Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 17:15

Πέλλα: Η «Minnie» ανίχνευσε εργαστήριο κάνναβης σε σοφίτα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα - Μαζί του παραπέμφθηκαν και άλλοι δύο κάτοικοι της Πέλλας

Εργαστήριο για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης είχε εγκαταστήσει ένας ιδιοκτήτης στο σπίτι του σε περιοχή της Πέλλας. Η αλάνθαστη όσφρηση της «Minnie», όμως, το εντόπισε μέσα σε έπιπλο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στην σοφίτα του σπιτιού του.

Η εκπαιδευμένη στην ανίχνευση ναρκωτικών σκυλίτσα της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς ανακάλυψε το μυστικό δωμάτιο, στο οποίο ήταν κρυμμένος ο εξοπλισμός. Είχε σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρα, λαμπτήρες, χρονοδιακόπτες και άλλα εξαρτήματα και καλλιεργούνταν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.
Μαζί του παραπέμφθηκαν άλλοι δύο κάτοικοι της Πέλλας, καθώς στις αποθήκες και στα σπίτια τους η «Minnie» ανακάλυψε 59 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εννέα ναρκωτικά χάπια, και ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 1.160 ευρώ και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών με κατηγορίες κατά περίπτωση για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 11:35

Σχετικά Άρθρα

  • Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων
    Πέλλα: Ηλικιωμένη παγίδευσε μέλος σπείρας απατεώνων

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του

    Κράτησε την ψυχραιμία της μια ηλικιωμένη, όταν ένας άγνωστος που της συστήθηκε ως αστυνομικός την κάλεσε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της στα Γιαννιτσά και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες η κόρη της που είχε προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.
    Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε αμέσως ότι η γυναίκα που άκουγε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας να της ζητάει να πληρώσει τα χρήματα που ζητούσε ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν ήταν η κόρη της, αλλά προσποιήθηκε ότι μπορούσε να δώσει 1.500 ευρώ και έκλεισε ραντεβού έξω από το σπίτι της. Αμέσως, όμως, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας Πέλλας, οι οποίοι εντόπισαν τον “εισπράκτορα” τη στιγμή που πήγε να παραλάβει τα χρήματα και τον συνέλαβαν.
    Πρόκειται για έναν Έλληνα, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας με την δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα απάτης. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης
    Ηλεία: Τον έπιασαν με 111 γραμμάρια κάνναβης

    Σύλληψη άνδρα σε περιοχή του Πηνειού για κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν συνολικά 111 γραμμάρια κάνναβης

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πηνειού, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν, επιμελώς κρυμμένα σε περβάζι παραθύρου και σε αναρριχόμενο φυτό σε φράκτη της οικίας, συνολικά (111) γραμμάρια κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας (παράλληλη έδρα Αμαλιάδας).

  • Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου
    Φυτεία με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone στον Αλμυρό Βόλου

    Μια φυτεία με δύο χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε drone της Αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής (21/9) σε δύσβατη περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

    Οι αστυνομικοί από την Πάτρα με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων από την ΟΠΚΕ και τα ΕΚΑΜ από την Αθήνα επιχείρησαν στην περιοχή πάνω από τη Γαύριανη του Αλμυρού και εντόπισαν την καλλιέργεια της κάνναβης.

    Οι Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ προχώρησαν και στη σύλληψη ατόμων ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Εκτός των δενδρυλλίων οι αστυνομικοί εντόπισαν και αποξηραμένη κάνναβη.

    Πηγή: cnn.gr

  • Παραμορφωμένα ροδάκινα στην Πέλλα: Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς για τον ιό
    Παραμορφωμένα ροδάκινα στην Πέλλα: Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς για τον ιό

    Τα παραμορφωμένα ροδάκινα στην κεντρική Μακεδονία λαμβάνουν, πια, μορφή επιδημίας καθώς το φαινόμενο φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου.

    Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών του αγροτικού συνεταιρισμού Πέλλας, Χρήστος Τσατσαράκης, από τα Γιαννιτσά.

    «Πάνω από 10.000 στρέμματα με παραμορφωμένα ροδάκινα»

    Ο παραγωγός τόνισε ότι, «δυστυχώς εδώ και 2 – 3 χρόνια κυκλοφορεί ένας ιός ο οποίος έχει καταστρέψει τα ροδάκινα και είναι μη εμπορεύσιμα και για χυμοποίηση και για κομπόστα. Η καταστροφή στην περιοχή μας είναι τεράστια». Ο κ. Τσαρτσαράκης σημείωσε πως, όλα ξεκίνησαν «το 2021, είχε ξεκινήσει από ένα χωράφι 10 στρεμμάτων στην περιοχή μας. Ξαφνικά την επόμενη χρονιά πήγαμε στα 200 – 300, το 2023 πήγαμε στα 1.00 στρέμματα και φέτος έχουν ανέβει πάνω από 10.000 στρέμματα με παραμορφωμένα ροδάκινα».

    Πρόσθεσε πως, «εννοείται πως δεν μπορούμε να βγάλουμε τα έξοδά μας, ήδη έχουν εγκαταλειφθεί πολλά χωράφια με παραμορφωμένα ροδάκινα, δεν συγκομίζονται καν, δε συζητάμε για να μαζευτούνε γιατί είναι μη εμπορεύσιμα».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φωτιές σε Δράμα και Πέλλα: Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η μάχη για κατάσβεση
    Φωτιές σε Δράμα και Πέλλα: Συνεχίζεται για ακόμη μια μέρα η μάχη για κατάσβεση

    Μάχη με τις φλόγες για ακόμη μια ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Φαλακρό της Δράμας και στο όρος Πάικο της Πέλλας.

    Ποια είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

    Στο Φαλακρό η φωτιά που εκδηλώθηκε από τις 17 Ιουλίου καίει μέσα σε χαράδρες, σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Σίτνας, ενώ ξεκίνησε από την περιοχή της Χιονότρυπας και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά νότια προς την πλευρά των Πύργων. Στο σημείο επιχειρούν σήμερα 35 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράφμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

    Στο όρος Πάικο Πέλλας, στην περιοχή Κρανιά η φωτιά είναι σε εξέλιξη επίσης από τις 17 Ιουλίου το βράδυ και εκδηλώθηκε μετά από σφοδρή καταιγίδα με πολλαπλούς κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή.

    Στην περιοχή επιχειρούν για τρίτη μέρα 21 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, επτά οχήματα της πυροσβεστικής και από αέρος ένα ελικόπτερο.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια
    Εξαπλώνεται ο ιός που παραμορφώνει τα ροδάκινα – Χτύπησε 70 αγροτεμάχια

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο με ροδάκινα, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του

    Σε πάνω από 3.300 στρέμματα με ροδάκινα και νεκταρίνια σε Πέλλα και Ημαθία έχει εντοπιστεί η ασθένεια της παραμόρφωσης των καρπών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει οι παραγωγοί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (ΕΔΟΠ).

    Στις 3 εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας, ήδη 148 παραγωγοί έχουν καταθέσει δήλωση για 570 αγροτεμάχια σε Πέλλα και Ημαθία, ενώ τα στρέμματα που στο σύνολό τους εμφανίζουν παραμόρφωση ανέρχονται συνολικά και στις δύο περιοχές στα 3.308,40.

    Τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν

    Μετά την ολοκλήρωση των καταγραφών και την ύπαρξη ολοκληρωμένης εικόνας της έκτασης της προσβολής θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν ισχύουν οι οδηγίες του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει οι προσβεβλημένοι καρποί να μην συγκομίζονται και να παραμένουν στο χωράφι.

    «Αφού γίνει η καταγραφή τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν, ενώ θα επιδιωχθεί να ευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία», επισημαίνει η Διεπαγγελματική.

    Επίσης επισημαίνεται ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί για τη μη μετάδοση του ιού και για να προστατευθεί γενικώς η ροδακινοκαλλιέργεια.

    Η διαδικασία

    Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν το πρόβλημα σε κάποιο αγροτεμάχιο, καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωσή του. Η δήλωση γίνεται μέσω του ΚΥΔ στο οποίο ο κάθε παραγωγός έχει υποβάλλει τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

    Οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκεφθούν το ΚΥΔ και να ζητήσουν την εκτύπωση εντύπου στο οποίο θα φαίνονται αναλυτικά μόνο οι καλλιέργειες των ροδακίνων και νεκταρινιών. Επί αυτού του εντύπου σε ειδική στήλη, θα συμπληρωθεί ο αριθμός των δέντρων του κάθε αγροτεμαχίου που έχει εμφανιστεί το πρόβλημα.

    Στο κάτω μέρος του εντύπου θα υπογράφει ο παραγωγός και ο γεωπόνος με τον οποίο συνεργάζεται ο παραγωγός και ο οποίος προμηθεύει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

    Στον χώρο υπογραφής του γεωπόνου θα τίθεται και η σφραγίδα του.

    Το έντυπο στη συνέχεια θα προσκομίζεται στο ΚΥΔ, θα καταχωρίζεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και φωτοαντίγραφό του θα παραδίδεται στον παραγωγό ενώ το πρωτότυπο θα παραμένει εκεί.

    Πηγή: In.gr
  • Τραγωδία στην Πέλλα: Επιτέθηκε με τσεκούρι στον γιο του και λίγο καιρό αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο
    Τραγωδία στην Πέλλα: Επιτέθηκε με τσεκούρι στον γιο του και λίγο καιρό αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε έναν 72χρονο που επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον του 45χρονου γιου του μετά από καβγά το 2022 στην Πέλλα.

    Αυτό που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είναι ότι ο 45χρονος έχασε λίγο καιρό αργότερα τη ζωή του σε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

    «Μακάρι να ζούσε», είπε ο 72χρονος στην απολογία του

    Πατέρας και γιος είχαν συνεχείς καβγάδες και η αιτία που πυροδότησε το επίδικο επεισόδιο φαίνεται πως ήταν η πρόθεση του 45χρονου να πουλήσει τα χωματουργικά μηχανήματα της οικογενείας που ήταν τα μέσα διαβίωσής τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά την πάλη των δύο ανδρών, ο 72χρονος χτύπησε τον γιο με το τσεκούρι, προκαλώντας του αμυχές και αιματώματα στην τραχηλική χώρα.

    «Μακάρι να ζούσε και να τα είχε πουλήσει τα μηχανήματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 72χρονος που βούρκωνε κάθε φορά που άκουγε το όνομα του γιου του. Ομόφωνα δικαστές και ένορκοι τον έκριναν αθώο για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απειλής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - iefimerida.gr

  • 10χρονη κατήγγειλε προσπάθεια αρπαγής σε χωριό της Πέλλας
    10χρονη κατήγγειλε προσπάθεια αρπαγής σε χωριό της Πέλλας

    Το κορίτσι υποστηρίζει ότι κλώτσησε τον άγνωστο άνδρα και κατέφυγε τρέχοντας στην αυλή ενός σπιτιού

    Καρέ- καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμωπίας το υλικό που συνέλεξαν από τις κάμερες επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβώσουν αν πράγματι κινήθηκε από και προς την κοινότητα Σαρακηνοί ένα ένα βαν με φιμέ τζάμια, με επιβάτες ένα ζευγάρι που φέρεται ότι προσπάθησε να αρπάξει ένα ανήλικο κορίτσι.
    Η 10χρονη μαθήτρια είχε καταφύγει αναστατωμένη στους γονείς της το πρωί της Πέμπτης και τους είχε πει ότι, την στιγμή που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του χωριού με τους 350 κατοίκους πηγαίνοντας προ το σχολείο της, την πλησίασε το βαν και ο οδηγός προσπάθησε να την πείσει να μπει μέσα για να της δώσει καραμέλες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μικρούλας, κατέβηκε μαζί με την συνοδηγό και την άρπαξε από το χέρι.
    Το κορίτσι υποστηρίζει ότι κλώτσησε τον άγνωστο άνδρα και κατέφυγε τρέχοντας στην αυλή ενός σπιτιού, ενώ το ζευγάρι την έβρισε και μπήκε βιαστικά στο βαν, με το οποίο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, κανείς από τους κατοίκους του μικρού χωριού δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό που, πάντως, ερευνάται με προσοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο