Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 14:40

Εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας

Γράφτηκε από
Ad Slot

Χειροπέδες σε δυο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες - Τι βρήκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τις έρευνες στα σπίτια τους

Στην εξιχνίαση δυο υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες σε βάρος αλλοδαπού και ημεδαπού, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Τα δεδομένα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα αποθήκευσης τύπου microSD και έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, καθώς βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 13:11

Σχετικά Άρθρα

  • Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με προπληρωμένες κάρτες σε περίπτερο
    Αμαλιάδα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με προπληρωμένες κάρτες σε περίπτερο

    Θύμα απάτης έπεσε περιπτερούχος στην περιοχή της Αμαλιάδας τον περασμένο Ιούλιο και η υπόθεση εξιχνιάστηκε σχεδόν τρεις μήνες μετά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

    Ο δράστης της απάτης φρόντισε να “δέσει” το σενάριο καλά, για να έχει επιτυχία. Έτσι ξεκίνησε την απάτη του, από ένα άλλο κατάστημα. Προσποιήθηκε φίλο της ιδιοκτήτριας και πελάτη της και ζήτησε μια παραγγελία με προϊόντα. Ο δράστης δεν έμεινε εκεί και αφού δήλωσε πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ζήτησε να του πάρει η καταστηματάρχης τσιγάρα και προπληρωμένες κάρτες χρημάτων από κοντινό περίπτερο. Όλα τα παραπάνω θα τα παραλάμβανε - υποθετικά - η κόρη του - ιδιοκτήτριας άλλης επιχείρησης - που θα έφτανε στο σημείο.

    Ο δράστης το “τραβούσε” και άλλο το σενάριο και ζήτησε και το κινητό τηλέφωνο της πρώτης γυναίκας, για να εξηγήσει στην περιπτερούχο τι ακριβώς ήθελε. Ο γυναίκα έστειλε υπάλληλό της στο περίπτερο με το τηλέφωνό της και χρήματα για να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα και τσιγάρα. Ο δράστης κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με την περιπτερούχο. Σε αυτή προσποιήθηκε γνωστό γιατρό της Αμαλιάδας και της ζήτησε να εκδώσει τρεις προπληρωμένες κάρτες των 100 ευρώ και πως θα περάσει ο ίδιος να τις πληρώσει. Ο δράστης ζήτησε από τον υπάλληλο της πρώτης επιχείρησης να του πει τους κωδικούς των προπληρωμένων καρτών κάτι που έγινε.. Τα χρήματα είχαν περάσει ήδη στο λογαριασμό του δράστη.

    Όταν λίγα λεπτά αργότερο η περιπτερούχος κάλεσε το γιατρό για επιβεβαίωση, κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης.

    Το ίδιο αντιλήφθηκε και η ιδιοκτήτρια της πρώτης επιχείρησης όταν έστειλε την παραγγελία στο κατάστημα που της είχε αναφέρει ο απατεώνας και ήταν κλειστό…

    Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας με εμπεριστατωμένη έρευνα, μέσα από ψηφιακά ίχνη και άλλα στοιχεία, έφτασαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές με άλλες υποθέσεις…

  • Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις
    Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις

    Ένας 27χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 33 ετών συνελήφθησαν στην Αττική χθες ως κατηγορούμενοι στην εμπλοκή τους σε εγκληματική ομάδα που είχε ως στόχο ΑΤΜ στην επαρχία. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την εξιχνίαση της περίπτωσης απόπειρας διάρρηξης ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας σε χώρο καταστήματος στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "... συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες χθες (1-10-2024) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός και -2- ημεδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

    Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι πρόκειται για ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

    Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διέθετε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για το σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

    Μετά από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 2,5 γραμμ. ακατέργαστης και 1 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
    • το χρηματικό ποσό των -2.145- ευρώ,
    • αυτοκίνητο,
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    • 9 φυσίγγια,
    • πλήθος εργαλείων και
    • πλήθος συσκευών τηλεφωνίας και καρτών SIM.

    Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, κλοπή οχήματος από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ που έλαβε χώρα 8-3-2024 στην Κυλλήνη Ηλείας.

    Το ανωτέρω αφαιρεθέν όχημα χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο των δραστών στην εν λόγω απόπειρα διάρρηξης και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχή της Ηλείας.

    Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια κατασκευή περιέχουσα εκρηκτική ύλη, πλαστικό δοχείο περιέχων βενζίνη, -0,5- γραμμ. κοκαΐνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 33χρονος είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

    Kullini ATM 2

    Kullini ATM 3

    Kullini ATM 5

    Kullini ATM 6

    Kullini ATM 7

    Kullini ATM 8

  • Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του
    Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του

    Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτι στον Κορυδαλλό για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

    Έφοδο σε σπίτι 37χρονου Έλληνα στην περιοχή του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας των βελγικών Αρχών για παιδόφιλους που χρησιμοποιούσαν συνδρομητική πλατφόρμα, μέσω της οποίας διακινείται παγκοσμίως υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Οι Έλληνες αξιωματικοί έλαβαν την πληροφορία από τους Βέλγους συναδέλφους τους ότι εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδαηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα διαβιβάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χρήστης υπολογιστή στη χώρα μας χρησιμοποίησε τη βελγική πλατφόρμα για να πάρει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Το επόμενο βήμα ήταν η ταυτοποίηση του χρήστη και ο εντοπισμός της γεωγραφικής του θέσης. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι στον Κορυδαλλό, όπου διαμένει 37χρονος Έλληνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος άντρας μπήκε στην πλατφόρμα των παιδόφιλων και έλαβε στην κατοχή του το σοκαριστικό υλικό. Ο 37χρονος, ο οποίος είναι άεργος, συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι μέλος του διεθνικού κυκλώματος που διαχειρίζεται την πλατφόρμα αλλά «πελάτης». Στο σπίτι του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών. Ήδη έχουν κατασχεθεί τα ψηφιακά μέσα που είχε στην κατοχή του, τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και άντληση περισσότερων στοιχείων.

    Η πλατφόρμα που μπήκε στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών είναι συνδρομητική και μπορεί να μπει κάποιος μόνο με συγκεκριμένους κωδικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιείται από παιδόφιλους από όλο τον κόσμο για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Συνελήφθη 54χρονος για παιδική πορνογραφία - Βρέθηκαν φωτογραφίες κακοποίησης στο σπίτι του
    Συνελήφθη 54χρονος για παιδική πορνογραφία - Βρέθηκαν φωτογραφίες κακοποίησης στο σπίτι του

    Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία , κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 54χρονου, αλλά και σε βάρος 71χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου.

    Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια -2- διαδικτυακοί χρήστες, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διαδικτυακή εφαρμογή και έλαβαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

    Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των εμπλεκόμενων ατόμων.

    Τι βρέθηκε στα σπίτια των κατηγορούμενων

    Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορουμένων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα sim και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

    Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια στην οικία του 54χρονου βρέθηκαν σε αυτά αρχεία (φωτογραφίες) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εφηβικής ηλικίας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Γαστούνη: Συνελήφθη για κλοπές σε σπίτια από την Ειδική Ομάδα
    Γαστούνη: Συνελήφθη για κλοπές σε σπίτια από την Ειδική Ομάδα

    Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις

    Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

    Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο συλληφθείς, με δυο ακόμα συνεργούς του, μετέβη με αυτοκίνητο σε οικία ηλικιωμένου, σε περιοχή του Πηνειού, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εγκατέλειψε το όχημα στην ίδια περιοχή.

    Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού, όπου συνελήφθη, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα.

    Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε δυο ακόμα κλοπές σε οικίες, (μια τετελεσμένη - μια απόπειρα) σε περιοχή του Πηνειού, αφαιρώντας κοσμήματα, αξίας 1.500 ευρώ.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας 100.000 ευρώ στο Κατάκολο
    Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας 100.000 ευρώ στο Κατάκολο

    Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - Κατηγορούμενος είναι ένας ημεδαπός άνδρας, ο οποίος αφαίρεσε τα κοσμήματα από εξοχική οικία ημεδαπού άνδρα

    Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή κοσμημάτων, που διαπράχθηκε πριν από δέκα ημέρες σε οικία σε περιοχή του Πύργου.

    Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

    Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 24/7/2024 εισήλθε σε εξοχική οικία ημεδαπού άνδρα και αφαίρεσε μια κασετίνα με κοσμήματα, αξίας 100.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε ενεχυροδανειστήριο στην Αττική, προκειμένου να πουλήσει τα κλεμμένα κοσμήματα.

    Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ταυτοποίηση του κατηγορούμενου.

    Συνδρομή στην υπόθεση παρείχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εντόπισαν τον κατηγορούμενο στις 29/7/2024 το βράδυ, στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής και τον προσήγαγαν.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Φωτογραφία: Unsplash

  • Το έγκλημα που συγκλόνισε την Κρήτη εξιχνιάστηκε 17 χρόνια μετά – Πολλά τα «κενά» και τα μυστήρια
    Το έγκλημα που συγκλόνισε την Κρήτη εξιχνιάστηκε 17 χρόνια μετά – Πολλά τα «κενά» και τα μυστήρια

    Πώς έφτασε η Αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος στην Κρήτη ύστερα από τόσα χρόνια.

    Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 22.40. Ήταν νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2007 στην Αγία Παρασκευή. Έναν οικισμό 50 κατοίκων, σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων, στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης. Ο 59χρονος κτηνοτρόφος, Κώστας Κουνάλης, είχε επιστρέψει στην αγροικία του από το καφενείο στο Σγουροκεφάλι και έβλεπε τηλεόραση.

    Ξαφνικά η τηλεόραση έκλεισε. Το ίδιο και όλα τα φώτα. Κάποιος «πείραξε» τον διακόπτη του ρεύματος που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα -και εκμεταλλευόμενος το σκότος- τον άρπαξε με μανία από τα μαλλιά και τον έριξε κάτω. Στη συνέχεια, πήρε το δρύινο ξύλινο πόδι μιας καρέκλας και άρχισε να τον χτυπάει με αγριότητα στο κεφάλι. Ήταν τόσο σφοδρή η επίθεση που το σκληρό καρεκλοπόδαρο έσπασε. Ο δολοφόνος εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του τον κτηνοτρόφο νεκρό και ένα αποτύπωμα που έμεινε «ορφανό» για 17 χρόνια.

    Για πολύ καιρό δεν υπήρχε πρόοδος στις έρευνες της Αστυνομίας, μέχρι που τον Απρίλιο του 2011 ανακοινώθηκε -προς έκπληξη όλων- από τις Αρχές ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης. Οι αστυνομικοί φέρονταν να έχουν φτάσει σε αυτόν μέσα από τη διαδρομή της καραμπίνας του Κώστα Κουνάλη, που είχε κλαπεί από την αγροικία του. Το όπλο είχε βρεθεί τότε σε ένα μηχανουργείο, με την Αστυνομία να θεωρεί ότι το άφησε εκεί ένας 23χρονος Αλβανός που είχε φύγει στην Ιταλία. Η έρευνα που ακολούθησε, ωστόσο, δεν «έδεσε» ποτέ την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 23χρονου και έτσι η άγρια δολοφονία παρέμεινε μυστήριο.

    Όλα αυτά μέχρι προχθές που η Αστυνομία ανακοίνωσε για δεύτερη φορά, 17 χρόνια μετά το έγκλημα, ότι ο δράστης (πρόκειται για διαφορετικό άντρα από τον 23χρονο Αλβανό) έχει βρεθεί και μάλιστα έχει ήδη συλληφθεί μετά από σχετικό ένταλμα για ανθρωποκτονία. Πώς έγινε αυτό;

    Οι αστυνομικοί είχαν κρατήσει στην τράπεζα δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών το «ορφανό» αποτύπωμα που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Τον περασμένο Ιανουάριο ένας 39χρονος Ηρακλειώτης συνελήφθη από την Ασφάλεια για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη δακτυλοσκόπησή του και κατόπιν ξεκίνησε η τυπική διαδικασία για να διαπιστωθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια -μέσω του δακτυλικού του αποτυπώματος- κατά πόσο έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές. Η έκπληξη ήρθε όχι από το ποινικό παρελθόν του -καθώς είχε λευκό ποινικό μητρώο- αλλά από το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε «κόκκινο», λόγω της ταυτοποίησης του αποτυπώματός του με το «ορφανό» αποτύπωμα που είχε βρεθεί στην αγροικία του δολοφονημένου Κώστα Κουνάλη. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ενημέρωσαν την αρμόδια Ανακρίτρια Ηρακλείου, η οποία πριν τρεις ημέρες εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου για ανθρωποκτονία. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (στις 16.20) οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες στην περιοχή Ξεροπόταμος Ηρακλείου όπου διαμένει. Στη θέα των αστυνομικών ήταν έκδηλη η έκπληξή του, ενώ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει πάει στο σπίτι του κτηνοτρόφου στο Καστέλι. Η οικογένεια του συλληφθέντα είναι γνωστή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς διατηρεί επί σειρά ετών κατάστημα με αλουμινοκατασκευές.

    Τα μυστήρια

    Το iEidiseisεπικοινώνησε με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν εάν ο 39χρονος είχε υπάρξει ποτέ κατά το παρελθόν ύποπτος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου.

    Η απάντηση ήταν αρνητική. Ο 39χρονος δεν ήταν ποτέ στα «ραντάρ» των αστυνομικών που ερευνούσαν επί τόσα χρόνια την υπόθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που παρότι είχαν κληθεί κατά καιρούς δεκάδες άτομα (δυνητικά ύποπτα) για να δώσουν αποτυπώματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ταυτοποίησης του «ορφανού» αποτυπώματος στον τόπο του εγκλήματος, ο 39χρονος ουδέποτε είχε περάσει το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου.

    «Ενδεχομένως η έρευνα της Αστυνομίας να κινούνταν για καιρό σε λάθος δρόμο», λέει χαρακτηριστικά, με μία δόση αυτοκριτικής, αρμόδια πηγή ενημέρωσης, η οποία προσθέτει ότι μέχρι τη δίκη του 39χρονου θα συνεχιστεί η έρευνα -σε τελείως νέα βάση- για να βρεθούν και άλλα στοιχεία.

    Μία άλλη κομβική ερώτηση του iEidiseisαφορά στο κίνητρο. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν απαντήσει τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του κατηγορουμένου. Το μόνο που εκτιμούν είναι ότι η μανία του δράστη δείχνει ότι πρόκειται για κάτι προσωπικό και πιθανότατα όχι για ληστεία. Η έρευνα που θα γίνει εφεξής θα προσπαθήσει να ρίξει φως στο κίνητρο. «Η ταυτοποίηση ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. Για πρώτη φορά η έρευνα θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του 39χρονου και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα βρεθούν στοιχεία», προσθέτει αστυνομική πηγή.

    Παρουσία Εισαγγελέα έγινε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου στον Ξεροπόταμο, όπου δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο.

    Τα δημοσιεύματα του 2007

    Η άγρια δολοφονία είχε συγκλονίσει το 2007 την Κρήτη. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», με τίτλο «Άγριο έγκλημα με θύμα κτηνοτρόφο!», έγραφε:

    «Ήταν ο καλύτερος της περιοχής, είπαν όλοι για τον Κώστα Κουνάλη. Δολοφονημένος μέσα στο μετόχι του στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου βρέθηκε χθες το πρωί ένας 60χρονος κτηνοτρόφος με καταγωγή από το Χαράκι.

    Ο Κώστας Κουνάλης είχε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι από καρεκλοπόδαρο και βρέθηκε νεκρός από τον πρωτανιψιό του που πήγε να τον πάρει για να πάνε στα πρόβατα. Ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται από τον ιατροδικαστή μεταξύ 9 με 12 τη νύχτα της Τρίτης. Στην Ασφάλεια προσήχθησαν και έδωσαν κατάθεση συγγενικά του πρόσωπα, ενώ τους ελήφθη και αίμα για να συγκριθεί το DNA με ευρήματα από το χώρο του εγκλήματος».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της ληστείας στη Κρέστενα
    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της ληστείας στη Κρέστενα

    Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία 120.000 ευρώ στην Ηλεία - Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ανδρών - για ληστεία, αντιποίηση αρχής και άμεση συνέργεια σε ληστεία - Οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν από γυναίκα 75.000 ευρώ, 20 λίρες Αγγλίας και μια συλλογή παλαιών χαρτονομισμάτων και κερμάτων - Ένας από τους κατηγορούμενους εισήλθε στην οικία της παθούσας προσποιούμενος τον αστυνομικό με το πρόσχημα εμπλοκής του συζύγου της σε ποινική υπόθεση

    Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε, σε περιοχή της Ηλείας, σε βάρος ημεδαπής γυναίκας.

    Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της αντιποίησης αρχής και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

    Ειδικότερα, στις 15-4-2024, σε περιοχή της Ηλείας, οι δυο κατηγορούμενοι μετέβησαν με αυτοκίνητο σε οικία γυναίκας και προσποιούμενος ο ένας τον αστυνομικό, με το πρόσχημα εμπλοκής του συζύγου της σε ποινική υπόθεση, εισήλθαν στην οικία της και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (75.000) ευρώ, (20) λίρες Αγγλίας και μία συλλογή παλαιών χαρτονομισμάτων και κερμάτων. Η συνολικής αξία των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις (120.000) ευρώ.

    Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν εμπειστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ειδικές ανακριτικές μεθόδους και αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των κατηγορούμενων.

    Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν μια ημέρα πριν την τέλεση της ληστείας στην Ηλεία με όχημα, το οποίο είχαν ενοικιάσει από εταιρεία με έδρα την Αθήνα και συναντήθηκαν με τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος τους παρείχε πληροφορίες, ως συνεργός τους.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο