Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:25

Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Aπευθύνει έκκληση στους Δημότες για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας

Γράφτηκε από
Ad Slot

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης απευθύνει έκκληση στους Δημότες για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με γνώμονα την ενίσχυση της προστασίας της Υγείας των δημοτών, και των εργαζομένων στον Τομέα της Καθαριότητας, και με δεδομένο ότι, το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας έχει μειωθεί, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19, για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης, απευθύνει έκκληση στους Δημότες να διευκολύνουν το έργο των υπαλλήλων αυτών, που καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, παρακαλούμε τους Δημότες:

  • Να μην εναποθέτουν στα σημεία περισυλλογής,ογκώδη αντικείμενα όπως, κλαδιά, μπάζα, στρώματα, έπιπλα και άλλου τύπου βαρέα αντικείμενα.
  • Εάν υπάρχει απόλυτη και επιτακτική ανάγκη, θα πρέπει να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο Καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2623360841, (2623360843).
  • Να απορρίπτουν τα απορρίμματα πάντα μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.
  • Να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ποσότητες των απορριμμάτων που απορρίπτουν στους κάδους.
  • Να κλείνουν καλά τις σακούλες των απορριμμάτων. Χρησιμοποιείστε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.
  • Μετά τη ρίψη των απορριμμάτων να κλείνουν το καπάκι των κάδων.
  • Όλοι μαζί διατηρούμε τις πόλεις και τα χωριά μας καθαρά!
  • Όλοι μαζί προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία!
  • Όλοι τηρούμε τους κανονισμούς ατομικής και συλλογικής υγιεινής!
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 18:14

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο
    Ανακύκλωση: Νέα προγράμματα σε δήμο Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης με κοινωνικό πρόσημο

    Δίνουν τηγανέλαια - παίρνουν αναπηρικό αμαξίδιο

    Νέα προγράμματα ανακύκλωσης θα λειτουργήσουν σύντομα στους Δήμου Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων για την συλλογή μαγειρικών ελαίων και πλαστικών καπακιών. Οι Δήμοι, ξεκινούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης EAST WEST GREECE ΜIKE, και μέσα στους όρους συμφωνίας, είναι η προσφορά εκ μέρους της εταιρείας ενός αναπηρικού αμαξιδίου ανά έτος.

    Τα παραπάνω προγράμματα έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και σύντομα θα τοποθετηθούν οι ειδικοί κάδοι σε σημεία που θα υποδείξει η κάθε Δημοτική Αρχή.

    Τα οφέλη είναι πολλαπλά καθώς τα καπάκια που σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή θα ανακυκλώνονται με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης. Επιπλέον τα μαγειρικά έλαια που ρυπαίνουν τις αποχετεύσεις, ρυπαίνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα, θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται από την εταιρεία, μειώνοντας σημαντικά τόσο τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και το κόστος συντήρησης και καθαρισμού των αποχετεύσεων.

    Οι δήμοι αναλαμβάνουν μόνο την υπόδειξη των σημείων που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, ενώ η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την συλλογή του υλικού, καθώς και τη δημιουργία ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Επιπλέον η εταιρεία θα καταβάλει ετησίως το ποσό των τετρακοσίων ευρώ σε μορφή κουπονιών από σούπερ μάρκετ ή με κατάθεση στο ταμείο του δήμου και θα διαθέτει ένα αναπηρικό αμαξίδιο ετησίως.

  • Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές
    Ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση: 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές

    Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης λαμβάνει και επίσημα ακόμα μία νέα, υψηλή χρηματοδότηση, ύψους 1.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης βρίσκεται ανάμεσα στους 35 Δήμους όλης της Ελλάδας που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υποβάλουν πρόταση στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.4 «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ-ΥΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ2.24».

    Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης χρηματοδοτείται με 1.000.0000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε δίκτυα και υποδομές από καιρικά φαινόμενα.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση, τόνισε: «Τα αποτελέσματα του προγραμματισμού, της δουλειάς και των χρηματοδοτήσεων αποτυπώνονται σε έργα. Η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένο σχέδιο και ορίζοντα διεκδίκησης πετυχαίνει σταδιακά όλους τους στόχους της. Εξασφάλισε ακόμα μια χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ, , ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε έργα αποκατάστασης ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να συνεχίσει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης να σχεδιάζει ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες του».

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την υπογραφή της απόφασης, ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, καθώς και οι δυο τους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια έγκρισης της χρηματοδότησης, με συνεχή υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή
    Εκσυγχρονίζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου - Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

    Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Πύργου, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

    Τελευταίο απόκτημα μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες καθαρισμού των δημόσιων χώρων, ο οποίος θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

    Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο έχει πανεύκολο χειρισμό, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, ενώ ο οδοκαθαριστής κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

    Επίσης η αυτοκινούμενη σκούπα έχει μηδενικούς ρύπους, είναι αθόρυβη, ενώ η φόρτιση μπαταριών γίνεται από κοινή πρίζα μέσω ενσωματωμένου φορτιστή και έχει αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

    Παράλληλα ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι οι ακαθαρσίες ζώων.

    dimos purgou skoupa 2

    dimos purgou skoupa 3

    dimos purgou skoupa 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παράταση έξι μηνών στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης
    Παράταση έξι μηνών στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

    Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, δόθηκε εξάμηνη παράταση στην κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο Γενικός Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αποφασίζει:

    «Την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15-10-2021 στην παραπάνω περιοχή και οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω 9 και 10 σχετικά. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 16 Απριλίου 2025. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη
    Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

    Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Τέθηκε και το ζήτημα βελτίωσης της εφαρμογής του εργόσημου

    Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου και τον Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύση Κεκάτου.

    Στην συνάντηση που έγινε και στην οποία παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κόκκινος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αυξημένες ανάγκες που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε έργα αγροτικής οδοποιίας, για το οποίο ο κ. Τσιάρας δεσμεύθηκε προκειμένου να υπάρξει συνολική χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πλευρά του Δήμου γίνεται ήδη μια σημαντική προεργασία με πρωτοβουλία του Γιάννη Λέντζα, καθώς ετοιμάζονται και σύντομα θα υποβληθούν δύο σχετικές μελέτες για τέτοιου είδους έργα, με δαπάνη εκτέλεσης 500.000 ευρώ η καθεμιά, στη βάση όσων συζητήθηκαν με τον κ. Τσιάρα και τον κ. Νικολακόπουλο.

    Το ζήτημα με το εργόσημο

    Παράλληλα, ετέθη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, όσον αφορά το εργόσημο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θετικό μέτρο, για οποίο όμως παρατηρούνται αβελτηρίες ως προς τη διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής του. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ενήμερος για το ζήτημα και ανέφερε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να αντιμετωπισθούν τα θέματα που δυσκολεύουν την εφαρμογή του, ενώ εξετάζονται λύσεις και βελτιώσεις, προκειμένου το μέτρο να λειτουργήσει στη βάση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε και να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ίδιους τους παραγωγούς.

    «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα»

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για την ανταπόκρισή του, ενώ υποστήριξε ότι τα αγροτικά θέματα που απασχολούν, όχι μόνο το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά ολόκληρη την Ηλεία είναι πολλά και σημαντικά. Επίσης, τόνισε: «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, γι αυτό και πρέπει να εργαστούμε συντεταγμένα προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις, με στόχο την προστασία και ανάδειξη της παραγωγής, και συνολικά την στήριξη των αγροτών του Νομού μας».

    «Συνεχίζουμε τη δουλειά»

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Τσιάρα, όσο και τον κ. Νικολακόπουλο για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση. «Συνεχίζουμε τη δουλειά ώστε να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν οι σχετικές μελέτες για τα έργα αγροτικής οδοποιίας και προσδοκούμε να ενταχθούν σύντομα προς χρηματοδότηση», τόνισε. Τέλος, ο κ. Λέντζας προσκάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τον κ. Τσιάρα να αποδέχεται την πρόσκληση, με την επίσκεψη να προετοιμάζεται άμεσα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λέντζας: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων
    Λέντζας: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων

    Επόμενο στάδιο η δημιουργία καταφυγίου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης δράσεων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, παρουσίασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας- το οποίο και εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή-όπως και όλες τις συμβάσεις που έχει συνάψει για το 2024 στον συγκεκριμένο τομέα.

    Ο κ. Λέντζας αναλύοντας όλα τα στοιχεία και τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στον Δήμο εξακολουθεί να βρίσκεται μικρός αριθμός αδέσποτων σκύλων. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει 184 στειρώσεις , ενώ τα αδέσποτα φροντίζονται από φιλοζωικούς συλλόγους της περιοχής. «Στο Δήμο υπάρχει ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Αδέσποτα Δικαίωμα στη Ζωή» στον οποίο ανήκουν αρκετοί από τους εθελοντές φιλόζωους της περιοχής. Σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο αλλά και με φιλόζωους πολίτες της περιοχής, περισυλλέγονται και οδηγούνται για κτηνιατρικό έλεγχο, στείρωση, εμβολιασμό και νοσηλεία τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της περιοχής», τόνισε ο κ. Λέντζας.

    Οι δαπάνες και οι δράσεις

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δήμαρχος, στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δαπανηθεί για:

    • Κτηνιατρικές Υπηρεσίες 16.000 ευρώ.
    • Υπηρεσίες περισυλλογής 10.000 ευρώ .
    • Προμήθεια ζωοτροφών 12.000 ευρώ

    Νέες εγγραφές στον προϋπολογισμό του 2024 με πιστώσεις για τις αντίστοιχες δαπάνες .

    • Στειρώσεις-Τσιπάρισμα –Φαρμακευτική Περίθαλψη 8.000 ευρώ.
    • Προμήθεια ζωοτροφών 6.000 ευρώ
    • Περισυλλογή Αδέσποτων Ζώων 5.000 ευρώ
    • Δράσεις Διαχείρησης Αδέσποτων ζώων 11.582,60 ευρώ

    Επιπλέον υπάρχει ήδη εγκεκριμένη, από το υπουργείο, χρηματοδότηση 398.000 για τη δημιουργία και τη λειτουργία καταφυγίου και αναμένεται ο ορισμός του οικοπέδου και η ολοκλήρωση του μελετητικού φακέλου.

    Με δράσεις ευαισθητοποίησης

    Μεγάλη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών έδωσε ο κ. Λέντζας, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει με δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση του εθελοντισμού και την αύξηση των υιοθεσιών. «θεωρούμε απαραίτητη την συνέχιση της επιμόρφωσης των πολιτών σε θέματα φιλοζωίας και νομοθεσίας» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων με δράσεις σε σχολεία και εκδηλώσεις με σκοπό την αύξηση των υιοθεσιών.

  • Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Ομιλία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας από τους κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με θέμα "Το άγχος στην εφηβεία και οι τρόποι διαχείρισης του".

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκληση την Διευθύντρια του σχολείου κ Διαμαντοπούλου Μαρία .

    Η διοργάνωση έγινε υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ Κακαλέτρη Γεωργίας.

    andr sxoleio kk 2

    andr sxoleio kk 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο