Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 22:05

Τραγωδία στους Παξούς: Προφυλακιστέοι οι δυο φερόμενοι διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου

Γράφτηκε από
Ad Slot

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί

Οι Αφγανοί διακινητές που ευθύνονται για το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, αφότου συνελήφθησαν από τη Λιμενική αρχή Πρέβεζας, βάσει των καταθέσεων και των υποδείξεων των υπόλοιπων διασωθέντων του ναυαγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, έπειτα από τις απολογίες των τριών, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως διακινητές κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναμένεται να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη προσεχή Πέμπτη, επειδή βρισκόταν νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με διορισμένους συνηγόρους από τα δικαστήρια Πρέβεζας.
Εκτός από τους τρεις, 21 άνδρες και μία γυναίκα διασώθηκαν, 12 έχασαν τη ζωή τους και 17 έως 20 οι αγνοούμενοι.

Τέλος, φαίνεται να ενισχύεται ως το πλέον πιθανό σενάριο, όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου σκάφους να ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία από κάποια παραλία της Πρέβεζας.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 21:02

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες
    Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες

    Τρία άτομα ως διακινητές προέκυψαν από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου στους 78 μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου.

    Οι 75 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Οι τρεις διακινητές που μετέβαιναν στο σκάφος είχαν συμφωνήσει να λάβουν από τον καθένα ορισμένες χιλιάδες δολάρια για να τους μεταφέρουν.

    Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.

    Εκτός από τους τρεις διακινητές που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, οι 75 μετανάστες που από χθες παραδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Πύλου στην Αστυνομία, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Πύλο για την κλειστή δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα
    Δύο επιχειρήσεις περισυλλογής μεταναστών στα μεσσηνιακά ύδατα

    81 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας και 78 ακόμη στην Πύλο - Κοινή αφετηρία τα παράλια της Τουρκίας

    Στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής 81 μετανάστες που περισυνελέγησαν 95 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επιβαίνουν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    Τη μεταφορά των μεταναστών, που είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό τις ιταλικές ακτές, πραγματοποίησε σκάφος σημαίας Παναμά.

    Με την άφιξή τους στο λιμάνι της Καλαμάτας τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φιλοξενήθηκαν στις αποθήκες, ενώ νωρίς χθες το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγραφής και προανάκρισής τους για τον εντοπισμό διακινητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 81 άτομα 48 είναι ενήλικοι άνδρες, 12 ενήλικες γυναίκες, 19 ανήλικα αγόρια και 2 ανήλικα κορίτσια, ενώ προέρχονται από Συρία, Αίγυπτο, Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία και Τουρκμενιστάν.

    Στο μεταξύ, χθες στήθηκε μια δεύτερη επιχείρηση, όταν 78 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, έπειτα από διάσωσή τους 32 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Νήσου Σχίζας. Τη μεταφορά τους από τη θαλάσσια περιοχή προς το λιμάνι της Πύλου πραγματοποίησε παραπλέον πλοίο.

    Πηγή: Tharrosnews.gr

  • Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών
    Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

    Ένας 19χρονος, υπήκοος Σουδάν συνελήφθη για διακίνηση των 34 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί την Πέμπτη το βράδυ, 11 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

    Στο σημείο είχαν μεταβεί στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Γαύδου με ιδιωτικό σκάφος, οι οποίοι εντόπισαν τη φουσκωτή λέμβο με 26 άνδρες και 7 ανήλικους επιβαίνοντες. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου και από εκεί με επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι Σφακίων.

    Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, συνελήφθη ένας 19χρονος για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας περί «Παράνομης Εισόδου στη χώρα», «Διευκόλυνσης», καθώς και «Έκθεσης», ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

    Ακόμη δύο συλλήψεις διακινητών

    Σε συλλήψεις φερόμενων διακινητών προχώρησαν και οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου. Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εντοπιστεί 50 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων. Στην περιοχή είχε σπεύσει και εντοπίσει τη λέμβο, ρυμουλκό με στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού των Καλών Λιμένων.

    Περισυλλέχθηκαν 34 μετανάστες εκ των οποίων 13 άνδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι που αρχικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια, συνοδεία στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

    Μία εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξήλθε καλά στην υγεία της.

    Κατά δήλωση των επιβαινόντων, οι μετανάστες εκκίνησαν ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν) ηλικίας 19 και 29 ετών, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις
    Πρέβεζα: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του – Οκτώ συλλήψεις

    Το περιστατικό έγινε στο προαύλιο του σχολείου, όταν μία ομάδα 17χρονων χτύπησε τον 16χρονο – Συνελήφθησαν και οι γονείς για παραμέληση

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στη χώρα, αυτή τη φορά στην Πρέβεζα, όπου οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων και των κηδεμόνων τους, μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου σε σχολείο της πόλης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZATODAY, το περιστατικό του ξυλοδαρμού σημειώθηκε στο 2ο Λύκειο. Στην αστυνομία έγινε καταγγελία ότι μια ομάδα ανήλικων από το ΕΠΑΛ επιτέθηκε και χτύπησε άλλον ανήλικο μαθητή του 2ου Λυκείου Πρέβεζας, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο μαθητής τραυματίστηκε και ο γονέας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις. Ειδικότερα, συνέλαβε τέσσερις ανηλίκους που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση και τον ξυλοδαρμό και τους τους κηδεμόνες τους, που κατηγορούνται για παραμέληση ανηλίκων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα και η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη
    Σάμος: Εντοπισμός 18 μεταναστών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προχώρησε στις 3 Οκτωβρίου, η Λιμενική Αρχή της Σάμου, έπειτα από καταδίωξη.
    Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο με έναν αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.
    Το σκάφος του λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν σταμάτησε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση ταχύπλοου.

    Ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής του δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, δεκαοκτώ μετανάστες. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου εντόπισαν βορειανατολικά της Σάμου, τους δεκαοκτώ αλλοδαπούς (09 άνδρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα) και τους μετέφεραν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

    Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα» και του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα και ζητούσε χρήματα για να τους αφήσει ελεύθερους
    Θεσσαλονίκη: Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα και ζητούσε χρήματα για να τους αφήσει ελεύθερους

    Κρατούσε τέσσερις μετανάστες σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας από τον καθέναν 1.500 ευρώ για να τους αφήσει ελεύθερους.

    Πρόκειται για 52χρονο Έλληνα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τέσσερις μετανάστες, υπήκοοι Μαρόκου, είχαν φτάσει το προηγούμενο διάστημα παράνομα στην Ελλάδα με τη βοήθεια διακινητών. Αφού τους παρέλαβε ο 52χρονος τούς οδήγησε στο διαμέρισμα όπου τους κρατούσε παρά τη θέλησή τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από την Αστυνομία ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς τού συγκεκριμένου διαμερίσματος και πιθανή σύνδεση τού συλληφθέντα με κυκλώματα διακινητών μεταναστών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της
    Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της

    Στη φυλακή οδηγήθηκε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία της κατηγορουμένης, διήρκεσε για πάνω από 4 ώρες, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

    Όπως υποστήριξε, το βράδυ εκείνο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 68χρονο και τον μαχαίρωσε στην προσπάθειά της να σώsει τη ζωή της.

    Τραγικό πρόσωπο η 11χρόνη κόρη του ζευγαριού που φιλοξενείται σε φιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 68χρονου συζύγου της

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

    Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

    Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο