Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 15:24

Φυτώριο κάνναβης με σχεδόν 1.000 δενδρύλλια στη Θεσπρωτία

Γράφτηκε από
Ad Slot

Εκτιμάται ότι οι καλλιεργητές είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις

Πολύ κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, σε μια δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών στην Θεσπρωτία, έστησαν άγνωστοι μια τεράστια χασισοφυτεία με 936 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης. Όμως, τους χάλασαν τα σχέδια οι πιλότοι του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, που εντόπισαν τη φυτεία.

Με την καθοδήγησή τους, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους καλλιεργητές που είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. Από τον χώρο της καλλιέργειας κατασχέθηκαν 659 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 45 ως 80 εκατοστών και άλλα 277 νεαρά χασισόδεντρα μέσα σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση.
Η Δίωξη Ναρκωτικών διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών, που εκτιμάται ότι είναι Αλβανοί οι οποίοι περνούν τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαθέτουν και Έλληνες συνεργούς.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 11:06

Σχετικά Άρθρα

  • Παραμυθιά: Τούρκος οδηγός εντόπισε δύο νεαρούς στο φορτηγό του – Ο ένας ήταν νεκρός
    Παραμυθιά: Τούρκος οδηγός εντόπισε δύο νεαρούς στο φορτηγό του – Ο ένας ήταν νεκρός

    Δύο νεαρά άτομα, το ένα νεκρό, εντόπισε Τούρκος οδηγός φορτηγού στο Νεοχώρι Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία.

    Συναγερμός σήμανε στην Παραμυθιά, όταν ένας Τούρκος οδηγός εντόπισε στο φορτηγό του, δύο νεαρούς, τον έναν εξ αυτών νεκρό.

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο οδηγός ενώ είχε σταθμεύσει το απόγευμα σήμερα (24/10), σε πρατήριο στο Νεοχώρι Παραμυθιάς, εντόπισε τη σφραγίδα του φορτίου του να έχει παραβιαστεί.

    Ελέγχοντας το εσωτερικό του φορτίου, ανακάλυψε δύο νεαρά άτομα να κείτονται μέσα, ενώ επιβεβαιώθηκε αργότερα πως ο ένας ήταν ήδη νεκρός.

    Αφού ειδοποίησε την αστυνομία και έσπευσε το ΕΚΑΒ, ο ένας εκ των δύο που βρέθηκε σώος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών για ιατρική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, το Α.Τ. Παραμυθιάς διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης
    Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης

    Σύλληψη άνδρα σε περιοχή του Πηνειού για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν συνολικά 111 γραμμάρια κάνναβης

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πηνειού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, επιμελώς κρυμμένα σε περβάζι παραθύρου και σε αναρριχόμενο φυτό σε φράκτη της οικίας, συνολικά (111) γραμμάρια κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας (παράλληλη έδρα Αμαλιάδας).

  • Σεισμός στη Θεσπρωτία: Γιατί έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα; Ο Λέκκας εξηγεί
    Σεισμός στη Θεσπρωτία: Γιατί έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα; Ο Λέκκας εξηγεί

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό 4 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το πρωί της Τρίτης τη Θεσπρωτία.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι προήλθε από τον χώρο της Αλβανίας. «Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα καθώς τα ρήγματα έχουν διεύθυνσή ανατολή – δύση», πρόσθεσε.

    Η δόνηση είχε χαμηλό εστιακό βάθος

    σεισμός

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:14 σήμερα το πρωί στα 3 χλμ βορειοδυτικά του Τσαμαντά Θεσπρωτίας. Η δόνηση είχε χαμηλό εστιακό βάθος, μόλις στα 10,5 χλμ, γι αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στις γύρω περιοχές, όσο και στην Κέρκυρα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου
    Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου

    Μια φυτεία με δύο χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone της Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής (21/9) σε δύσβατη περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

    Οι αστυνομικοί από την Πάτρα με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων από την ΟΠΚΕ και τα ΕΚΑΜ από την Αθήνα επιχείρησαν στην περιοχή πάνω από τη Γαύριανη του Αλμυρού και εντόπισαν την καλλιέργεια της κάνναβης.

    Οι Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησαν και στη σύλληψη ατόμων ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Εκτός των δενδρυλλίων οι αστυνομικοί εντόπισαν και αποξηραμένη κάνναβη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Άγριος καβγάς ανάμεσα σε γείτονες στη Θεσπρωτία - Έβγαλε όπλο και τον απείλησε για τα χωράφια
    Άγριος καβγάς ανάμεσα σε γείτονες στη Θεσπρωτία - Έβγαλε όπλο και τον απείλησε για τα χωράφια

    Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο μεταξύ των δύο γειτόνων, καθώς πριν δύο μήνες ο συλληφθείς είχε χτυπήσει τον γείτονά του με πέτρα στο κεφάλι

    Περιστατικό απειλής με όπλο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον κάμπο της Κεστρίνης στη Θεσπρωτία, όταν άνδρας ανέφερε στο ΑΤ Ηγουμενίτσας ότι γείτονάς τον απείλησε με όπλο.
    Οι δύο άντρες, που έχουν χωράφια στην περιοχή, φέρεται να είχαν συχνές και έντονες διαμάχες. Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη, διαπιστώνοντας ότι το όπλο ήταν άδειο και δεν υπήρχαν κάλυκες, γεγονός που υποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε για εκφοβισμό.
    Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο μεταξύ των δύο γειτόνων, καθώς πριν δύο μήνες ο συλληφθείς είχε χτυπήσει τον ίδιο γείτονα με πέτρα στο κεφάλι, περιστατικό για το οποίο επίσης είχε συλληφθεί, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο παθών.
    Ο δράστης κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και θα οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου με τις κατηγορίες της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
    Πηγή: ΕΡΤ - Protothema.gr
  • Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στη Θεσπρωτία - Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα φαινόμενα
    Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στη Θεσπρωτία - Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα φαινόμενα

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Θεσπρωτία, καθώς το απόγευμα της Τρίτης ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή των Φιλιατών.

    «Ενεργοποίηση 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή Φιλιατών περιορίστε τις μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το 112.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μήνυμα είναι προειδοποιητικό, καθώς αναμένεται να περάσει ένα δυνατό μπουρίνι, όπως ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καταγράφηκε στη Θεσπρωτία κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου
    Καταγράφηκε στη Θεσπρωτία κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

    Η Θεσπρωτία περιλαμβάνεται στη λίστα του ΕΟΔΥ με τις περιοχές που μέχρι τις 21 Αυγούστου καταγράφηκαν και διερευνήθηκαν κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

    Ο ΕΟΔΥ θεωρεί πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

    Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας καταγράφηκαν δύο θάνατοι, ενώ δηλώθηκαν 24 νέα εγχώρια κρούσματα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν στην Αλβανία.

    Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: "Ορφανά" δενδρύλλια χασίς βρέθηκαν σε αποστραγγιστικό κανάλι
    Πύργος:

    Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για καλλιέργεια ναρκωτικών

    Εντοπίστηκαν χθες το πρωί, σε περιοχή του Πύργου, σε αποστραγγιστικό αυλάκι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρία δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε το 1,5 μέτρο, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

    Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

    Φωτογρααφία: Unsplash

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο