Ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε το διάστημα από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου - Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι διασωληνώσεις
Η Αττική και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημιολογικής εικόνας – όχι μόνο για τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά - αλλά και διότι πρόκειται για μητροπολιτικές περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού και συνεπώς με μεγαλύτερη πιθανότητα έκθεσης σε συγχρωτισμό.
Παραμένουν ωστόσο χαμηλά οι αριθμοί που αφορούν τις διασωληνώσεις – χθες ήταν 5 ασθενείς ενώ στο μέσο του Ιουλίου οι διασωληνωμένοι ήταν 7. Αυτό κατά τους ειδικούς αποδίδεται στο ότι πλέον είναι ολοένα και νεότεροι όσοι μολύνονται και νοσούν, γεγονός που δεν τους οδηγεί εύκολα σε σοβαρή νόσηση ούτε σε ΜΕΘ και διασωλήνωση.
Μεμονωμένα κρούσματα που κρατούν σε εγρήγορση τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές που αγωνιούν μήπως δημιουργήσουν συρροές κρουσμάτων, εντοπίζονται το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου στην Καστοριά, την Κοζάνη, το Κιλκίς, την Ημαθία, την Πιερία, την Πέλλα, τη Χαλκιδική, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και την Καβάλα. Στις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης είχαν δημιουργηθεί δυνατές επιδημικές εστίες, οι οποίες πλέον έχουν ελεγχθεί και δίνουν μεμονωμένα κρούσματα στην αποδρομή τους. Προβληματισμός υπάρχει και για την Καβάλα, η οποία ήταν ελεύθερη κορωνοϊού επί μακρόν και μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του κρίσιμου μήνα κατέγραψε αρχικά 1 κρούσμα, στη συνέχεια άλλο ένα και πλέον αριθμεί 14. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν ελέγχους και ιχνηλατήσεις στην περιοχή με ζητούμενο τη διακοπή της κυκλοφορίας του κορωνοϊού.