Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 14:48

Κομοτηνή: «Μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ ξάφρισε 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Γράφτηκε από

O 41χρονος δράστης είχε πλούσιο παρελθόν σε παρόμοιες απάτες και κλοπές

Ό,τι είχε και δεν είχε έχασε σε σε μια στιγμή μια ηλικιωμένη, που έκανε το σφάλμα να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της στην Κομοτηνή σε έναν επιτήδειο ο οποίος προσποιήθηκε τον τεχνικό της Δ.Ε.Η. και έβαλε στην τσέπη το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρώσει από τις οικονομίες μιας ζωής!

Ο 41χρονος Έλληνας, που αποδείχθηκε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας ότι είχε πλούσιο παρελθόν σε παρόμοιες απάτες και κλοπές, είχε πάει στις 10 Φεβρουαρίου στο σπίτι της 82χρονης γυναίκας και είχε ισχυριστεί ότι θα επισκεύαζε την βλάβη που προκαλούσε διαρροή ρεύματος. Την κράτησε στην κουζίνα με το πρόσχημα ότι ήθελε να ανοιγοκλείνει διακόπτες για να δει πού υπήρχε ρεύμα και έψαξε ανενόχλητος το σπίτι.

Όταν ο δράστης βρήκε τα χρήματα, τα έβαλε στην τσέπη και έγινε καπνός. Μετά την καταγγελία της ηλικιωμένης, οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα, ταυτοποίησαν τον 41χρονο και έδειξαν στην 82χρονη φωτογραφίες του από τις λίστες σεσημασμένων, από τις οποίες τον αναγνώρισε. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 11:13

Σχετικά Άρθρα

  • Κλωνοποίηση φωνής: Η νέα επικίνδυνη απάτη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς λειτουργεί
    Κλωνοποίηση φωνής: Η νέα επικίνδυνη απάτη μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς λειτουργεί

    Η κλωνοποίηση φωνής είναι μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

    Οι ηλεκτρονικές απάτες αποτελούν μάστιγα καθώς οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν πολλούς «ευφάνταστους» τρόπους για να ξεγελάσουν τους ανυποψιάστους χρήστες σε, καθημερινή βάση.

    Όπως προειδοποιεί το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi), μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν οι απατεώνες είναι το «AI Voice Scam». Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να κλωνοποιήσουν τη φωνή κάποιου, δημιουργώντας μια ηχογράφηση που ακούγεται ακριβώς σαν τη φωνή του πραγματικού ατόμου.

    Αρκεί να έχουν ακούσει λίγα μόνο δευτερόλεπτα φωνής, από ένα βίντεο ή ηχογράφηση, για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο της φωνής με εκπληκτική ακρίβεια!

    Οι απατεώνες στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτήν τη φωνή για να τηλεφωνήσουν στους φίλους ή συγγενείς του ατόμου, υποδυόμενοι το ίδιο το άτομο.

    Συνήθως, προσπαθούν να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα ανησυχίας ή πανικού, λέγοντας ότι βρίσκονται σε επείγουσα κατάσταση, ότι χρειάζονται άμεσα χρήματα ή ότι βρίσκονται σε σοβαρό πρόβλημα. Η αναγνωρίσιμη φωνή, το συναισθηματικό περιεχόμενο και ο επείγων τόνος είναι τα «όπλα» τους, κάνοντας τα θύματα να αντιδρούν γρήγορα χωρίς να το σκεφτούν.

    Συμβουλές Προστασίας:

    • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Αν λάβετε τηλεφώνημα από κάποιον που σας ζητά άμεσα χρήματα ή προσωπικές πληροφορίες, επιβεβαιώστε το αίτημα πριν κάνετε οτιδήποτε. Διακόψτε την κλήση και επικοινωνήστε με τον φερόμενο καλούντα στον γνωστό του αριθμό.
    • Μιλήστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα για αυτή την απάτη και καθορίστε μια διαδικασία επιβεβαίωσης για τέτοια επείγοντα αιτήματα, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
    • Ενημερωθείτε και ενημερώστε τους κοντινούς σας σχετικά με αυτήν την απάτη και τον τρόπο που λειτουργεί. Η ενημέρωση είναι το καλύτερο μέσο πρόληψης! Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιηθεί και για δόλιους σκοπούς, γι’ αυτό χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή.
    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Κομοτηνή: Ταυτοποιήθηκε οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε 32χρονη πεζή
    Κομοτηνή: Ταυτοποιήθηκε οδηγός που τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε 32χρονη πεζή

    Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οδηγού που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μία 32χρονη πεζή, στη Ροδόπη, εγκαταλείποντας την στο οδόστρωμα.

    Πρόκειται για 73χρονο Έλληνα οδηγό φορτηγού, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κατόπιν έρευνας που διεξήγαγε η Τροχαία Κομοτηνής.

    Η θανατηφόρα παράσυρση συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην εθνική οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, στο ύψος των νεκροταφείων του οικισμού Σαπών Ροδόπης, ενώ οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ερευνώνται.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εξαπατήθηκε στα social media από άγνωστη που του «πούλησε» έρωτα και... του πήρε 20.000 ευρώ
    Εξαπατήθηκε στα social media από άγνωστη που του «πούλησε» έρωτα και... του πήρε 20.000 ευρώ

    Μια σοκαριστική υπόθεση παρουσιάζει σήμερα η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» του Mega.

    Μέσω των social media, μια άγνωστη «πούλησε» έρωτα σε έναν άνδρα, με σκοπό να του αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

    «Την γνώρισα μέσω ‘TikTok’. Mου συστήθηκε ως χορεύτρια και την αποδέχτηκα. Είχαμε καθημερινή επικοινωνία για ενάμιση χρόνο. Μιλάγαμε μόνο με μηνύματα. Τρώγαμε πάντα μαζί, ακούγαμε μουσική μαζί. Ήθελε να κάνουμε παιδιά. Μου έλεγε ‘μου λείπεις, σε θέλω’».

    Όπως λέει ο ίδιος:

    «Με έπεισε να επενδύσω χρήματα σε πλατφόρμα δήθεν με μεγάλο επιτόκιο. Ξεκίνησα με μικρά ποσά και έφτασα να επενδύω περίπου 20.000 ευρώ. Κατάλαβα ότι είναι απάτη όταν μου έστειλε μήνυμα ένας άλλος εξαπατημένος. Επιχείρησα να κάνω ανάληψη και με μπλόκαρε. Άλλαξα τις τραπεζικές κάρτες γιατί ήταν αποθηκευμένες στην πλατφόρμα».

    «Έπαθα κατάθλιψη, πήγα σε γιατρό και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή», σημειώνει.

    Μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος του θύματος, Άννα Μαρία Φίλιππα, ανέφερε πως δεκάδες πολίτες έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης.

    «Το πρόβλημά μας είναι να δικαιωθούμε αστικά από την τράπεζα που άφησε και δέχτηκε εντολές πληρωμής προς άγνωστους δικαιούχους χωρίς να ελέγξει νομιμοποιήσεις, χωρίς να τις καταστήσει ύποπτες και τις εκτέλεσε άμεσα», είπε.

    Μιλώντας για το θέμα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λέει:

    «Το φαινόμενο της ‘ρομαντικής απάτης’ έχει εμφανιστεί την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι όταν νιώθουν ότι εξαπατώνται συναισθηματικά, δεν έχουν διάθεση να το καταγγείλουν. Η ‘ρομαντική απάτη’ απαιτεί τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Οι δράστες δεν βιάζονται, γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι η μόνη παρακαταθήκη για τις ανθρώπινες σχέσεις».

    Απατεώνας από τη Νιγηρία εμφανίστηκε ως… Έλληνας μουσικός

    «Η τελευταία υπόθεση που είχαμε ήταν προ ημερών. Μία κυρία είχε ερωτευτεί έναν Έλληνα μουσικό, που της έχει πουλήσει έρωτα στο διαδίκτυο. Δεν είναι μουσικός, ανακαλύψαμε ότι είναι απατεώνας από τη Νιγηρία. Μόλις σταμάτησε να του δίνει χρήματα, αυτός εξαφανίστηκε», είπε στο MEGA ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του ελληνικού CSI.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Γιατί πρέπει να κλείνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το κινητό σας;
    Γιατί πρέπει να κλείνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα το κινητό σας;

    Από απάτες phishing έως την μόλυνση από κακόβουλο ή κατασκοπευτικό λογισμικό, το κινητό μας τηλέφωνο και όλα τα προσωπικά μας δεδομένα μέσα σε αυτό κινδυνεύουν συχνά από κακόβουλες ενέργειες. Τι μπορούμε; όμως; να κάνουμε για αυτό;

    Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) προσφέρει συμβουλές για να αποτρέψετε τους χάκερ και τους εισβολείς να επιτεθούν στο κινητό σας τηλέφωνο. H πιο αποδοτική μέθοδος είναι απλά το κλείσιμο του κινητού. Αυτή η απλή ενέργεια της επανεκκίνησης του κινητού μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για τους χάκερ να κλέψουν πληροφορίες από το τηλέφωνό σας, αν και όχι εντελώς αδύνατο. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες κινήσεις που μπορεί να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την ασφάλεια του κινητού σας.

    Η NSA προτείνει:

    • Ενημερώστε τις εφαρμογές σας. Φροντίστε να ενημερώσετε τις εφαρμογές και το λειτουργικό σας σύστημα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας
    • Χρησιμοποιήστε επίσημα καταστήματα εφαρμογών. Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από επίσημα καταστήματα, όπως το App Store της Apple ή το Google Play Store
    • Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα αρχείων σε email και μηνύματα κειμένου, καθώς αυτοί είναι συνηθισμένοι τρόποι ενεργοποίησης κακόβουλου λογισμικού
    • Προσέξτε τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi και αποφύγετε να συνδέεστε σε αυτά όταν είναι δυνατόν
    • Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε τη σύνδεση μιας μη εξουσιοδοτημένης συσκευής στο τηλέφωνό σας
    • Χρησιμοποιήστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης με τουλάχιστον έξι ψηφία για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας
    • Αξιοποιήστε τα βιομετρικά στοιχεία. Ενεργοποιήστε την ενσωματωμένη σάρωση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής σας για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία
    • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα αξεσουάρ, μόνο γνήσια καλώδια φόρτισης ή αξεσουάρ φόρτισης από αξιόπιστο κατασκευαστή. Αποφύγετε δημόσιους σταθμούς φόρτισης USB
    • Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν χρειάζονται
    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΤτΕ: Σαρώνουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα – Τι συμβαίνει με τα περιστατικά απάτης
    ΤτΕ: Σαρώνουν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα – Τι συμβαίνει με τα περιστατικά απάτης

    Οι χρεωστικές διατηρούν την προτοκαθερδία τους ως υποκατάστατα των μετρητών - Σε ποιες συναλλαγές καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά απάτης

    Ραγδαία έχει αυξηθεί η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τους καταναλωτές με αποτέλεσμα να καταγράφονται συναλλαγές 1,2 δισ. ευρώ περίπου με κάρτες στο α’ εξάμηνο του έτους.
    Οι κάρτες αποτελούν πια το πλέον διαδεδομένο μέσο πληρωμής, ενώ η ασφάλειά τους θεωρείται σχετικώς αυξημένη. Πλην όμως περιστατικά απατών συνεχίζουν να υπάρχουν και καταγράφονται από την χρηματοπιστωτική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
    Στα 11 εκατ. ευρώ προσδιορίζονται οι απάτες που διενεργούνται με κάρτες συναλλαγών σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, έναντι συνολικών συναλλαγών 53 δισ. ευρώ που διενεργήθηκαν το α’ εξάμηνο του 2024.
    Τα περιστατικά βαίνουν μειούμενα αλλά αν και είναι περιορισμένα σε ποσοστό 0,02% δεν είναι λίγα σε απόλυτο μέγεθος. Σε 196.535 ανέρχονται οι συναλλαγές στις οποίες συμπολίτες μας εξαπατήθηκαν.

    Στα περιστατικά απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών το πρώτο εξάμηνο του 2024 καταγράφηκε μείωση του αριθμού συναλλαγών απάτης κατά 6% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Αντίστοιχα, ο δείκτης της αναλογίας του αριθμού των περιστατικών απάτης προς τον αριθμό των συναλλαγών μειώθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο κατά 7%, και αντιστοιχεί σε 1 συναλλαγή απάτης ανά 6 χιλ. συναλλαγές.

    Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ηράκλειο: Της είπαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και τους πέταξε μια σακούλα με χρήματα από το μπαλκόνι
    Ηράκλειο: Της είπαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και τους πέταξε μια σακούλα με χρήματα από το μπαλκόνι

    Ένα νέο περιστατικό απάτης με πρόσχημα τροχαίο, σημειώθηκε στο Ηράκλειο, με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν το χθες όταν άγνωστος άνδρας πήρε τηλέφωνο την ηλικιωμένη στο σπίτι της στο Ηράκλειο και της είπε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα επέμβαση.

    Ο δράστης έπεισε την γυναίκα πως θα έπρεπε άμεσα να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για να προχωρήσει το χειρουργείο. Η ηλικιωμένη, σε κατάσταση πανικού, κατάφερε να μαζέψει περίπου 3.600 ευρώ.

    Ηράκλειο: Οι οδηγίες με την σακούλα με τα χρήματα

    Ο δράστης επικοινώνησε ξανά με την ηλικιωμένη γυναίκα και μόλις τον ενημέρωσε ότι είχε μαζέψει το χρηματικό ποσό της έδωσε οδηγίες να τα βάλει σε μία πλαστική σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της, όπου από κάτω βρισκόταν μία γυναίκα που θα τα παραλάμβανε. Έτσι και έγινε, η γυναίκα η οποία ήταν συνεργός του δράστη, πήρε τη σακούλα με τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

    Λίγες ώρες αργότερα η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε πως έπεσε θύμα απάτης, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να προχωρήσει σε καταγγελία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα
    Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται οι συνεργοί του

    Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες, Τρίτη, το απόγευμα στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός – μέλος σπείρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

    Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, τον οποίο εντόπισαν στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω προέρχονταν από εξαπάτηση ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 22-10-2024 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών, ενώ στην οικία του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 35 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε μέρος των χρημάτων που είχε παραλάβει την 14-10-2024 ο συλληφθείς από την πρώτη παθούσα.

    Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά δισκία καθώς επίσης και τα ανωτέρω χρηματικά ποσά και οι λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  • Απάτη μέσω Viber: Προσοχή σε μηνύματα που λαμβάνετε από «φίλους»
    Απάτη μέσω Viber: Προσοχή σε μηνύματα που λαμβάνετε από «φίλους»

    Με μια νέα απάτη μέσα από την εφαρμογή Viber βρίσκονται αντιμέτωποι οι χρήστες.

    Μια κλασική, αλλά καθ’ όλα επιτυχημένη μέθοδος εξαπάτησης, είναι σε έξαρση στο Viber, με τους επιτήδειους να χρησιμοποιούν μηνύματα από επαφές που οι χρήστες γνωρίζουν για να κλέψουν τους λογαριασμούς τους.

    Σύμφωνα με τον Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi),οι φίλοι και οι επαφές σας μετατρέπονται σε «Δούρειους Ίππους» και ως συνέπεια το υποψήφιο θύμα συχνά μερικές φορές αδυνατεί να συνειδοτοποιήσει πως πρόκειται για απάτη.

    Πώς γίνεται η απάτη βήμα-βήμα:

    Βήμα 1ο: Οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός χρήστη ή δημιουργούν ένα προφίλ που μοιάζει με κάποιον που τα υποψήφια θύματα γνωρίζουν. Τους στέλνουν μήνυμα μέσω Viber, ζητώντας τους να τους στείλουν έναν κωδικό επαλήθευσης, με την αιτιολογία ότι τον χρειάζονται για να επαναφέρουν τον λογαριασμό τους.

    Βήμα 2ο: Ο κωδικός επαλήθευσης που ζητούν οι απατεώνες είναι ένας μοναδικός αριθμός που στέλνει το Viber στους χρήστες όταν προσπαθούν να συνδεθούν από μια νέα συσκευή. Αυτός ο κωδικός είναι απαραίτητος για να ασφαλίσουν οι χρήστες τον λογαριασμό τους, αλλά οι δράστες τον ζητούν για να πάρουν πρόσβαση.

    Βήμα 3ο: Αν οι χρήστες δώσουν αυτόν τον κωδικό, οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

    Βήμα 4ο: Με τον λογαριασμό υπό τον έλεγχό τους, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο λογαριασμό για να εξαπατήσουν άλλους φίλους ή συγγενείς, δημιουργώντας ένα αλυσιδωτό φαινόμενο απάτης.

    Αν λάβετε μήνυμα από φίλο που σας ζητά κωδικό, καλέστε τον απευθείας για να επιβεβαιώσετε αν ήταν πραγματικά αυτός που έστειλε το μήνυμα. Μην επιστρέψετε οποιαδήποτε άγνωστη κλήση στο Viber, καθώς μπορεί να είναι παγίδα.

    Πηγή: NewsBomb.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ