Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 20:13

Για πρώτη φορά δικαστική απόφαση δικαιώνει θύμα κλοπής κάρτας ATM - Επιστράφηκε στην 76χρονη το ποσό

Γράφτηκε από
Ad Slot

To Ειρηνοδικείο Αθηνών υποχρέωσε την Τράπεζα να πιστώσει στο λογαριασμό της 76χρόνης το ποσό που σήκωσαν παράνομα άγνωστοι από Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης - Έγιναν αναλήψεις από τον λογαριασμό της, συνολικού ύψους 1.998 ευρώ

Δικαιώθηκε 76χρόνη συνταξιούχος γιατί έστειλε η Τράπεζα κάρτα αναλήψεων και Pin με απλό ταχυδρομείο και άγνωστοι έκαναν αναλήψεις από το Α.Τ.Μ. Στην συνταξιούχο επιστράφηκαν τα χρήματα των αναλήψεων και επιδικάστηκε αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Πέπλο προστασίας στην ασφάλεια των πολιτών που χρησιμοποιούν Τραπεζικές χρεωστικές κάρτες και κάρτες αναλήψεων άνοιξε η Δικαιοσύνη, καθώς δικαίωσε 76χρόνη χήρα συνταξιούχου, η οποία είχε πέσει θύμα επιτήδειου, κρίνοντας ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν τις κάρτες (αναλήψεων και πιστωτικές), όπως και τους κωδικούς των αναλήψεων (Pin), μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει σχετική υποχρέωση των Τραπεζών, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπει κάτι σχετικό στο τραπεζικό δίκαιο. Παράλληλα, η δικαστική απόφαση έχει ιδιαίτερο νομικό και πρακτικό ενδιαφέρον για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς το λεγόμενο πλαστικό χρήμα έχει μπει στην καθημερινότητά μας και αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των συναλλαγών.

Έτσι, το Ειρηνοδικείο Αθηνών υποχρέωσε την Τράπεζα να πιστώσει στο λογαριασμό της 76χρόνης το ποσό που σήκωσαν παράνομα άγνωστοι από Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης (Α.Τ.Μ.), καθώς είχαν στα χέρια τους τόσο την κάρτα όσο και το κωδικό ανάληψης που είχε στείλει η Τράπεζα με απλό και όχι συστημένο ταχυδρομείο, όπως και το ποσό των 200 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από ενέργειες των υπαλλήλων της Τράπεζας.

Ειδικότερα, η συνταξιούχος ζήτησε από Τράπεζα την έκδοση νέας κάρτας αναλήψεων και νέου κωδικού, λόγω της απώλειας αυτής που είχε μέχρι τότε. Η κάρτα ήταν συνδεδεμένη με τον Τραπεζικό λογαριασμό που κατατίθεται η μηνιαία σύνταξή της.

Η 76χρόνη δήλωσε στην Τράπεζα την απώλεια της κάρτας και αιτήθηκε την έκδοση νέας, όπως και νέου προσωποποιημένοι κωδικού χρήσης της κάρτας (PIN).

Οι μέρες περνούσαν αλλά η νέα κάρτα δεν είχε σταλεί στην συνταξιούχο παρά τις επισκέψεις της στην Τράπεζα. ΄Ετσι, επικοινώνησε με την κεντρική υπηρεσία της Τράπεζας, οπότε και την διαβεβαίωσαν ότι η κάρτα της έχει αποσταλεί με συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ, και σε λίγες ημέρες θα την παρελάμβανε. Παρά την παρέλευση αρκετών ημερών η κάρτα δεν είχε περιέλθει στα χέρια της 76χρόνης.

Επισκέφθηκε και πάλι την Τράπεζα και έκπληκτη ενημερώθηκε ότι τόσο η νέα κάρτα, όσο και το νέο PIN είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά, από την Τράπεζα, μέσω των ΕΛΤΑ, με απλή αλληλογραφία, αντί συστημένης επιστολής. Μάλιστα, την ενημέρωσαν ότι είχαν γίνει με την νέα αποσταλθείσα κάρτα και αναλήψεις ύψους περίπου 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα έγιναν αναλήψεις από τον λογαριασμό της, μέσω Α.Τ.Μ. διαφόρων ποσών όπως 840 ευρώ, 540 ευρώ και 1.158 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1.998 ευρώ.

Η συνταξιούχος διαμαρτυρήθηκε υποβάλλοντας παράλληλα αίτηση αμφισβήτησης των συναλλαγών και ζήτησε να επαναπιστωθεί το παράνομα αναληφθέντα ποσά, αλλά η Τράπεζα όχι μόνο ήταν κατηγορηματικά αρνητική αλλά αποποιήθηκε οιοαδήποτε ευθύνη της.

Η 76χρόνη μέσω του δικηγορικού της Αριστείδη Καραμπασιάδη απέστειλε 3 εξώδικες επιστολές διαμαρτυρίας και μεταξύ των άλλων ζητούσε να τις δοθούν ή να ερευνηθούν από τις κάμερες των υποκαταστημάτων που έγιναν οι αναλήψεις μέσω Α.Τ.Μ. το πρόσωπο του δράστη ή των δραστών που έκαναν τις αναλήψεις. Όμως, η Τράπεζα αρνήθηκε τα πάντα.

Έτσι, για τον κ. Καραμπασιάδη, ήταν μονόδρομος πλέον η προσφυγή του στην Δικαιοσύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της εντολέας του, υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά της Τράπεζας ήταν καταφανώς παράνομη και αντισυμβατική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, την συναλλακτική πίστη και την διατραπεζική πρακτική. Με την αγωγή της η συνταξιούχος ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των 1.998 ευρώ και το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Πράγματι, από το Ειρηνοδικείο Αθηνών δικαιώθηκε η συνταξιούχος με την υπ΄ αριθμ. 3446/2019 απόφασή του.

Η Ειρηνοδίκης Ακριβή Ερμίδου έκρινε ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν τις πιστωτικής κάρτας και το PIN μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο.

Καίτοι δεν προβλέπεται στο τραπεζικό δίκαιο, και δεν υπάρχει προγενέστερη σχετική νομολογία, κρίθηκε για πρώτη φορά ότι οι Τράπεζες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους για αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή.

Οι υπάλληλοι της Τράπεζας, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν τήρησαν την υποχρέωση της Τράπεζας για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών και δεν ανταποκρίθηκε στην ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια που επιβάλουν οι καν που κανόνες που απορρέουν από τη συμβατική της σχέση με την συνταξιούχο και την νομοθεσία (νόμος 2251/1994, κ.λπ.).

Παράλληλα, η Τράπεζα υποχρεώθηκε να καταβάλλει στην συνταξιούχο το ποσό που παράνομα αναλήφθηκε από τον τραπεζικό της λογαριασμό, δηλαδή 1.998 ευρώ και το ποσό των 200 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη (σύνολο 2.198 ευρώ).
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 18:51

Σχετικά Άρθρα

  • Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών
    Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

    Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, οι δράστες εισέβαλαν στην αποθήκη του ελαιοτριβείου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ελαιόλαδο, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο σε μεγάλες κάδες.

    Η αξία του κλεμμένου ελαιόλαδου εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

    Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει έντονη ανησυχία.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πύργος: Τον συνέλαβαν γιατί έκλεψε κινητό τηλέφωνο από γραφείο

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία αφαίρεσε από γραφείο εργασίας ημεδαπής γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο.

  • Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
    Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

    Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης

    Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.
    Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της κοπέλας, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή, η οποία δόθηκε για τον Απρίλιο του 2025.

    Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός εκνευρίστηκαν και έτσι την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια ο πατριός της άρχισε να κλωτσάει και να γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο, βγάζοντάς τον από την δικαστική αίθουσα και χτυπώντας τον σε όλο τον διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες.

    Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους χωρίσουν τους δύο άνδρες.

    Ο πατριός της κοπέλας συνελήφθη για το επεισόδιο και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο
    Κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αμάξι για να πάρει την αποζημίωση – Συνελήφθη 37χρονος στο Ηράκλειο

    Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή

    Ένας 37χρονος βρίσκεται στα χέρια των αρχών καθώς επιχείρησε να εξαπατήσει την ασφαλιστική του με ψευδή καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου όταν ο 37χρονος πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου και κατέθεσε ότι άγνωστοι του έκλεψαν το αγροτικό όχημά του, αξίας 30.000 ευρώ.
    Ο ίδιος, στις 12 Οκτωβρίου, προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση λέγοντας πως τελικά βρήκε το αυτοκίνητό του αλλά όπως κατήγγειλε του είχαν αφαιρέσει την καρότσα, το καπό και την πόρτα του οδηγού.
    Οι αστυνομικοί μετά από ενδελεχή έρευνα διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για κλοπή αλλά ο ίδιος το είχε σχεδιάσει αυτό προκειμένου να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρία που είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητό του ώστε να λάβει την αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή.

    Οι αρχές μετά τα στοιχεία που συνέλεξαν συνέλαβαν τον 37χρονο ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τη κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων.

    Πηγή: Cretapost.gr - Protothema.gr
  • Βόλος: Μαθήτρια έκλεψε μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του
    Βόλος: Μαθήτρια έκλεψε μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του

    Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια χτυπήθηκε με αγριότητα, μπροστά σε κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και την αστυνομία

    Μαθήτρια Γυμνασίου στο Βόλο έκλεψε μηχανάκι και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη του δικύκλου, σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου gegonotanews.gr, μισ παρέα μαθητών καθόταν σε παγκάκι έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής και εκείνη την ώρα ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών περίπου πήγε στο κατάστημα για να ψωνίσει. Άφησε το κλειδί πάνω στη μηχανή και μπήκε στο σούπερ μάρκετ.
    Τότε μια μαθήτρια από την παρέα ανέβηκε στο δίκυκλο, έβαλε μπρος και έφυγε προς έναν στενό δρόμο της περιοχής. Λίγα μέτρα παρακάτω, όμως, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου, έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε.
    Βγαίνοντας από το κατάστημα και αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, ο ιδιοκτήτης του δικύκλου έτρεξε προς το σημείο και ενώ η ανήλικη βρισκόταν τραυματισμένη στο έδαφος, εκείνος άρχισε να την χτυπάει με μπουνιές σε όλο το σώμα της.
    Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μαθήτρια χτυπήθηκε με αγριότητα, μπροστά σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και την αστυνομία.

    Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο κορίτσι και στη συνέχεια το μετέφερε στο Νοσοκομείο συνοδευόμενο από την μητέρα του.

    Στο σημείο μετέβη μετά από λίγο και η Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σε πανικό 197.000 αγρότες - Καλούνται να επιστρέψουν έως και 5.000 ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
    Σε πανικό 197.000 αγρότες - Καλούνται να επιστρέψουν έως και 5.000 ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

    Αλαλούμ επικρατεί μετά την αποκάλυψη πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ εντόπισε λάθος σε πληρωμές επιδοτήσεων που είχε κάνει ο παλιός τεχνικός του σύμβουλος και πλέον χιλιάδες αγρότες καλούνται να «επιστρέψουν» επιδοτήσεις άνω των 52 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ζητάει από 197.034 αγρότες και κτηνοτρόφους να επιστρέψουν επιδοτήσεις ύψους 52,3 εκατ. ευρώ έως τις 29 Οκτωβρίου 2024.

    Το «λάθος» εντοπίζεται στην πληρωμή του Ιουλίου 2023, όταν ο Οργανισμός χρησιμοποίησε την γραμμή δικαιωμάτων έτους 2021, αντί της ορθής έτους 2022.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε χιλιάδες περιπτώσεις να καταβάλλει περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε κανονικά, ωστόσο οι αγρότες απαντούν πως «δεν πρέπει να τα πάρουν από εμάς», «δεν είναι ευθύνη δική μας».

    Οι αγρότες προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 197.034 αγρότες:

    • 169.495 υπόχρεοι καλούνται να επιστρέψουν από 1 έως 500 ευρώ
    • 27.538 υπόχρεοι καλούνται να επιστρέψουν από 501 έως 5.000 ευρώ

    «Τα προβλήματα είναι πολλά και βλέπουμε ότι αντί να λύνονται ή να μειώνονται, κάθε χρόνο και κάθε μήνα μεγαλώνουν», δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας.

    «Μας ζητάνε κάποια χρήματα από το 2022 που τα είχαμε πάρει το 2023. Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ κατηγορεί τον τεχνικό σύμβουλο. Ο τεχνικός σύμβουλος κατηγορεί τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο υπουργός κατηγορεί και τους δύο, στο τέλος όμως εμείς πληρώνομε αυτά τα χρήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να τα πάρουν από εμάς, δεν φταίμε πουθενά, δεν είναι ευθύνη δική μας».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις - "Φρούριο" τα Δικαστήρια
    Πάτρα: Στον ανακριτή οι 9 που είχαν διαπράξει πάνω από 90 διαρρήξεις -

    Το κατώφλι του Ανακριτή Πατρών θα περάσουν για να απολογηθούν σήμερα το πρωί εννέα άτομα εκ των οποίων οι πέντε είναι ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν ρημάξει 93 σπίτια στην Πάτρα με τη λεία τους να αγγίζει το ποσό των 279.977 ευρώ, σε μετρητά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας!

    Πρόκειται για «εγκληματική ομάδα» σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οποία εκτός από τα συνολικά εννέα μέλη ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας
    ανηλίκου.

    Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Ελλάδας, «διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από τα τέλη του έτους 2020 μέχρι και το έτος 2024,
    στην Πάτρα, διέπραξαν συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 279.977 ευρώ».

    Η δράση τους

    Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι «κατηγορούμενοι, ιδίως τις πρωινές ώρες εκκινούσαν από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, με διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε όμορες στον καταυλισμό περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η είσοδος στις οικίες γινόταν με αναρρίχηση και με είσοδο από ανοιχτό παράθυρο ή ανοιχτή μπαλκονόπορτα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις με διάρρηξη παραθύρου ή εξωτερικής θύρας εισόδου». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη κλοπών, κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο
     Λάρισα: Δικαστικός Γολγοθάς για διαζευγμένη που έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο

    Παρά τρίχα φυλακή θα πήγαινε η 50χρονη από τη Λάρισα που δεν είχε ιδέα για τις δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της - Τι λέει ο τωρινός συνήγορός της

    Έναν απίστευτο Γολγοθά ζει μια 50χρονη γυναίκα στη Λάρισα, μητέρα ενός παιδιού, η οποία μετά το διαζύγιό της έπεσε σε «μαϊμού» δικηγόρο και λίγο έλειψε να καταλήξει στη φυλακή.

    «Πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της που της έκανε ψευδείς μηνύσεις» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης

    Η κόλαση που βίωνε ξεκίνησε με τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλε ο πρώην συζυγός της και εν συνεχεία με τη συνήγορο «μαϊμού» που ανέλαβε την υπόθεσή της. Η απατεώνισσα όχι μόνο τής απέσπασε 32.500 ευρώ, αλλά φυσικά ουδέποτε παρέστη στα δικαστήρια που έγιναν με αποτέλεσμα η 50χρονη να καταδικαστεί ερήμην και να συλληφθεί μέχρι σήμερα τρεις φορές.

    Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, η τελευταία σύλληψη έγινε την περασμένη εβδομάδα και θα ακολουθούσε η μεταφορά της στις φυλακές Αυλώνα αν το δικαστήριο δεν αποφάσιζε τη μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία.

    Πλέον η 50χρονη προσπαθεί με πραγματικούς αυτή τη φορά δικηγόρους να βρει το δίκιο της και να συνεχίσει τη ζωή της. Συγκεκριμένα, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διαρκούς ερημοδικίας και το πλήθος των δικαστηρίων του πρώην συζύγου της, στον οποίο ο δικηγόρος της, Θωμάς Παπαλιάγκας, επιρρίπτει «εκδικητική συμπεριφορά».

    Όσον αφορά τη γυναίκα που προσποιούνταν τη δικηγόρο και είναι επίσης από τη Λάρισα, εις βάρος της κινούνται οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις της στη δικαιοσύνη.

    «Η ζημιά που έγινε είναι πολύ μεγάλη»

    «Το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το θύμα της παρουσιαζόμενης ως συναδέλφου είναι πολύ μεγάλο» λέει ο δικηγόρος της 50χρονης, καθώς «σε πολλές υποθέσεις την άφησε να ερημοδικήσει, ενώ εκείνη είχε την πεποίθηση ότι είχε πληρώσει τη δικηγόρο της και αυτή θα παρίστατο στο δικαστήριο για να την εκπροσωπήσει. Εκείνη όμως ούτε δικηγόρος είναι ούτε παρέστη σε κανένα δικαστήριο ούτε και την ενημέρωσε για την ερημοδικία της ούτε για τις αποφάσεις».

    Όπως εξηγεί ο ίδιος στο τοπικό μέσο της Λάρισας, όταν η υπόθεση είχε φτάσει σχεδόν στη σύλληψη της 50χρονης, «έγινε ένα μεγάλο συμμάζεμα» από τη νομική τους ομάδα. Ωστόσο, η δικαιοσύνη δεν συγχώρησε το εκπρόθεσμο των εφέσεών της παρότι δεν ευθύνεται η ίδια.

    Μετά τη λήξη της εξάμηνης αναβολής που είχε λάβει, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας προέβη στη σύλληψή της και μάλιστα στον χώρο εργασίας της. Το βράδυ κρατήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο και το πρωί προσήχθη στον εισαγγελέα για να διαταχθεί η φυλάκισή της.

    Τότε, οι συνήγοροί της προχώρησαν σε αίτηση για μετατροπή της απόφασης σε κοινωφελή εργασία, την οποία το δικαστήριο δέχθηκε αφήνοντας τη γυναίκα ελεύθερη.

    Ο Γολγοθάς της 50χρονης μητέρας δυστυχώς δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις τις οποίες δεν γνώριζε καν. Όπως σημειώνει ο συνήγορός της «πληρώνει την εκδικητική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, ο οποίος της έκανε ψευδείς μηνύσεις κατ’ επανάληψη, τις οποίες δεν είχε τη δυνατότητα να αντικρούσει στο δικαστήριο. Το ψεύδος των μηνύσεων και η μανία εκείνου αποδείχθηκαν και τα δέχθηκε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην μοναδική δίκη που παρέστη η ίδια».

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο