Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 17:54

ΚΕΠ: Αλλάζει η εξυπηρέτηση πολιτών - Ο ρόλος των ψηφιακών θυρίδων

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ερχεται η ψηφιακή θυρίδα των ΚΕΠ, πώς θα λειτουργεί, πώς θα συνδυαστεί με την προσωπική θυρίδα του κάθε πολίτη στο gov.gr

Ριζικά θα αλλάξει την εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ η ενεργοποίηση της ψηφιακής θυρίδας που αναμένεται να γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης όλων των ΚΕΠ της χώρας. Στη θυρίδα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των πολιτών και σε δεύτερο χρόνο στην προσωπική τους θυρίδα θα καταχωρούνται απευθείας ψηφιακά τα πιστοποιητικά και έγγραφα που έχει αιτηθεί κάθε πολίτης από το ΚΕΠ.

Από την προσωπική του θυρίδα ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει λήψη των εγγράφων εφόσον έχει επιλέξει αυτό το κανάλι αποστολής, ενώ η θυρίδα θα αποτελεί ουσιαστικά και ένα αποθετήριο όλων των πιστοποιητικών που έχει αιτηθεί.

Η είσοδος στη θυρίδα, τη λειτουργία της οποίας παρουσιάζει σήμερα το ethnos.gr, θα γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, η οποία έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες στους πρώτους 6,5 μήνες της λειτουργίας της. Συγκεκριμένα, σήμερα παρέχει 631 υπηρεσιες από 18 υπουργεία, 62 φορεις και οργανισμούς και 7 ανεξαρτητες αρχές και έχουν εκδοθεί πάνω από 1 εκατομμύριο υπέθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, πάνω από 400.000 πιστοποιητικά δημοτολογίου και πάνω από 50.000 ληξιαρχικές πράξεις, ενώ οι επισκέψεις ξεπερνούν τα 6 εκατομμυρια.

Η θυρίδα του πολίτη, η οποία σήμερα δεν είναι σε εμφανές σημείο, προσεχώς θα εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του gov.gr. Ο πολίτης θα κάνει ηλεκτρονική ταυτοποίηση αρχικά με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα εφαρμοστούν και πιο ισχυροί τρόποι αυθεντικοποίησης καθώς ήδη εξετάζεται η αναβάθμιση των κωδίκων με το λεγόμενο one time password ή την αυθεντικοποίηση μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Μετά την ταυτοποίηση ο ενδιαφερόμενος θα έχει δύο δυνατότητες, είτε να επιλέξει την υπηρεσία που θέλει και μέσω link να κατευθυνθεί στο ΚΕΠ, στο οποίο θέλει να υποβάλει την αίτησή του, είτε να επιλέξει απευθείας το ΚΕΠ από το νέο site που ετοιμάζεται το kep.gov.gr, στο οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι αιτήσεις προς τα ΚΕΠ μαζί.

Ηδη υπάρχει ένας σύνδεσμος, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί πιλοτικά οι πέντε πρώτες αιτήσεις που αφορούν ληξιαρχικές πράξεις προ του 2013 καθώς επίσης και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών. Ο πολίτης επιλέγοντας την υπηρεσία που θέλει, θα ταυτοποιείται και θα έρχονται προσυμπληρωμένα κάποια στοιχεία του ανάλογα με την αίτηση. Θα επιλέγει το ΚΕΠ της περιοχής που θέλει να τον εξυπηρετήσει και πατώντας υποβολή θα υποβάλλει την αίτησή του.

Η αίτηση θα πηγαίνει στην ηλεκτρονική θυρίδα του πολίτη, θα του αποστέλλεται ένα γραπτό μήνυmα (sms) και ένα email με το σύνδεσμο της αίτησης που έχε υποβάλει και θα περιμένει ειδοποίηση για το πότε θα διεκπεραιωθεί το αίτημα του.

Από την πλευρά του ο υπάλληλος του ΚΕΠ θα ελέγχει τη θυρίδα, θα δεσμεύει την ανοιχτή υπόθεση και θα τη διεκπεραιώνει Όταν λάβει την απάντηση από τον αρμόδιο φορέα, στον οποίο θα την έχει αποστείλει, θα την ανεβάζει στη θυρίδα του πολίτη. Το σύστημα αρχικά θα αφορά απλοποιημένες αιτήσεις, για τις οποίες δε χρειάζεται προσκόμιση δικαιολογητικών ή επισύναψη φωτοτυπίας ταυτότητας, ενώ από τη διαδικασία αυτή θα παραχθούν έγκυρα και πλήρη στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις υποθέσεις που εξετάζονται και τους χρόνους διεκπεραίωσής τους.

Κάθε ΚΕΠ θα έχει επίσης τη δική του θυρίδα στο σύστημα, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε 3 ΚΕΠ ένα εκ των οποίων ανήκει στο δήμο Αθηναίων καθώς από την πρώτη στιγμή το σύνολο των ΚΕΠ της χώρας θα αποκτήσει ψηφιακή θυρίδα.

Παράλληλα προχωρεί και η διαδικασία χορήγησης ειδικών κωδικών εισόδου στους υπαλλήλους των ΚΕΠ ώστε να μη χρειάζεται να εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς τους taxisnet τόσο για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων όσο και επειδή με τον τρόπο αυτό θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα των εργαζομένων που παραμένουν στα ΚΕΠ και δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι έως τώρα παρέμεναν στο σύστημα ακόμα και μετά την αποχώρησή τους.

myKEPlive

Την ίδια στιγμή διευρύνεται όλο και περισσότερο η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με τα ΚΕΠ μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν υποθέσεις, που έως τώρα απαιτούσαν φυσική παρουσία στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Στο πρόγραμμα myKEPlive είναι ενταγμένοι μέχρι αυτή τη στιγμή 61 δήμοι ύστερα από την προσθήκη και του δήμου Αθηναίων την περασμένη εβδομάδα και των 9 ΚΕΠ που διαθέτει. Εως σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί 1.019 ραντεβού, ενώ δίνεται η δυνατότητα ραντεβού και με ανθρώπους με προβλήματα ακοής με τη συμμετοχή ειδικού διερμηνέα για χειλεοανάγνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:

  • Πληροφόρηση - Αίτηση,

  • Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,

  • Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,

  • Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσία myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

Τι είπαν στο ethnos.gr για την ψηφιακή θυρίδα, το myKEPlive και τη μεταρρύθμιση των ΚΕΠ

Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Tα ΚΕΠ, ένας από τους πιο καταξιωμένους στη συνείδηση του πολίτη, θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης, εδώ και καιρό υφίστανται μια προσπάθεια σημαντικού εκσυγχρονισμού. Γιατί προκειμένου ο θεσμός να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και της νέας καθημερινότητας που διαμορφώνεται για τους πολίτες, οφείλει να εξελιχθεί. Μεταρρυθμίσεις όπως η υπηρεσία εξ’αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ myKEPlive, η προγραμματική συμφωνία που πρόσφατα υπογράψαμε για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δικτύου, η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των στελεχών των ΚΕΠ, και τώρα η δημιουργία της ψηφιακής θυρίδας, στοχεύουν στην παροχή ποιητικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην περαιτέρω διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Μαζί με τον Υπουργό Κ. Πιερρακάκη και τον ΓΓ Λεωνίδα Χριστόπουλο συνεργαζόμαστε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικος Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα ΚΕΠ είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και αξιόπιστους θεσμούς της δημόσιας διοίκησης. Για αυτό και στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, χρειάζεται να αναβαθμιστούν συνολικά, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο ρόλο τους.

Η δημιουργία της ψηφιακής θυρίδας, είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνσή αυτής της αναβάθμισης, για το οποίο εργαζόμαστε μεθοδικά στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος όλης της πολιτικής ηγεσίας, τόσο του Υπουργού κ. Πιερρακάκη όσο και του Υφυπουργού κ. Γεωργαντά, αλλά και των διοικητικών στελεχών του Υπουργείου, είναι τα ΚΕΠ, να γίνουν σταδιακά το μοναδικό σημείο διεπαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος, διευκολύνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητά τους και παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, όπως ήταν και η αρχική τους αποστολή.

Άλλωστε, η είσοδος της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή, αποτελεί για εμάς ένα κρίσιμο στοίχημα. Εξάλλου, οι αλλαγές αυτές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχή μεταστροφή της αντίληψης των πολιτών για το κράτος. Τα νέα ΚΕΠ, όπως σταδιακά χτίζονται, είναι το «κλείδι» για την επιτυχημένη αυτή μεταστροφή.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η ψηφιακή πλατφόρμα myKepLive δημιουργήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης εν μέσω της πανδημίας, αλλά με απίστευτα μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα μέσω του Gov.gr και με κωδικούς TaxisNet ο πολίτης μπορεί να κλείσει ένα ψηφιακό ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθεί με τηλεδιάσκεψη σε ώρα και ημέρα που εκείνος επιθυμεί. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό, πρωτόγνωρο τρόπο εξυπηρέτησης που καταργεί την ανάγκη μετακίνησης και αυξάνει την ταχύτητα απόκρισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα καθώς και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας και στον Δήμο της Αθήνας είναι ενδεικτική της δυναμικής που έχει αποκτήσει και που θα εντείνεται συνεχώς τους επόμενους μήνες και σε άλλους τομείς.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 18:21

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού
    Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού

    «Ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»

    Σύντομα παραδίδεται το ΚΕΠ Γαστούνης

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές απολαμβάνουν πλέον οι δημότες του Δήμου Πηνειού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Βαρθολομιού και Τραγανού ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ΚΕΠ Γαστούνης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών.

    Η ανακαίνιση αποτελεί έργο προϋπολογισμού ύψους 88.897,88€ που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 . Παράλληλα, με προϋπολογισμό 24.831€, έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών υποδομών των τριών ΚΕΠ, εξέλιξη που διευκολύνει το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Αναβαθμίζεται το δημοτικό κτίριο της πλατείας Ηρώων

    Αναφορικά με την περίπτωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Γαστούνης, η ανακαινισμένη αίθουσα πρόκειται να ανοίξει για τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Ηρώων με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία –με την εγκατάσταση ανελκυστήρα- και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Η αναβαθμισμένη και σύγχρονη υποδομή πρόκειται να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα το ΚΕΠ, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών σε σύγχρονες υποδομές αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. «Κινηθήκαμε άμεσα και συντονισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και συνακόλουθα στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας· ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    dimos pin kep olokl 3

    «Η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» σχολίασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες απολαμβάνουν όσοι προσέρχονται στο ΚΕΠ Τραγανού.

    dimos pin kep olokl 2

    «Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση των ΚΕΠ του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
    Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση των ΚΕΠ του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης

    Ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας υπέγραψε μαζί με τον ανάδοχο του έργου την σύμβαση για την αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Τα ΚΕΠ του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τα επιλέξιμα ΚΕΠ όλης της χώρας που πρόκειται να εκσυγχρονιστούν, και πιο συγκεκριμένα με την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των ΚΕΠ βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και μέσω αντίστοιχων εργασιών όπως ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση επιγραφών, επίπλωσης κ.α.

    Το εν λόγω έργο είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2024 και η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α. 55.7331.001 του προϋπολογισμού εξόδων του Οικ. Έτους 2024 με το ποσό των 120.000 ευρώ.

    dimos andr upogr kep 2

    Η μελέτη αφορά την ανακαίνιση των τεσσάρων κέντρων εξυπηρέτησης πελατών που βρίσκονται και λειτουργούν στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και συγκεκριμένα:

    1. Δ.Ε Ανδραβίδας
    2. Δ.Ε. Βουπρασίας
    3. Δ.Ε Λεχαινών
    4. Δ.Ε Κάστρου - Κυλλήνης

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκσυγχρονίζονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πηνειού
    Εκσυγχρονίζονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πηνειού

    Προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παράδοση των τριών ανακαινισμένων ΚΕΠ του Δήμου Πηνειού που αναμένεται να διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές. Η επιτυχής υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υπήρξε αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της σημερινής Δημοτικής Αρχής καθώς η ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Πηνειού έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης.

    Ο Δήμος Πηνειού χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 88.897,88€ στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, για την αναβάθμιση των τριών ΚΕΠ σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό. Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Τα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού αναμένεται να παραδοθούν άμεσα ενώ για το ΚΕΠ Γαστούνης αναμένεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής του διωρόφου κτιρίου. Πρόκειται για ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επίλυση του μείζονος προβλήματος στεγανότητας και στατικότητας της στέγης.

    «Στόχος η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών»

    Την εξέλιξη των εργασιών επέβλεψε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Τα μέλη του κλιμακίου διαπίστωσαν ότι τα συνεργεία κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και ότι σύντομα –με εξαίρεση το κτίριο της Γαστούνης- αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό.

    Αναφερόμενος στη συνολική πορεία του έργου ο Δήμαρχος Πηνειού στάθηκε ιδιαίτερα στην ολιγωρία που επέδειξε η απελθούσα δημοτική αρχή στο να προχωρήσει τις αναγκαίες διαδικασίες και να εκπονήσει τις σχετικές μελέτες παρά τις συνεχείς οχλήσεις από το αρμόδιο υπουργείο. «Τον Φεβρουάριο του 2024, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, προχωρήσαμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση και κατ’ επέκταση το έργο· ευτυχώς βρισκόμαστε πλέον σε καλό δρόμο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα η σταδιακή βελτίωση και αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων με ανακαινίσεις –όπου απαιτούνται- , με βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και με την ενεργειακή αναβάθμισή τους όπου αυτό είναι εφικτό. «Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε αφενός τις συνθήκες εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων αφετέρου την παρεχόμενη εξυπηρέτηση προς τους πολίτες. Μέσα σε έξι μήνες έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση και έχουμε επιτύχει πολλά· ζητάμε ωστόσο τους δημότες μας να επιδείξουν υπομονή και να είναι αρωγοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας».

    dimos pin kep eks 2

    Την εξέλιξη των εργασιών επέβλεψε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

    dimos pin kep eks 3

    dimos pin kep eks 4

    Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΕΠ Πύργου: Προσωρινά κλειστό την Παρασκευή 20/10 και το Σάββατο 21/10
    ΚΕΠ Πύργου: Προσωρινά κλειστό την Παρασκευή 20/10 και το Σάββατο 21/10

    Το ΚΕΠ Πύργου θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 20/10/23 και το Σάββατο 21/10/23 λόγω προσωρινής μεταφοράς για ανακαίνιση του χώρου του.

    Το ΚΕΠ Πύργου θα λειτουργήσει ξανά από τη Δευτέρα 23/10/2023 και μέχρι τη λήξη των εργασιών ανακαίνισης, στον ισόγειο χώρο του Πολύκεντρου (οδός Τάκη Πετροπούλου και Πατρών, από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 08.00 - 19.30 και Σάββατο ώρες 8.00 - 13.30).

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του Ειδικού Εποχικού βοηθήματος έτους 2023
    ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του Ειδικού Εποχικού βοηθήματος έτους 2023

    Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και στα ΚΕΠ από 20/9/2023 έως 30/11/2023.

    ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

    Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται:

    Α) Για την υποβολή της αίτησης από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης (από 11/9/2023 έως 30/11/2023)

    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ και συγκεκριμένα: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-dypa

    Β) Για την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ

    Απαιτείται:

    1. Α.Φ.Μ

    2. Α.Μ.Κ.Α

    3. ΙΒΑΝ ΤΡΑΠ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

    4. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    5. ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΙΚΑ

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Υποβολή αιτήσεων ωφελούμενων του Προγράμματος «Dentist Pass» παιδιών
    ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Υποβολή αιτήσεων ωφελούμενων του Προγράμματος «Dentist Pass» παιδιών

    Το Πρόγραμμα «Dentist Pass» αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για τη διενέργεια πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα (6-12) ετών στο πλαίσιο του Έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» (κωδικός Δράσης 16783), του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.»

    Δυνητικοί ωφελούμενοι του Προγράμματος «Dentist Pass» είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

    Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40€). Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μoρφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (Dentist Pass).

    Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας του ωφελούμενου παιδιού ή των ωφελούμενων παιδιών έως του ανωτέρω ποσού. Το χρηματικό ποσό της ενίσχυσης δύναται να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους αποκλειστικά για την πληρωμή πράξεων προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας προς τους συγκεκριμένους ωφελούμενους.

    Η υποβολή αιτήσεων και μέσω ΚΕΠ μπορεί να γίνεται από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 για όλα τα ΑΦΜ.

    Απαιτείται

    1. Α.Φ.Μ

    2.Α.Μ.Κ.Α (γονέα και παιδιών)

    3. κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα NFC για την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών και με δυνατότητα σύνδεσης στο Google Pay ή στο Apple Pay 4. E-MAIL.

    Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις (για όλα τα ΑΦΜ και για υποβολή είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ), ως λήξη υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Προγράμματα κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2023 – Παιδικό κατασκηνωτικό, εκδρομικό – Παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου
    ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Προγράμματα κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2023 – Παιδικό κατασκηνωτικό, εκδρομικό – Παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου

    1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις)

    2. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού μόνο για συνταξιούχους, οι οποίοι ταυτόχρονα με τις μέχρι έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας.

    Οι δικαιούχοι των περ. 1. και 2. του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2023 , από όλες τις περιοχές της χώρας, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται μέχρι έντεκα (11) ημέρες (10 διανυκτερεύσεις ).

    3. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχους του ΛΑΕ, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις μέχρι και δεκαέξι (16) ημέρες (15 διανυκτερεύσεις).

    4. Εκδρομικό πρόγραμμα με τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις)

    5. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

    6. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου

    ✓ Για τα προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού, εκδρομικό πρόγραμμα, δωρεάν παροχής βιβλίων και δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ όλης της χώρας από 6-6-2023 έως και 26/6/2023.

    ✓ Για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους γίνεται απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ από 6-6-2023 έως και 12/6/2023.

    Απαιτείται:

    1. (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου .

    2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

    3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Εστίας.

    Η προσκόμιση της βεβαίωσης πιστοποίησης αναπηρίας δεν απαιτείται στις περιπτώσεις των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας.

    Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, η οποία φέρει το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου θεωρημένη από οποιαδήποτε δημόσια αρχή και συνοδευόμενη από το αντίστοιχο δικαιολογητικό από τα προαναφερόμενα.

    Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

    1. Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α’), όπως ισχύει.

    2. Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ.

    3. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων.

    4. Οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

    5. Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.

    6. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες και πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις
    ΚΕΠ Δήμου Πύργου: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες μητέρες και πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις

    Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων έτους 2023, (700€) σε κάθε μία από τις τέσσερις χιλιάδες τρίτεκνες μητέρες και (1.000€) σε κάθε μία από τις χίλιες πολύτεκνες μητέρες από όλες τις περιοχές της χώρας απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 6-06-2023 έως και 26-06-2023.

    Εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΑ.

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες έχουν:

    • Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) οι οποίες είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.
    • οι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές,
    • οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, με την προϋπόθεση ότι καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ
    • Οι μητέρες πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα και άνεργα και να μην υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, ή το 24ο έτος εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση, ή φοιτούν στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή σε Ινστιτούτα

    Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΕΚ), ή παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

    • Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου, 19ου και 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2023, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.

    Στις δικαιούχους δεν περιλαμβάνονται τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες με τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού .

    Απαιτείται:

    1. (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) ασφαλισμένου ή συνταξιούχου .

    2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

    • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός των τέκνων της τρίτεκνης ή πολύτεκνης μητέρας.
    • Διαζευκτήριο ή συμφωνητικό (αφορά διαζευγμένες ή εν διαστάσει μητέρες) από το οποίο να προκύπτει ποιός γονέας έχει την επιμέλεια του/των παιδιού/ων.
    • Για τα παιδιά άνω των 18 και μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα, Βεβαίωση Ανεργίας του ΟΑΕΔ (ότι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι κατά την υποβολή της αίτησης).
    • Για τα παιδιά άνω 18 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας τους , εφόσον συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη μέση εκπαίδευση, βεβαίωση σπουδών.
    • Για τα παιδιά άνω των 18 και μέχρι 24 ετών

    α) εφόσον σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσο”) από το οποίο θα προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή

    β) πιστοποιητικό σπουδών Μεταλυκειακού έτους- Τάξη Μαθητείας των

    Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) από το οποίο θα προκύπτει, η ημερομηνία εγγραφής του σπουδαστή των ΕΠΑΛ στην τάξη μαθητείας

    γ) βεβαίωση σπουδών εφόσον σπουδάζουν σε ΙΕΚ της ημεδαπής και δεν εκδίδεται κάρτα φοίτησης («πάσο») .

    • Στην περίπτωση παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής,
    • Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της τρίτεκνης ή πολύτεκνης μητέρας, ανεξαρτήτως αν η τρίτεκνη ή πολύτεκνη μητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού.

    Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται ανωτέρω, καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο