Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 16:40

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει η σκοτεινή υπόθεση

Γράφτηκε από
Ad Slot

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί 14 συνολικά μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ νεκροταφείο επιστρέφει στις δικαστικές αίθουσες καθώς την ερχόμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου αρχίζει στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί 14 συνολικά μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Για την δολοφονία της εφοριακού της Α’ ΔΟΥ Πειραιά είχε συλληφθεί 20 μέρες μετά στο Γαλάτσι ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν ως ελεγκτής της εφορίας. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποστηρίξει πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον 58χρονο και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο Μανώλης Σοροπίδης καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Η αγριότητα της δολοφονίας της εφοριακού θεωρήθηκε από τις πιο ανατριχιαστικές στα χρονικά της εγκληματολογίας.

Σκοτεινή υπόθεση

Η Δώρα Ζέμπερη φαίνεται πως δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά η δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ενισχύουν την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η περαίωση των ελέγχων από την Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

Η ίδια η δικηγόρος της οικογένειας της Δώρας, Γιάννα Παναγοπούλου, είχε αναφέρει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.

Στις 15 Μαρτίου 2019 η κυρία Παναγοπούλου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Μάλιστα, στην εν λόγω εκπομπή του «Τούνελ» είχε προκαλέσει αίσθηση μια πληροφορία που έκανε λόγο για απειλές που είχε δεχθεί η άτυχη Δώρα από πρόσωπο που είχε ελέγξει φορολογικά καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες-βιτρίνα.

Επικίνδυνη δουλειά

Η δικηγόρος Γ. Παναγοπούλου είχε πει χαρακτηριστικά: «Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 21:53

Σχετικά Άρθρα

  • Δίκη Πισπιρίγκου: «Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας, οι εκδορές στο πρόσωπό της έγιναν εν ζωή από γυμνά νύχια»
    Δίκη Πισπιρίγκου: «Ασφυκτικός ο θάνατος της Μαλένας, οι εκδορές στο πρόσωπό της έγιναν εν ζωή από γυμνά νύχια»

    Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα, έχουν διαγνώσει ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας, αλλά και της Ίριδας Δασκαλάκη, όντες οι άνθρωποι που «έδειξαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

    Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι απούσα από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, συνεχίστηκε σήμερα στο ακροατήριο η κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη σχετικά με το θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη, κόρης της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα.
    Με την έναρξη της κατάθεσής του ο κ. Καρακούκης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα διέγνωσαν ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας αλλά και της Ίριδας Δασκαλάκη, παρέδωσε στη πρόεδρο του δικαστηρίου έγγραφο που εκείνη του είχε ζητήσει σχετικά με τις νεκροτομές που έχει κάνει. «Έχω κάνει από τον Ιούλιο του 2013 περί τις 2,600 νεκροτομές», ανέφερε ο κ. Καρακούκης παραδίδοντας το σχετικό έγγραφο στη πρόεδρο.
    Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο ιατροδικαστής (ο οποίος βρίσκεται στο ακροατήριο για δεύτερη δικάσιμο) δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τη πρόεδρο του δικαστηρίου, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας αλλά και τις εκδορές που εντοπίστηκαν στο προσωπάκι του παιδιού.
    Απαντώντας ο κ. Καρακουκης κατέθεσε πως τα τραύματα που εντοπίστηκαν στο παιδί έγιναν εν ζωή και όχι μετά το θάνατο του. «Οι εκδορές στη Μαλενα έχουν προκληθεί με γυμνά νύχια. Είναι κόκκινες άρα είναι εν ζωή αντίδραση», είπε ο μάρτυρας.
    Συνεχίζοντας ο κ. Καρακούκης σημείωσε ότι ο ασφυκτικός θάνατος στα μικρά παιδιά δεν αφήνει ευρήματα. Ο λόγος, όπως εξήγησε ο μάρτυρας, είναι ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αντιδράσουν, όπως ένας ενήλικας, άρα δεν φέρουν κακώσεις. «Όπου υπάρχει πανί δεν έχουμε κακώσεις», είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε άλλη γενική σχετική ερώτηση της προέδρου.

    Την ίδια στιγμή ο κ. Καρακούκης απέκλεισε το ενδεχόμενο τα τραύματα στο προσωπάκι της Μαλένας να προκλήθηκαν από το ίδιο το παιδί (δηλαδή να γρατζουνίστηκε μόνο του).

    Πρόεδρος: Πείτε μας για το εντύπωμα στο μάγουλο του παιδιού ;
    Μάρτυρας: Είναι από πίεση, είναι εν ζωή γενόμενο, θα μπορούσε να προέλθει από χέρι, από παλάμη.
    Πρόεδρος: Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ;
    Μάρτυρας: Όχι, το παιδί ήταν νεκρό μισή ώρα πριν. Τι τραύμα να δημιουργηθεί; Δεν είχαμε κυκλοφορία αίματος, η καρδιά του παιδιού είχε σταματήσει, δεν υπήρχε τίποτα.
    Πρόεδρος: Ο κ. Τσαντίρης (σ.σ. επίσης μάρτυρας- ιατροδικαστής) έχει καταθέσει ότι ακόμα και μισή ώρα μετά το θάνατο μπορεί να δημιουργηθεί τραύμα και να τρέξει αίμα...
    Μάρτυρας: Δεν υπάρχει αυτό. Τι να πω εγώ τώρα για αυτό το επιχείρημα; Σας έδωσα το βιβλίο του Κουτσελίνη που μας έμαθε γράμματα.
    Πρόεδρος: Θα μπορούσαν αυτά τα σημάδια να είναι από τη μάσκα που μπήκε στο παιδί κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ;
    Μάρτυρας: Όχι. Η μάσκα είναι από σιλικόνη και είναι και πιο πλατιά. Άρα ακόμη και αν υποθέσουμε ότι προκάλεσε τραύματα, αυτά δεν θα ήταν σε αυτά τα σημεία στο πρόσωπο του παιδιού.
    Πρόεδρος: Μπορεί να έγινε από το αυτοκόλλητο που μπήκε στο παιδί;
    Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

    Ακόμη, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του ο κ. Καρακούκης απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ο θάνατος της Μαλένας να οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η συνάδελφος του Χριστίνα Τσάκωνα.

    «Αν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια το πρώτο που θα εμφάνιζε το παιδί είναι ίκτερος στα μάτια, κάτι που δεν είχε εμφανίσει», σημείωσε ο κ. Καρακούκης για να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο στο θάνατο του κοριτσιού να έπαιξε ρόλο κάποια φλεγμονή.

    «Ένα παιδί με φλεγμονή δε θα έπαιζε λίγο πριν το θάνατό του, δεν θα είχε όρεξη αν μη τι άλλο. Το είχαν ακροαστεί το παιδί και το είχαν εξετάσει λίγο πριν οι γιατροί και δεν βρήκαν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας για να προσθέσει: "Το κοριτσάκι δεν είχε κανένα παθολογικό εύρημα, ούτε τοξικολογικό. Έχουμε όμως τα υπόλοιπα ευρήματα - συμφόρηση, κενωτοπιώδη εκφύλιση, κυάνωση και κακώσεις. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυαζόμενα παραπέμπουν μόνο σε ασφυκτικό θάνατο».

    Πρόεδρος: Αποκλείεται δηλαδή παθολογική αιτία;
    Μάρτυρας: Ναι εκ των πραγμάτων, γιατί δεν έχουμε παθολογικά ευρήματα ούτε τοξικολογικά.
    Πρόεδρος: Πάμε στην καρδιά... Μπορεί να είχε πρόβλημα;
    Μάρτυρας: Αποκλείεται πρόβλημα με τη καρδιά. Αποκλείεται από το ευρήματα ...
    Πρόεδρος: Αν είχε μια βαριά αρρυθμία;
    Μάρτυρας: Μια βαριά αρρυθμία για να οδηγήσει σε θάνατο, θα πρέπει να έχει παθολογικό υπόστρωμα, που εδώ δεν υπήρχε.

    Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση τα συμπτώματα από τυχόν ηπατική ανεπάρκεια στη Μαλένα να εκδηλώθηκαν ενώ το παιδί κοιμόταν και για αυτό να μην έγιναν αντιληπτά; Σας ρωτάω γιατί αυτά έχουν ειπωθεί εδώ...
    Μάρτυρας: Η ηπατική ανεπάρκεια είναι μια θορυβώδης κατάσταση, το αποκλείω... Εγώ πάντως ουδέποτε έχω εντοπίσει ως εύρημα κενοτοπιώδη εκφύλιση σε ηπατική ανεπάρκεια. Η κυρία Τσάκωνα είχε ένα εύρημα, τη κενοτοπιώδη εκφύλιση και την απέδωσε σε ηπατική ανεπάρκεια. Διαφώνησα και η διαφωνία μας είναι εύλογη νομίζω.

    Η εξέταση του κ. Καρακούκη θα συνεχιστεί αύριο. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης η πρόεδρος ανέφερε ότι για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει και ο κ. Καλόγρηας.
    Πηγη: Protothema.gr
  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»
    Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»

    Νέα κατάθεση δίνει η Ζιζέλ Πελικό σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, έπειτα από μαραθώνιο καταθέσεων των βιαστών της.

    Τον λόγο στο Δικαστήριο έχει το μεσημέρι της Τετάρτης η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα - θύμα μαζικών βιασμών, με ενορχηστρωτή των αποτρόπαιων πράξεων τον ίδιο της τον σύζυγο, Ντομινίκ.

    Η δίκη, που έχει σοκάρει τη Γαλλία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, με δεκάδες άνδρες, που κατηγορούνται για τον βιασμό της, να δίνουν την δική τους εκδοχή για τις σοκαριστές τους πράξεις, ενώπιο των δικαστών.

    Η δεύτερη κατάθεσή της έρχεται λίγες ώρες μετά το αισχρό σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους βιασμούς της.

    Η Ζιζέλ Πελικό, έγινε σύμβολο «σθένους κατά της σεξουαλικής βίας», καθώς επέμενε η δίκη του πρώην συζύγου της Ντομινίκ Πελικό και άλλων 50 ανδρών να είναι δημόσια. Σήμερα καλείται να σχολιάσει όσα έχουν ακουστεί μέσα στη δικατική αίθουσα.

    Λίγο μετά τις 12.30 (ώρα Ελλάδος), η Ζιζέλ ανέβηκε στο βήμα του δικαστηρίου και απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της, που βρίσκεται στο δικαστήριο, είπε κοιτώντας τον, «Ντομινίκ, είπα τόσες πολλές φορές στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου».

    «Είχες σταθεί στο πλευρό μου όταν νόμιζα πως είμαι άρρωστη και είχα νευρολογικά προβλήματα. Με πήγαινες σε νευρολόγους, στον γυναικολόγο. Σε εμπιστευόμουν απόλυτα», είπε. Να σημειωθεί πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ζιζέλ ήταν απόρροια των κατασταλτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός της για να την ναρκώνει.

    «Πώς μπορεί ο τέλειος άντρας να έχει φτάσει σε αυτό; Πώς μπόρεσες να με πρόδωσες σε αυτό το σημείο. Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου» είπε η Πελικό κοιτάζοντας κατάματα τον σύζυγό της.

    «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε πάρκινγκ αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί επίσης να είναι στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο περίπτερο την περασμένη εβδομάδα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άντρας, ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη γυναίκα – είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά... Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και δεν ξέρω πώς μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», συνέχισε.

    «Συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους. Αρκετές φορές είχα ξυπνήσει και ένιωθα ότι ήμουν έξω από τα νερά μου - όπως συμβαίνει όταν γεννάς».

    «Όταν σε βιάζουν υπάρχει ντροπή, και δεν είναι δική μας η ντροπή – είναι για αυτούς», είπε στη συνέχεια δίνοντας δύναμη σε όλα τα θύματα βιασμών.

    Ο πρόεδρος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ένας από τους κατηγορούμενους είπε ότι ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιλήσει για εκδίκηση εναντίον της Ζιζέλ επειδή κάποτε είχε σχέση εκτός γάμου. Όταν ρωτήθηκε γι΄αυτό η Ζιζέλ είπε:

    «Έχω σκεφτεί συχνά ότι ίσως δεν συνήλθε ποτέ από το γεγονός ότι είχα γνωρίσει κάποιον στη ζωή μου. Συχνά ένιωθα υπεύθυνη. Σκέφτηκα: "μήπως ήταν εκδίκηση, επειδή είχε υποφέρει τόσο πολύ από αυτή την υπόθεση;" Αλλά ήταν χρόνια μετά, είχαμε μιλήσει γι 'αυτό. Ο πρώτος άντρας που ήξερα ήταν ο άντρας μου, ο δεύτερος ήταν ο εραστής μου. Είχαμε μιλήσει και γι' αυτό».

    Η Ζιζέλ Πελικό ρωτήθηκε επίσης για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον σύζυγό της, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα να λέει εκείνη «Σταμάτα, σταμάτα, αυτό πονάει» και να μιλάει με μια φωνή που δεν είναι «φυσιολογική» - ίσως επειδή ήταν στα πρώτα στάδια της νάρκωση.

    Όταν ο πρόεδρος τη ρώτησε: «Πιστεύετε ότι συναινούσε;» Εκείνη απάντησε: «Ήταν βιασμός, φυσικά ήταν βιασμός».

    Ο πρόεδρος τη ρώτησε και για τα ρούχα που φορούσε στα βίντεο με τις επιθέσεις της καθώς ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι όταν την νάρκωνε τις έβγαζε τις πιτζάμες, την έντυνε με άλλα εσώρουχα και στη συνέχεια τις έβαζε τις πιτζάμες.

    «Είχα δύο συρτάρια από τα εσώρουχά μου, ήξερα καλά τα εσώρουχά μου. Φορούσα άσπρα ή πορτοκαλί χρώματα, είχα κάλτσες σε λευκό, είχα μαύρο καλσόν. Τα εσώρουχα στα βίντεο δεν είναι τα εσώρουχά μου. Αυτό που είδα στα βίντεο δεν μου ανήκουν, κάπου πρέπει να το είχε κρατήσει αλλά δεν ξέρω».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ GUILLAUME HORCAJUELO
  • Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας
    Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας

    Ο Χρήστος Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τη Μαλένα και την Ίριδα στο πλαίσιο του πορίσματος των Καρακούκη – Καλόγρηα – Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο της Μαλένας από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα

    Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κατηγορουμένων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη στο πλαίσιο του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, οι οποίοι έχουν αποδώσει το θάνατο των δυο κοριτσιών σε ασφυξία.
    Στο πόρισμα, άλλωστε, των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα στηρίζεται και η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο κοριτσιών της.
    Τώρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του ο κ. Ευτυχιάδης απέδωσε το θάνατο της μικρής Μαλένας σε υποξία, ήτοι σε έλλειψη οξυγόνου, όπως εξήγησε.

    Όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας το κυριότερο εύρημα της έρευνάς του για το θάνατο παιδιού είναι η υποξία -ανοξία.

    Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα
    Ακόμη, ο παθολογοανατόμος απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο του κοριτσιού από μεταβολικό νόσημα, όπως απέκλεισε το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του από κάποιο φάρμακο ή από καρδιολογικά προβλήματα.

    Πρόεδρος: Τι είναι η υποξία και τι η ανοξία;
    Μάρτυρας: Η υποξία είναι έλλειψη οξυγόνου και η ανοξία η ακραία μορφή της. Η ασφυξία είναι είδος υποξίας με τεχνικά μέσα.
    Πρόεδρος: Στην ασφυξία τι περιμένουμε να δούμε;
    Μάρτυρας: Ότι, έχουμε βρει εδώ (σ.σ. στην περίπτωση της Μαλένας). Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως και κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο.

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της έδρας ο κ. Ευτυχιάδης ανέφερε: «Σε περιπτώσεις ασφυξίας, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, πρώτα επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του».

    Πρόεδρος: Ο κ. Αγαπητός και ο κ. Τσαντίρης (σ.σ. ιατροδικαστές) λένε ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά…
    Μάρτυρας: Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να την προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος.

    «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί»

    Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να θεωρηθεί αιτία αιφνίδιου θανάτου, γιατί είναι κλινικοεργαστηριακή διάγνωση και προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί εδώ, δεν υπάρχει “έπαθα ηπατική ανεπάρκεια και πέθανα ξαφνικά”. Πρέπει να εμφανιστούν συμπτώματα για να φτάσει κάποιος να πεθάνει από ηπατική ανεπάρκεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτυχιάδς «αδειάζοντας» έτσι την ιατροδικαστική Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε αποδώσει αρχικά το θάνατο του κοριτσιού σε ηπατική ανεπάρκεια.

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η αποστροφή του παθολογοανατόμου ότι η Μαλένα ήταν ένα υγιές κορίτσι που έτρωγε σουβλάκια λίγο πριν το θάνατό της στο νοσοκομείο Παίδων, προκάλεσε το ξέσπασμα της κατηγορούμενης μητέρας.

    Πισπιρίγκου: Που μάθατε για σουβλάκια κ. Ευτυχιάδη;
    Ευτυχιάδης: Από τους ιατροδικαστές
    Πισπιρίγκου: Από ποιους ιατροδικαστές;

    Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών
    Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών

    Θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2025

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2025 αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, η χθεσινή προγραμματισμένη δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

    Είναι η τέταρτη κατά σειρά αναβολή της δίκης των ακτιβιστών που κατηγορούνται για το αδίκημα της φθοράς μνημείου. Το 2021 είχαν εισβάλει στο ναό της Ήρας, κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υψώνοντας πανό και τη σημαία της χώρας τους, φωνάζοντας συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρόνια διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και το Θιβέτ.

    Στον Πύργο, βρέθηκε και ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων ακτιβιστών, εξ Αθηνών, Αλέξης Αναγνωστάκης, ο οποίος δήλωσε στο ilialive.gr «Είναι μια υπόθεση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και των διεθνών ΜΜΕ. Δυστυχώς, αν και αφορά μια υπόθεση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης , θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυλίεται στα Δικαστήρια του Πύργου επί τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει μια προοπτική άμεσης εκδίκασης. Εκφράζω τη λύπη μου γι’ αυτή την εξέλιξη, από την άποψη ότι τέτοιες υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν κάποια προτεραιοποίηση στην εκδίκασή τους. Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει αντίκτυπο και στους εντολείς μας, οι οποίοι εκείνη την περίοδο διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    anagnostakis alexis

    Όπως ενημερώνει ο κ. Αναγνωστάκης, οι εντολείς τους βρίσκονται στη χώρα τους, επιθυμούν την εκδίκαση της υπόθεσης και είναι απογοητευμένοι από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται. «Οι εντολείς μου έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στο γεγονός ότι αυτό που έπραξαν ήταν το σωστό. Θέλουν να εκδικαστεί η υπόθεση και είναι βαθιά απογοητευμένοι από το ιστορικό των καθυστερήσεων».

  • Σπαρτιάτες: Διακόπηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών
    Σπαρτιάτες: Διακόπηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών

    Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των έντεκα νυν και πρώην βουλευτών των Σπαρτιατών, του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και ενός δικηγόρου για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

    Ποιοι απουσίαζαν από τη δικαστική αίθουσα

    Η δίκη διακόπηκε για τα τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς απουσίαζαν δυο κατηγορούμενοι με κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, οι οποίοι είχαν ζητήσει αναβολή, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. Μάλιστα, παρόμοιο αίτημα υπέβαλε και τρίτος κατηγορούμενος, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

    Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που από χθες (15/10) βρίσκεται σε άδεια μιας εβδομάδας από τις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, το «παρών» έδωσε και ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος ως αρχηγός των Σπαρτιατών είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για πρακτικές «δον Κορλεόνε» και «Greek Mafia» εντός του κόμματός του.

    Πάντως, Ηλίας Κασιδιάρης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Σωτήρης Μεταξάς ζήτησαν την άμεση διεξαγωγή της δίκης.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Γαλλία: Ξεκινά η δίκη της Λεπέν για κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ
    Γαλλία: Ξεκινά η δίκη της Λεπέν για κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ

    Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα η δίκη της Μαρίν Λεπέν και άλλων Γάλλων δεξιών εθνικιστών στο Παρίσι, που βαρύνονται με τις κατηγορίες πως έλαβαν χρηματοδοτήσεις για ανύπαρκτο προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Κατηγορούμενος και ο πατέρας της Λεπέν

    Εκτός από την Λεπέν, επικεφαλής του κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN), ο πατέρας της και ιδρυτής του κόμματος Ζαν-Μαρί Λεπέν βρίσκεται επίσης μεταξύ των 28 προσώπων που κατηγορούνται ότι καταχράσθηκαν κεφάλαια του δημοσίου. Η Λεπέν αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τα χρόνια από το 2004 ως το 2016 και στρέφονται σε βάρος τόσο του κόμματος Εθνικός Συναγερμός όσο και εναντίον πρώην αιρετών αξιωματούχων και βοηθών τους.

    Αφορά την καταμαρτυρούμενη εικονική απασχόληση βοηθών Γάλλων ευρωβουλευτών. Η κεντρική κατηγορία είναι ότι το κόμμα της Λεπέν έλαβε χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κοινοβουλευτικούς βοηθούς, οι οποίοι εργάζονταν στην πραγματικότητα για το κόμμα.

    Μεγάλα πρόστιμα και ποινές κάθειρξης έως 10 ετών

    Η υπόθεση λέγεται πως αφορά ποσό σχεδόν 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η Λεπέν επέστρεψε πριν από ένα χρόνο 330.000 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, το κόμμα της είχε υπογραμμίσει πως αυτό δεν συνιστά παραδοχή παραπτώματος.

    Η υπόθεση αποτελεί εδώ και χρόνια σοβαρό βάρος για την Λεπέν και το κόμμα της. Αν βρεθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγάλα πρόστιμα και ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

    Αν καταδικασθούν, οι κατηγορούμενοι ενδέχεται επίσης να μην μπορούν να εκλεγούν σε αιρετό αξίωμα για πέντε χρόνια, κάτι που θα φρέναρε την υποψηφιότητα της Λεπέν στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2027.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Δίκη για το Μάτι: «Δεν έδωσα εντολές στην ηγεσία της Πυροσβεστικής» κατέθεσε ο Νίκος Τόσκας
    Δίκη για το Μάτι: «Δεν έδωσα εντολές στην ηγεσία της Πυροσβεστικής» κατέθεσε ο Νίκος Τόσκας

    Την θέση ότι δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιχειρησιακή διαχείριση της φωτιάς στην Κινέτα και σε αυτήν στην Ανατολική Αττική που το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 κατέληξε στην τραγωδία στο Μάτι , κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

    Ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επίμαχη ημέρα βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ως πολιτικός προϊστάμενος, όπου ,όπως ανέφερε, είχε πει στην ηγεσία του Σώματος να βάλει προτεραιότητες, καθώς υπήρχαν συνολικά 14 πυρκαγιές.

    Ο μάρτυρας όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο αν ήταν δική του εντολή να γίνει εκτροπή ελικοπτέρου που κατευθυνόταν προς την φωτιά στην Πεντέλη, ώστε να πάει στην φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου, είπε πως όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά δεν το γνώριζε καν. "Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η φωτιά, πριν το Μάτι, είχα πει στην ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος να βάλουν προτεραιότητες. Η πολιτική ηγεσία δεν καθορίζει τις λεπτομέρειε αλλά το πώς θα γίνει ο πόλεμος σε γενικές γραμμές. Στο ΕΣΚΕ ήμουν σε όλες τις κρίσιμες φωτιές και σε γεγονότα για να έχω εικόνα της κατάστασης .Έτσι έχω μάθει να είμαι στην πρώτη γραμμή, αυτό δεν σημαίνει ότι επενέβαινα στα καθήκοντά τους. Εγώ είπα να πάνε τα εναέρια μόνο σε Κινέτα και Μάτι" .

    Η φράση του πρώην υπουργού περί «προτεραιοτήτων» που είπε ότι έθεσε στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, καθώς και ότι είπε να σταλούν εναέρια στην Κινέτα και στο Μάτι , προκάλεσε βροχή ερωτήσεων της Εισαγγελέα της έδρας.

    Εισαγγελέας: Αυτό (περί προτεραιοτήτων και εναερίων) δεν ήταν εμμέσως εντολή; Τι σημαίνει προτεραιότητα;

    Μάρτυρας: Όχι δεν είπα αυτό. Το χειρότερο είναι να σκορπίσεις τα μέσα...

    Εισαγγελέας : Εγώ κατάλαβα ότι η εντολή που τους δώσατε είναι πως κάτι θυσιάζουμε κάτι κερδίζουμε. Τι τους είπατε δηλαδή ας καεί το Μάτι και να σωθεί η Κινέτα ή αντίστροφα; Είναι επιχειρησιακή εντολή αυτό.

    Μάρτυρας: Ήταν πόλεμος εκείνη την ημέρα. Είχαμε 14 φωτιές! Τους είπα να βάλουν προτεραιότητες και έβαλαν τις προτεραιότητες οι άνθρωποι.

    Εισαγγελέας : Αν τους δώσετε εντολή να βάλουν προτεραιότητες, είναι επιχειρησιακή εντολή.

    Μάρτυρας : Κοιτάξτε η μεγάλη σύγχυση που μπορεί να υπάρξει εδώ.. Δεν προκάλεσα σύγχυση, ίσα ίσα προσπάθησα να βοηθήσω την κατάσταση.

    Εισαγγελέας :Την μεγάλη σύγχυση που προκαλέσατε στο επιτελείο την έχετε σκεφτεί;

    Πρόεδρος : Ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε επιχειρησιακή αρμοδιότητα .

    Μάρτυρας : Δεν είμαι κατηγορούμενος.

    Εισαγγελέας: Δεν είστε κατηγορούμενος, είστε μάρτυρας και αν έχετε δώσει εντολές, αυτό ενδεχομένως να ελαφρύνει τις ευθύνες κάποιων . Δεν τους απαλλάσσει αλλά ελαφρύνει την θέση τους

    «Δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αθώους ανθρώπους»

    Ο πρώην υπουργός απαντώντας σε ερώτηση μέλους του δικαστηρίου είπε πως «Είχαμε μια τραγωδία. Δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αθώους ανθρώπους. Αν ψάχνουμε λεπτομέρειες σίγουρα θα βρούμε λάθη. Ήταν αναπόφευκτο σαν γεγονός».

    Σε ερώτηση από την πλευρά των θυμάτων σχετικά με αναφορά του κατηγορούμενου τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη, πως ο κ. Τόσκας έδινε εντολές και όποιος δεν τις υπάκουε κινδύνευε να βρεθεί εκτός Σώματος, ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως: «Δεν επηρεάστηκε καμία ενέργεια τους από οδηγία, κατεύθυνση ή εντολή δική μου. Από αυτό προκύπτει ότι δεν έδωσα καμία εντολή».

    Ο μάρτυρας είπε πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα ενημέρωσης των πολιτών στο Μάτι διότι δεν έδωσε ποτέ ο υπεύθυνος του πεδίου τέτοια πληροφορία, καθώς, όπως ανέφερε «και να πρότειναν κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει. Δεν υπήρχε χρόνος». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εκείνη την περίοδο «βάλαμε το νερό στο αυλάκι» για το 112, το οποίο ωστόσο τότε δεν λειτουργούσε.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς