Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:38

Συγκλονίζει η μητέρα που έχασε την κόρη της από τον γιατρό μαϊμού: Μας έλεγε "θα τη δείτε νυφούλα"

Γράφτηκε από
Ad Slot

"Είχε μια απίστευτη πειθώ, έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους", είπε η τραγική μητέρα.

Την περιπέτεια που είχε η οικογένειά της και κυρίως το άρρωστο παιδί της, λόγω του "μαϊμού" γιατρού που εξαπατούσε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες για να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, περιέγραψε μία γυναίκα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η γυναίκα, γνώρισαν τον ψευτογιατρό σε κλινική των Αθηνών, ενώ στα μέιλ που τους έστελνε υπέγραφε ως νευροχειρουργός ογκολόγος.

"Μας είπε ότι η δουλειά του ήταν σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, στο οποίο μάλιστα νοσηλεύεται ο Σουμάχερ και επιλέγει να βοηθά ελληνόπουλα. Ότι υπάρχει πρωτοποριακή, ιατρικής φύσεως, όχι εναλλακτική, η οποία είναι υπό έγκριση από τον παγκόσμιο οργανισμό φαρμάκων".

Κι έτσι, εμπιστευόμενη τον φερόμενο ως γιατρό, η οικογένεια διέκοψε τη θεραπεία του παιδιού, για να ακολουθήσει τη δική του... πρωτοποριακή θεραπεία.

"Το παιδί φυσικά έμεινε ακάλυπτο γιατί όλα αυτά τα αηδιαστικά φάρμακα που του χορηγούσε, δεν ήταν θεραπεία", είπε η γυναίκα.

"Έλεγε ότι δεν έχει δικό του ιατρείο λόγω του ότι δουλεύει στην Ελβετία και γι’αυτό συνεργάζεται με κλινικές. Είχε μια απίστευτη πειθώ, έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους. Ακόμα κι όταν τον ρωτούσαμε γιατί αυτά που λέει έρχονται σε αντίθεση με τους άλλους Έλληνες γιατρούς, εσείς μας λέτε ότι το παιδί θα γίνει καλά", περιέγραψε το θύμα του απατεώνα, σημειώνοντας πως ο άνδρας που συστηνόταν ως Νίκος Κόντος, έκανε λόγο για "πλήρη ίαση".

"Θα παντρέψουμε το παιδί, θα το δείτε νυφούλα", έλεγε και απαντούσε πως "εκεί, στην Ελβετία, όσα βλέπω εγώ σε μια μέρα, τα βλέπουν εδώ σε έναν χρόνο".

Η άτυχη γυναίκα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΕΛΑΣ και την πεποίθηση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ώστε να μην περάσουν άλλες αυτά που πέρασαν αυτοί.

Σημείωσε μάλιστα, πως μία ένεση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε άλλον γιατρό, τονίζοντας ότι, "δεν μπορούσε να πάει εμάς το μυαλό μας ότι πηγαίνοντας σε διαγνωστικό και ζητώντας τον κύριο Κόντο, ο γιατρός που θα ήταν εκεί θα το έδινε σε έναν απατεώνα".

"Τα σκευάσματα που έδινε ήταν... εξιδανικευμένα φάρμακα και μάλιστα ήθελε να κάνει εξέταση αίματος και στο άλλο μου παιδί για να βρει το DNA, να συμπληρώσει το DNA των παιδιών. Για το παιδί μας, για τη δικαίωσή του, το ταλαιπώρησε με όλα αυτά τα αηδιαστικά σκευάσματα και τον εξοντωτικό τρόπο θεραπείας που είχε, να πρέπει να σηκώνεται κάθε πρωί και να παίρνει 20 βιταμίνες μονορούφι και όλη την ημέρα ανά μία ώρα να καταπίνει αυτά τα αηδιαστικά πράγματα", κατέληξε η γυναίκα.

Πηγή: TheToc.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 10:41

Σχετικά Άρθρα

  • «Πλούσια» η δράση του ψευτογιατρού: Νέα καταγγελία στη δημοσιότητα - «Του έδινα 5.000 κάθε φορά»
    «Πλούσια» η δράση του ψευτογιατρού: Νέα καταγγελία στη δημοσιότητα - «Του έδινα 5.000 κάθε φορά»

    Περίπου τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρούπου εξαπάτησε σημαντικό αριθμό ασθενών, οι αστυνομικές Αρχές εξιχνίασαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων που τον πίστεψαν -με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή τα χρήματά τους.

    Τα νέα θύματα του ψευτογιατρού, που υποσχόταν θεραπείες σε ανίατες ασθένειες -όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας- σοκάρουν με όσα καταγγέλλουν, αφού, όπως λένε, τους έπειθε να κόψουν τη θεραπεία τους για να τους προμηθεύσει με δικά του σκευάσματα με πεπτίδια.

    «Του έδινα 5.000 κάθε φορά»

    Νέα καταγγελία έρχεται στο «φως» μέσω του Mega και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο 66χρονος εις βάρος ανθρώπων που νοσούσαν από σοβαρές ασθένειες.

    Μια γυναίκα με εγκεφαλοπάθεια καταγγέλλει πως αφού την έπεισε ότι μπορεί να τη βοηθήσει, ξεκίνησε τα πεπτίδια για τα οποία κάθε φόρα πλήρωνε 5.000 ευρώ.

    «Το 2007 αρρώστησα, έπαθα εγκεφαλικό, ηλικία 42 ετών εγώ. Έπαθα ένα σοκ όπως καταλαβαίνετε, γιατί μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα στην απελπισία σου πιστεύεις ότι πραγματικά γίνονται αυτά τα θαύματα.

    »Τον πήρα τηλέφωνο. Με είδε λοιπόν, μου είπε ότι πρέπει να φύγουμε στη Γερμανία, στην Φρανκφούρτη. Πήγαμε σε κρατικό νοσοκομείο 06:00 η ώρα το πρωί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι πήγαμε με ένα ταξί, το οποίο μας περίμενε έξω στο γερμανικό νοσοκομείο και ήταν Έλληνας ο ταξιτζής.

    »Κάναμε ένα PET scan σε νοσοκομείο της Γερμανίας, χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα, μου λέει: ‘δώσε μου τα λεφτά, εγώ θα τα κανονίσω. Εγώ μάλιστα του ζητούσα επανειλημμένα απόδειξη. Δεν ήταν λίγα λεφτά, ήταν 25.000 ευρώ. Αφού έκανα 3 φορές πεπτίδια και του έδινα 5.000 ευρώ κάθε φορά».

    «Μου είπε να σταματήσω την αγωγή μου»

    Αυτό που έσωσε τη συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ότι ποτέ, παρά τις εισηγήσεις του ψευτογιατρού, δεν σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε και της είχε χορηγηθεί από νευρολόγους.

    «Σε κάθε βήμα που έκανα μου ζητούσε χρήματα. Τα PET scan που έκανα ζήτησε χρήματα, στο εισιτήριο που βγάλαμε για να πάμε στη Γερμανία γιατί ήρθε και αυτός μαζί, τα πλήρωσα εγώ, το ξενοδοχείο το πλήρωσα εγώ, τα πεπτίδια που μου έστελνε ή που μου έφερνε.

    »Για καλή μου τύχη δεν σταμάτησα πότε τη φαρμακευτική αγωγή, των νευρολόγων που είχα, παρόλο που μου είπε να σταματήσω. Δε με άφησε ο άντρας μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν τολμούσα να πω την αλήθεια στους γιατρούς μου, δηλαδή δεν ήθελα με τίποτα να με αποτρέψει κάποιος».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Μαρτυρία-σοκ από θύμα του ψευτογιατρού: «Είπε ότι θα ανακτήσω την όραση μου, ζήτησε 100.000 ευρώ»
    Μαρτυρία-σοκ από θύμα του ψευτογιατρού: «Είπε ότι θα ανακτήσω την όραση μου, ζήτησε 100.000 ευρώ»

    Ακόμα μία μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος προσποιούμενος τον νευρολόγο, εξαπατούσε ασθενείς με ανίατες παθήσεις, απομυζώντας τεράστια χρηματικά ποσά ισχυριζόμενος ότι μπορεί να τους θεραπεύσει.

    Μιλώντας στο MEGA, μια γυναίκα η οποία είχε απευθυνθεί στον 66χρονο για βοήθεια, ξετυλίγει την απάτη που πρόλαβε και αποκάλυψε εις βάρος της. «Εγώ πριν πάρα πολλά χρόνια, είχα ένα τροχαίο και έχασα την όρασή μου. Το πρόβλημά μου είναι νευρολογικό και, στόμα με στόμα, έφτασα στον 66χρονο και τον Γερμανό, που μου τον σύστησε ως γενετιστή και ειδικό νευρολόγο. Στο πρώτο ραντεβού, μου είπαν ότι θα επανακτήσω την όρασή μου».

    Η γυναίκα, στη συνάντηση που είχε με τους δύο δήθεν γιατρούς, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Η υποψία, μου ήρθε από το πρώτο λεπτό. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που παρουσιάζεται ως επιστήμονας με κύρος, να έχει σπίτι και ιατρείο κρυμμένο σε κάτι χωράφια. Το δεύτερο είναι ότι στο δήθεν ιατρείο υπήρχε ένας χώρος αναμονής σαν αυλόγυρος που είχε τους ασθενείς τον έναν δίπλα στον άλλον. Μου έκανε άσχημη εντύπωση», είπε.

    Κατάλαβε την απάτη

    Όταν τελικά συναντήθηκε με τον 66χρονο, επιβεβαίωσε τις υποψίες της περί απάτης. «Του είπα ‘μου εγγυάστε αυτό, θέλω να μου πείτε τι ζητάτε για να μου δώσετε την όρασή μου’. Τότε χωρίς ντροπή και αναστολή, μου είπε 100.000 ευρώ. Τότε ζήτησα εγγυήσεις. Του είπα ‘τι έχετε δημοσιεύσει με την περίπτωσή μου, εργασίες, σε ιατρικά περιοδικά ή ό,τι σχετικό και θα ήθελα να μου συστήσετε και ανθρώπους που έχετε παρεμβεί με θετικό αποτέλεσμα».

    «Εκεί αλλάξαν τα πράγματα, ζορίστηκε, το ηχόχρωμά του άλλαξε. Μου είπε ‘θα κάνω ό,τι μπορώ και σε εσάς, αλλά δεν ανήκετε στις εύκολες περιπτώσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικά ζητήματα’. Μου είπε ότι έχει περισσότερη εμπειρία στην σκλήρυνση κατά πλάκας και λιγότερη στη δική μου περίπτωση», πρόσθεσε η ίδια.

    Όταν η γυναίκα επέμεινε και δεν έλαβε απαντήσεις, κατάλαβε πια την απάτη που ήθελε να στήσει ο 66χρονος εναντίον της. «Έκλεισα την κουβέντα και είχα την γνώμη ότι έχω πέσει σε απατεώνα. Του είπα ‘έχω δύο σκέψεις, ή είστε γιατρός με έρευνα σε τέτοιου είδους θέματα αλλά σε πρώιμο στάδιο, ή είστε απατεώνας. Για τους δύο αυτούς λόγους δε θα συζητήσω άλλο μαζί σας», κατέληξε η γυναίκα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ψευτογιατρός: Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος - «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεις καλύτερα» έλεγε σε ασθενή που όλο χειροτέρευε
    Ψευτογιατρός: Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος - «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεις καλύτερα» έλεγε σε ασθενή που όλο χειροτέρευε

    Το «φως» της δημοσιότητας «βλέπει» ακόμη ένα βίντεο - ντοκουμέντο για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρούπου εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο κατηγορούμενος ακούγεται να ζητά ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ και να δηλώνει ότι θα μεταφέρει ο ίδιος τα βλαστοκύτταρα από το εξωτερικό.

    Μάλιστα, είχε ζητήσει να λάβει το ποσό των 25.000 ευρώ πριν την άφιξη της «θεραπείας» που ο ίδιος δήθεν θα μετέφερε. «Θα τα φέρω εγώ, μην ανησυχείτε» ακούγεται να λέει ο γιατρός - «μαϊμού» σε συγγενή ασθενούς, αναφορικά με τα βλαστοκύτταρα που υποσχόταν, στο βίντεο που δημοσιεύει ο Alpha.

    Ο 66χρονος ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι ο ίδιος ουδέποτε μετέφερε βλαστοκύτταρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

    «Δεν γνωρίζω τίποτα για τη θεραπεία που εφάρμοζε ο Γερμανός γιατρός. Δεν μετέφερα ποτέ πεπτίδια στην Ελλάδα για τη θεραπεία αυτή. Η μητέρα και η κόρη συνομιλούσαν με τον Γερμανό γιατρό, από τον οποίο προμηθεύονταν οι ίδιες τα πεπτίδια», φαίνεται να είπε συγκεκριμένα.

    «Το παιδί έχανε δύναμη»

    Η μητέρα της ασθενούς αντιλήφθηκε μετά από μερικούς μήνες ότι η θεραπεία δεν απέδιδε.

    «Πέρασαν τρεις μήνες, είδαμε ότι όχι μόνο δεν πήγαινε καλά, αλλά το παιδί έχανε δύναμη. Μας είπε ότι καλό θα είναι να κόψει το φάρμακο που της δίνει ο γιατρός εδώ, γιατί αυτό είναι που αντιδρά και δεν την πιάνουν τα πεπτίδια και έπεισε την κόρη μου να το σταματήσει», δηλώνει χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια, το παιδί χειροτέρευε και κάπου εκεί η μητέρα ήταν που άρχισε να ερευνά το ζήτημα.

    «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεις καλύτερα»

    Στο βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσιεύει το ίδιο μέσο, ο γιατρός ακούγεται να λέει σε ασθενή ότι μετά τη θεραπεία ίσως να μπορεί να περπατήσει «με μπαστουνάκι ή να περπατήσεις χωρίς μπαστουνάκι, να περπατάς μόνη σου».

    Μάλιστα, τής εξηγούσε πως αυτές οι διαφορές στη ζωή της «θα δημιουργηθούν σιγά σιγά στον οργανισμό».

    Η θεραπεία δεν απέδιδε και ο γιατρός τής έλεγε πως «Δεν έχει νόημα να κλαις, ούτε να υποχωρείς. Το νόημα είναι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεις καλύτερα και θα γίνεσαι συνέχεια και καλύτερα».

    Η μητέρα της ασθενούς λέει πως ο ψευτογιατρός τής είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Συνεχείς αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Βίντεο από τη στιγμή που ζητεί 45.000 ευρώ από ασθενή και καταγγελία για «έξι θύματα»
    Συνεχείς αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό: Βίντεο από τη στιγμή που ζητεί 45.000 ευρώ από ασθενή και καταγγελία για «έξι θύματα»

    Ασύλληπτος παραμένει ο γιατρός - «μαϊμού» που εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πείθοντάς τους να σταματήσουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία δήθεν καινοτόμα θεραπεία. Όλα αυτά, σε συνεργασία με έναν Γερμανό συνεργό.

    Την ίδια ώρα, οι έρευνες «τρέχουν», η έκδοση εντάλματος φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου, οι καταγγελίες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και οι αποκαλύψεις για τη δράση του είναι συνεχείς. Χαρακτηριστική είναι και φωτογραφία - ντοκουμέντο που έχει έρθει στο «φως», όπου ο ψευτογιατρός φαίνεται να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και βίντεο από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος ζητά 45.000 από ασθενή.

    Η στιγμή που ζητεί 45.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση

    Το LIVE NEWS παρουσίασε βίντεο - ντοκουμέντο από την εκπομπή «Αποδείξεις» το 2006, όταν ο γιατρός ζήταγε μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους βοηθήσει να θεραπευτούν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

    Συγκεκριμένα, ο γιατρός ακούγεται να λέει στην ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα κάνουν στη Γερμανία κάποιες ειδικές εξετάσεις, οι οποίες κοστίζουν 25.000 ευρώ και μπορούν να δουν στον εγκέφαλο.

    Ο γιατρός φέρεται να έλεγε στην ασθενή πως τα βλαστοκύτταρα που θα χρησιμοποιούσαν θα ήταν από έμβρυα.

    Η φωτογραφία - ντοκουμέντο

    Μία φωτογραφία από τη δράση του ψευτογιατρού παρουσίασε ο Alpha, στην οποία ο φυσικοθεραπευτής που παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, φαίνεται να κάνει ένεση σε νεαρή ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας.

    Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Tlive, ο γιατρός - «μαϊμού» φαίνεται να κάνει ένεση σε μία κοπέλα, από την οικογένεια της οποίας απέσπασε πάνω από 135.000 ευρώ για τη θεραπεία που δήθεν θα τις προσέφερε με τις ενέσεις που της έκανε.

    Μάλιστα, κανείς από την οικογένεια της κοπέλας δεν γνωρίζει τι περιείχε η ένεση που της έκανε ο ψευτογιατρός.

    «Αμέσως άρχισε να μου δείχνει τα μπουκαλάκια»

    Πρώην πελάτισσα του φυσικοθεραπευτή, προχώρησε σε μία καταγγελία που ίσως αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης.

    «Ζούσα στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Εκεί λοιπόν, άκουσα και έμαθα ότι υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος κάνει θαύματα, σηκώνει παράλυτους. Η ελπίδα μου αμέσως δυνάμωσε. Ένιωσα ότι ίσως βρω και εγώ εκεί τη θεραπεία», δηλώνει αρχικά, μιλώντας στο Mega.

    Η γυναίκα πήγε, έτσι, στο ιατρείο του φυσικοθεραπευτή: «Αυτό που αντίκρισα έξω από το ιατρείο ήταν τρομερό. Είδα κόσμο, μεγάλους, νέα παιδιά… Είδα μάνα να κλαίει και να κάνει την προσευχή της».

    Η ίδια, στην πρώτη συνάντηση με τον 66χρονο, αποκαλύπτει ότι της υποσχέθηκε αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή.

    «Αμέσως άρχισε να μου δείχνει τα μπουκαλάκια τα οποία μου έλεγε ότι θα δω από τις πρώτες μέρες αποτελέσματα, ότι θα μπορώ πλέον να περπατάω άνετα. Τον έβλεπα στο πρόσωπο ότι κάπως δε μου τα έλεγε καλά. Ρώτησα πόσο θα μου κοστίσει αυτό. Μου μίλησε για μεγάλο ποσό τότε».

    «Τα θύματα είναι έξι»

    Μετά την πρώτη τους επαφή, ο 66χρονος δεν άργησε να της μιλήσει για τον συνεργό του στη Γερμανία και για τις «θαυματουργές του θεραπείες», όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

    «Συγκεκριμένα μου είπε ότι: "Αν ξεκινήσουμε και πας καλά, μετά φεύγεις για Γερμανία και είσαι και τυχερή γιατί έχω και τον Γερμανό εδώ". Από πέντε χρόνων μέχρι τα 14 ήμουν τελείως παράλυτη. Φορούσα σίδερα, τα πρώτα μου βήματα ήταν με σίδερα μέχρι τη μέση».

    Η γυναίκα, αποδεχόμενη τα λόγια του φυσικοθεραπευτή, πείστηκε να ακολουθήσει τη θεραπεία του.

    «Άρχισα και έκλαιγα γιατί ένιωσα μέσα μου μεγάλη χαρά, λέω: "Επιτέλους". Δεν ήθελα να παραλύσω. Τον ρώτησα: ‘Βλαστοκύτταρα από τι; Από άνθρωπο; Από ζώο;’. Μου άλλαξε θέμα συζήτησης γρήγορα».

    Ωστόσο, όπως η ίδια δήλωσε, τα θύματα του 66χρονου δεν είναι πέντε, αλλά έξι.

    «Ξέρω πολύ καλά ότι τα άτομα δεν είναι πέντε. Είναι έξι. Γνωρίζω άνθρωπο ο οποίος πήγε τον πατέρα του σε αυτόν, έδωσε τα λεφτά του, ο πατέρας του πέθανε και αυτός ο άνθρωπος ζει μέχρι σήμερα με τις τύψεις ότι αυτός είναι υπεύθυνος που πήγε τον πατέρα του σε αυτόν τον άνθρωπο».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ψευτογιατρός: «Μας έδινε σκευάσματα με νερό και γλυκόζη» -Νέες μαρτυρίες-σοκ συγγενών θυμάτων για τη δράση του
    Ψευτογιατρός: «Μας έδινε σκευάσματα με νερό και γλυκόζη» -Νέες μαρτυρίες-σοκ συγγενών θυμάτων για τη δράση του

    Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη νέα υπόθεση με τον ψευτογιατρό, ο οποίος υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του, φέρεται να αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους συγγενείς των θυμάτων.

    Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πέντε άνθρωποι στους οποίους ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία έχουν καταλήξει.

    Εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους.

    Ο 66χρονος χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς, φτάνοντας στο σημείο «το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ».

    Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του ψευτογιατρού

    Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχθηκε με την καταγγελία μητέρας μίας κοπέλας που το 2016 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

    Πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του

    Συγγενής ενός εκ των θυμάτων μίλησε αποκλειστικά στο MEGA για τη δράση του ψευτογιατρού.

    Συγγενής θύματος: «Πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν μετά βλαστοκύτταρα. Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ο ένα άλλο, μικρό το οποίο ήταν και καλά για τους νευρώνες. Τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Τοπ παιδί όμως δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται είκοσι ώρες το 24ωρο».

    Δημοσιογράφος: Πόσων χρόνων ήταν η κόρη σας τότε;

    Συγγενής θύματος: Τότε πρέπει να ήταν γύρω στα 33-34.

    Δημοσιογράφος: Σκλήρυνση κατά πλάκας;

    Συγγενής θύματος: Ναι.

    Δημοσιογράφος: Και πώς βρέθηκε αυτός ο υποτιθέμενος γιατρός;

    Συγγενής θύματος: Τυχαία. Μία κυρία είχε επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός μου και του είπε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε αυτή την θεραπεία και έγινε τελείως καλά. Ο γιατρός καλή τη πίστη και θερωρώντας3 ότι μπορεί να βοηθήσει, και ξέροντας το πρόβλημα του παιδιού μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «ήρθε μία κυρία και μου είπε αυτό» και μου έδωσε το τηλέφωνό της. Επικοινώνησα μαζί της και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο κύριος αυτός ο οποίος είπε ότι δεν είναι βαριά η κατάσταση της κόρης μου και ότι είναι από τις εύκολες περιπτώσεις, που θα γίνει γρήγορα καλά. Έτσι ξεκινήσαμε την θεραπεία -την υποτιθέμενη θεραπεία- 3-4 μήνες μετά, της έκοψε και τα φάρμακα τα συμβατικά που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύει συνέχεια. Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός.

    Δημοσιογράφος: Αυτός ως τι σας συστήθηκε;

    Συγγενής θύματος: Ως νευρολόγος. Από ό,τι κατάλαβα και το έλεγε και ο ίδιος, είχε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

    Δημοσιογράφος: Τα φάρμακα σας τα παρείχε ο ίδιος ή σας έδινε συνταγή;

    Συγγενής θύματος: Ο ίδιος δεν υπήρχε συνταγή. Τα έφερνε ο ίδιος μέσα σε πάγο. Μου είπε ότι πρέπει να πάει στη Γερμανία και να κάνει εκεί μία εξέταση και να δούμε που είναι η βλάβη ώστε να αντιμετωπιστεί με τα σωστά φάρμακα. Και πράγματι πήγε εκεί, φυσικά με έξοδα δικά μας όλα.

    Δημοσιογράφος: Πόσα χρήματα πιστεύετε ότι σας πήρε;

    Συγγενής θύματος: 135.000 ευρώ. Μετά αφού τελειώσαμε μαζί του διακόψαμε μαζί του. Κατάφερα να την πείσω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι απατεώνας, συνέχισε την κανονική θεραπεία αλλά το κακό είχε γίνει.

    Δημοσιογράφος: Τώρα, σε τι κατάσταση είναι η κόρη σας;

    Συγγενής θύματος: Παραπληγίας. Όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση, με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω μου έστειλε εξώδικο και πήγε στην ασφάλεια εκβιαστών Αθηνών και έκανε μήνυση ότι τον εκβιάζω και καλά ότι του ζητάω πίσω τα χρήματα από τις φυσιοθεραπείες, που έκανε στο παιδί. Δεν είπε ότι παρείχε φάρμακα ή όλα αυτά.

    «Μας έδινε σκευάσματα με νερό και γλυκόζη»

    Η κ. Ελένη, ένα άλλο θύμα του ψευτογιατρού, μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια την οποία πέρασε με τον ψευτογιατρό.

    «Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μάς πήρε αυτή η ιστορία και μας «έφαγε» 135.000 ευρώ», ανέφερε αρχικά.

    «Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη», συμπλήρωσε η κ. Ελένη.

    «Με πίστεψε η Αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτόν τον γιατρό. Την έκοψε την θεραπεία της κόρης μου στην αρχή», κατέληξε η καταγγέλλουσα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Κούγιας για ψευτογιατρό: Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του
    Κούγιας για ψευτογιατρό: Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του

    Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

    Την υπόθεση του ψευτογιατρού που έστειλε στον θάνατο πέντε ασθενείς, λέγοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις μεθόδους του, σχολίασε μιλώντας στο MEGA, o ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

    Όπως δήλωσε, στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τον 66χρονο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, κατήγγειλε πως ήταν παράνομο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 66χρονου και έριξε ευθύνες στην αστυνομία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

    Παράνομη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού

    «Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», δήλωσε.

    Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 66χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», συμπλήρωσε.
    «Αγωγές κατά της αστυνομίας»

    «Διαδικαστικά, αφού καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, ο τελευταίος που καλείται είναι αυτός που καταγγέλεται. Τότε παίρνει αντίγραφο της δικογραφίας, ακόμα και στην προανάκριση, και μετά δεν γίνεται καμία διαδικαστική πράξη από την αστυνομία. Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις», είπε.

    Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ψευτογιατρού.

    Πηγή: in.gr
  • Ανατριχιαστική μαρτυρία θύματος του ψευτογιατρού: «Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα» - Πώς του απέσπασε 35.000 ευρώ μέσω… Γερμανίας
    Ανατριχιαστική μαρτυρία θύματος του ψευτογιατρού: «Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα» - Πώς του απέσπασε 35.000 ευρώ μέσω… Γερμανίας

    Τη σιωπή του έσπασε ένα από τα πρώτα θύματα του νέου ψευτογιατρού που κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πείθοντάς τους να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο Open, ο κατηγορούμενος έδειχνε στο θύμα βίντεο με ένα παιδάκι για να του αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και του ανέφερε ότι ο Γερμανός συνεργάτης του εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα.

    Το ταξίδι στη Γερμανία και ο συνεργός

    Μάλιστα σημειώνει ότι πραγματοποίησε και ταξίδι στη Γερμανία όπου χρειάστηκε να ξοδέψει συνολικά 5.000 ευρώ και στη συνέχεια μετέβη σε μία κανονική κλινική στην Στουτγκάρδη όπου έκανε όπως λέει πραγματικές εξετάσεις οι οποίες δεν γίνονται στην Ελλάδα και τις πλήρωσε από την τσέπη του. Εκεί γνώρισε και τον Γερμανό συνεργάτη του και του παρουσίασαν όλη τη θεραπεία προκειμένου να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

    Όπως εξηγεί ο ίδιος ο οποίος είναι και αθλητής όλα όσα του είπαν ήταν πολύ πειστικά. «Ήμουν σε μία περίοδο της ζωής μου που ήθελα να αποδεχθώ το πρόβλημα και παρά την όλη κατάσταση που βρισκόμουν ξαναγεννήθηκε ένα όνειρο ότι μπορεί να τα καταφέρω, να ξαναπερπατήσω, να ξανατρέξω και να μην είμαι αθλητής παραολυμπιακών αθλημάτων».

    Στη μαρτυρία του εξήγησε επίσης ότι ο ψευτογιατρός τον παρακολουθούσε για λίγους μήνες μέχρι που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισα μέσω ενός φίλου μου, αθλητή που του εξήγησε για τη δουλειά του».
    Έχασε 35.000 ευρώ

    Το θύμα εξήγησε ότι συνολικά κατέβαλε 35.000 ευρώ υπό τις οδηγίες του ψευτογιατρού χωρίς να έχει αποδείξεις για τα έξοδα, πέρα από το ταξίδι. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν κόβονται αποδείξεις είναι επειδή ο Γερμανός έχει πρόβλημα και στην ουσία παρουσίαζε ότι τα χρήματα τα λάμβανε ο συνεργάτης του και όχι ο ίδιος.

    Το θύμα ανέφερε επίσης ότι εκτός από το οικονομικό κόστος, είχε αγωνία και για την υγεία του καθώς όπως λέει όταν αντιλήφθηκε την απάτη, δεν ήξερε τι ουσίες είχαν μπει μέσα στο σώμα του. Τόνισε ότι ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν έμαθε ότι όσες ουσίες του χορηγήθηκαν δεν ήταν επιβλαβείς για την υγεία του και ότι πρόκειται μόνο για μία οικονομική απάτη.

    Σε ερώτηση για το αν έλαβε πίσω κάποια χρήματα ο ίδιος απάντησε: «Όταν είχα πλέον κάποια στοιχεία, τον κάλεσα στο σπίτι μου και του είπα ότι θα τον καταγγείλω, εκεί έγινε μία μικρή κατάθεση ποσού την επόμενη ημέρα πιθανότητα για να κερδίσει χρόνο».
    Δεχόταν απειλές

    «Στη συνέχεια δέχθηκα κάποια απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή μου σε περίπτωση που ασχοληθώ με τον γιατρό», είπε το θύμα το οποίο εξήγησε ότι τα τηλεφωνήματα δεν έγιναν από τον ίδιο αλλά από τρίτους. «Αναγκάστηκα να αλλάξω το τηλέφωνό μου», συμπλήρωσε ο ίδιος και συγκλονίζει λέγοντας «έχω χάσει τα πάντα».

    Μάλιστα εξήγησε ότι ο ψευτογιατρός προσφέρθηκε να γιατρέψει και τη μητέρα του που έπασχε από καρκίνο, γεγονός που δημιούργησε στο θύμα νέες ελπίδες, ωστόσο σημείωσε ότι τελικά η οικογένεια αποφάσισε να μην μπει σε διαδικασία να σταματήσει τις χημειοθεραπείες.

    Ο άνδρας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι όλη η περιπέτεια με τον κατηγορούμενο του στοίχησε ψυχολογικά, ενώ τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δήθεν θεραπείας ο ψευτογιατρός βρισκόταν κοντά στο οικογενειακό του περιβάλλον. Εξήγησε επίσης ότι του συστήθηκε ως φυσικοθεραπευτής με ειδικότητα στους αθλητές από την Αμερική.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ψευτογιατρός: Στο σπίτι του ο Αλέξης Κούγιας για να αναλάβει την υπεράσπισή του
    Ψευτογιατρός: Στο σπίτι του ο Αλέξης Κούγιας για να αναλάβει την υπεράσπισή του

    Σε περίπτωση που αναλάβει την υπόθεση τότε θα επιζητήσει και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι έχουν διαρρεύσει στοιχεία της προανάκρισης, είπε ο Αλέξης Κούγιας

    Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο σπίτι του «ψευτογιατρού» στα Καλύβια το Σάββατο το πρωί προκειμένου να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή του.

    Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε ότι συζήτησε μαζί του τηλεφωνικά και ενημερώθηκε για τις καταγγελίες σε βάρος του.

    «Μου εξήγησαν από πού έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Μου είπαν ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται μια κυρία η οποία χρόνια εργάζεται σε δημόσιες θέσεις και πριν από λίγα χρόνια είχε ξεκινήσει μια διαδικασία εις βάρος του, η οποία κρίθηκε στα δικαστήρια, απερρίφθη μια αγωγή της και του δήλωσε ότι θα σε “καταστρέψω”», είπε ο κ. Κούγιας ενώ αναφερόμενος στο σπίτι του ψευτογιατρού, είπε ότι δεν είναι όπως παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ.
    «Μιλάμε για μια ιστορία που είναι μύθος»

    «Είναι ένα φτωχόσπιτο που δεν ξεπερνά τα 100 τμ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο είναι αυτό, δεν υπάρχει ούτε ευρώ σε καταθέσεις. Το αυτοκίνητο που έχουν είναι μοντέλο του 1999. Με πολύ μεγάλο κόπο σπούδασαν τα παιδιά τους», ανέφερε.

    «Μου έδωσαν έναν κατάλογο με εκατοντάδες ανθρώπους που είναι έτοιμοι να καταθέσουν υπέρ του κυρίου που είναι φυσικοθεραπευτής. Έχει φωτογραφίες με φυσικοθεραπείες στον Τσιτσιπά και άλλους πρωταθλητές, τον συνέστηναν επίλεκτοι γιατροί ως εξαίρετο φυσικοθεραπευτή. Εδώ και χρόνια λόγω προβλημάτων από καρκίνο, δεν εργάζεται. Δηλαδή μιλάμε για μια ιστορία που είναι μύθος», είπε κ. Κούγιας, και πρόσθεσε ότι ο Γερμανός συνεργάτης του είναι επίλεκτος γιατρός στη χώρα του.

    Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο 66χρονος διετέλεσε για χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν 100άδες αθλητές και πρόσωπα με αξιοπιστία που αν χρειαστεί θα καταθέσουν υπέρ του.

    Η εικόνα των χιλιάδων ευρώ δεν υπάρχει πουθενά, είπε χαρακτηριστικά. «Περιμένω την κλήση από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης για να δώσουμε εξηγήσεις, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κλήση ούτε για να κληθεί ως ύποπτος», υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

    «Δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτή η υπόθεση, νέα υπόθεση ψευτογιατρού, Πισπιρίγκου, Λιγνάδη. Έχω άλλη αισθητική και άλλες δυνατότητες στη δουλειά μου», ανέφερε.
    Οι κατηγορίες

    Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και σε βάρος του Γερμανού γιατρού.

    Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία, που τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις, όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο