Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:34

Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου εδώ κι ένα χρόνο χωρίς παιδίατρο

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, εδώ κι ένα χρόνο είναι χωρίς παιδίατρο.

Ανάστατοι είναι οι γονείς στην Κάρπαθο, καθώς εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ληφθεί μέριμνα -όπως καταγγέλλουν- για την κάλυψη της κενής θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Γονείς που επικοινώνησαν με την εφημερίδα «Δημοκρατική», εκφράζουν την αγωνία τους καθώς βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη στο νησί, προσβάλλοντας κυρίως τα μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα η μοναδική διαθέσιμη λύση να είναι ο ιδιώτης παιδίατρος και άρα αναγκαστικά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη, όσοι τουλάχιστον έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Μάλιστα, γονέας που επικοινώνησε με την «δημοκρατική», ανέφερε πως προ ημερών χρειάστηκε να γίνει επείγουσα αεροδιακομιδή παιδιού από την Κάρπαθο και ελλείψει παιδιάτρου, το συνόδευσε ιατρός γενικής ιατρικής μέχρι να λάβει εξειδικευμένη φροντίδα.

«Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου εδώ και ένα χρόνο είναι χωρίς παιδίατρο. Η μοναδική επιλογή των γονέων είναι ο ιδιώτης παιδίατρος, αλλά δεν έχουν όλοι χρήματα για να διαθέσουν. Καταλαβαίνετε ότι είναι απαραίτητο να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας το οποίο εδώ και ένα χρόνο παραμένει χωρίς παιδίατρο.

Εχουμε ενημερώσει τους βουλευτές και έχουμε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας ώστε να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου για να δοθεί λύση, τι θα κάνουν μέχρι τότε τα παιδιά μας; Ειδικά μετά την έξαρση της εποχικής γρίπης, τα παιδιά, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτη ιατρό, είναι στο έλεος του Θεού», λέει στη «δημοκρατική» κάτοικος του νησιού που πρόσφατα νόσησαν το παιδί και η σύζυγός του.

Μάλιστα, όπως είπε, στο Κέντρο Υγειας δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για να εντοπιστεί ο τύπος του ιού της γρίπης, με αποτέλεσμα η ανησυχία να εντείνεται λόγω και του φόβου για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Μπορεί να σπεύσουν κάποιοι να χαρακτηρίσουν υπερβολική την ανησυχία μας, αλλά δεν είναι μόνο ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπάρχουν διάφορα στελέχη της γρίπης που χρήζουν διαφορετικής θεραπείας, πώς θα μπορεί ο γιατρός να ξέρει περί τίνος πρόκειται αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα; Όταν νόσησε η σύζυγός μου, μας ενημέρωσαν από το Κέντρο Υγείας ότι δεν υπάρχει το τεστ που ανιχνεύει τον ιό της γρίπης και ακολουθήσαμε συντηρητική αγωγή στο σπίτι. Για το παιδί μου απευθύνθηκα σε ιδιώτη παιδίατρο.

Η κατάσταση είναι η ίδια σε όλα σχεδόν τα νησιά, αφού η υποστελέχωση των δομών υγείας επιφέρει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. Προέχει αυτή τη στιγμή να καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου. Τα παιδιά νοσούν το ένα μετά το άλλο, είναι αδιανόητο ένα νησί όπως η Κάρπαθος να μην διαθέτει έστω έναν παιδίατρο. Πρέπει δηλαδή να περιμένουμε να καταγραφεί κάποιο σοβαρό περιστατικό για να κινητοποιηθούμε;», αναρωτήθηκε ο πατέρας, στη «δημοκρατική».

Να σημειωθεί, ότι τον Απρίλιο του 2019 σε ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε γνωστό πως «με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του οργανισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου “Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος”, αποκτά πλέον και λειτουργική υπόσταση ένα έργο-πνοή για τη δημόσια Υγεία και τους πολίτες μιας ακόμα απομακρυσμένης περιοχής της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, μετά την ολοκλήρωση των έργων από την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”, το μόνο που απομένει είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης και εισόδου στο νοσοκομείο…

Τότε το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έκανε λόγο για εγκαίνια της συγκεκριμένης μονάδας “τύπου Σαντορίνης”, όπου το νοσοκομείο είχε ξεκινήσει να λειτουργεί με μετακινούμενο προσωπικό.

Σήμερα, 10 μήνες μετά, επιβεβαιώνονται όσοι έκαναν λόγο για «σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει έργο προεκλογικά» αφού το Νοσοκομείο της Καρπάθου δεν έχει ακόμα λειτουργήσει και από το Κ.Υ. απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών, ενώ οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται συστηματικά (σε ετήσια βάση, περισσότερες από 30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κάρπαθο ζουν 5.000 μόνιμοι κάτοικοι και ο πληθυσμός το καλοκαίρι φθάνει στις 20.000, χωρίς ουσιαστική υγειονομική κάλυψη.

Πηγή: Dimokratiki.gr - TheToc.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 12:49

Σχετικά Άρθρα

  • Νεκρός ο 29χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Κάρπαθο
    Νεκρός ο 29χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Κάρπαθο

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε την Τρίτη (8/10) ο 29χρονος ψαροντουφακάς που αγνοούνταν στην Κάρπαθο από την Δευτέρα (7/10).

    Ο νεαρός βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή παραλίας Φύσες Καρπάθου από σκάφος της FRONTEX και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ.

    Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οποίες συμμετείχαν ένα ναυαγοσωστικό, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο οχήματα του Λιμενικού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τραγωδία στην Κάρπαθο: Θανάσιμος τραυματισμός γυναίκας ιστιοπλόου
    Τραγωδία στην Κάρπαθο: Θανάσιμος τραυματισμός γυναίκας ιστιοπλόου

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα ιστιοπλόος το βράδυ της Δευτέρας 08/07 στην περιοχή της Αστακίδας στην Κάρπαθο, καθώς σημειώθηκε δυστύχημα με το ιστιοφόρο με σημαία Ισπανίας στο οποίο επέβαινε.

    Σύμφωνα με τα karpathiakanea.gr, λόγω της κακοκαιρίας, τα ιστία του σκάφους έσπασαν και στη θάλασσα βρέθηκαν δύο άνθρωποι. Από αυτούς μια γυναίκα μέλος του πληρώματος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

    Ζητήθηκε συνδρομή ελικοπτέρου ωστόσο λόγω καιρού δεν μπόρεσε να προσεγγίσει και ανέλαβε δράση το σκάφος από το λιμεναρχείο της Καρπάθου. Λιμενικοί από την Κάρπαθο συνόδευσαν το σκάφος με ασφάλεια στο λιμάνι της Κάσου. Η σχετική προανάκριση διενεργείται από το λιμενική αρχή Κάσου.

    Η ανακοίνωση του λιμενικού σώματος

    Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δράσεις πρόληψης στο Κ.Υ. Πύργου
    Δράσεις πρόληψης στο Κ.Υ. Πύργου

    Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κ.Υ. Πύργου με το Δίκτυο Μαιών Ν.Μ. Αμαλιάδας, την Τρίτη 28/05/24 διενεργήθηκε προσυμπτωματικός έλεγχος με λήψη τεστ-Παπ κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

    Οι επόμενες επισκέψεις για τον μήνα Ιούνιο θα γίνουν στις 11/06 και 25/06. Μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες και ραντεβού στην Κ.Αθηνά Αρβανιτάκη (Επισκέπτρια Υγείας)καθώς και στο προσωπικό της Γραμματείας του Κ.Υγείας ,είτε τηλεφωνικά στο 26210-31171.

    Eπίσης, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για γυναικολόγο στο τηλ. 26210-31171 για γυναικολογική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμάκων και έκδοση παραπεμπτικών για τον προληπτικό έλεγχο .

    Σημαντική είναι και η διασύνδεση με την 1η ΤΟΜΥ Πύργου, η οποία είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε συνεργασία με το Κ.Υ.Πύργου και το Δίκτυο Μαιών σε δράσεις προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης των πολιτών.

    Οι μαίες του Δικτύου Ν.Μ.Αμαλιάδας με την τακτική παρουσία τους στο Κ.Υ.Πύργου από το 2016 έως και σήμερα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε πάνω από χίλιες γυναίκες της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας σημαντικά στην σωτήρια για πολλές περιπτώσεις προστασία της υγείας τους.

    To Δίκτυο Μαιών Ν.Μ.Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν.Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

    Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

    Επίσης πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού, προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

    draseis prolipsis ku pirg 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Θύμα και δεύτερη γυναίκα του γιατρού που έκανε λιποαναρρόφηση στην κομμώτρια της Πάτρας
    Θύμα και δεύτερη γυναίκα του γιατρού που έκανε λιποαναρρόφηση στην κομμώτρια της Πάτρας

    Άλλη μια γυναίκα φαίνεται πως έχει χάσει τη ζωή της μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης με τον ίδιο γιατρό που είχε και η νεκρή κομμώτρια από την Πάτρα.

    Η γυναίκα από την Κάρπαθο είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο γιατρό για την επέμβαση τον Μάρτιο του 2020. Είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, εν μέσω κορονοϊού, για να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.

    Μπήκε στο χειρουργείο, χωρίς να γνωρίζουν κάτι οι δικοί της, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εκπομπή TLive στον Alpha. Οι άνθρωποί της άρχισαν να την ψάχνουν και να παίρνουν τηλέφωνα σε νοσοκομεία. Όταν έφτασαν σε μεγάλη ιδιωτική κλινική πληροφορήθηκαν πως βρισκόταν εκεί, μετά από επέμβαση. Η γυναίκα παραπονιόταν πως πονάει, αλλά ο γιατρός της έδωσε εξιτήριο και την άδεια να ταξιδέψει πίσω στην Κάρπαθο.

    Η γυναίκα ήταν γεμάτη μελανιές και φαίνεται πως ο πλαστικός χειρουργός τής είχε τρυπήσει το έντερο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

    «Μας είπε ότι θα μας δώσουν λεφτά για να "κλείσουν το θέμα"»

    Οριστική απόφαση στη συγκεκριμένη απόφαση δεν υπάρχει ακόμα. Στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένειά της κατά του γιατρού, αναφέρεται πως η γυναίκα πέθανε στις 21 Μαρτίου του 2020 στο νοσοκομείο της Ρόδου από πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και διάτρηση εντέρου.

    «Η μητέρα μου τον Μάρτη του 2020, πήγε να κάνει λιποαναρρόφηση, ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πασίγνωστος, θα έπρεπε να είχε αποτρέψει τη μητέρα μου 69 ετών να κάνει μια τέτοια επέμβαση, είχαμε κορονοϊό και ήταν και φυσιολογική στα κιλά της. Της έδωσαν εξιτήριο με 28 αιματοκρίτη και αδιαφόρησαν τελείως για την κατάστασή της».

    «Δεν αμφισβητείται ούτε από τον γιατρό που έκανε την επέμβαση. Σαφέστατα και υπάρχει γνωμάτευση και η αιτία θανάτου είναι η διάτρηση του εντέρου. Και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας έχουν επιβεβαιώσει ότι η αιτία θανάτου ήταν ακριβώς αυτό», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

    «Η μητέρα μου ήταν πάρα πολύ φουσκωμένη. Η κοιλιά της ήταν πρησμένη. Ήρθε ΕΚΑΒ πήγε τη μητέρα μου στη Ρόδο και αργότερα όταν ο πλαστικός με πήρε για να δει αν η μητέρα μου ήταν καλά, μου είπε ότιμάλλον της έχω τρυπήσει το έντερο εγώ ο ίδιος”. Μου έδωσε τα στοιχεία της ασφαλιστικής του και μας είπε ότι θα μας δώσει λεφτά η ασφαλιστική εταιρεία αλλά και ο ίδιος για να “κλείσουν το θέμα”. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει 20.000».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κάρπαθος: Συνελήφθη 61χρονος που φέρεται να πυροβόλησε σκύλο
    Κάρπαθος: Συνελήφθη 61χρονος για απόπειρα ζωοκτονίας, πυροβόλησε σκύλο

    Κατηγορείται για απόπειρα ζωοκτονίας

    Για απόπειρα ζωοκτονίας κατηγορείται 61χρονος που συνελήφθη στην Κάρπαθο μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του.
    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 61χρονος κατηγορείται ότι την περασμένη Πέμπτη 25 Απριλίου το μεσημέρι πυροβόλησε με μονόκανο όπλο ένα σκύλο.
    Ο ιδιοκτήτης του σκύλου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 61χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου, και προχθές το απόγευμα συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου
    Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου

    Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά της Καρπάθου.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 42 χλμ. ανατολικά, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 84,7 χλμ.

    SEISMOS GEIN

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Πύργου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη
    Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Πύργου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη
    Ευχαριστήριο του Κέντρου Υγείας Πύργου στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη:
    Κύριε Διοικητά, αφού περατώθηκε το εσωτερικό βάψμιο στο ΚΥ Πύργου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξη και τη φροντίδα. Όπως θα δείτε και εσείς, η διαφορά εμφανή και τεράστια. Επίσης ευχαριστούμε τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Οργάνωσης Διονύση Κουρή καθώς και τον προϊστάμενο προμηθειών Ανδρέα Κεπενό για την αμέριστη συμπαράσταση και την άμεση ικανοποίηση ενός διαχρονικού και δίκαιου αιτήματός μας.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Ο ΕΠΙΣΤ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥ ΠΥΡΓΟΥ
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κάρπαθος: Μεθυσμένος έκλεψε αυτοκίνητο, το τράκαρε και το... επέστρεψε
    Κάρπαθος: Μεθυσμένος έκλεψε αυτοκίνητο, το τράκαρε και το... επέστρεψε

    Ο 24χρονος δεν τραυματίστηκε, αλλά οδήγησε το αυτοκίνητο στη θέση όπου ήταν σταθμευμένο και έπειτα έσπευσε να εξαφανιστεί

    Μια ασυνήθιστη υπόθεση κατάφεραν να εξιχνιάσουν μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικοί στην Κάρπαθο, οι οποίοι συνέλαβαν έναν 24χρονο που έκλεψε ένα αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αλλά τράκαρε με αυτό. Είχε, όμως, την... ευαισθησία να το επιστρέψει εκεί που το βρήκε!

    Όπως έγινε γνωστό, ο μεθυσμένος νεαρός θέλησε να κάνει βόλτα με το Ι.Χ. αυτοκίνητο στη μίζα του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει τα κλειδιά. Όμως, λόγω της κατάστασής του, έχασε τον έλεγχο και το όχημα έπεσε σε σταθερό σημείο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ο 24χρονος δεν τραυματίστηκε, αλλά οδήγησε το αυτοκίνητο στη θέση όπου ήταν σταθμευμένο και έπειτα έσπευσε να εξαφανιστεί.

    Όταν ο ιδιοκτήτης του το βρήκε τρακαρισμένο, ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στα ίχνη του νεαρού, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο