Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE ανάρτησε την Κυριακή ένα γράφημα, στο οποίο απεικονίζονται οι χώρες που έχουν καλή επίδοση απέναντι στον κορονοϊό και εκείνες που… δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά
Οι διαφορετικές στρατηγικές που ακολούθησαν οι χώρες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού οδήγησαν σε διάφορα αποτελέσματα. Την Κυριακή, 7 Ιουνίου, σε μελέτη που παρουσίασε το Deep Knowledge Group, δημοσιοποιήθηκε η λίστα με τις 100 πιο ασφαλείς χώρες σε ό,τι αφορά την έξαρση του κορονοϊού. Στην κορυφή της λίστας είναι η Ελβετία ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλή θέση.
Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, ανάρτησε την Κυριακή ένα γράφημα, στο οποίο απεικονίζονται οι χώρες που έχουν καλή επίδοση απέναντι στον κορονοϊό και εκείνες που… δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Στην κατάταξη των νικητριών βρίσκονται η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία και η Ταϊλάνδη, στη μεσαία κατηγορία είναι η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία και ακολουθούν στην «κόκκινη» ζώνη η Σουηδία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο πίνακας που δημοσίευσε ο Ηλίας Μόσιαλος
Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE αναφέρθηκε πριν από μερικές ημέρες στο μεγάλο «στοίχημα» της επανεκκίνησης του τουρισμού. Ο κ. Μόσιαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την εισαγωγή κρουσμάτων κορονοϊού, ωστόσο εξήγησε ποιος παράγοντας μπορεί να ανατρέψει τη θετική εικόνα.
Ο Ηλίας Μόσιαλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα, αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία αποτελούν εξαιρέσεις, καθώς ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος ακόμα
Πηγή: Ethnos.gr