Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 19:17

Μεγάλος Περίπατος: «Έχω φάει πολυ "ξύλο"» λέει ο Μπακογιάννης

Γράφτηκε από
Ad Slot

Αναφερόμενος στο έργο που στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι ήταν πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει»

«Έχω φάει πάρα πολύ "ξύλο" για τον Μεγάλο Περίπατο», παραδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, για το έργο που στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ότι ήταν πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Αναφορικά με την οδό Πανεπιστημίου επεσήμανε ότι «βγήκε και δεν βγήκε» ενώ προανήγγειλε το ξεκίνημα μιας μόνιμης, μεγάλης κλίμακας, ανάπλασης του συγκεκριμένου δρόμου εντός του 2021.

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμη μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα, τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021. Επιπλέον παραδέχθηκε ότι δεν είναι ανάπλαση το βαμμένο οδόστρωμα ή η ζαρντινιέρα. Επίσης ομολόγησε ότι όλο αυτό ήταν ένα πείραμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί».

Για τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα χόρτα που έχουν ξεραθεί πλέον στην Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 19:14

Σχετικά Άρθρα

  • Κασσελάκης για Μεγάλο Περίπατο: «Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία γίνεται καθεστώς»
    Κασσελάκης για Μεγάλο Περίπατο: «Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία γίνεται καθεστώς»

    «Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας την τροπολογία της κυβέρνησής που «βγάζει» από το Δ.Σ. της εταιρείας «Ανάπλασης Α.Ε.», τον Δήμο Αθηναίων.

    «Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Τώρα που δεν είναι, ο Κ.Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής!», συμπληρώνει.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στην ανάρτηση του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και υπενθυμίζει πως η «νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους "περιπάτους" με οσμή σκανδάλου».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας
    Εκλογές στον δήμο Αθηναίων: Συμφωνούν για debate Μπακογιάννης - Δούκας

    Συμφωνούν για διεξαγωγή debate ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, οι δύο υποψήφιοι για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας. Σημειώνεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας 41,35% των ψήφων με τον Δούκα να έρχεται δεύτερος με 14,20%.

    Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε, άλλωστε, δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτησή του.

    Από την πλευρά του ο κ. Δούκας εκφράζει την ικανοποίησή του που ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας, «έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)
    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στο Δήμο Αθηναίων - Πάει για δεύτερο γύρο με Δούκα (upd)

    Έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών με τους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών να αναμένουν τα αποτελέσματα.

    Τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων

    Στον Δήμο Αθηναίων στο 13,74% της ενσωμάτωσης, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Κώστας Μπακογιάννης 41,09%

    Χρυσόστομος Δούκας 14,78%

    Κώστας Ζαχαριάδης 12,97%

    Νίκος Σοφιαννός 12,48%

    Ηλίας Κασιδιάρης 8,49%

    Κώστας Παπαδάκης 6,30%

    Ελένη Παπαδοπούλου 3,88%

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI
  • Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία
    Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στηρίζει Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη η Νέα Δημοκρατία

    Τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη, του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα, ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

    «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

    Τα «χρίσματα» της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώρας

    Την Παρασκευή γνωστοποιήθηκαν και τα πρόσωπα που θα στηρίξει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές:

    • Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Χρήστος Μέτιος
    • Αττικής: Νίκος Χαρδαλιάς
    • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
    • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
    • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
    • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
    • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
    • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
    • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
    • Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
    • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
    • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
    • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή
    Κως: Προφυλακιστέος ο 32χρονος – Κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αλυκές.

    Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    Από την πλευρά του, ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα. Επίσης, ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

    Στο «μικροσκόπιο» τα μηνύματα της 27χρονης

    Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Αναστάζια πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της κοπέλας με τον σύντροφό της.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

    Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

    Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της κοπέλας αναχώρησαν ήδη για Πολωνία, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν. Νωρίτερα οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

    Πατέρας Αναστάζια: Αθώος ο Μικάλ

    Την ίδια ώρα, βέβαιοι ότι ο σύντροφος της Αναστάζια αποκλείεται να έχει παίξει οποιονδήποτε ρόλο στη δολοφονία της είναι επίσης ο αδελφός και ο πατέρας της Αναστάζια.

    Ο πατέρας της κοπέλας μιλώντας στο Mega είπε: «Ο σύντροφος της Αναστάζια είμαι σίγουρος πως είναι αθώος. Αποκλείεται να έχει κάποια σχέση ο σύντροφός της, επειδή εργαζόταν. Είχαν δέκα χρόνια σχέση. Αποκλείεται. Δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό. Δεν είναι λογικό. Τις ώρες που έγινε αυτό, εκείνος εργαζόταν».

    Ο αδελφός της δήλωσε ότι 100% σίγουρος για τη μη εμπλοκή του συντρόφου της στην δολοφονία της. Ο ίδιος είπε ότι «κόβω το χέρι μου, είμαι σίγουρος 100%. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (να εμπλέκεται ο σύντροφός της στη δολοφονία). Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μιχάλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Οι εκδόσεις Κάκτος τρολάρουν Μπακογιάννη για την Πολιτεία του Πλάτωνα
    Οι εκδόσεις Κάκτος τρολάρουν Μπακογιάννη για την Πολιτεία του Πλάτωνα

    Όσο κι αν ο δήμαρχος Αθηναίων επιχειρεί να φορτώσει στον... ΣΥΡΙΖΑ τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες, δεν μπορεί να σταματήσει το τρολάρισμα πίσω από το επικό μαργαριτάρι που εκστόμισε.

    «Μην ψάχνετε την Πολιτεία του Πλάτωνα σε ανασκαφές. Την έχουμε εμείς εδώ, στις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, καθαρή και καθόλου επιχωματωμένη».

    Με αυτόν τον τρόπο έσπευσαν οι εκδόσεις Κάκτος να τρολάρουν με τον δικό τους τρόπο τον δήμαρχο Αθηναίων μετά την επική του γκάφα και το βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου.

    Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ότι ο λόγος για τον οποίο ξηλώνεται το πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος είναι επειδή από κάτω είναι…. μπαζωμένη η Πολιτεία του Πλάτωνα.

    ... στον Κολωνό αυτά. στην Ακαδημία Πλάτωνος.
    ...αδιάφορο αν η Πολιτεία του Πλάτωνα είναι βιβλίο. pic.twitter.com/qsK41asMPV

    — flâneutariat (@flaneutariat) May 15, 2023

    Το βίντεο προκάλεσε γέλιο και έφερε πλήθος επικριτικών και χιουμοριστικών σχολίων από χρήστες των μέσων ενημέρωσης.

    Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα φορτώνοντας την κριτική στον… ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: Εfsyn.gr

  • Φρίκη στην Κω: Πακιστανός παραδέχθηκε ότι βίασε 8χρονο πριν από τέσσερα χρόνια σε χωράφι
    Φρίκη στην Κω: Πακιστανός παραδέχθηκε ότι βίασε 8χρονο πριν από τέσσερα χρόνια σε χωράφι

    «Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνω» είπε ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 15 ετών

    Αποτροπιασμό προκαλεί στην Κω η υπόθεση βιασμού του 2019 με 8χρονο αγόρι να πέφτει θύμα 23χρονου Πακιστανού, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του. Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, όπου βρέθηκε ο 23χρονος αλλοδαπός, κατά την απολογία του, αποδέχθηκε τις πράξεις του και παραδέχτηκε πως διέπραξε τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνει.
    Η υπόθεση θα δικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όμως η πρώτη καταγγελία έγινε στην αστυνομία της Κω το καλοκαίρι του 2019.
    Συγκεκριμένα ο δράστης κατηγορείτο για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 χρόνια, πράξεις για τις οποίες στις 12 Ιανουαρίου του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, «υιοθετώντας» την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό.
    Έτσι επιβλήθηκε στον 23χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για κάθε πράξη (οι δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για την κάθε κατηγορία), δηλαδή κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 23χρονος άσκησε έφεση σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr.
    Ο 23χρονος Πακιστανός κατηγορείται ότι στις 19 Ιουλίου του 2019 οδήγησε τον ανήλικο σε άγνωστη τοποθεσία μέσα σε χωράφι κοντά στο ΚΥΤ του νησιού και τον απείλησε για τη ζωή του. Στη συνέχεια, τον έριξε στο έδαφος μπρούμυτα, τον ακινητοποίησε και τον βίασε σφίγγοντάς του τα χέρια και κλείνοντάς του το στόμα.
    Ο πακιστανικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.
    Πηγή: Protothema.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ: Με τη «βούλα» Κεραμεως και Μπακογιάννη τα σχολεία της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά
    ΣΥΡΙΖΑ: Με τη «βούλα» Κεραμεως και Μπακογιάννη τα σχολεία της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά

    O ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τόσο την Νίκη Κεραμέως όσο και τον Κώστα Μπακογιάννη, για την απόπειρα επιστροφής της θρησκευτικής κατήχησης στα σχολεία.

    Κάνοντας λόγο για «εισβολή ανορθολογισμού», «σκοταδισμού» και «θρησκευτικού προσηλυτισμού» ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλη την απόπειρα επιστροφής της θρησκευτικής κατήχησης στα σχολεία, καταγγέλλοντας τόσο την Νίκη Κεραμέως όσο και τον Κώστα Μπακογιάννη.

    Η εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού έχει χτυπήσει "κόκκινο" στα χρόνια της ΝΔ και της θητείας της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην εκπαίδευση, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που κατέθεσαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας, Νίκου Φίλη και της Αν. Τομεάρχη Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και την οποία συνυπογράφει και η Τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου.

    Αναλυτικά, στην ερώτηση σημειώνεται:

    «Θέμα: Με τη «βούλα» της υπουργού Παιδείας και του Δημάρχου Αθηναίων τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά κέντρα της εκκλησίας.

    Η εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού έχει χτυπήσει "κόκκινο" στα χρόνια της ΝΔ και της θητείας της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην εκπαίδευση, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που κατέθεσαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Τομεάρχη Παιδείας, Νίκο Φίλη και την Αν. Τομεάρχη Παιδείας, Μερόπη Τζούφη και συνυπογράφει και η Τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου.

    Πολλά τα παραδείγματα, από την πολτοποίηση των σύγχρονων Προγραμμάτων Ιστορίας, τον εξοβελισμό της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Παιδείας από το Λύκειο (που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε παράνομη από το ΣτΕ), την έγκριση ημερίδων παραχριστιανικών οργανώσεων, την προώθηση δήθεν εκπαιδευτικού υλικού κατά των αμβλώσεων στα σχολεία (που μετά την κατακραυγή ακυρώθηκε) ή τη σκανδαλώδη συνεργασία της υπουργού Παιδείας με τον άλλο υπουργό και πωλητή αρχαιογνωσίας σε 5χρονα παιδιά, Άδωνη Γεωργιάδη.

    Τελευταίο επεισόδιο είναι η απόπειρα να επιστρέψει στα σχολεία η θρησκευτική κατήχηση. Αυτό επιχειρείται μέσω της μαζικής παραχώρησης χώρων Δημοτικών σχολείων σε εκκλησίες που έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα (29/9-4/10/2022) με διαδοχικές αποφάσεις τους οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

    Με τις αποφάσεις αυτές οι Σχολικές Επιτροπές εισηγούνται θετικά να παραχωρηθούν για όλη την «τρέχουσα» σχολική χρονιά αίθουσες και προαύλια σχολείων, σε ημέρες ή ώρες εκτός καθημερινής εκπαιδευτικής λειτουργίας –π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Σαββατοκύριακο– σε κατά τόπους ιερούς ναούς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει τον τίτλο «Νεανικές και παιδικές συντροφιές».

    Στα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», η περιγραφή του προγράμματος μιλά για δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας, μέσα από παιχνίδι, αθλήματα και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

    Όμως, γονείς και εκπαιδευτικοί ορισμένων σχολείων έμειναν έκπληκτοι όταν έλαβαν στα χέρια τους και μελέτησαν το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακαλύπτοντας ότι υποκρύπτεται θρησκευτική κατήχηση. Το φυλλάδιο διαθέτει κωδικό QR. Σύμφωνα με καταγγελίες, το σκανάρισμα του QR Code παραπέμπει σε βίντεο στο youtube με τίτλο «Το κατηχητικό ξεκίνησε», που περιλαμβάνει αναφορές όπως «το κατηχητικό μου» ή «στιγμές χαράς κοντά στον Χριστό» – δηλαδή προφανείς αναφορές κατήχησης.

    Η κατήχηση όμως απαγορεύεται ρητά σε οδηγία του Δήμου Αθηναίων που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2020 (αριθμός πρωτοκόλλου: 144365/29-06-2020) και εστάλη σε όλες τις Σχολικές Επιτροπές και όλα τα σχολεία του δήμου. Σύμφωνα με την οδηγία, που περιγράφει αναλυτικά το πλαίσιο υπό το οποίο θα παραχωρούνται σχολικοί χώροι σε φορείς για δράσεις κοινής ωφέλειας, επιτρέπονται μεν οι παραχωρήσεις σε κέντρα νεότητας και πολιτιστικά κέντρα ιερών ναών, αλλά απαγορεύονται ρητά οι δραστηριότητες με πολιτικό, κομματικό ή προσηλυτιστικό χαρακτήρα.

    Αποφάσεις παραχώρησης σχολικών χώρων για το πρόγραμμα κατήχησης έχουν εκδοθεί κυρίως από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου δημοτικού διαμερίσματος και αφορούν τα εξής 13 Δημοτικά σχολεία: 52ο, 56ο, 57ο, 58ο, 59ο, 60ό, 61ο, 62ο, 67ο, 127ο, 128ο, 144ο και 145ο. Απόφαση παραχώρησης σχολικού χώρου σε εκκλησία καταγράφεται και από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 2ης δημοτικής κοινότητας και αφορά το 103ο Δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο.
    Ανάμεσα στις πέντε εκκλησίες που έχουν ζητήσει και λάβει θετική γνωμοδότηση, είναι και ο Ιερός Ναός Αγ. Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ που εμφανίζεται ως φορέας του προγράμματος στο 127ο Δημοτικό σχολείο. Γονείς στη συγκεκριμένη γειτονιά ζητούν να υπάρξει άμεσος έλεγχος για την είσοδο των κατηχητικών στα σχολεία.

    Κατόπιν των ανωτέρω,

    Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

    1. Θα παρέμβει ώστε να μη δοθεί ή να ανακληθεί η έγκριση από τα σχετικά όργανα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης για την παραχώρηση των σχολικών χώρων σε δραστηριότητες που υποκρύπτουν τη λειτουργία κατηχητικών σχολείων της Εκκλησίας

    2. Θα έρθει σε επαφή με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να του επιστήσει την προσοχή για την παράνομη προσπάθεια εκ μέρους συγκεκριμένων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου του να προχωρήσουν σε δράσεις προσηλυτισμού μέσα στα σχολεία;

    Οι υπογράφοντες βουλευτές

    Φίλης Νίκος

    Τζούφη Μερόπη

    Αναγνωστοπούλου Σία

    Βασιλικός Βασίλης

    Γκιόλας Γιάννης

    Δρίτσας Θοδωρής

    Ζουράρις Κώστας

    Θραψανιώτης Μανόλης

    Λάππας Σπύρος

    Μάρκου Κώστας

    Μωραΐτης Θάνος

    Πούλου Γιώτα

    Σκουρλέτης Πάνος

    Σκουρολιάκος Πάνος

    Συρμαλένιος Νίκος

    Φάμελλος Σωκράτης

    Φωτίου Θεανώ

    Ψυχογιός Γιώργος».

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch