Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 21:16

Δίκη Τοπαλούδη: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη» λέει ο πατέρας της Ελένης

Γράφτηκε από
Ad Slot

Ψυχική ανακούφιση, έστω και στιγμιαία, ένιωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη στο άκουσμα της απόφασης - «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της»

Δικαίωση και στιγμιαία, όπως είπε, ψυχική ανακούφιση ένιωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ακούγοντας την απόφαση της δικαιοσύνης να επιβάλλει ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους καταδικασθέντες για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μετά το πέρας της δίκης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη...»

«Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μα . Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς ... εμείς είμαστε μακριά από κόμματα...» ανέφερε.

Ακούγοντας την απόφαση είπε ένιωσε μια «στιγμιαία ψυχική ανακούφιση
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: EUROINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 20:39

Σχετικά Άρθρα

  • Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της
    Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων και βιαστών της

    Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο την Παρασκευή (14/6) οι αιτήσεις αναιρέσεως που είχαν υποβάλει ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

    Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου είναι πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί.

    Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την εισήγηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκύπτει γιατί ζητήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

    «Δεν προκύπτει ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας, το δικαστήριο το τεκμηριώνει απολύτως στην απόφασή του», τόνισε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει η dimokratiki.

    «Απολύτως αιτιολογημένα η απόφαση κρίνει ότι είναι απορριπτέος ο λόγος αυτός».

    Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Είχε πάει στο τμήμα για να καταγγείλει βιασμό και οι αστυνομικοί την έδιωξαν
    Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: Είχε πάει στο τμήμα για να καταγγείλει βιασμό και οι αστυνομικοί την έδιωξαν

    Ξέσπασε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, για την νέα γυναικοκτονία με θύμα την 29χρονη Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αναργύρων. Εν μέσω αντιδράσεων για την αδιαφορία που επέδειξαν οι αστυνομικοί στους Άγιους Ανάργυρους, ο Γιάννης Τοπαλούδης, κατήγγειλε πως η κόρη του είχε καταγγείλει στην αστυνομία το βιασμό της και οι αστυνομικοί στο Τμήμα την έδιωξαν.

    «Έχουν περάσει έξι χρόνια αλλά ο πόνος δεν σβήνει ποτέ»

    «Δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία δολοφονία, η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την συνεχόμενη και αυξανόμενη βία θα έχουμε μία τεράστια πυρηνική έκρηξη και θα έρθει από την ίδια την κοινωνία. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά και συνέχισε:

    «Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε γίνει βιασμός στην Ελένη μας, πήγε στην αστυνομία το κατήγγειλε το συμβάν και ο αστυνομικός και ο αξιωματικός που είχαν υπηρεσία της είπαν ”πήγαινε να βρεις το βίντεο και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία”. Υπάρχουν αστυνομικοί που είναι ήρωες, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν ήταν το δικό τους παιδί έτσι θα το διώχνανε;», πρόσθεσε.

    «Εύχομαι κάποια στιγμή τα ισόβια γιαυτούς τους ειδεχθής δολοφόνους να γίνουν ισόβια», υπογράμμισε. «Έχουν περάσει έξι χρόνια αλλά ο πόνος “δεν σβήνει ποτέ”. Είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό. Η διάρκεια και η περίοδος της ζωής της οικογένειας ενός θύματος χωρίζεται σε δύο περιόδους, την διάρκεια πριν τη δολοφονία του παιδιού και στην μετά τη δολοφονία του παιδιού που επέρχεται ο ψυχικός θάνατος», συμπλήρωσε.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

  • Τοπαλούδη: Να μην αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση ζήτησε η εισαγγελέας
    Τοπαλούδη: Να μην αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση ζήτησε η εισαγγελέας

    Να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των δύο καταδικασθέντων και να μην αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή.

    Όπως είναι γνωστό οι δύο νεαροί, ο 27χρονος Ροδίτης και ο 25χρονος φίλος του αλβανικής καταγωγής έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

    Κατά τη συζήτηση στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αίτησης αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που έχουν υποβάλει οι δύο καταδικασμένοι, η εισαγγελέας επισήμανε ότι η εν λόγω απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

    «Η απόφαση είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της και συμπλήρωσε ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

    Οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα και υποστήριξαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.

    Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο πριν από ένα χρόνο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας και της δίκαιης δίκης λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε η υπόθεση. Επιπλέον ισχυρίστηκαν ότι το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης και εσφαλμένα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

    Ο Ροδίτης κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη την «μεταμοντέρνα σεξουαλικότητά του...».

    Η απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ελένη Τοπαλούδη: Αναβιώνει στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της
    Ελένη Τοπαλούδη: Αναβιώνει στον Άρειο Πάγο η δολοφονία της

    Στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα οι αιτήσεις αναιρέσεως από τον 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο Αλβανό που έχουν καταδικαστεί καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

    Στον Άρειο Πάγο θα αναβιώσει σήμερα η τραγική υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

    Και αυτό, γιατί αναμένεται να συζητηθούν στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναιρέσεως που έχουν καταθέσει τόσο ο 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος συγκατηγορούμενος του οι οποίοι ομόφωνα (δικαστές και ένορκοι) καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

    Η συζήτηση επρόκειτο να γίνει την 13η Δεκεμβρίου 2022, αλλά αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων.

    Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, τελεσιδίκως ομόφωνα καταδικάσθηκαν σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι ενώπιον του Αρείου Πάγου θα υποστηρίξουν, μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάστηκε η αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας τους καθώς αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, επικριτικά δημοσιεύματα σε βάρος τους, όπως και ότι οι δικαστές δεν έλαβαν υπόψη τους έγγραφο που δεν αναγνώστηκε ούτε στον πρώτο βαθμό ούτε στο Εφετείο.

    Τέλος, ο 26χρονος έχει αιτηθεί να του επιτραπεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στη διαδικασία ενώπιον του Αρείου Πάγου.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη για δολοφονία 27χρονης στην Κω: Μας ξύνουν τις πληγές κάθε τόσο, η ψυχή μου είναι κατάμαυρη
    Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη για δολοφονία 27χρονης στην Κω: Μας ξύνουν τις πληγές κάθε τόσο, η ψυχή μου είναι κατάμαυρη

    «Έχω γίνει λιώμα αυτές τις ημέρες» είπε η Κούλα Αρμουτίδου

    Ξέσπασε η μητέρα της δολοφονημένης στη Ρόδο, Ελένης Τοπαλούδη, με αφορμή την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κώ καθώς οι τραγικές υποθέσεις έχουν αρκετές ομοιότητες.
    «Έχω γίνει λιώμα αυτές τις ημέρες, η ψυχή μου είναι κατάμαυρη. Μας ξύνουν τις πληγές μας κάθε τόσο» είπε αρχικά η Κούλα Αρμουτίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης.
    «Να δολοφονήσουν το παιδί σου, να το βιάσουν, να το ξεγυμνώσουν και να το πετάξουν στις θάλασσες, κι εκεί από πνιγμό να "φύγει"! Όπως έκαναν σε αυτό το κοριτσάκι το 27χρονο τώρα, το βιάσανε και πήγανε το πέταξαν σε μαύρη σακούλα απορριμμάτων, γυμνό το κορμάκι του, σαν σκουπίδι πραγματικό και ‘βάλαν από πάνω και τα χόρτα!» συνέχισε η μητέρα της Ελένης Τοπαλουδη που βρήκε άγριο θάνατο τον Νοέμβριο του 2018.
    «Και μετά εγώ θα πιστέψω στους νόμους; Σε ποιους νόμους να πιστέψω; Έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή; 27 χρόνων κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, να το στραγγαλίσουν, να το σκοτώσουν και να το πετάξουν σαν σκουπίδι μέσα σε σακούλα απορριμμάτων! Δεν ντρεπόμαστε! Παραδειγματική τιμωρία σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια! Το λέω από την πρώτη στιγμή, από το ‘18!» συνέχισε η κυρία Αρμουτίδα.
    Όπως είπε «το σύστημα μας δεν είναι τιμωρητικό, τιμωρητικό να είναι, παραδειγματική τιμωρία. Να μπουν και να μη ξαναβγούν! Εγώ αυτό θέλω, γι’ αυτούς τους δολοφόνους αυτό θέλω ως μάνα της Ελένης. Να μπουν και να μην ξαναδούν το φως του ηλίου! Πώς γίνεται ποτέ να μην τιμωρούνται οι βιαστές; Πως γίνεται και να βγαίνουν έξω στην κοινωνία και να κυκλοφορούν! Πως γίνεται οι φονιάδες να ζητούν δεύτερη ευκαιρία; Θα πάρω κανένα τουφέκι καμιά μέρα και θα αρχίσω να διαλύω μυαλά».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καταδικάστηκε για τροχαίο στη Ρόδο ο 23χρονος δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη
    Καταδικάστηκε για τροχαίο στη Ρόδο ο 23χρονος δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη

    Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 23χρονο Ε.Κ. του Χ., που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη με έναν 21χρονο σήμερα, για τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε στη Ρόδο. Ο 23χρονος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

    Το χρονικό του τροχαίου

    Όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr, το τροχαίο συνέβη την 08/06/2018 και ώρα 17.00 εντός του οικισμού Πεύκων Λινδίων. Ο αθλητής πάλης εκινείτο με την βέσπα του με κατεύθυνση από Ε.0 Λάρδου- Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

    Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί από την μηχανή, να σπάσει και τα δύο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

    Του αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με το κανονικώς κινούμενο, σε αντίθετη κατεύθυνση επί της ανωτέρω οδού, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 21χρονος.

    Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του, χάνοντας και ένα συμβόλαιο που αφορά σε αθλητικές επιδείξεις στο Λος Αντζελες, το οποίο θα του απέφερε ένα σεβαστό ποσό.

    Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο αθλητής κατέστησε σαφές ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε ενώ το δίκυκλο του βρισκόταν σε θέση «σούζας» ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα όχι μόνο κλόνισε την υγεία του αλλά και του κόστισε στην πορεία του στο άθλημα.

    Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος κατέθεσε κι ένας αυτόπτης μάρτυρας ενώ ο κατηγορούμενος λίγο συνέφερε στην δίκη καθώς δεν… θυμόταν.

    Ο κατηγορούμενος ειδικότερα θυμήθηκε ότι το όχημα του δεν βρισκόταν σε θέση «σούζας» και ότι δεν φορούσε κράνος ενώ πιθανολόγησε ότι ούτε και ο αθλητής φορούσε κράνος.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Χάρης Αμπράζης δήλωσε στην «Δημοκρατική» τα εξής για την δίκη που διεξήχθη αλλά και για την δίκη για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη:

    «8 μήνες με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε με ειλικρίνεια. Το σημαντικό είναι ότι δεν γνωριζόταν με τον αθλητή πριν το τροχαίο. Οπως προκύπτει και από τις προανακριτικές καταθέσεις του ιδίου του αθλητή ρητά. Εσφαλμένα στο κακουργιοδικείο και αντίθετα από την αλήθεια κατέθεσαν και στο ΜΟΔ και στο ΜΟΕ οι μάρτυρες και η πολιτική αγωγή περί μπαρ και καβγάδων με τον αθλητή. Μεμπτές οι καταθέσεις για καυγάδες και θα πρέπει να ελεγχθούν. Αναμένουμε την κρίση του Αρειου Πάγου. Ο κατηγορούμενος είναι ένας αριστερόχειρας σε ένα έγκλημα που έγινε από δεξιόχειρα.

    Ένας βιασμός με ιατροδικαστική η οποία αναφέρει ότι δεν προκύπτει βιασμός. Ο κατηγορούμενος προκύπτει και από την ψυχιατρική εξέταση ότι δεν έχει στοιχεία σεξουαλικού παραβάτη.

    Βασικά στοιχεία για να εστιάσει ο Αρειος Πάγος. Ο κάθε ένας πρέπει να τιμωρείται για ό,τι φταίει και όχι για ότι δεν ερευνήθηκε».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ελενη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και την αποτρόπαια γυναικοκτονία (upd)
    Ελενη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και την αποτρόπαια γυναικοκτονία (upd)

    Ισόβια κάθειρξη για τη γυναικοκτονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη κι επιπλέον 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας στους δύο άντρες.

    Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

    Το Εφετείο ακολούθησε κατά γράμμα την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο είχε επιβάλει ακριβώς την ίδια ποινή στους καταδικασθέντες, δίχως να τους γνωρίσει ελαφρυντικά.

    Παρούσες στο δικαστήριο ήταν εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και στη Μυτιλήνη.

    Κανένα ελαφρυντικό στους δύο άντρες για τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

    Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δυο δράστες της αποτρόπαιης γυναικοκτονίας και του ομαδικού βιασμού της Ελένης Τοπαλουδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

    Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικα του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και της παραβίασης της εύλογης διάρκειας της δίκης.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι πράγματι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια, πλην όμως «προκύπτει πως από τον τρόπο τέλεσης, τον σχεδιασμό, τη μεθοδευμένη δράση και την απαξίωση της έννομης τάξης, η πράξη δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια μετεφηβική ανωριμότητα». Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τους ως «συνειδητή επιλογή στα πλαίσια εγκληματικού σχεδίου», οποία «έλαβε χώρα για να ικανοποιηθεί με αρρωστημένο τρόπο η γενετήσια ορμή τους και να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη».

    Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν προέκυψε ότι υπήρξε μεταμέλεια και ψυχική συντριβή για την πράξη. «Υπήρξε μια προσχηματική συγγνώμη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επί μία εβδομάδα φυγοδικούσαν.

    Ξέσπασαν οι γονείς της Ελένης

    Την ώρα που ο συνήγορος του πρώτου κατηγορούμενου κατά την τοποθέτησή του για την επιβολή της ποινής, χαρακτήρισε την ανθρωποκτονία «μη αποτρόπαιο έγκλημα», οι γονείς της Ελένης αλλά και το ακροατήριο ξέσπασαν.

    «Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας. Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν απομακρύνθηκαν από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσουν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

  • Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της φοιτήτριας
    Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της φοιτήτριας

    Τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο Ροδίτης, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού σε βάρος της νεαρής φοιτήτριας το 2018 στη Ρόδο

    Στην ενοχή των δύο νεαρών κατηγορουμένων της υπόθεσης Τοπαλούδη, όπως κατηγορούνται, κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Δικαστές και ένορκοι έλαβαν ομόφωνα την απόφασή τους, στο άκουσμα της οποίας ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασε σε κλάματα. Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, επί της ουσίας ακολούθησε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο Ροδίτης, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού σε βάρος της νεαρής φοιτήτριας το 2018 στη Ρόδο.
    Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».
    Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.
    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας και σε 15 έτη κάθειρξη ο καθένας για τον βιασμό της.
    Τέλος, σήμερα το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.
    Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στάσης στους γονείς της φοιτήτριας. Ακόμη στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch