Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 17:25

ΣΔΟΕ: Κατάσχεσε 4.000 λίτρα «αντισηπτικών» χωρίς άδεια

Γράφτηκε από
Ad Slot

Για τα 55.000 μπουκαλάκια δεν είχε εκδοθεί άδεια προκειμένου να πωλούνται ως αντισηπτικά

Στην κατάσχεση διαλυμάτων που προβάλλονταν ώς αντισηπτικά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια, καθώς και χειρουργικών μασκών που δεν είχαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης, προχώρησαν οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Το ΣΔΟΕ έχει εντείνει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα υψηλής ζήτησης αυτή την εποχή (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.ά.), λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής διενήργησε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται προϊόντα ατομικής προστασίας και προσωπικής φροντίδας, και προέβη σε κατάσχεση των κάτωθι:

α) ποσότητας 4.070,95 λίτρων διαλύματος που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ελεγχόμενης, για την οποία διαπιστώθηκε η μη σύννομη κυκλοφορία της, αφού, σύμφωνα με έγγραφο που μας απέστειλε ο ΕΟΦ, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Υπηρεσίας μας, τα συγκεκριμένα διαλύματα, τα οποία προβάλλονταν και διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια και, κατά συνέπεια, δεν κυκλοφορούσαν νόμιμα στη χώρα μας ως βιοκτόνα-αντισηπτικά.

β) ποσότητας 2.308 χειρουργικών μασκών για τις οποίες δεν επεδείχθησαν νόμιμα παραστατικά απόκτησης.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ΣΔΟΕ αναφέρεται ότι:

Σε αποθηκευτικό χώρο της ανωτέρω επιχείρησης, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες χειρουργικών μασκών, καθώς επίσης και διαλυμάτων τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά στη χώρα μας, με προέλευση από Τουρκία και Κίνα. Τα παραπάνω προϊόντα διαφημίζονταν κατά κόρον τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω καταιγισμού τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και μέσω διαδικτύου ως αντισηπτικά. Συγκεκριμένα, συνολικά εντοπίστηκαν 4.070,95 λίτρα (που αντιστοιχούσαν σε 55.201 τεμάχια των 100ml και 50ml) προϊόντων, τα οποία είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά αλλά διαφημίζονταν ως αντισηπτικά, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Επίσης όσον αφορά την υποχρέωση συμμόρφωσης της επιχείρησης προς τις διατάξεις του άρθρου 2 της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Τεύχος Α 64/14.3.20) περί καταγραφής των αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε απογράψει ανακριβώς στη δήλωση που υπέβαλε ηλεκτρονικά με ημερομηνία 30/03/20, ποσότητα 2.042 τεμαχίων χειρουργικών μασκών και 1.062,95 λίτρων υγρού.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ενημερώσει με έγγραφό του τη γενική γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία ήταν η αρμόδια Υπηρεσία για την εφαρμογή των διατάξεων της από 14/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί καταγραφής αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα, για τις δικές της κατά νόμο ενέργειες όσον αφορά τα κατασχεμένα είδη.

Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 12:46

Σχετικά Άρθρα

  • Κορονοϊός: Επέστρεψαν οι μάσκες και τα αντισηπτικά - Έκρηξη στη ζήτηση self test
    Κορονοϊός: Επέστρεψαν οι μάσκες και τα αντισηπτικά - Έκρηξη στη ζήτηση self test

    Λίγες ημέρες πριν τον Αύγουστο και ο κορονοϊός στη χώρα μας, καλπάζει. Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου για την απότομη άνοδο στους θανάτους και στις εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά 66%! Κατακόρυφη ζήτηση και για self test στα φαρμακεία.

    Προειδοποιούν οι ειδικοί

    Με μάσκες, αντισηπτικά και self test προσπαθούν οι πολίτες να προστατευτούν από το κύμα κορονοϊού που καλπάζει στη χώρα μας και το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ: 35 θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα, 788 νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ιικό φορτίο στα λύματα αυξήθηκε απότομα κατά 66%.

    Οι λοιμωξιολόγοι κρούουν καμπανάκι κινδύνου, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες. «Φαίνεται πως μεταδίδονται πολύ εύκολα δεν προκαλούν ιδιαίτερα βαριά νόσο εκτός από τα άτομα τα οποία είναι ιδιαίτερα ευπαθείς», είπε στο OPEN ο καθηγητής πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιούμης.

    Η έξαρση του κορονοϊού φαίνεται πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, με τους ειδικούς να καλούν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας - ειδικά σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό - όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα πλοία και τα αεροπλάνα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πύργος: Διαφαινόμενη δικαίωση για τον 60χρονο καρκινοπαθή μετά την μαζική κινητοποίηση
    Πύργος: Διαφαινόμενη δικαίωση για τον 60χρονο καρκινοπαθή μετά την μαζική κινητοποίηση

    Ασπίδα για να σταματήσει η κατάφωρη αδικία που συντελείτε από τον περασμένο Φεβρουάριο εις βάρος ενός 60χρονου συνταξιούχου καρκινοπαθούς συμπολίτη μας, καθώς η τράπεζα του παρακρατεί το ακατάσχετο επίδομα που λαμβάνει, στάθηκαν χθες τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας αλλά και πλήθος κόσμου, με παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τόσο στην ΔΟΥ Πύργου όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Η κινητοποίηση των σωματείων αλλά και των πολιτών που αυθορμήτως ξεσηκώθηκαν απέναντι στην απάνθρωπη συμπεριφορά που δέχεται τους τελευταίους μήνες ο Θοδωρής Κατσιμίγας, φαίνεται ότι “έπιασε τόπο” τελικά αφού ο διευθυντής της τράπεζας Πειραιώς δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα παύσει κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    Παρών στην διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς ήταν εμφανώς συγκινημένος και ο κ. Κατσιμίγας ο οποίος και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη που δέχεται.

    Στο κάλεσμα των σωματείων και συνδικάτων της Ηλείας προκειμένου να υπερασπιστούν και να βοηθήσουν τον κ. Κατσιμίγα ανταποκρίθηκε, και ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, ο οποίος σε δήλωσή του στο ilialive.gr επεσήμανε πως:

    «Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των σωματείων και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον συμπολίτη μας. Απαιτούμε να σταματήσει η παρακράτηση και να γίνει άμεσα η επιστροφή των εισφορών που το έχουν παρακρατήσει. Είναι άδικο, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του αλλά και στο πλευρό όποιου άλλου συμπολίτη μας χρειαστεί».

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των πρωτοβάθμιων σωματείων νομού Ηλείας και του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αλέκος Αρβανιτίδης, αναφερόμενος στην παράσταση διαμαρτυρίας σημείωσε ότι:

    «Πραγματοποιήσαμε σήμερα μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για ένα θέμα που στην κυριολεξία έχει μία απάνθρωπη υφή. Κράτος, κυβέρνηση, εφορίες και τράπεζες έχουν κατασχέσει το ακατάσχετο επίδομα ενός καρκινοπαθούς. Ο οποίος υποφέρει και πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν, του αρπάζουν τώρα και το επίδομά του. Στην κυριολεξία κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι των φτωχών και ληστεύουν ακόμα και το επίδομα των καρκινοπαθών. Αυτή την κοινωνία έχουμε, αυτή τη σαπίλα και αυτές τις πολιτικές ευθύνες έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Απαιτήσαμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης του επιδόματος του συμπολίτη μας. Από ό,τι μάθαμε ήδη σταμάτησε αυτή η διαδικασία από την πλευρά της τράπεζας, δρομολογήθηκαν ενέργειες και δικαιώνεται ο συμπολίτης μας. Για μία ακόμα φορά ο οργανωμένος αγώνας, η εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, έφερε ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα.

    Κανένας μόνος του, όλοι μαζί θα Θα νικήσουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αυτό είναι και το μήνυμα των συνδικάτων. Μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σώσει τον εργαζόμενο λαό.

    Η συνάντηση με τον διευθυντή ήταν σε πολύ καλά πλαίσια, υπήρξε μία κατανόηση του αιτήματος μας και από την δική του την πλευρά είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σταματήσει αυτή η διαδικασία».

    karkinopathis 2

    karkinopathis 3

    karkinopathis 4

    karkinopathis 5

  • Απο αύριο πρόστιμα μαμούθ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ
    Απο αύριο πρόστιμα μαμούθ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν άμεσα να εξηγήσουν τις πρακτικές με τις οποίες θέλησαν να μειώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις…

    Το nesauto έχει ξαναγράψει για τα κυκλώματα που έναντι αμοιβής άλλαζαν στην Άδεια Κυκλοφορίας τον κυβισμό του κινητήρα κάποιου οχήματος, συνήθως με κυβισμό πάνω από 2 λίτρα, αντικαθιστώντας τον με κάποιον με χαμηλότερο κυβισμό ώστε ο ιδιοκτήτης του να γλιτώνει από τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

    Παράλληλα κάποιοι άλλοι πραγματοποιούσαν τον «εικονικό» υποκυβισμό ώστε να μπορέσουν να μεταπωλήσουν με υψηλή αξία κάποιο μεταχειρισμένο όχημα!

    Ωστόσο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ψάχνει και βρίσκει εκείνους που «κατεβάζουν» τον κυβισμό των αυτοκινήτων τους προκειμένου να τα κυκλοφορούν πληρώνοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας και να γλιτώνουν από την «τσιμπίδα» των τεκμηρίων και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ παράλληλα όταν έρθει η ώρα της πώλησης να εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα.

    Άλλωστε χιλιάδες αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων «διαφημίζουν» τον υποκυβισμό του κινητήρα τους και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr αυτό αποτέλεσε και η αρχή των ερευνών του ΣΔΟΕ καθώς οι ιδιοκτήτες τους χωρίς κανένα δισταγμό διαφήμιζαν την κομπίνα που είχαν κάνει ώστε το όχημα να πληρώνει χαμηλότερους φόρους.

    Κάτι ανάλογο να επισημάνουμε ότι συμβαίνει και με τα Ιστορικά αυτοκίνητα όπου οι πωλητές τους «διαφημίζουν» τα χαμηλά Τέλη Κυκλοφορίας τους και τονίζουν ότι κυκλοφορούν κανονικά

    Τι θα πληρώσουν οι παραβάτες

    Βαριά είναι τα πρόστιμα που θα καλεστούν να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα οποία έχουν πραγματοποιήσει «εικονικές» αλλαγές κινητήρων ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και το τελικό πρόστιμο της Εφορίας.

    Αρχικά οι παραβάτες ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν τα διπλά Τέλη Κυκλοφορίας από το έτος που έχει δηλωθεί η «εικονική» αλλαγή του κινητήρα. Δηλαδή αν η αλλαγή του κινητήρα έχει δηλωθεί το 2015 τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πληρώσει αναδρομικά τα αυξημένα και διπλά Τέλη Κυκλοφορίας για 9 έτη! Είναι εύκολο να αναλογιστεί κανείς πως αν τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονταν σε 1.150 ευρώ τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 20.700 ευρώ.

    Αν πάλι τα Τέλη Κυκλοφορίας κυμαίνονται σε 625 ευρώ και η μετατροπή έχει δηλωθεί το 2013 τότε το πρόστιμο μόνο απο τα Τέλη κυκλοφορίας ανέρχεται σε 13.750 ευρώ!

    Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και το Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα χαμένα έσοδα του κράτους που πιθανόν να προκαλούνται από την αποφυγή των τεκμηρίων διαβίωσης

    Το ιστορικό των ερευνών

    Το ΣΔΟΕ από τον Σεπτέμβριο και μετά, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsmoney.gr, έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον τρία τέτοια κυκλώματα (σε Αττική, Πελοπόννησο και Μακεδονία), με τη βοήθεια των οποίων εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατάφερναν να γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 7.000 περιπτώσεις αυτοκινήτων να κυκλοφορούν και να κινούνται με μεγαλύτερο κινητήρα από εκείνον που έχει δηλωθεί.

    Οι έρευνες εστιάζουν στις δηλώσεις περί δήθεν αλλαγής δίλιτρων ή μεγαλύτερων κινητήρων με άλλους μικρότερους, το πολύ έως 1.800 κυβικά εκατοστά. Το ΣΔΟΕ εξετάζει σειρά φακέλων που υποβλήθηκαν σε Διευθύνσεις Μεταφορών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας για υποκυβισμούς-μαϊμού που έχουν παρατηρηθεί σε περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, όπου τα κυκλώματα έχουν απλώσει πλοκάμια.

    Παράλληλα, ένας ακόμη καυτός φάκελος που εξετάζεται είναι και αυτός που αφορά αυτοκίνητα τα οποία αλλάζουν μεν όντως κινητήρα, αλλά βάζουν μεγαλύτερο απ’ ό,τι δηλώνεται στα χαρτιά. Έτσι, οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν τέλη, φόρους κ.λπ., αλλά πολύ χαμηλότερους απ’ όσο θα έπρεπε κανονικά για ένα τέτοιο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

    Πως στήθηκε η κομπίνα

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αυτές στρέφονται σε συνεργεία, ΚΤΕΟ, αλλά και υπαλλήλους των αρμόδιων Διευθύνσεων Μεταφορών. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, ιδιοκτήτες με πολυτελή οχήματα 2.000-3.000 κυβικών εκατοστών επέλεγαν να πληρώσουν 2.000-5.000 ευρώ στα κατάλληλα πρόσωπα, για να αποκτήσουν μια βεβαίωση περί δήθεν αλλαγής του κινητήρα ώστε να μειώσουν τον κυβισμό του οχήματός τους στην άδεια κυκλοφορίας.

    Ο ιδιοκτήτης έτσι κάνει εύκολα απόσβεση των χρημάτων του, αφού με το κόλπο του υποκυβισμού ενός αυτοκινήτου 2.000-3.000 κυβικών εκατοστών:

    ■ Αντί 625-1.150 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, δεν πληρώνει παραπάνω από 300 ευρώ. Κερδίζει έτσι τουλάχιστον 325-850 ευρώ τον χρόνο.

    ■ «Ξεφουσκώνει» το τεκμήριο από 8.800 ευρώ ή έως και 19.000 ευρώ τον χρόνο σε μόλις 4.000-7.000 ευρώ. Γλιτώνει έτσι καπέλο φόρου τουλάχιστον 100 ή έως και 5.000 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνει και τον φορολογικό συντελεστή στον οποίο ανήκει.

    ■ Απαλλάσσεται αυτομάτως από φόρο πολυτελούς διαβίωσης 450-1.900 ευρώ που πληρώνει ετησίως.

    Επιπλέον, καθίσταται ξαφνικά και πάλι δικαιούχος μιας σειράς εκτάκτων ή τακτικών επιδομάτων, παροχών και μέτρων στήριξης, από τα οποία συλλήβδην εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

    Για όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν χρειάζεται να πληρώσει καμία μετατροπή στο όχημά του. Αντιθέτως, με το κόλπο του υποκυβισμού, το αυτοκίνητο αποκτά και υψηλότερη μεταπωλητική αξία σε σχέση με τα αντίστοιχα δίλιτρα μοντέλα.

    Στις περιπτώσεις αυτές, τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ανακαλύψει και εκατοντάδες πιστοποιητικά τεχνικών ελέγχων-μαϊμού, τα οποία μετά από διασταύρωση που πραγματοποίησαν στα ΚΤΕΟ που φέρονται ότι τα έχουν εκτυπώσει διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά.

    Ωστόσο, επειδή το όχημα πρέπει πράγματι κάποια στιγμή να περάσει από ΚΤΕΟ, φαίνεται ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η διαδικασία ελέγχου ολοκληρώνεται χωρίς τεχνικές παρατηρήσεις. Το ΣΔΟΕ ερευνά, λοιπόν, τη διαδρομή του χρήματος για να διαπιστωθεί αν καταβλήθηκε το σχετικό τίμημα.

    Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, αποδεικνύεται ότι κυκλώματα που είχαν εντοπιστεί και προ ετών σε παλαιότερους ελέγχους έκαναν υποκυβισμούς. Αλλά η δράση τους πλέον φαίνεται να είναι καλύτερα συγκαλυμμένη και να μετατοπίζεται χωρικά σε άλλες περιοχές.

    Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα ο υποτιθέμενος υποκυβισμός γινόταν «εκτός προδιαγραφών», καθώς οι εταιρείες δεν διαθέτουν αντίστοιχους κινητήρες στα συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων.

    Πηγή: newsauto.gr

  • Απίστευτη απάτη: 55χρονη παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ: «Έταζε» διορισμούς στην εφορία
    Απίστευτη απάτη: 55χρονη παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ: «Έταζε» διορισμούς στην εφορία

    Μία απίστευτη απάτη αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας και αφορά μία 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και επικαλούμενη «υψηλές» διασυνδέσεις υποσχόταν, με το αζημίωτο, διορισμούς στην εφορία. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

    Μετά την καταδίκη της οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς η έφεσή της αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ' εξακολούθηση σε 18 περιπτώσεις, κατά το διάστημα 2020-21. Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσδιορίστηκε σε 184.000 ευρώ.

    Εντοπίζοντας τα θύματά της μέσα από ευκαιριακές γνωριμίες και με «δέλεαρ» τον υποτιθέμενο διορισμό, η 55χρονη ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για διαδικαστικά έξοδα και προσωπική αμοιβή. Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους - πολλοί εξ αυτών άνεργοι δίχως τα τυπικά προσόντα για τη θέση που «έταζε» - προσέγγιζε και τους γονείς τους, ενώ σε μία μόνο περίπτωση φέρεται να απέσπασε από θύμα 60.000 ευρώ.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ενδιαφερόμενος που πλήρωσε αδρά την 55χρονη, διαπίστωσε ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει, οπότε απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες με συνέπεια η 55χρονη να καταστεί κατηγορούμενη και να προφυλακιστεί μετά την απολογία της στον ανακριτή.

    Ένα- ένα τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο περιγράφοντας την προσωπική τους περιπέτεια. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρώην υπαλλήλου σε γραφείο τελετών που πείστηκε από τα λεγόμενά της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ίδια απολογήθηκε στο δικαστήριο ότι ζητούσε δανεικά λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε κι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επέστρεψε τα χρήματα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κυλλήνη: Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ilialive.gr - Κατασχέθηκαν 761 κιλά "αγγούρια της θάλασσας"
    Κυλλήνη: Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ilialive.gr - Κατασχέθηκαν 761 κιλά

    Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ilialive.gr που αναρτήθηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, για τον εντοπισμό και την κατάσχεση άνω των 700 κιλών ολοθούριων ή ψωλιάγκων ή αγγουριών της θάλασσας, σε φορτηγό ψυγείο που ξεκίνησε από την Κεφαλονιά και με το πλοίο της γραμμής έφτασε στο λιμάνι της Κυλλήνης το βράδυ της Τρίτης.

    Η ανακοίνωση

    Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, έλεγχος σε Φ/Γ όχημα στον λιμένα Κυλλήνης από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο μετέφερε 40 πλαστικά δοχεία με ολοθούρια εντός του επικαθήμενου, με τόπο προέλευσης το Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

    Στη συνέχεια προσκομίστηκαν από τον οδηγό του οχήματος παραστατικά μεταφοράς (αποδείξεις συναλλαγών – δελτία αποστολής), από τα οποία προκύπτει συνολική ποσότητα βάρους 141 kg, ενώ κατόπιν ζύγισης και καταμέτρησης που διενεργήθηκε, προέκυψε ο συνολικός αριθμός των 21.768 τεμαχίων, με καθαρό βάρος 761,84 κιλών, υπολειπόμενων διαστάσεων στο σύνολο τους.

    Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 64χρονος οδηγός του Φ/Γ οχήματος, ενώ κατασχέθηκε η προαναφερθείσα ποσότητα αλιευμάτων".

    psoliagkoi1

    psoliagkoi2

  • Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν πάνω από 700 κιλά "αγγούρια της θάλασσας" (ψωλιάγκοι) από το Λιμεναρχείο
    Κυλλήνη: Κατασχέθηκαν πάνω από 700 κιλά

    Ένα πανάκριβο έδεσμα, το ολοθούριο, ή ψωλιάγκος ή αγγούρι της θάλασσας, κυρίως στις αγορές της Άπω Ανατολής, εντοπίστηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα σε φορτίο, χθες το βράδυ μετά από καταγγελία στο λιμάνι της Κυλλήνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η καταγγελία που έγινε ανώνυμα, αφορούσε σε φορτίο πάνω από 700 κιλά ψωλιάγκων ή αγγουριού της θάλασσας, που μεταφέρονταν σε φορτηγό με το πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλλονιάς - Κυλλήνη στο οποίο έκαναν έλεγχο οι λιμενικοί.

    Εντόπισαν τους ψωλιάγκους σε περίπου 40 κουβάδες με δεκάδες χιλιάδες τεμάχια.

    Η αλίευση του είδους που βρίσκεται υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομη - βάσει συγκεκριμένων διατάξεων (βάρος πάνω από 180 γραμμ. το τεμάχιο, ποσότητα έως 400 τεμάχια ημερησίως και δηλωμένα στο σύστημα κ.α.) όμως σε άλλες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί παράνομα εργαστήρια επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας για εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού.

    Στην προκειμένη περίπτωση φέρεται να μην έχουν αλιευθεί βάσει των διατάξεων της νομοθεσίας.

    Η αξία του είδους ανά κιλό μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τις 3000 ευρώ, ενώ η τιμή στην Ελλάδα, λέγεται πως είναι περί τα 1100 ευρώ το κιλό. Η αξία των κατασχεθέντων ίσως αγγίζει και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    psoliagkoi kouvas2

  • Πύργος: Θετική αποτίμηση για τη Λευκή Νύχτα - Προβληματισμός για τους ελέγχους από ΣΔΟΕ - Επιθεώρηση Εργασίας
    Πύργος: Θετική αποτίμηση για τη Λευκή Νύχτα - Προβληματισμός για τους ελέγχους από ΣΔΟΕ - Επιθεώρηση Εργασίας

    Θετική είναι η αποτίμηση της Λευκής Νύχτας στον Πύργο από τους επαγγελματίες. Σε γενικές γραμμές είχε κέρδος, για άλλους λιγότερο για άλλους περισσότερο, αλλά η πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου εκφράστηκε ικανοποιητικά. Ακόμα καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα για την εστίαση που καρπώθηκε ίσως το μεγαλύτερο όφελος της βραδιάς με τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.

    Μελανό σημείο για αρκετούς επαγγελματίες το Σάββατο η παρουσία κλιμακίων ελέγχου του ΣΔΟΕ και της επιθεώρησης εργασίας τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε πως “… η Λευκή Νύχτα στον Πύργο πήγε πολύ καλά, ήρθε πολύς κόσμος, έκανε τις βόλτες του, τα ψώνια του, γέμισε όλη η πόλη και γιόρτασε μαζί με τους καταστηματάρχες το βράδυ μέσα στην πόλη του Πύργου. Βέβαια η κίνηση δεν ήταν αυτή που ήταν τις άλλες φορές, ήταν πεσμένη και ο λόγος ήταν η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής, το κόστος της ενέργειας και γι’ αυτό οι καταναλωτές δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να ψωνίσουν. Τώρα σε ότι αφορά τις εκπτώσεις, τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πεσμένη η κίνηση, δεν ήταν η αναμενόμενη. Αν και οι εκπτώσεις ήταν μεγάλες ο κόσμος δεν μπόρεσε να ψωνίσει εξαιτίας και πάλι του αυξημένου κόστους ζωής”.

    Έλεγχοι από ΣΔΟΕ - Επιθεώρηση Εργασίας

    Την ώρα όμως που οι περισσότεροι επαγγελματίες προσπαθούσαν να καρπωθούν τα όποια οφέλη της “Λευκής Νύχτας” σε μια μέρα γιορτής για την πόλη, για κάποιους ήχησαν οι “καμπάνες” από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ και την Επιθεώρηση Εργασίας στους ελέγχους που ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου στην πόλη και κορυφώθηκαν αργά το βράδυ…
    Τρία κλιμάκια ΣΔΟΕ και ένα της Επιθεώρησης Εργασίας “σάρωσαν” την αγορά και βεβαίωσαν αρκετές παραβάσεις.

  • Tο σφυρί «χτυπάει» τα σπίτια επωνύμων από Σεπτέμβριο
    Tο σφυρί «χτυπάει» τα σπίτια επωνύμων από Σεπτέμβριο

    Στη λίστα των πλειστηριασμών ξεχωρίζουν εταιρείες και πρόσωπα που μεσουράνησαν στο παρελθόν, αλλά στη συνέχεια λύγισαν, είτε από τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης, είτε λόγω λανθασμένων χειρισμών

    Καταιγίδα πλειστηριασμών έρχεται από το φθινόπωρο, καθώς μετά τη θερινή ανάπαυλα του Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να πάρει φωτιά.

    Ετσι, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 5.800 ηλεκτρονικά σφυριά. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν αρκετά «επώνυμα» για εταιρείες και πρόσωπα που μεσουράνησαν στο παρελθόν, αλλά στη συνέχεια λύγισαν, είτε από τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης, είτε λόγω λανθασμένων επιχειρηματικών επιλογών, είτε για άλλες αιτίες. Στη λίστα περιλαμβάνονται βαριά ονόματα, όπως ο επιχειρηματίας Πάνος Δάβαρης, ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης, οι οικογένειες Εμφιετζόγλου, Γιατράκου και Αγούδημου, ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος Λούβαρης, αλλά και ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος και ο κουμπάρος του επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός κ. ά.

    Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch