Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:30

Απελευθερώθηκαν οι πέντε όμηροι Έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν

Γράφτηκε από
Ad Slot

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών - Είχαν απαχθεί μετά από ένοπλη επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου

Την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών που είχαν απαχθεί στο Καμερούν μετά από επίθεση ενόπλων στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλιάς Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου 'HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183.

Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο κ. Πλακιωτάκης.
Από το περιστατικό είχε τραυματιστεί ένας Έλληνας, ο οποίος διακομίστηκε τότε σε τοπικό νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία καθώς ο τραυματισμός του είχε προκληθεί από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ' αυτό ένοπλοι φρουροί.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:31

Σχετικά Άρθρα

  • Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους στην Ολλανδία - Αφέθηκαν ελεύθερα τρία άτομα
    Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους στην Ολλανδία - Αφέθηκαν ελεύθερα τρία άτομα

    Συναγερμός έχει σημάνει στην ολλανδική αστυνομία για περιστατικό ομηρίας στην κέντρο της πόλης Έντε, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από νωρίς το πρωί με τις Αρχές να έχουν εκκενώσει περίπου 150 κατοικίες στους γύρω δρόμους.

    Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες τρεις όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από το καφέ όπου κρατούνταν. Θυμίζουμε ότι ένας άνδρας με όπλα και εκρηκτικά μπήκε σε καφέ τα ξημερώματα κρατώντας ομήρους.

    Σύμφωνα με την αστυνομία «προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού κινήτρου».

    Η δημοτική αρχή ανέφερε ότι το κέντρο της πόλης είχε αποκλειστεί και ότι αστυνομικοί των ΜΑΤ και ειδικοί σε εκρηκτικά βρίσκονταν στο σημείο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Σε εξέλιξη το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Ένοπλος Τούρκος κρατά όμηρο το παιδί του - Στον «πάγο» όλες οι πτήσεις
    Σε εξέλιξη το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Ένοπλος Τούρκος κρατά όμηρο το παιδί του - Στον «πάγο» όλες οι πτήσεις

    Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή σήμερα το πρωί εξαιτίας περιστατικού ομηρείας στη πίστα του αερολιμένα, μετά τη φερόμενη ως απαγωγή παιδιού από τον πατέρα του στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    «Η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, η εναέρια κυκλοφορία παραμένει μέχρι νεοτέρας σε αναστολή», ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου σήμερα το πρωί στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

    «Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR. Η ίδια δήλωσε ότι είναι «πολύ καλή ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

    Χθες βράδυ, γύρω στις 20.00 (τοπική ώρα, 21.00 ώρα Ελλάδας), ένας οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα σε πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες, που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

    Η αστυνομία δήλωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό συνδέεται με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού».

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ένας πατέρας και το παιδί του. Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο άνδρας είναι 35 ετών και τουρκικής υπηκοότητας ενώ το παιδί είναι ένα κορίτσι 4 ετών. Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα τουρκικά.

    Νωρίτερα, η σύζυγος του οδηγού του αυτοκινήτου είχε ενημερώσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Χθες βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις, που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καμερούν: Τουλάχιστον 23 νεκροί από κατάρρευση φράγματος στην πρωτεύουσα Γιαουντέ
    Καμερούν: Τουλάχιστον 23 νεκροί από κατάρρευση φράγματος στην πρωτεύουσα Γιαουντέ

    Ένα φράγμα που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας υποχώρησε την Κυριακή, απελευθερώνοντας νερό από μια μικρή λίμνη

    Κύμα νερού που απελευθερώθηκε από φράγμα, το οποίο έσπασε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 23 ανθρώπους στην πρωτεύουσα του Καμερούν Γιαουντέ, ανακοίνωσε σήμερα μονάδα διασωστών του στρατού.

    Ένα φράγμα που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας υποχώρησε χθες, Κυριακή, γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας), απελευθερώνοντας νερό από μια μικρή λίμνη, δήλωσε ο Ασολά Ζοζέφ, τοπικός επικεφαλής στη συνοικία Μπανκόλο.

    Κάτοικοι και διασώστες ερευνούσαν σήμερα το πρωί σορούς από μπάζα, σπασμένα ξύλα, ξεριζωμένες μπανανιές και στραβωμένα φύλλα λαμαρίνας σε μια απότομη πλαγιά λόφου στη Γιαουντέ.

    Δημοσιογράφος του Reuters και αυτόπτης μάρτυρας είπε πως τουλάχιστον πέντε σοροί περισυλλέχθηκαν και τουλάχιστον 30 σπίτια έχουν καταστραφεί.

    Πηγή: Protothema.gr

  • «Εσύ παίζεις μαζί μου; Έχω όπλο»: Νέες αποκαλύψεις για τον αστυνομικό μαστροπό που προφυλακίστηκε
    «Εσύ παίζεις μαζί μου; Έχω όπλο»: Νέες αποκαλύψεις για τον αστυνομικό μαστροπό που προφυλακίστηκε

    Στη φυλακή οδηγήθηκε ο αστυνομικός μαστροπός, που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη από το Καμερούν στο κέντρο της Αθήνας.

    Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε την Πέμπτη ο αστυνομικός που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ' εξακολούθηση, μετά από μήνυση 34χρονη, θύμα του, από το Καμερούν.

    Ο αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως το θύμα έχει ψυχολογικά προβλήματα και πως ο ίδιος τρέφει καλά συναισθήματα για την 34χρονη.

    Χθες, έδινε εξηγήσεις για πάνω από 4ώρες, όμως δεν έπεισε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

    Η ανακρίτρια αναμένεται να καλέσει ακόμα μία γυναίκα, ρουμανικης καταγωγής, η οποία καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός της πουλούσε προστασία.
    Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του αστυνομικού

    «Μου έλεγε ότι αν του κάνω μήνυση θα με βγάλει τρελή και θα με σκοτώσει», είπε η 34χρονη γυναίκα μιλώντας στο Star για όσα πέρασε στα χέρια του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, η 34χρονη είπε πως ο αστυνομικός της έλεγε ότι θα την παντρευτεί όμως με... το αζημίωτο.

    «Αυτός (ο κατηγορούμενος) λέει ότι θέλει να με παντρευτεί και να του δώσω 20.000 ευρώ και αυτός λέει πρέπει να δουλεύω πολύ πολύ τώρα." Γιατί θες λεφτά για να με παντρευτείς; Αν μ ' αγαπάς δεν θα πρεπει να παίρνεις λεφτά" και μου λέει "Ετσι είναι ". Εγώ δούλεψα και τα κράτησα τα 20.000 ευρώ και αυτός τα έκλεψε» ανέφερε στο Star.

    Οπως λέει πάντως η ίδια, όταν στο παρελθόν τον είχε απειλήσει με μήνυση, εκείνος της είχε πει οτι αν το κάνει θα τη βγάλει τρελή.

    «Μου λέει αν κάνεις μήνυση κανένας δε θα σε πιστέψει. Θα πω ότι είσαι τρελή, δεν πας καλά, το μυαλό σου δεν δουλεύει καλά, θα σε βάλω μέσα στο νοσοκομείο, θα μείνεις εκεί όλη τη ζωή σου και μια μέρα με κράτησε απο τον λαιμό τόσο δυνατά που ήθελε να με σκοτώσει. Μια φορά μου έβγαλε και όπλο μέσα στην πολυκατοικία. Μου λέει "Εσύ παίζεις μαζί μου; Το βλέπεις έχω όπλο". Αν πάω να κάνω μήνυση θα με σκοτώσει».

  • Ομηρία στη Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν δύο αλλοδαπούς και ζητούσαν χρήματα για να τους αφήσουν
    Ομηρία στη Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν δύο αλλοδαπούς και ζητούσαν χρήματα για να τους αφήσουν

    Συνελήφθη ένα άτομο

    Δύο αλλοδαποί από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη κρατούνταν όμηροι σε διαμέρισμα στη Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, με τους ανθρώπους που τους κρατούσαν να ζητούν χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

    Μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ, το βράδυ του Σαββάτου, η ομηρία των δύο αλλοδαπών έλαβε τέλος, ενώ συνελήφθη ο 27χρονος Αφγανός που είχε “χρεωθεί” τη σίτιση των ομήρων.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απελευθέρωσαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

    Κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (08-07-2023), σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σίτιση των προαναφερόμενων, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όπου συνεργοί του 27χρονου, τους εκβίαζαν απαιτώντας την καταβολή χρημάτων προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

    Κατασχέθηκαν, (3) μαχαίρια, (1) κινητό τηλέφωνο και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

    Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Πηγή: in.gr

  • Υπόθεση που σοκάρει στον Βόλο: Μητέρα κρατούσε σε ομηρία τις κόρες της για 9 μήνες - Πώς απέδρασαν
    Υπόθεση που σοκάρει στον Βόλο: Μητέρα κρατούσε σε ομηρία τις κόρες της για 9 μήνες - Πώς απέδρασαν

    Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 40χρονη γυναίκα για αρπαγή ανηλίκων. Από το 2015 που χώρισε με τον σύζυγό της της αφαιρέθηκε η επιμέλεια των τριών ανήλικων κοριτσιών της καθώς κρίθηκε ακατάλληλη.

    Όταν με δικαστική απόφαση της δόθηκε η δυνατότητα να δει τα κορίτσια και να τα φιλοξενήσει στον Βόλο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκείνη αποφάσισε να μην τα επιστρέψει στον πατέρα τους. Τα κράτησε παράνομα από τις 7 Ιανουαρίου του 2019 ώς τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς να τα στέλνει σχολείο.

    Χθες στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και υποστήριξε πως τα κορίτσια της δεν έπρεπε να επικοινωνούν με τον πατέρα τους γιατί δεν περνούσαν καλά και φρόντιζαν μόνα τον εαυτό τους. Τους απαγόρευε να επικοινωνούν μαζί του και τα κρατούσε σε «ομηρία», ειδάλλως δεν θα έβρισκαν τρόπο για να συνεννοηθούν με τον πατέρα τους και να το σκάσουν από το σπίτι, για την Ρόδο.

    «Επέστρεψαν στον πατέρα τους χωρίς να το ξέρω εγώ», είπε στο δικαστήριο και παραδέχτηκε πως σήμερα επικοινωνεί μαζί τους μόνο από τα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα τα κορίτσια είναι 18, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Γερμανία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της ομηρίας στη Δρέσδη
    Γερμανία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης της ομηρίας στη Δρέσδη

    Ο 40χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα - Νωρίτερα είχε σκοτώσει τη μητέρα του και στη συνέχεια είχε ανοίξει πυρ σε ραδιοφωνικό σταθμό

    Ο δράστης σύλληψης ομήρων σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης σήμερα το πρωί σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    «Η κατάσταση ομηρείας έλαβε τέλος», ανακοίνωσε αρχικά η αστυνομία στο Twitter διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος και ότι τα μέτρα ασφαλείας στο ιστορικό κέντρο της Δρέσδης ήρθησαν.

    «Κατά την διάρκεια της επίθεσης και της απελευθέρωσης των ομήρων, ο 40χρονος υπέστη θανάσιμο τραυματισμό», εξήγησε αργότερα η αστυνομία της Δρέσδης χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη.

    Λίγο πριν τις 13.00 τοπική ώρα η αστυνομία είχε δηλώσει ότι βρισκόταν σε επαφή με τον ύποπτο και ότι οι αστυνομικές ομάδες επέμβασης και διαπραγμάτευσης βρίσκονταν επί τόπου.

    Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η εφημερίδα Bild μετέδιδαν ότι άνδρας οπλισμένος με πιστόλι είχε καταφύγει σε κατάστημα σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Δρέσδης, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να εισβάλει στους χώρους ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης και αφού πυροβόλησε επανειλημμένως την πόρτα του, χωρίς να μπορέσει να την ανοίξει.

    Ο ένοπλος, σύμφωνα με την Bild, πριν προσπαθήσει να εισβάλει στον ραδιοφωνικό σταθμό, είχε σκοτώσει τη μητέρα του.

    Πηγή: protothema.gr - Photo by Leon Seibert on Unsplash

  • Καμερούν: Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 200 ανθρώπους τους τελευταίους 10 μήνες
    Καμερούν: Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 200 ανθρώπους τους τελευταίους 10 μήνες

    Στη χώρα της Αφρικής έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα - Οι πέντε από τις δέκα περιφέρειες του Καμερούν πλήττονται από την επιδημία

    Η επανεμφάνιση της χολέρας τον Οκτώβριο του 2021 στο Καμερούν στοίχισε τη ζωή σε 200 ανθρώπους, ενώ στη χώρα της Αφρικής έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

    Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στην πελώρια χώρα της κεντρικής Αφρικής με πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους.

    Από την έναρξη της τρέχουσας επιδημίας, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 200 άνθρωποι από το σύνολο των 10.322 κρουσμάτων, ανέφερε μέσω Twitter ο καμερουνέζος υπουργός Υγείας Μανάουντα Μαλασί.

    Οι πέντε από τις δέκα περιφέρειες του Καμερούν, ανάμεσά τους η Λιτοράλ, όπου υπάγεται διοικητικά η Ντουάλα, η οικονομική πρωτεύουσα, και η επαρχία Κέντρο, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Γιαουντέ, πλήττονται από την επιδημία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

    «Προσοχή! Ας τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής», παρότρυνε ο Δρ. Μαλασί.

    προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

    Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

    Υπάρχουν «ασφαλή εμβόλια κατά της χολέρας χορηγούμενα από το στόμα», και «πρέπει να αξιοποιούνται μαζί με τη βελτίωση της ύδρευσης και της αποχέτευσης για να περιορίζονται οι εξάρσεις της χολέρας και να ευνοείται η πρόληψη σε γνωστές περιοχές υψηλού κινδύνου», πρόσθετε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ MIGUEL A. LOPES

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο