθος σημειώσεων.

    Από τον έλεγχο των εγγράφων του, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός έχει δραπετεύσει από Κατάστημα Κράτησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καβάλας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης (20) ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά, χρήματα και κινητά
    Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά, χρήματα και κινητά

    Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

    Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά, κινητά και χρήματα στις φυλακές Ιωαννίνων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
    Υπενθυμίζεται ότι για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα, με τη συνδρομή ομάδων ΕΚΑΜ και ΥΑΤ, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, και αστυνομικών σκύλων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι κρατούμενοι, ο αστυνομικός και 2 ιδιώτες.
    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία-δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις των νομοθεσιών περί μετανάστευσης και περί εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, που ενεργούσαν εκτός του πλαισίου δράσης της οργάνωσης.
    Πώς δρούσαν

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ο εξής: Αρχηγός της οργάνωσης ήταν Αλβανός, έγκλειστος του σωφρονιστικού καταστήματος, ο οποίος συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων.

    Ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης.

    Ο αστυνομικός και μία συλληφθείσα ήταν μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός της φυλακής είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό λογαριασμό του μέσω του λογιστηρίου.

    Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

    Γυναίκα υπάλληλος συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για τη νομιμοποίησή τους, εντός του καταστήματος.

    Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα καταστήματα κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά, τα οποία νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του καταστήματος.

    Τα μέλη της οργάνωσης ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφησή τους από τις διωκτικές Αρχές.
    Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξακριβωθεί 7 περιπτώσεις εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών, 39 περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και 3 παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου.

    Παράλληλα, για τον αστυνομικό-μέλος της οργάνωσης, από τις έρευνες προέκυψε η τέλεση επιπλέον περιπτώσεων παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, δωροληψίας και διακίνησης ναρκωτικών.

    Από το σύνολο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.207,82 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες κάνναβης, τρίφτης, 8 μαχαίρια, ρόπαλο, 2 συσκευές Tazer, 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, 2 γεμιστήρες, 302 φυσίγγια, εξάρτημα σκόπευσης, ρολόι αξίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

    Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
  • Ιωάννινα: Μεγάλη επιχείρηση στις φυλακές Σταραυκίου - Συνελήφθη αστυνομικός
    Ιωάννινα: Μεγάλη επιχείρηση στις φυλακές Σταραυκίου - Συνελήφθη αστυνομικός

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στις Φυλακές Σταυρακίου στα Ιωάννινα, υπό τον συντονισμό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα φαίνεται πως διεξάγονταν παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του epiruspost.gr, έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές και άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

    Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και διεξάγεται με απόλυτη μυστικότητα. Στον χώρο των φυλακών έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ που ερευνούν εξονυχιστικά τα κελιά των κρατουμένων. Παρών είναι και ο εισαγγελέας.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch