Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 09:15

Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα

Γράφτηκε από
Ad Slot

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας, δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», επισήμανε, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος προήδρευσε, χθες νωρίς το απόγευμα, σε τεχνική σύσκεψη.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα, να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε με ασφάλεια να κάνουμε ελέγχους. Στα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει καμία διάθεση ή βούληση για οποιαδήποτε έκπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ανοίξει ο Τουρισμός, η Οικονομία, όμως αυτή η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι πάνω και πέρα από την δημόσια υγεία. Θέλουμε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς και εξίσου ασφαλής ο ελληνικός πληθυσμός που θα τους υποδεχτεί».

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής στρατιωτικό γιατρό. Το κλιμάκιο θα κάνει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσα από διαδικασία και ένα πρωτόκολλο για το οποίο ενημερώθηκε ο αερολιμενάρχης και με την αρωγή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά, και εάν χρειαστεί, των τοπικών αρχών, θα εξασφαλιστούν ξεκάθαροι όροι δημόσιας υγείας, στα ζητήματα εισόδου των ξένων επισκεπτών, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε, πως αυτό δεν θα γίνει άμεσα και όποτε αυτό αποφασιστεί, εκεί θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στις διάφορες περιοχές, ο υφυπουργός τόνισε πως παρακολουθείται η εξέλιξη τους, ότι σημαντική, σε πρώτο χρόνο, είναι η ιχνηλάτιση και επισήμανε: «Υπάρχει ύφεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Η ασπίδα μας είναι να τηρούμε τα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 09:38

Σχετικά Άρθρα

  • Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»
    Χαρδαλιάς: «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών»

    Σε σειρά μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων για την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτεί η διαχείριση του συστήματος μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των οικογενειών τους όπως τονίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Η μεταφορά των 35.000 μαθητών, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση με αναπροσαρμογή των δρομολογίων. Ο αριθμός των μαθητών μεταβάλλεται διαρκώς, τόσο ανά έτος όσο και ανά Περιφερειακή Ενότητα ενώ νέες ανάγκες κυρίως από μαθητές των ειδικών σχολείων, προκύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και απαιτούν άμεσα, νέα δρομολόγια και επιπλέον οδηγούς. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν τουλάχιστον ένα μήνα, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στο σύστημα. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών, η οποία εντείνεται με την απορρόφηση τους στον τουριστικό κλάδο ενώ, επίσης, ζητούμενο παραμένει και η καταλληλόλητα τους.

    Η περιφερειακή Αρχή με κύριο μέλημα την ασφάλεια των μαθητών, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις, λαμβάνει μέτρα και απλουστεύει τις διαδικασίες προωθώντας νομοθετικές ρυθμίσεις και συνεργιες με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των προκλήσεων, σε πραγματικό χρόνο.

    «Ως περιφερειάρχης αλλά πρώτα από όλα ως γονιός θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να πηγαίνουν όλοι οι μαθητές με τη μέγιστη ασφάλεια στα σχολεία τους και οι γονείς να είναι απαλλαγμένοι από το άγχος αυτό», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

    Προσθέτει δε, ότι οι υπηρεσίες δίνουν άμεσες λύσεις σε κάθε ζήτημα που προκύπτει ενώ ταυτόχρονα προωθούνται μέτρα για την οριστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

    «Η πολιτική μας αναπτύσσεται σε δύο πυλώνες: Έναν πυλώνα βραχυπρόθεσμων λύσεων και έναν πυλώνα προετοιμασίας για μακροπρόθεσμες λύσεις στο θέμα Μεταφορές Μαθητών στην Αττική», εξηγεί ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση τους θα δημιουργηθεί «μια ολιστική ποιοτική και μόνιμη αντιμετώπιση του θέματος».

    Ταυτόχρονα, προσθέτει θα δημιουργηθεί και «ένα δίκτυο ουσιαστικής σύνδεσης ανάμεσα στην Περιφέρεια, στη σχολική κοινότητα, τους Δήμους και τους αναδόχους, ώστε η διαδικασία μεταφοράς μαθητών, συνεχώς βελτιούμενη, να συμβάλλει στη συνολικότερη αναβάθμιση της σχολικής ζωής».

    Αναλυτικότερα για τα μέτρα επίλυσης των προβλημάτων όπως αποτυπώνονται στους δύο πυλώνες, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου, της οποίας επίσης βαθιά πεποίθηση - σύνθημα αποτελεί η φράση «Θέλω μαζί με τους αναδόχους, τα σχολεία, τους γονείς να λειτουργούμε σαν ομάδα ώστε να έχουμε και το κατάλληλο αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά στα σχολεία».

    Στα βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η ίδια και προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, βάση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαίσιο προκηρύχθηκαν αλλεπάλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανάδοχοι για τα αντίστοιχα άγονα και νέα δρομολόγια που στο μεταξύ ανέκυπταν.

    Συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

    Στα μακροπρόθεσμα συμπεριλαμβάνεται η διερεύνηση νέων δυνατοτήτων για την υλοποίηση των οποίων, διευκρινίζει η κα Πρεζεράκου, έχουν δρομολογηθεί οι εξής δράσεις:

    1. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική διασύνδεση και η αυτοματοποίηση της ενημέρωσης (διαλειτουργικότητα) των δυο πληροφοριακών συστημάτων: της Περιφέρειας και του υπουργείου Παιδείας.

    2. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να αποφασιστούν περισσότερο ευέλικτες λύσεις όπως η ενεργοποίηση της δυνατότητας απευθείας μίσθωσης (leasing) οχημάτων και πρόσληψης οδηγών και συνοδών από την Περιφέρεια.

    3. Σε συνεργασία με τους δήμους και με τη σχολική κοινότητα δημιουργείται δίκτυο εύρεσης και παρότρυνσης νέων αναδόχων ώστε να ενταχθούν στο έργο της μεταφοράς τονώνοντας την προσφορά οχημάτων και οδηγών, (το 2024 εντάχθηκαν 15 νέοι υποψήφιοι ανάδοχοι στο πρόγραμμα).

    4. Να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης οδηγών και συνοδών ώστε να επιτευχθεί ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές.

    Κάποιες βασικές επισημάνσεις για τη βαθύτερη κατανόηση των προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα το σύστημα μεταφοράς, παρουσίασε ο διευθυντής Παιδείας στης Περιφερείας Χάρης Σερπάνος και αυτές αφορούν:

    -Στη μεταφορά μαθητών κυρίως στα Ειδικά Σχολεία αφού οι εγγραφές ή μετεγγραφές γίνονται καθ' όλη της διάρκεια του σχολικού έτους.

    -Σε σημαντική έλλειψη επαγγελματιών οδηγών. Λόγω της αύξησης του τουριστικού προϊόντος και της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στην Αττική η ζήτηση για οδηγούς αυξάνεται στερώντας κρίσιμο αριθμό οδηγών από τη μεταφορά μαθητών και κατά συνέπεια απουσία αναδόχων.

    -Έλλειψη πλαισίου εκπαίδευσης των οδηγών και συνοδών για τη συμπεριφορά τους σε μαθητές, διευθυντές και γονείς όπως καταδεικνύει ο αριθμός των σχετικών παραπόνων

    Επίσης, παραθέτει σημαντικά στοιχεία για την επικρατούσα εικόνα στο σύστημα μεταφοράς, σημειώνοντας ότι :Το έργο της μεταφοράς μαθητών προϋποθέτει συντονισμό και με την σχολική κοινότητα και με τους αναδόχους που αναλαμβάνουν τη μεταφορά.

    Αναφέρει ότι στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρονται σήμερα σχεδόν 31.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθημερινά με περίπου 1.785 δρομολόγια.

    Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μέσω Δημοσίων Συμβάσεων Υπηρεσιών (ΔΣΥ) με αναδόχους λεωφορείων και ταξί.

    Επιπλέον, μεταφέρονται σχεδόν 4.000 μαθητές με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (ΕΜΔ) με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Το βασικό κριτήριο για να καταστεί ένας μαθητής δικαιούχος μεταφοράς με ΔΣΥ είναι να υπερβαίνει η απόσταση οικίας σχολείου τα: 1.200 μέτρα για τους μαθητές δημοτικού, 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου, 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείου.

    Δικαιούχοι ΕΜΔ, είναι όλοι οι μαθητές Δευτεροβάθμιας που η απόσταση υπερβαίνει τα 2.500 μέτρα

    Ολοκληρώνοντας ο κ. Σερπάνος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή «Το ποσοστό κάλυψης σε επίπεδο αριθμού εξυπηρετούμενων μαθητών ανέρχεται στο 97% των δικαιούχων μαθητών για το σύνολο των σχολείων, ενώ το ποσοστό αυτό θα ανέβει και άλλο της επόμενες ημέρες, αφού είναι σε εξέλιξη ήδη νέοι διαγωνισμοί».

    Πηγή: cnn.gr

  • Χαρδαλιάς σε αντιπεριφερειάρχες για αντιπλημμυρικά - «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»
    Χαρδαλιάς σε αντιπεριφερειάρχες για αντιπλημμυρικά - «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»

    Με την εντολή προς στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στα σημεία όπου πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα ή εκτελούνται ανάλογες παρεμβάσεις, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για την αξιολόγηση της υφιστάμενης αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αττικής

    «Θέλω τις επόμενες εβδομάδες να βγείτε από τα γραφεία σας και να είστε στις γειτονιές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θέλω όλοι μας να βρεθούμε στο πεδίο. Οι καιροί είναι χαλεποί, οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές και η ευθύνη δική μας είναι μεγάλη. Απέναντι στην ανησυχία όμως και στην αγωνία των πολιτών, εμείς θα απαντάμε με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Θα αναλάβουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον κόσμο που μας αγκάλιασε και έχει απαιτήσεις από εμάς. Οτιδήποτε αφορά την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι ευθύνη μας. Κάθε μέρα θα παλεύουμε για να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα».

    Ο κ. Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τους αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τους παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» σχετικά με τους καθαρισμούς και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

    «Δεν θέλω να υπάρξει ρέμα ή οτιδήποτε που δεν θα το έχουμε καταγράψει»

    «Αντιλαμβάνομαι ότι αρρυθμίες και παθογένειες πάρα πολλών δεκαετιών δεν μας επέτρεψαν να έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό στο κομμάτι της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτό θα αλλάξει. Και θα αλλάξει με μεθοδικότητα, συγκροτημένα και με τη σοβαρότητα που οι ίδιες οι υπηρεσίες μας έχουν επιδείξει όλο αυτόν τον καιρό. Έχουμε ατελείωτα χιλιόμετρα πρώτων παρεμβάσεων. Και έχουμε και ατελείωτα χιλιόμετρα που κάθε χρόνο πρέπει να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συντήρησή τους», δήλωσε. Και επισήμανε: «Δεν θέλω να υπάρξει ρέμα, δεν θέλω να υπάρξει οτιδήποτε που δεν θα το έχουμε καταγράψει. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε άμεσα στα έργα τα οποία χρειάζεται να προγραμματίσουμε. Και, φυσικά, να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών και παρεμβάσεων τα οποία δεν θα επαφίενται στη "καλή διάθεση" ή την "καλή βούληση" του εκάστοτε περιφερειάρχη. Να ολοκληρώσουμε ένα πλέγμα ενεργειών, τα οποία θα αποτελούν προγραμματισμένες παρεμβάσεις που θα δεσμεύουν κάθε περιφερειακή αρχή και τα οποία φυσικά θα πρέπει να έχουν εξασφαλισμένους πόρους».

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στις επικείμενες αλλαγών που θα προβλέπει η νέα «Χάρτα» της Αυτοδιοίκησης που έρχεται προς διαβούλευση προσεχώς από το Υπουργείο Εσωτερικών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα οι Περιφέρειες να αποκτήσουν ενισχυμένες αρμοδιότητες στα ζητήματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, μαζί με τους απαιτούμενους πόρους. Όπως τόνισε, εξάλλου, ήδη από το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνεται, τις επόμενες ημέρες, και ο σχετικός σχεδιασμός διάθεσης κονδυλίων.

    «Μην κρυφτούμε στο γαϊτανάκι υπευθύνων»

    «Λογικές, του τύπου "το έργο δεν είναι δικό μου", "δεν είναι αρμοδιότητα δική μου, είναι του δήμου", "είναι του Υπουργείου" ή οποιουδήποτε άλλου, προφανώς τις ακούμε, όμως δεν θα κρυφτούμε πίσω από αυτό το "γαϊτανάκι" διαφορετικών υπευθύνων. Όπου μπορούμε να παρέμβουμε, θα παρεμβαίνουμε, καταρχήν με δικές μας υπηρεσίες οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούμε να ρισκάρουμε οτιδήποτε αφορά στη συνταγματική επιταγή. Έχουμε ορκισθεί στο Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Και κατέληξε: «Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά σε κάθε δυσκολία που έχουμε κληθεί να διαχειριστούμε. Πρέπει επιτέλους να τελειώσει για πάντα η λογική που λέει ότι για ένα θέμα ασχολούνται πολλοί διαφορετικοί. Εμείς δεν λέμε να πάρουμε τα πάντα εμείς. Εμείς λέμε να υπάρχει ένας υπεύθυνος για οτιδήποτε. Αν η Πολιτεία κρίνει ότι η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει το κομμάτι του καθαρισμού των ρεμάτων, θα πρέπει να είναι έτοιμη και να το θεσμοθετήσει. Και ταυτόχρονα να μας δώσει και τους απαραίτητους πόρους. Α λα καρτ επαναστάτες δεν έχουμε υπάρξει ποτέ. Είμαστε στο πεδίο, είμαστε κοντά στις γειτονιές και θέλουμε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Και, φυσικά, δεν κρυβόμαστε πίσω από καμία αρμοδιότητα».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Χαρδαλιάς για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν επαναπαυόμαστε - Συνεχίζονται οι σχολαστικοί έλεγχοι
    Χαρδαλιάς για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν επαναπαυόμαστε - Συνεχίζονται οι σχολαστικοί έλεγχοι

    Περισσότερα από 2.000 αιγοπρόβατα έχουν εξεταστεί στην Αττική απ' όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα πανώλης στη χώρα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος τονίζει πως οι συντονισμένοι έλεγχοι από το εξειδικευμένο προσωπικό και τους κτηνιάτρους συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

    Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία θανάτωσης (νάρκωση και αναίμακτη διαδικασία pithing) και αποτέφρωσης και των 650 ζώων της μονάδας στην οποία είχε βρεθεί το θετικό κρούσμα, με κάθε στάδιο να επιτηρείται από τρία κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.

    Τις επόμενες ώρες, θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση της μονάδας στον Ασπρόπυργο η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα, ενώ διαρκείς παραμένουν οι έλεγχοι σε όλα τα εκτροφεία που βρίσκονται εντός της ζώνης προστασίας.

    Στην περιοχή βρίσκονται, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας, υπό την αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δήμητρα Αγγελάκη.

    «Υποδειγματική δουλειά»

    Ο περιφερειάρχης με δήλωση του ευχαρίστησε, το σύνολο των υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής για την «υποδειγματική δουλειά και την προσφορά τους όλες αυτές τις ημέρες και τους κτηνοτρόφους μας για την υπομονή και την άψογη συνεργασία τους».

    «Από την πρώτη στιγμή, κινηθήκαμε άμεσα μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, αναβαθμίζοντας τα μέτρα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Αυτή τη στιγμή, συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση στις ζώνες των τριών και δέκα χιλιομέτρων, όπως ακριβώς προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία, με το εξειδικευμένο προσωπικό των υπηρεσιών μας να βρίσκεται αδιαλείπτως στο πεδίο -δίνοντας μάχη πρωτίστως με τον χρόνο- προκειμένου να περιορίσουμε τη νόσο» συμπλήρωσε.

    «Σε αυτή τη φάση, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά και τα αυστηρά, αναγκαία όμως, μέτρα που λάβαμε, φαίνεται ότι καταφέραμε να προλάβουμε τη διασπορά. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς και σχολαστικοί σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή είναι απολύτως ασφαλές» κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Καταστροφές από πλημμύρες και αποζημιώσεις για πυρκαγιές στο επίκεντρο της συνάντησης του Σ. Μπαλιούκου με κυβερνητικό κλιμάκιο
    Καταστροφές από πλημμύρες και αποζημιώσεις για πυρκαγιές στο επίκεντρο της συνάντησης του Σ. Μπαλιούκου με κυβερνητικό κλιμάκιο

    Έντονο ενδιαφέρον εκφράστηκε από τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Χρ. Τριαντόπουλο και Ανδρέα Νικολακόπουλο

    Το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων επισκέφτηκε Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο Χρήστο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλο Ανδρέα και το Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Καμπούρη Πέτρο.

    Ο λόγος επίσκεψης, οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα το Δήμο, η αναζήτηση λύσης για την αποτροπή τους στο μέλλον αλλά και οι αποκαταστάσεις που πρέπει σύντομα να ακολουθήσουν.

    Ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος και τα στελέχη του Δήμου ανέλυσαν την κατάσταση στον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος έδειξε κατανόηση και συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα παρεμβάσεων καθώς και το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης, που κατά την άποψη των υπηρεσιών του Δήμου θα ανέλθει η Α΄ φάση σε 2.500.000,00 €.

    Οι παρεμβάσεις αφορούν τους ποταμούς Αχέρωνα (Κόβιτσα), Σελινούντα, Μιλάωνα και το χείμαρρο στην είσοδο στη Δημοτική Κοινότητα Καλυβακίων.

    Επίσης στην συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των ζημιών κυρίως σε ετοιμόρροπα κτίρια από τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2022, όπου οι παραγωγοί ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί.

    Μιλώντας ο Υφυπουργός Κλιματική Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για το έργο στο Πλουτοχώρι, καθώς και για μια σειρά από υποέργα που θα γίνουν σταδιακά, ενώ αναφορικά με τις πυρκαγιές του 2022 τόνισε πως θα γίνουν ενέργειες προκειμένου οι αποζημιώσεις να ενταχτούν στην κρατική αρωγή.

    Έντονο ενδιαφέρον εξάλλου για τα παραπάνω θέματα που τέθηκαν στον κ. Τριαντόπουλο, έδειξε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολακόπουλος Ανδρέας, ο οποίος όσον αφορά τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής.

    Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής κ. Καμπούρης Πέτρος, εξήρε τη προσπάθεια και το έργο που καταβάλει η Δημοτική Αρχή σε μια δύσκολη περίοδο τόσο από οικονομικής πλευράς όσο και λόγω της κλιματικής αλλαγής.

    Παρέμβαση στη συνάντηση έκανε και η Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Κουσκουρή Αθανασία, ζητώντας από τον κ. Τριαντόπουλο να γίνουν πραγματικά βήματα υλοποίησης των προαναφερόμενων αιτημάτων.

    mpalioykos Klim kat 2

    mpalioykos Klim kat 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χαρδαλιάς: Μου δώσατε τη μεγάλη ευθύνη να πάμε την Περιφέρεια Αττική μπροστά
    Χαρδαλιάς: Μου δώσατε τη μεγάλη ευθύνη να πάμε την Περιφέρεια Αττική μπροστά

    Την ικανοποίησή του για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να παίρνει άνετη νίκη από την πρώτη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

    Ο συνδυασμός «Αττική Μπροστά» με επικεφαλής τον ίδιο κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Α' γύρο με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 46,26% σε ενσωμάτωση του εκλογικού σώματος στο 38,78%.

    «Μου εμπιστευτήκαμε την Περιφέρεια Αττικής και ανέλαβα τη μεγάλη αυτή ευθύνη να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Ξέρω πόσο μεγάλο είναι το βάρος και είμαι έτοιμος να το σηκώσω στις πλάτες μου. Δεν θα απογοητεύσω κανέναν και θα δώσω κάθε μάχη για να την κερδίσω».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αττική: Προβάδισμα Χαρδαλιά με πάνω από 45% - Εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή
    Αττική: Προβάδισμα Χαρδαλιά με πάνω από 45% - Εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή

    Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών με τους υποψήφιους των περιφερειακών εκλογών να αναμένουν τα αποτελέσματα.

    Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής

    Στην Περιφέρεια Αττικής, στο 12,7% της ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    • Χαρδαλιάς Νικόλαος - ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ο τόπος μας η ευθύνη μας: 45,70%
    • Ιωακειμίδης Γεώργιος - ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: 16,37%
    • Πρωτούλης Ιωάννης - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: 14,32%
    • Σγουρός Ιωάννης - ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: 13,00%
    • Καμπούρης Φίλιππος - ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 3,30%
    • Δημητρίου Γεώργιος - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: 2,83%
    • Τσίχλη Μαριάνα - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ: 2,49%
    • Τουλγαρίδης Κωνσταντίνος - Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ: 1,99%

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

  • ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδαλιά: «Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει»
    ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδαλιά: «Τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει»

    «Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει», αναφέρει το τμήμα 'Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τις φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την επιθεώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.

    Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

    «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφού απέτυχε να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, έστειλε τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας και πλέον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, να επιθεωρήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Ο κ. Χαρδαλιάς, όμως, "κατάφερε" να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες ενώ κατονόμασε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που επιθεώρησε, θυσιάζοντας κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής. Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής
    Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

    Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, με τα «χρώματα» της ΝΔ, για την Περιφέρεια Αττικής.

    Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά

    Στη λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

    Το παρασκήνιο της απόφασης - Γιατί επιλέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

    Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν πολύ βαρύ για τον κ. Πατούλη και όπως μετέδωσε το OPEN, αυτό που μέχρι πριν από λίγες ώρες έμοιαζε σαν σκέψη, τελικά έγινε απόφαση και ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να πάρει και επίσημα το χρίσμα μέσα στις επόμενες ώρες. Μάλιστα νωρίτερα την Κυριακή, ο ΥΦΕΘΑ, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνομίλησε με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και πιο συγκεκριμένα με τον κ. Μπρατάκο και τον κ. Παπασταύρου.

    Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια στρατηγική απόφαση για την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα στέλεχος «γέννημά - θρέμμα» της Νέας Δημοκρατίας και στο Μαξίμου θεωρούν πως διαθέτει χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πολύ χρήσιμα όπλα στην αυτοδιοίκηση.

    Υπήρξε για πολλά χρόνια δήμαρχος Βύρωνα - Υμηττού και η θητεία του στην αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία ως «επιτυχημένη», ενώ αναλάβει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και για αυτό τον λόγο στο «γαλάζιο στρατόπεδο», θεωρείται «άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

    Διάσπαση δυνάμεων της ΝΔ στην Αττική

    Η απόφαση για τον Νίκο Χαρδαλιά προκρίθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Είναι ένα από τα στελέχη που είχαν σημαντική προβολή στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία και στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι αυτό είναι απαραίτητο καθώς διαβλέπεται διάσπαση δυνάμεων του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές.

    Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Πατούλης δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία και κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει και εκείνος μία νέα θητεία στην Αττική. Επομένως, στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα «βαρύ χαρτί» με στόχο να βαφτεί η κρίσιμη περιφέρεια «γαλάζια».

    Ποια άλλα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι

    Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είχε δεχθεί και εκείνος τηλεφωνική βολιδοσκόπηση ωστόσο φαίνεται πως απέρριψε την πρόταση για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ως ο «εκλεκτός» της γαλάζιας παράταξης. Προχωρημένες ήταν οι συζητήσεις και με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγες ώρες έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει το χρίσμα, όμως τελικά εξέφρασε προβληματισμούς όσον αφορά στον χρόνο που είχε μπροστά του για να ξεκινήσει μία νέα προεκλογική εκστρατεία.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο