Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 08:42

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού

Γράφτηκε από
Ad Slot

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα

Ο εμπρησμός ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού, στις 5 Δεκεμβρίου 2019, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα. Ειδικότερα, δύο Πακιστανοί, υπάλληλοι του ξενοδοχείου ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα, με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου ανακριτή, καθώς και ένας Ελληνας και μια Ελληνίδα, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της φθοράς που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται, ότι από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση 25χρονης από την Ουκρανία, η οποία εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, που προκλήθηκαν από τη φωτιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: TheToc.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 10:11

Σχετικά Άρθρα

  • Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Άνοιξαν τα καλοριφέρ και δεν μπορούσαν να ανασάνουν – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση στο ξενοδοχείο

    Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 48χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης που δηλητηριάστηκε απο μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας, την ώρα που τα ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση πληθαίνουν. Σημειώνεται πως άλλα 13 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα.

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ η κατάσταση του 48χρονου είναι κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα για τον άτυχο άνδρα που δίνει μάχη για την ζωή του. Ο 48χρονος είχε πάει με την σύζυγό του για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

    Εννέα άτομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο απο το Νοσοκομείο της Φλώρινας, ενώ υπο παρακολούθηση θα παραμείνουν και σήμερα 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Παράλληλα, αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

    Λειτουργούσε χωρίς άδεια

    Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το kozanimedia, το ξενοδοχείο λειτουργούσε χωρίς άδεια! Λίγες ημέρες πριν το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ βεβαίωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η ίδια η προϊσταμένη,με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ενήμερη για το θέμα είναι και η Π.Ε. Φλώρινας, όπως τόνισε στο Kozanimedia ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας, σημειώνοντας πως κλιμάκιο του υγειονομικού επισκέφθηκε την ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν κλειστή, χωρίς δυνατότητα ελέγχου.

    Ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί και κατηγορείται για επικίνδυνη βλάβη και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου. Τα εγκαίνια της μονάδας είχαν γίνει τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο χώρος είχε ανακατασκευαστεί πλήρως από τον νέο ιδιοκτήτη, ηλικίας 53 ετών. Τώρα πρέπει να εξακριβωθεί η αιτία της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, με πιθανότερο σενάριο αυτό της βλάβης στο σύστημα θέρμανσης.

    Πώς έγινε το περιστατικό

    Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, όταν οι επισκέπτες ένιωσαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

    Το ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, έχει πλέον σφραγιστεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της διαρροής εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

    Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μόλις οι ένοικοι άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι επισκέπτες ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

    Γιατί είναι επικίνδυνο το μονοξείδιο του άνθρακα

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως οι άνθρωποι που εκτίθενται στο μονοξείδιο του άνθρακα, που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμο, παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα. Στις απλές καταστάσεις σε μία ήπια δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη, ναυτία, ίλιγγο, σύγχυση, κόπωση και ταχύπνοια όμως εάν οι ποσότητες είναι μεγάλες τότε υπάρχουν επιπλοκές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και την καρδιά. Ειδικά στις έγκυες γυναίκες μπορεί να κάνει βλάβη ακόμα και στο έμβρυο.

    Η άμεση μεταφορά των ατόμων στο νοσοκομείο ήταν σωστή και κρίσιμη, όπου έπρεπε να γίνει γρήγορη χορήγηση οξυγόνου 100 % το οποίο θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στην όλη κατάσταση.

    Δεδομένο οτι το αέριο είναι τοξικό δεν είναι εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό και η μεταφορά στο νοσοκομείο ήταν σωστή γιατί έγινε δυνατή η χορήγηση γρήγορα οξυγόνου και δεν υπήρξαν δυσκολότερες καταστάσεις με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό και στην καρδιά.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο
    Φλώρινα: Στο νοσοκομείο 16 άτομα - Δηλητηριάστηκαν από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο

    Συναγερμός σήμανε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής για μαζική δηλητηρίαση 16 ατόμων σε ξενοδοχείο στην Φλώρινα.

    Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η δηλητηρίαση οφείλεται σε ατελή καύση στη θέρμανση και στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Πολλοί από αυτούς που το εισέπνευσαν, λιποθύμησαν.

    Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Φλώρινας

    Αμέσως στο ξενοδοχείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα πιο σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

    Ένα εκ των 16 ατόμων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κοζάνης.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ηλεία: Φτάνει στο νομό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
    Ηλεία: Φτάνει στο νομό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού

    Στην Ηλεία αναμένεται τις επόμενες ώρες κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    Σκοπός του είναι να διερευνήσει τα αίτια της σημερινής πυρκαγιάς και να αναζητήσει πιθανούς δράστες καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

  • Ηράκλειο: Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της
    Ηράκλειο: Τραγωδία με 27χρονη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο δωμάτιό της

    Επί τόπου βρέθηκε γιατρός του ΕΚΑΒ ο οποίος δυστυχώς διαπίστωσε τον θάνατό της.

    Με τον πιο τραγικό τρόπο έληξαν οι διακοπές για μια νεαρή γυναίκα στην Κρήτη. Πρόκειται για μια 27χρονη από τη Γερμανία η οποία λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου (14/9) βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Χερσόνησο. Επί τόπου βρέθηκε γιατρός του ΕΚΑΒ ο οποίος δυστυχώς διαπίστωσε τον θάνατό της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γυναίκα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ζάκυνθος: Δημοτικός αστυνομικός ο 58χρονος που συνελήφθη για φωτιές στο νησί - Τις άναβε με «φιδάκια»
    Ζάκυνθος: Δημοτικός αστυνομικός ο 58χρονος που συνελήφθη για φωτιές στο νησί - Τις άναβε με «φιδάκια»

    Ο κατηγορούμενος για εμπρησμούς στη Ζάκυνθο είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα.

    Δημοτικός αστυνομικός είναι ο 58χρονος που συνέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Εμπρησμών για δύο φωτιές που ξέσπασαν στη Ζάκυνθο.

    Σύμφωνα με το Star, ο συλληφθείς έβαλε τις φωτιές την ίδια ημέρα σε δυο διαφορετικά σημεία της Ζακύνθου. Είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς το 2021 είχε συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες. Από τότε έχει τεθεί σε αργία.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να έβαλε τις φωτιές με... εντομοαπωθητικά και συγκεκριμένα τοποθετούσε σπίρτα πάνω σε «φιδάκια», τα οποία πετούσε σε ξερόχορτα.

    Ο 58χρονος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς, τον περασμένο Ιονίο.

    Οι δύο φωτιές έκαψαν πάνω από 80 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και μέρος αναγεννώμενου δάσους, στην περιοχή του Καταλούπου.

    Βάσει πληροφοριών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερευνάται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες πυρκαγιές στο νησί το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο άνδρας ζακυνθινής καταγωγής, είχε συλληφθεί πριν μερικά χρόνια για πυρκαγιές στην περιοχή του Αργασίου, ενώ επιβεβαιώνεται η προφυλάκισή του για 18 μήνες.

    Επίσης, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος πυροσβεστών.

    Στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94 ευρώ αντίστοιχα.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ζάκυνθος: Χειροπέδες και πρόστιμα σε άνδρα για εμπρησμό - Το είχε ξανακάνει
    Ζάκυνθος: Χειροπέδες και πρόστιμα σε άνδρα για εμπρησμό - Το είχε ξανακάνει

    Συνελήφθη χθες, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης δύο πυρκαγιών, στις περιοχές Καταλούπου και Αγαλάς Ζακύνθου στις 4 Σεπτεμβρίου. Του επιβλήθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα 4.387,50 και 4.935,94€.

    Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγήθηκε σήμερα στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου, προκειμένου να απολογηθεί.

    Ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμούςστη Ζάκυνθο και είχε προφυλακιστεί για 18 μήνες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τρίπολη: Η 44χρονη που συνελήφθη για εμπρησμούς το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»
    Τρίπολη: Η 44χρονη που συνελήφθη για εμπρησμούς το έκανε γιατί «της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες»

    Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στην 44χρονη που συνελήφθη στην Τρίπολη ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση κατ’ εξακολούθηση και από πρόθεση. Μάλιστα, θα εκτίσει κανονικά δύο μήνες και θα πληρώσει 1.000 ευρώ πρόστιμο.

    Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έβαζε τις φωτιές «γιατί της άρεσε να βλέπει πυροσβέστες και να προσπαθεί να ερωτοτροπεί μαζί τους».

    Χθες, Δευτέρα (26/8), η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Τρίπολης, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης δύο πυρκαγιών σε αγροτική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (στις 24 και 25 Αυγούστου 2024), στην περιοχή της Τ.Κ. Κερασίτσας, του Δήμου Τρίπολης στην Αρκαδία.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Θρίλερ με το κυνήγι των εμπρηστών
    Θρίλερ με το κυνήγι των εμπρηστών

    Αυξήθηκαν κατά 144% οι συλλήψεις - Ερευνες από Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. για τις φωτιές σε Βαρνάβα και Γλυκά Νερά - Νέα στοιχεία για τους περσινούς εμπρησμούς σε Δερβενοχώρια, Πάρνηθα και Λουτράκι

    Απροσδόκητη αύξηση της τάξεως του 144% παρουσιάζει – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – αυτό το καλοκαίρι ο αριθμός των συλληφθέντων εμπρηστών από πρόθεση με ύποπτους πολλές φορές σκοπούς.

    Με το εντυπωσιακό στοιχείο ότι λιγότερο από κάθε δύο ημέρες συλλαμβάνεται και ένα άτομο που βάζει φωτιά στο δάσος επίτηδες. Με τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλουν οι δράστες των εμπρησμών να ανέρχονται φέτος περίπου στο 1.000.000 ευρώ!

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν προχωρήσει σε 89 συλλήψεις εμπρηστών με πρόθεση το 2024, από τους οποίους οι 61 έχουν συλληφθεί το τελευταίο τετράμηνο της αντιπυρικής περιόδου! Ο ίδιος αριθμός για την αντίστοιχη αντιπυρική περίοδο το 2023 ήταν μόλις 25 συλλήψεις εμπρηστών με σκοπιμότητα που κατακαίνε τα δάση.

    Κι όλα αυτά στη συνέχεια της σύλληψης καθηγητή της Παντείου για διαδοχικές πυρκαγιές στη Βάρη, αλλά και ενός 80χρονου, πρώην ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης χαρτόκουτων, που είχε βάλει τέσσερις φωτιές στα Γλυκά Νερά. Με την περίπτωση του τελευταίου να έχει κινήσει το ενδιαφέρον της αρμόδιας υπηρεσίας της Πυροσβεστικής αφού φέρεται ότι έχουν βρεθεί στην κατοικία του και ακροδεξιά σύμβολα αλλά και αρκετά ευρήματα που αναδεικνύουν μεθοδική πολυετή δράση σε εμπρησμούς και ίσως όχι μόνο.

    Αντεκδίκηση

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο ορισμένοι από τους εμπρησμούς να έχουν γίνει για λόγους αντεκδίκησης σε κατοίκους της περιοχής, ενώ εξετάζονται και άλλες παράμετροι της υπόθεσης που θεωρείται «ιδιαίτερα σοβαρή». Επιπλέον συνεχίζεται η έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς στου Βαρνάβα που επικεντρώνεται σε αγροτεμάχιο επί της οδού Αμάλθειας στην εν λόγω περιοχή και δεν θεωρείται, τουλάχιστον προς το παρόν, ότι αποδίδεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

    Με στελέχη του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να αναφέρονται σε έντονο παρασκήνιο για τον εντοπισμό των αιτίων αυτής της φωτιάς που έκαψε περίπου 100.000 στρέμματα στη Βορειοανατολική Αττική. Παράλληλα ζητούμενο για τα στελέχη της Πυροσβεστικής είναι ο προσδιορισμός των αιτίων εννέα καταστροφικών πυρκαγιών τον προηγούμενο χρόνο και ανάμεσα σε αυτές της Πάρνηθας, της Ρόδου, της Βοιωτίας, της Μαγνησίας (με τις εκρήξεις στα στρατόπεδα), από τις οποίες οι τέσσερις αποδίδονται πλέον σε εμπρησμούς από πρόθεση.

    Την ίδια ώρα ωστόσο δυσχέρειες παρατηρούνται στη διαλεύκανση της πυρκαγιάς – τον περασμένο Μάιο – σε εργοστάσιο παραγωγής φαγητού στη Λαμία, που υπήρξε έπειτα από δηλητηρίαση μαθητών, αφού δεν βρέθηκαν ίχνη ύποπτης ουσίας (βενζίνης κ.λπ.) στο εσωτερικό της αποτεφρωμένης μονάδας.

    Τις έρευνες για τη διακρίβωση των αιτιών των πυρκαγιών έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου υπηρετούν 25 άτομα από τους οποίους οι 17 συνθέτουν κλιμάκια εντοπισμού των εστιών και των αιτιών των πυρκαγιών.

    Υστερα από αλλαγές τουλάχιστον 5-7 αξιωματικών την τελευταία διετία οι έρευνες γίνονται διεξοδικές και ενδελεχείς με άμεσο εντοπισμό της εστίας και συγκέντρωση κρίσιμων μαρτυριών, συνεχείς αναζητήσεις υλικού καμερών, σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων που οδηγούν ιδιαίτερα συχνά στους δράστες των εμπρησμών.

    Τα στοιχεία

    Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: από την αρχή του 2024 και έως χθες καταγράφηκαν 870 παραβάσεις που χρηματικά αντιστοιχούν σε πρόστιμα 937.853 ευρώ και 360 συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 89 κατηγορήθηκαν για εμπρησμό από πρόθεση και οι 271 από αμέλεια.

    Μόνο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου (από 1ης Μάιου έως σήμερα) έχουν αποδοθεί 402 πρόστιμα και έχουν πραγματοποιηθεί 205 συλλήψεις (61 πρόθεση και 144 αμέλεια). Σημειώνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα του 2023 (από την αρχή του χρόνου μέχρι 19 Αυγούστου 2023) πραγματοποιήθηκαν 160 συλλήψεις (117 αμέλεια και 43 πρόθεση).

    Μάλιστα την αντιπυρική περίοδο του 2023 αποδόθηκαν 337 πρόστιμα και πραγματοποιήθηκαν 74 συλλήψεις (49 αμέλεια και 25 πρόθεση).

    Με κύριο δηλαδή συμπέρασμα τον μη εντοπισμό και την ατιμωρησία που υπήρχε όσον αφορά τα άτομα που κατακαίνε τα δάση μας, αφού για αρκετούς από τους 61 που συνελήφθησαν φέτος το καλοκαίρι υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλούσαν και άλλες χρονιές δασικές πυρκαγιές. Χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπισθεί ή συλληφθεί.

    Μάλιστα είναι ακόμη ενδεικτικό ότι σύμφωνα με επίσημες αναφορές των υπευθύνων της Πυροσβεστικής οι καταστροφικές πυρκαγιές στις 8 Ιουλίου 2023 στο Λουτράκι (που επεκτάθηκε στον Ισθμό), στις 17 Ιουλίου 2023 στο Πάνακτο Βοιωτίας που κατέκαψε τα Δερβενοχώρια, στις 18 Ιουλίου 2023 στη Ρόδο και στις 22 Αυγούστου του ίδιου χρόνου στη Μονή Κλειστών που επεκτάθηκε προς το τελεφερίκ της Πάρνηθας αποδίδονται σε εμπρησμούς από πρόθεση, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπισθεί οι «άγνωστοι» μέχρι τώρα δράστες.

    Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch