Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:04

Πέλλα: Κυκλοφορούσαν χωρίς άδεια και έκαναν διαρρήξεις

Γράφτηκε από
Ad Slot

Οι τρεις διαρρήκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας

Την ερημιά που επικρατεί στους δρόμους της Πέλλας λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού εκμεταλλεύτηκαν τρεις νεαροί για να παραβιάζουν ανενόχλητοι τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Δεν υπολόγισαν, όμως, τις περιπολίες των αστυνομικών που διενεργούν ελέγχους.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αλμωπίας τους τσάκωσαν μόλις διέρρηξαν δυο οχήματα και άρπαξαν από μέσα ένα κινητό και άλλα αντικείμενα, ενώ ο ένας από αυτούς διέρρηξε και ένα περίπτερο από το οποίο είχε κλέψει διάφορα προϊόντα αξίας 180 ευρώ. Οι τρεις διαρρήκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας, ενώ σε βάρος του καθενός επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Παραβάσεις και σε Πιερία και Σέρρες

Το χέρι στην τσέπη θα βάλει και ένας άλλος διαρρήκτης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης, τη στιγμή που είχε διαρρήξει ένα σπίτι χωρίς να προλάβει να κλέψει κάτι. Στην κατοχή του κατασχέθηκαν ένας λοστός, κατσαβίδια και διάφορα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία και του επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς κυκλοφορούσε χωρίς ρην απαραίτητη άδεια.

Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και σε έναν ακόμη διαρρήκτη που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη στιγμή που επιχειρούσε να κλέψει διάφορα αντικείμενα από μια μονοκατοικία στις Σέρρες και, αφού του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, προσήχθη στην Ασφάλεια για προανάκριση.

Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 10:54

Σχετικά Άρθρα

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων
    Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του

    Κράτησε την ψυχραιμία της μια ηλικιωμένη, όταν ένας άγνωστος που της συστήθηκε ως αστυνομικός την κάλεσε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της στα Γιαννιτσά και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες η κόρη της που είχε προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.
    Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε αμέσως ότι η γυναίκα που άκουγε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας να της ζητάει να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν ήταν η κόρη της, αλλά προσποιήθηκε ότι μπορούσε να δώσει 1.500 ευρώ και έκλεισε ραντεβού έξω από το σπίτι της. Αμέσως, όμως, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας Πέλλας, οι οποίοι εντόπισαν τον “εισπράκτορα” τη στιγμή που πήγε να παραλάβει τα χρήματα και τον συνέλαβαν.
    Πρόκειται για έναν Έλληνα, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας με την δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα απάτης. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024
    Βία ανηλίκων: Πάνω από 6.500 συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

    Δεν έχουν τέλος τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, τα οποία πολλές φορές συμβαίνουν εντός των σχολικών χώρων.

    Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη νεανική παραβατικότητα - σύμφωνα με το mega- είναι σοκαριστικά, καθώς, σύμφωνα με αυτά, το πρώτο 9μηνο του 2024 έγιναν πάνω από 6.500 συλλήψεις ανηλίκων για σωρεία αδικημάτων.

    10.480 είναι οι ανήλικοι που έχουν απασχολήσει τις Αρχές από την αρχή του έτους μέχρι και τώρα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι όπου ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.422.

    Ενδεικτικά, οι υποθέσεις αφορούν:

    – 721 υποθέσεις κλοπών

    – 726 υποθέσεις ναρκωτικών

    – 3.731 παραβάσεις του ΚΟΚ

    Πηγή: NewsBomb.gr

  • Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες
    Πύλος: Συλλήψεις 3 διακινητών - Αναχωρούν σήμερα για Μαλακάσα οι 75 μετανάστες

    Τρία άτομα ως διακινητές προέκυψαν από την προανάκριση που έκανε το Λιμεναρχείο Πύλου στους 78 μετανάστες που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου.

    Οι 75 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, όταν το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32 ν.μ. ΝΔ της νήσου Σχίζας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

    Οι τρεις διακινητές που μετέβαιναν στο σκάφος είχαν συμφωνήσει να λάβουν από τον καθένα ορισμένες χιλιάδες δολάρια για να τους μεταφέρουν.

    Πρόκειται για υπηκόους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και την Αίγυπτο, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται 8 παιδιά και 10 γυναίκες.

    Εκτός από τους τρεις διακινητές που θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης, οι 75 μετανάστες που από χθες παραδόθηκαν από το Λιμεναρχείο Πύλου στην Αστυνομία, θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από την Πύλο για την κλειστή δομή μεταναστών στη Μαλακάσα.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές
    Πύργος: Τρεις συλλήψεις για ρευματοκλοπές

    Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

    Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε περιοχές του Πύργου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τρεις ημεδαπές γυναίκες, (η μια 16χρονη).

    Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

  • Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό
    Αμαλιάδα: 76χρονος συνελήφθη με πάνω από ένα κιλό χασίς στο σαλόνι του - Μια σύλληψη Ιρακινού για ναρκωτικά στο Βαρθολομιό

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ένα νέο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ηλεία, πέτυχαν χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας. Συνέλαβαν έναν 76χρονο σε περιοχή της Αμαλιάδας, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντόπισαν στο σαλόνι του πάνω από ένα κιλό χασίς, σε έξι συσκευασίες.

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, στην έρευνα που έκαναν στην κατοικία του 76χρονου δράστη εντόπισαν έξι συσκευασίες με 300, 270, 190, 160, 115 και 90 γραμμάρια χασίς και συνολικά 1125 γραμμάρια χασίς. Στο εξωτερικό χώρο του σπιτιού οι αστυνομικοί βρήκαν στον κήπο ένα δενδρύλλιο, ενώ μέσα στο σπίτι πίσω από ντουλάπα εντόπισαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο ο ηλικιωμένος κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Κατά τον έλεγχο το όπλο βάσει των στοιχείων του φάνηκε πως είναι δηλωμένο ως κλεμμένο από την περιοχή της Γαστούνης.

    Και στο Βαρθολομιό

    Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν υπήκοο Ιράκ, που είχε στην κατοχή του συνολικά 98 γραμμάρια χασίς σε τρεις συσκευασίες, σε περιοχή του Βαρθολομιού.

    Ο Ιρακινός βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας αιτηθεί άσυλο και αναμένεται μετά την εξέλιξη αυτή να κινηθούν σε βάρος του διαδικασίες διοικητικής απέλασης.

  • Ηλεία: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε τυπικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
    Ηλεία: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε τυπικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

    Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά συλλήψεων ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Ηλεία την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο τυπικών ελέγχων σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

    Στην Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Τριπόλεως, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας συνέλαβαν ημεδαπό διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη,
    συνολικού βάρους 45,9 γραμμαρίων.

    Σε δύο άλλες περιπτώσεις, στην Ε.Ο. Πύργου - Αρχ. Ολυμπίας - Τριπόλεως και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, όπου κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 6,1 γραμμάρια κάνναβης.

    Σε περιοχή του Πύργου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους -15,8- γραμμαρίων.

    Στο δρόμο είχε μικροποσότητα, στο σπίτι είχε “πακέτο”

    Συνελήφθη, στην Ε. Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Δουνέικων, από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν -0,4- γραμμάρια κάνναβης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη του συλληφθέντα σε περιοχή του Πύργου, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν -247,8- γραμμάρια κάνναβης.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο