Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:24

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αναρτήθηκε το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για σίτιση αδέσποτων ζώων

Γράφτηκε από
Ad Slot

Στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) - Η μετακίνηση δεν θα ξεπερνά τις τρεις ώρες συνολικά

Αναρτήθηκε απόψε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) το έντυπο της βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Στη βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρωθεί το σημείο που βρίσκονται τα αδέσποτα, οι ημέρες και οι ώρες της σίτισης, ενώ η διάρκεια της μετακίνησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες.

Όπως είχε πει νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ είχε έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ, ώστε να υπάρχει μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Όπως διευκρίνισε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 09:40

Σχετικά Άρθρα

  • Νικολακόπουλος: 10.485 ανήλικοι δράστες στο εννιάμηνο του 2024 - Προστατεύτηκαν 3.656 ανήλικα θύματα
    Νικολακόπουλος: 10.485 ανήλικοι δράστες στο εννιάμηνο του 2024 - Προστατεύτηκαν 3.656 ανήλικα θύματα

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, απάντησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και της διαδικασίας των Επικαίρων Ερωτήσεων, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, σχετικά με την παραβατικότητα ανηλίκων.

    Όπως υποστήριξε ο κ. Υφυπουργός, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλύει συνεχώς τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, κάνει εγκληματολογική ανάλυση αυτών και στη συνέχεια λαμβάνει προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, τα οποία αναπροσαρμόζονται, επικαιροποιούνται και εντείνονται κατά περίπτωση για να είναι αποτελεσματικά, ενώ ανέφερε κάποια από τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ήδη από τις υπηρεσίες, σχετικά με τη συχνότητα αλλά και τα είδη των αδικημάτων, τα οποία διαπράττονται από ανηλίκους.

    «Έχουμε εντείνει την εμφανή αστυνόμευση και αυτό έχει αποτέλεσμα ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, ενώ αναφέρω ότι την εβδομάδα από 14 - 20 Οκτωβρίου 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 6.428 έλεγχοι ατόμων, 368 προσαγωγές, 194 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις. Το πρώτο 9μηνο του 2024 έχουμε 10.485 ανήλικους δράστες, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο, ήταν 7.422, γεγονός που δείχνει ότι πολλά περιστατικά ήταν «κρυμμένα» και πλέον οι ανήλικοι μιλάνε και πολλές περιπτώσεις «βγαίνουν στο φως», ενώ προστατεύθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. αυτό το διάστημα, 3.656 ανήλικα θύματα εγκληματικών ενεργειών. Σε αυτό συντέλεσε η λειτουργία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής, του πενταψήφιου αριθμού «10201», αλλά και η, υπό δημιουργία, εφαρμογή «Safe Youth», που θα ενημερώνει ανήλικους και γονείς και θα περιλαμβάνει εργαλεία για την υποβολή καταγγελιών, μεταξύ των οποίων το «Emergency Button» που θα καθιστά εφικτή την άμεση ενημέρωση της Άμεσης Δράσης για την παροχή βοήθειας», είπε.

    Ο κ. Υφυπουργός τόνισε, ότι πρόκειται για ένα ζήτημα πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό, για το οποίο χρειάζεται η σύνδεση περισσοτέρων ενεργειών, ενώ υπενθύμισε την απόφαση του Πρωθυπουργού, με την οποία συγκροτήθηκε η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και παραβατικότητας ανηλίκων, για τη συνολική επισκόπηση των μέτρων, δράσεων, την αποτύπωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, και την υποβοήθηση των διυπουργικών ομάδων που σχετίζονται με αυτή την εθνική στρατηγική.

    «Είναι ένα πολυσύνθετο, πολυπαραγοντικό και ευαίσθητο θέμα, και σε αυτό κάθε πρόταση, κάθε συνεργασία είναι επιζητούμενη, καθώς δεν χωρά στείρα πολιτική αντιπαράθεση για ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν, είναι διαχρονικό, και για το οποίο πράγματι έχει αναπτυχθεί πολύ σημαντική συνεργασία με άλλα Υπουργεία και επιστημονικούς φορείς, τις οποίες πρέπει να εντείνουμε και να συνεχίσουμε», είπε και στη συνέχεια ανέφερε λεπτομερώς, όλες εκείνες τις κοινές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ., με στόχο την προστασία των ανηλίκων.

    Αναφέρθηκε στις συχνές επισκέψεις στα σχολεία από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου πραγματοποιούνται ημερίδες και διαλέξεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές πάνω στα θέματα αυτά, στις κοινές εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. με επιστημονικούς φορείς, στις δράσεις της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση εγκληματικών πράξεων κατά ανηλίκων στο Κυβερνοχώρο, στη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας με την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «EΛIZA», όπου εκπονήθηκε το «Πρωτόκολλο οδηγιών διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης ανήλικου», με στόχο την υποστήριξη του αστυνομικού υπαλλήλου «πρώτης γραμμής», στη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», στην επέκταση για τα έτη 2021 - 2025, του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ο.ΚΑ.ΝΑ., στη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση (2022 - 2027), στη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, στον ορισμό εκπροσώπου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και στις 13 σειρές εκπαιδεύσεων/επιμορφώσεων που έχουν γίνει σε συνολικά 1.550 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από εξειδικευμένους εισηγητές της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    «Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, για ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει με κοινές προτάσεις και όχι στείρα πολιτική αντιπαράθεση, και νομίζω ότι έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου», είπε ο κ. Υφυπουργός κλείνοντας την τοποθέτησή του.

  • Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ
    Νικολακόπουλος: Αποκατάσταση του δρόμου στο Κάστρο με εξασφάλιση πίστωσης 1.000.000 ευρώ

    Αποτελεσματική η συνεργασία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Θ. Λιβάνιο, Χρ. Τριαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα

    Σημαντική χρηματοδότηση για ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

    Ικανοποίηση από τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που είχε αντιληφθεί αμέσως την σπουδαιότητα του προβλήματος στην περιοχή

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης σε σχέση με τα νευραλγικά του οδικά δίκτυα, όπως είναι ο δρόμος που έχει καταστραφεί από καθιζήσεις και άλλες ζημιές στην περιοχή του Κάστρου, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκε μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος φυσικών καταστροφών.

    Για την συγκεκριμένη πίστωση και για την αποκατάσταση της εικόνας, μετά από αίτημα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είχε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα επίλυσης του προβλήματος, πίεσε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενίσχυση του Δήμου και την υλοποίηση έργου αποκατάστασης, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί και οι δύο ανταποκρίθηκαν θετικά τους ευχαρίστησε, ενώ σημείωσε ότι και η συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και τους συνεργάτες του υπήρξε διαρκής, αγαστή και αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται και από την δρομολόγηση του αιτήματος.

    nikolako lentzas livanios 2

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

    Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος είχε μεταβεί στο σημείο του δρόμου και είχε δει από κοντά το μέγεθος των προβλημάτων, περπατώντας σε όλα τα τμήματα των ζημιών και ζητώντας την ανάλογη ενημέρωση.

    Η χρηματοδότηση του ενός εκατ. ευρώ εντάσσεται στο προαναφερόμενο πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες, που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές σε υποδομές της Αυτοδιοίκησης και Νομικών της Προσώπων.

    Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης πλέον οφείλει να «τρέξει» σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών τις διαδικασίες που απαιτούνται από εδώ και στο εξής, κυρίως όσον αφορά τα τεχνικά ζητήματα εντός των υποδεικνυόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Μείωση του πλαφόν στρεμματικής ενίσχυσης και παράταση στην παράδοση του προϊόντος
    Νικολακόπουλος: Μείωση του πλαφόν στρεμματικής ενίσχυσης και παράταση στην παράδοση του προϊόντος

    Συνάντηση με Υφ. Αγροτικής ανάπτυξης Δίον. Σταμενίτη της Ο.Π. Αμαλιάδας παρουσία Α. Νικολακόπουλου

    Συζητήθηκαν ακόμα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ – το εργόσημο κλπ - Πραγματική και άμεση στήριξη των παραγωγών μας ζητά ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Με σκοπό να συζητηθούν βασικά ζητήματα σε ότι αφορά τα αγροτικά μας προϊόντα και προβλήματα των καλλιεργητών μας, έγινε χθες η συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Σταμενίτη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο και Σωτήρη Κακαλέτρη. Στην ίδια συνάντηση ήταν παρών και ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος αντιλαμβανόμενος την ιδιαιτερότητα αυτών των προβλημάτων συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα και με ουσιαστικό τρόπο η συγκεκριμένη συνάντηση.

    Το πρώτο θέμα που έθεσαν τα στελέχη της Ομάδας Παραγωγών ήταν το θέμα του πλαφόν της στρεμματικής ενίσχυσης της σταφίδας· που σήμερα αυτό προσδιορίζεται στα 150 κιλά και όπως αναφέρθηκε το όριο αυτό πρέπει να μειωθεί προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την στρεμματική ενίσχυση όλοι οι παραγωγοί της σταφίδας.

    Ο κ. Σταμενίτης υποσχέθηκε ότι θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα με τη μείωση του πλαφόν ενώ υποσχέθηκε σε άλλο αίτημα της Ομάδας Παραγωγών να δώσει και παράταση όσον αφορά την παράδοση των στρεμματιάτικων, η οποία σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ισχύει μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι θα δοθεί παράταση πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί μας.

    Άλλο βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν τα επιχειρησιακά προγράμματα για τις οργανώσεις παραγωγών με τα οποία -ως γνωστόν- οι τελευταίοι διευκολύνονται όσον αφορά το πρωτογενές υλικό με το οποίο προχωρούν τις καλλιέργειές τους. Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν και επειδή δεν έχει προχωρήσει φέτος κανένα από αυτά τα προγράμματα, υπάρχει ο κίνδυνος να μην τύχουν των ανάλογων χρηματοδοτήσεων οι καλλιεργητές και για αυτό εκφράσθηκε ανησυχία.

    Ωστόσο έλαβαν και εδώ τη διαβεβαίωση του κ. Σταμενίτη ότι ανεξαρτήτως της πορείας αυτών των επιχειρησιακών προγραμμάτων κανένας αγρότης καλλιεργητής δεν πρόκειται να χάσει των ενισχύσεων από τα επιχειρησιακά προγράμματα έτσι ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει τις καλλιέργειες του.

    ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

    Τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν και η εγρήγορση από πλευράς ΕΛΓΑ αλλά και η τροποποίηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού έτσι ώστε να μπορεί να τα ανταποκρίνεται καλύτερα στα θέματα αποζημιώσεων των παραγωγών. Ειδικότερα ετέθη το θέμα των καθυστερήσεων καθώς εκκρεμούν αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν γίνει από τον καύσωνα του καλοκαιριού, σε σταφίδα, βιομηχανική ντομάτα και σε διάφορες μορφές κηπευτικών. Και εδώ υπήρξε η θετική απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη, αφού και ο ίδιος είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και θα επισπευθεί όσο καλύτερα γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία.

    Τέλος τέθηκε το θέμα του εργόσημου, ένα ιδιαίτερο σοβαρό ζήτημα που επίσης απασχολεί τους αγρότες και το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί όσον αφορά τη διαδικασία της υλοποίησης του και εν τέλη της εφαρμογής του.

    Για όλα τα παραπάνω ο Ηλείος Υφυπουργός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες μας πραγματικά είτε με τη μείωση του πλαφόν για την στρεμματική ενίσχυση είτε με την παράταση παράδοσης του προϊόντος ή με την περαιτέρω ενίσχυση για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και την ερχόμενη αγροτική περίοδο. Δήλωσε ακόμα ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα του εργοσήμου ενώ για τον ΕΛΓΑ επανέλαβε την άποψή του ότι θα πρέπει να αλλάξουν συγκεκριμένες λειτουργίες έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πολύ πιο άμεσα και στη βάση μίας διευρυμένης εικόνας για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της περιοχής μας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Ιδρύεται άμεσα η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στον Πύργο - Ακόμη μία εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που γίνεται πράξη
    Νικολακόπουλος: Ιδρύεται άμεσα η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στον Πύργο -Ακόμη μία εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που γίνεται πράξη

    Ίδρυση ΕΜΟΔΕ στον Πύργο, από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του Πρωθυπουργού

    Για το θέμα ασχολήθηκε εδώ και καιρό ο Ανδρέας Νικολακόπουλος – Ετέθη μάλιστα στον Χρήστο Τριαντόπουλο, στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας

    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την Ηλεία, είχε η σημερινή προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς όπως εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από βήματος Βουλής, ιδρύονται άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 4 νέες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο, την Χαλκίδα, τα Χανιά και τον Πύργο.

    Το ζήτημα μάλιστα της αναγκαίας ίδρυσης ΕΜΟΔΕ στον Πύργο, ετέθη από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, αλλά και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, το περασμένο Σάββατο, κατά την κοινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας. Μία επίσκεψη όπου στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν τα εύσημα στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση και επιτυχή ανταπόκριση και στη φετινή αντιπυρική περίοδο, σε δύσκολες πυρκαγιές που εξελίχθηκαν στην Ηλεία. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα που είχαν εκφράσει εδώ και καιρό, τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλείας, και που δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πλέον και επίσημα πράξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλείος Υφυπουργός έχει ασχοληθεί για καιρό επισταμένα με το συγκεκριμένο θέμα, θέτοντάς το κατ’ επανάληψη στις συναντήσεις που είχε με τους αρμοδίους Υπουργούς Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τη Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Δήλωση Ανδρέα Νικολακόπουλου

    «Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ηλεία. Η ίδρυση της ΕΜΟΔΕ για την καλύτερη στελέχωση και οργάνωση των Πυροσβεστικών μας Υπηρεσιών, αποτελεί μία ξεχωριστή εξαγγελία του Πρωθυπουργού, καθώς ο νομός μας έχει βιώσει κατά το παρελθόν τις φονικές συνέπειες καταστροφικών καιρικών φαινομένων και δύσκολων πυρκαγιών, με πιο πρόσφατες το φετινό καλοκαίρι, όπου τα άξια στελέχη της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, επιχείρησαν και πάλι με σθένος στο πεδίο, προστατεύοντας και σώζοντας ανθρώπινες ζωές, περιουσίες αλλά και ζώα. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, που ένα θέμα για το οποίο είχα παρουσιάσει την αναγκαιότητά του από την πρώτη στιγμή στους αρμοδίους Υπουργούς, αλλά και στη Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, σήμερα γίνεται πράξη, από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το έργο της Πολιτικής Προστασίας, πάνω στη βάση των 4+1 Πυλώνων που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός και αφορούν, την πρόληψη, την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, την σημαντική προσφορά του «112», ενώ επενδύουμε συνεχώς σε δομές, σε εναέρια και επίγεια μέσα, αλλά και στους ανθρώπους (εθελοντές, κοινωνία των πολιτών, κ.α)».

    nikolako emode 3

    nikolako emode 2

    nikolako emode 4

    nikolako emode 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Υποστήριξη στη Βουλή από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη της προς ψήφιση Τροπολογίας σχετικά με την Ψηφιακή Εφαρμογή «SafeYOUth
    Υποστήριξη στη Βουλή από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη της προς ψήφιση Τροπολογίας σχετικά με την Ψηφιακή Εφαρμογή «SafeYOUth

    Την Τρίτη 22/10/2024, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της διαδικασίας Νομοθετικού Έργου στη Βουλή και της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης», υποστήριξε την προς ψήφιση Τροπολογία, αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την Ψηφιακή Εφαρμογή «SafeYOUth ».

    Ο κ. Υφυπουργός, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι με την ψήφιση της συγκεκριμένης Τροπολογίας και την λειτουργία της νέας Ψηφιακής εφαρμογής «SafeYOUth», διασφαλίζεται η άμεση αντίδραση των αρχών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ασφαλής υποβολή καταγγελιών και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, προστατεύοντας παράλληλα την τήρηση της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων, σύμφωνα πάντοτε με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων. Η εφαρμογή απευθύνεται σε ανηλίκους 12 έως 18 ετών, εντός της Ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι μπορούν να την εγκαταστήσουν εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε να έχουν στη διάθεσή τους ένα εργαλείο, που θα τους προσφέρει πρόσβαση σε ενημερωτικό υλικό για θέματα που άπτονται της προστασίας τους και τη δυνατότητα εύκολης υποβολής καταγγελιών, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

    Όπως τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος: «Η λειτουργία της εφαρμογής περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα άμεσης τηλεφωνικής συνομιλίας με εξειδικευμένο και ειδικά καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, μέσω της 24ωρης γραμμής «10201», καθώς και την ενεργοποίηση του «κομβίου επείγουσας ανάγκης», σε περιπτώσεις σοβαρής απειλής ή κινδύνου, διασφαλίζοντας έτσι την άμεση επέμβαση της αστυνομίας. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνονται οι νέοι να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της προστασίας τους, διευκολύνοντας την επικοινωνία τους με τις αρχές, ακόμα και σε καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο ή αδύνατο να ζητήσουν βοήθεια».

    Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην μεγάλη ανάγκη που προκύπτει από την συγκεκριμένη ρύθμιση, ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι σε μία εποχή μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης που καθιστά πιο εύκολη και άμεση την επικοινωνία, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός ψηφιακού εργαλείου άμεσης υποστήριξης, που θα διασφαλίζει την ταχεία αντίδραση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των ανηλίκων, καθώς οι ανήλικοι καθίστανται όλο και περισσότερο ευάλωτοι σε κινδύνους, όπως η βία, ο εκφοβισμός και η εκμετάλλευση.

    «Σκοπός είναι, η βελτίωση της προστασίας των ανηλίκων σε εθνικό επίπεδο, δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον γι’ αυτούς, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των νέων προς τις αρχές, ενθαρρύνοντας την αναφορά περιστατικών κακοποίησης, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα προστασίας ανηλίκων, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των μηχανισμών προστασίας των ανηλίκων μέσα από την πιο έντονη συνεργασία, και βέβαια η αποτελεσματικότερη πρόληψη και πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των περιστατικών. Συνεπώς, η εφαρμογή «SafeYOUth» αποτελεί ένα αναγκαίο και πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των ανηλίκων, προάγοντας την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά τους», είπε ο κ. Υφυπουργός καταλήγοντας την τοποθέτησή του.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κοινή επίσκεψη Νικολακόπουλου, Φαρμάκη και Παναγιωτόπουλου στην Ε.Ο.Ε.
    Κοινή επίσκεψη Νικολακόπουλου, Φαρμάκη και Παναγιωτόπουλου στην Ε.Ο.Ε.

    Πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο

    Με το κοινό αίτημα να γίνει η Σύνοδος για τις εκλογές του νέου Προέδρου της Δ.Ο.Ε. στην Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος.

    Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, την Πέμπτη το απόγευμα, με τον κ. Καπράλο να ξεκαθαρίζει ότι η Ε.Ο.Ε. είναι σύμφωνη ως προς το αίτημα που ετέθη, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αποκλειστικά από τη Δ.Ο.Ε., ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ειδική επιτροπή της Δ.Ο.Ε. θα μεταβεί στην Ηλεία, προκειμένου να αξιολογήσει τις τεχνικές προδιαγραφές και να εξετάσει τυχόν τεχνικά ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέδωσε, επίσης, στον κ. Καπράλο, το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο περί διεξαγωγής της Συνόδου και της εκλογής νέου προέδρου της ΔΟΕ στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, επισημαίνοντας: «Αυτό για μας είναι αδιαπραγμάτευτο, θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να λάβουν χώρα στην Αρχαία Ολυμπία, στο μέρος όπου αναδείχθηκαν οι ολυμπιακές αξίες και τα ολυμπιακά ιδανικά, όπως αυτά της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

    Επισημαίνεται, τέλος, η μεγάλη σημασία που έχει για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή η διεξαγωγή της Συνόδου της Δ.Ο.Ε. για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ στην προσπάθεια που καταβάλλεται, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί σημαντικό σύμμαχο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη
    Συνάντηση Δημάρχου Γ. Λέντζα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

    Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

    Τέθηκε και το ζήτημα βελτίωσης της εφαρμογής του εργόσημου

    Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου και τον Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύση Κεκάτου.

    Στην συνάντηση που έγινε και στην οποία παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κόκκινος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αυξημένες ανάγκες που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε έργα αγροτικής οδοποιίας, για το οποίο ο κ. Τσιάρας δεσμεύθηκε προκειμένου να υπάρξει συνολική χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την πλευρά του Δήμου γίνεται ήδη μια σημαντική προεργασία με πρωτοβουλία του Γιάννη Λέντζα, καθώς ετοιμάζονται και σύντομα θα υποβληθούν δύο σχετικές μελέτες για τέτοιου είδους έργα, με δαπάνη εκτέλεσης 500.000 ευρώ η καθεμιά, στη βάση όσων συζητήθηκαν με τον κ. Τσιάρα και τον κ. Νικολακόπουλο.

    Το ζήτημα με το εργόσημο

    Παράλληλα, ετέθη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, όσον αφορά το εργόσημο. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θετικό μέτρο, για οποίο όμως παρατηρούνται αβελτηρίες ως προς τη διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής του. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ενήμερος για το ζήτημα και ανέφερε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να αντιμετωπισθούν τα θέματα που δυσκολεύουν την εφαρμογή του, ενώ εξετάζονται λύσεις και βελτιώσεις, προκειμένου το μέτρο να λειτουργήσει στη βάση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε και να βοηθήσει αποτελεσματικά τους ίδιους τους παραγωγούς.

    «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα»

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τον κ. Τσιάρα για την ανταπόκρισή του, ενώ υποστήριξε ότι τα αγροτικά θέματα που απασχολούν, όχι μόνο το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης αλλά ολόκληρη την Ηλεία είναι πολλά και σημαντικά. Επίσης, τόνισε: «Τα αγροτικά προβλήματα αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, γι αυτό και πρέπει να εργαστούμε συντεταγμένα προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις, με στόχο την προστασία και ανάδειξη της παραγωγής, και συνολικά την στήριξη των αγροτών του Νομού μας».

    «Συνεχίζουμε τη δουλειά»

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Τσιάρα, όσο και τον κ. Νικολακόπουλο για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση. «Συνεχίζουμε τη δουλειά ώστε να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν οι σχετικές μελέτες για τα έργα αγροτικής οδοποιίας και προσδοκούμε να ενταχθούν σύντομα προς χρηματοδότηση», τόνισε. Τέλος, ο κ. Λέντζας προσκάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τον κ. Τσιάρα να αποδέχεται την πρόσκληση, με την επίσκεψη να προετοιμάζεται άμεσα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Προκηρύξεις για επτά θέσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας
    Νικολακόπουλος: Προκηρύξεις για επτά θέσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

    Ελπίδα για την κάλυψη νευραλγικών θέσεων στο Γ.Ν. Ηλείας - Θα ακολουθήσει προκήρυξη και για το νοσοκομείο Αμαλιάδας - Πρώτη φορά που καλούνται γιατροί με τον χαρακτηρισμό ως “Άγονο Α΄” και την παροχή πρόσθετων κινήτων

    Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και την στελέχωση με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, αποτελεί η έκδοση δύο υπουργικών αποφάσεων για αντίστοιχες προκηρύξεις, προκειμένου να καλυφθούν νευραλγικές θέσεις και να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

    Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι οι πρώτες προκηρύξεις για γιατρούς, μετά τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως «Άγονου Α», κάτι που θα δώσει επιπλέον κίνητρα και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

    Τόνισε επίσης, ότι επί της ουσίας πρόκειται για επανάληψη προηγούμενων προκηρύξεων που είχαν γίνει πριν από την ένταξη της Νοσηλευτικής Μονάδας στη ζώνη «Άγονου Α» και δεν είχαν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Ελπίζουμε τώρα, σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος τα νέα δεδομένα να σταθούν ικανά, ώστε να έρθουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί σε νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου, όπως προβλέπεται από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν με τις δύο αποφάσεις»

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

    Ειδικότερα σύμφωνα με την πρώτη προκήρυξη ζητείται η κάλυψη θέσεων ειδικευμένων γιατρών ως εξής :
    Καρδιολόγου (θέση Διευθυντή), Καρδιολόγου (επιμελητή Β΄), Παθολόγου (επιμελητή Α΄), Παθολόγου (επιμελητή Β΄), και Παθολόγου ή Καρδιολόγου ή Πνευμονολόγου - Φυματιολόγου ή Αναισθησιολόγου, ή Χειρουργού, ή Νεφρολόγου, ή Χειρουργού Θώρακος, ή Νευρολόγου ή Νευροχειρουργού ( επιμελητή Β΄) για τις ανάγκες της ΜΕΘ.

    Επιπλέον, σύμφωνα με την δεύτερη προκήρυξη, ζητείται η πλήρωση θέσεων ειδικευμένων γιατρών με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή ως εξής :

    Για την Παθολογική Κλινική με ειδικότητα Εσωτερικής Παθολογίας και για την ΜΕΘ με επίσης Εσωτερικής Παθολογίας, ή Καρδιολογίας, ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, ή Αναισθησιολογίας, ή Χειρουργικής, ή Νεφρολογίας, ή Νευρολογίας, ή Νευροχειρουργικής, ή Χειρουργικής Θώρακα.

    Να σημειωθεί, ότι τις αποφάσεις υπογράφει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, όπου αφενός για τους συντονιστές, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία στις 29 του ίδιου μήνα. Για την κάλυψη αφετέρου θέσεων των γιατρών, η διαδικασία ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου και λήγει στις 8 Νοεμβρίου.

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

    Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος οι προσπάθειες ενίσχυσης των δομών υγείας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και για το λόγο αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και νέα προκήρυξη για γιατρούς, που αυτή τη φορά θα αφορά την κάλυψη θέσεων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς και για άλλες δομές υγείας της Ηλείας.

    Ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί δρομολογούνται σημαντικές και θετικές πλέον εξελίξεις στα Νοσοκομεία και γενικά τις δομές υγείας της Ηλείας, με αποτέλεσμα τη στήριξη ενός χώρου, που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων. Ο ίδιος είχε θέσει αυτά τα ζητήματα και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην τελευταία εκ των οποίων υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις του, με τους Υφυπουργούς, κα. Αγαπηδάκη και κ. Θεμιστοκλέους.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch