Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 16:44

Χανιά: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστείας με την χρήση μαχαιριού

Γράφτηκε από
Ad Slot

Δύο υποθέσεις ληστειών με την χρήση μαχαιριού εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη διάπραξη των ληστειών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου οι συλληφθέντες με την χρήση βίας και αιχμηρού αντικειμένου απέσπασαν από ημεδαπό κόσμημα απροσδιόριστης αξίας.

Από την έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες στις 7 Αυγούστου είχαν διαπράξει μια ακόμα ληστεία, με τον ίδιο τρόπο δράσης αφαιρώντας κοσμήματα. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 11:09

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση
    Χανιά: 13χρονη εντοπίστηκε μεθυσμένη έξω από εκκλησία - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται μία ανήλικη, καθώς την Πέμπτη εντοπίστηκε μεθυσμένη στον προαύλιο χώρο εκκλησίας.

    Σύμφωνα με το zarpanews, όλα έγιναν στην περιοχή Λενταριάνα, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίζουν την 13χρονη και να ενημερώνουν άμεσα το ΕΚΑΒ.

    Χανιά: Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν την ανήλικη σε ημικωματώδη κατάσταση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

    Τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διερευνά η Αστυνομία.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με προπληρωμένες κάρτες σε περίπτερο
    Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με προπληρωμένες κάρτες σε περίπτερο

    Θύμα απάτης έπεσε περιπτερούχος στην περιοχή της Αμαλιάδας τον περασμένο Ιούλιο και η υπόθεση εξιχνιάστηκε σχεδόν τρεις μήνες μετά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

    Ο δράστης της απάτης φρόντισε να “δέσει” το σενάριο καλά, για να έχει επιτυχία. Έτσι ξεκίνησε την απάτη του, από ένα άλλο κατάστημα. Προσποιήθηκε φίλο της ιδιοκτήτριας και πελάτη της και ζήτησε μια παραγγελία με προϊόντα. Ο δράστης δεν έμεινε εκεί και αφού δήλωσε πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ζήτησε να του πάρει η καταστηματάρχης τσιγάρα και προπληρωμένες κάρτες χρημάτων από κοντινό περίπτερο. Όλα τα παραπάνω θα τα παραλάμβανε - υποθετικά - η κόρη του - ιδιοκτήτριας άλλης επιχείρησης - που θα έφτανε στο σημείο.

    Ο δράστης το “τραβούσε” και άλλο το σενάριο και ζήτησε και το κινητό τηλέφωνο της πρώτης γυναίκας, για να εξηγήσει στην περιπτερούχο τι ακριβώς ήθελε. Ο γυναίκα έστειλε υπάλληλό της στο περίπτερο με το τηλέφωνό της και χρήματα για να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα και τσιγάρα. Ο δράστης κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με την περιπτερούχο. Σε αυτή προσποιήθηκε γνωστό γιατρό της Αμαλιάδας και της ζήτησε να εκδώσει τρεις προπληρωμένες κάρτες των 100 ευρώ και πως θα περάσει ο ίδιος να τις πληρώσει. Ο δράστης ζήτησε από τον υπάλληλο της πρώτης επιχείρησης να του πει τους κωδικούς των προπληρωμένων καρτών κάτι που έγινε.. Τα χρήματα είχαν περάσει ήδη στο λογαριασμό του δράστη.

    Όταν λίγα λεπτά αργότερο η περιπτερούχος κάλεσε το γιατρό για επιβεβαίωση, κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης.

    Το ίδιο αντιλήφθηκε και η ιδιοκτήτρια της πρώτης επιχείρησης όταν έστειλε την παραγγελία στο κατάστημα που της είχε αναφέρει ο απατεώνας και ήταν κλειστό…

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας με εμπεριστατωμένη έρευνα, μέσα από ψηφιακά ίχνη και άλλα στοιχεία, έφτασαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές με άλλες υποθέσεις…

  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Χανιά: Πάνω από 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καθημερινά στο Νοσοκομείο - Νοσηλεύονται 4 παιδιά
    Χανιά: Πάνω από 40 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καθημερινά στο Νοσοκομείο - Νοσηλεύονται 4 παιδιά

    Περισσότεροι από 300 οι ασθενείς γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά

    Συνεχιζόταν και εντός του Σαββατοκύριακου η προσέλευση ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο Χανίων, για νοσηλεία όμως στο ίδρυμα παραμένουν μονάχα τέσσερα παιδιά, καθώς όλοι οι υπόλοιποι λάμβαναν την απαραίτητη υποστηρικτική αγωγή και επέστρεφαν στα σπίτια τους σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr

    Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη ότι ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν μέχρι τώρα πλησιάζει τους 300:

    «Περίπου 35 ενήλικες και 10 παιδιά έρχονται κάθε μέρα στο νοσοκομείο, δηλαδη 45 άτομα κατά μέσο όρο. Προσεγγίζουμε από την προηγούμενη Δευτέρα και μέχρι την εφημερία της Κυριακής τα 300 κρούσματα. Νοσηλεύουμε μόνο τέσσερα παιδιά για προληπτικούς λόγους, δεν νοσηλεύεται κανείς άλλος. Προφανώς τα κρούσματα είναι περισσότερα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που περνάει τη γαστρεντερίτιδα στο σπίτι».

    Ο κ. Μπέας επανέλαβε ότι πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα και πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη ασθένεια:

    «Είναι νοροϊός, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο. Είμαστε σαφέστατοι και οι εξετάσεις με τη μέθοδο μοριακής ανάλυσης πολλαπλών στόχων που ανιχνεύει ταυτόχρονα πολλά παθογόνα, έδειξαν γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ιού.

    Είναι υπερμεταδοτικός βέβαια και είναι το κατ’ εξοχήν αίτιο παγκοσμίως της ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Για πρόληψη το βασικότερο είναι να φροντίζει κανείς την υγιεινή των χεριών, με καλό, επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σαπούνι.»

    Στο Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ισχύ περιορισμός επισκεπτηρίων μέχρι την Τετάρτη.

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

  • Συναγερμός στα Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο
    Συναγερμός στα Χανιά: Στα 126 έφτασαν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Άλλα 59 το τελευταίο 24ωρο

    Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως η γαστρεντερίτιδα δεν οφείλεται σε κάποια μολυσμένη τροφή ή σε νερό, αλλά σε ιό - Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έξαρση ιογενούς γαστρεντερίτιδας δεν αποκλείεται να προέρχεται ακόμη και από την κυκλοφορία ενός νέου στελέχους

    Σε έξαρση βρίσκονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά, με ακόμη 59 να καταφθάνουν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο.
    Από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν καταγραφεί συνολικά 126 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο έχει στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.
    Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες δύο ημέρες ισχύουν έκτακτα μέτρα όπως ο περιορισμός του επισκεπτηρίου σε απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις, αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας, μέτρο που ισχύει και για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

    Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως η γαστρεντερίτιδα δεν οφείλεται σε κάποια μολυσμένη τροφή ή σε νερό, αλλά σε ιό. «Τα επτά PCR που κάναμε στο νοσοκομείο έδειξαν πως είναι ιογενής γαστρεντερίτιδα και οφείλεται στον λεγόμενο νοροϊό», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας.

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η έξαρση ιογενούς γαστρεντερίτιδας δεν αποκλείεται να προέρχεται ακόμη και από την κυκλοφορία ενός νέου στελέχους, για το οποίο δεν έχει αναπτύξει ακόμη ανοσία ο πληθυσμός.

    Πώς μεταδίδεται ο νοροϊός

    Ο νοροϊός κάνει επιδημικές εξάρσεις γαστρεντερίτιδας, αλλά δεν ανήκει στα υποχρεωτικώς δηλούμενα νοσήματα. Μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο, από τον αέρα, τα σταγονίδια και ενδεχομένως και από τον έμετο. Υπάρχει, επίσης, τροφιμογενής και υδατογενής μετάδοση του ιού.

    Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο νοροϊός μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άψυχες επιφάνειες, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα μεταδοτικό σε κλειστούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό ατόμων. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να διαρκέσουν από 12 έως 60 ώρες.

    Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροιες και εμέτους. Οι ασθενείς μπορούν επίσης να εμφανίσουν ναυτία, κοιλιακό πόνο και κράμπες, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη, και σπανιότερα χαμηλό πυρετό.

    Περίπου το 10% των περιστατικών χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, που μπορεί να περιλαμβάνει νοσηλεία. Οι περισσότεροι ασθενείς, ωστόσο, αναρρώνουν σε 2-3 ημέρες, χωρίς αντιβιοτικά ή φάρμακα, παρά μόνο με ξεκούραση, καλή διατροφή και ενυδάτωση. Κίνδυνο ζωής διατρέχουν μόνο τα άτομα με σοβαρές υποκείμενες νόσους.

    Ο ΕΟΔΥ συστήνει σχολαστική τήρηση της υγιεινής των χεριών, η οποία αποτελεί το πιο σημαντικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσής του νοροϊού.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές
    Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 2 το πρωί, δύο άτομα εισήλθαν στο πρατήριο και υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 64χρονο υπάλληλο και αφαίρεσαν χρήματα και τσιγάρα.

    Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τα πόδια, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο