Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 15:33

Κεφαλονιά: Πήγε να δώσει το «παρών» και έκλεψε όχημα της Ασφάλειας!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη

Πέρασαν μερικά λεπτά ώσπου να αντιληφθεί ο αστυφύλακας - φρουρός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας - ότι ο νεαρός που έφυγε με ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας δεν ήταν… συνάδελφός του, αλλά πολίτης, και να σημάνει συναγερμό!

Το υπηρεσιακό όχημα ήταν παρκαρισμένο στην πίσω πλευρά του κτιρίου με τα κλειδιά στη μηχανή και ο 29χρονος δράστης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, μόλις βγήκε από το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. όπου είχε πάει την Κυριακή για να δώσει το «παρών» ως όφειλε, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή για υπόθεση στην οποία είναι υπόδικος.
Ο σκοπός σήμανε συναγερμό και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσει τον έλεγχο ο 29χρονος και να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο μέσα σε ένα χωράφι σε κοντινή απόσταση. Ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή δημόσιας περιουσίας και απείθεια.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 11:47

Σχετικά Άρθρα

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο
    Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο

    Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 27χρονου πατέρα που κατηγορείται για παραμέληση του 7χρονου γιου του που βρέθηκε να περιπλανιέται σε δρόμο της Πάτρας, ο ιερέας παππούς του ανήλικου, δίνει την δική του εκδοχή για το θέμα.

    Με δηλώσεις του ο ιερέας αναφέρει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, ξεκλειδώνοντας την πόρτα, ενώ όλοι κοιμόνταν για μεσημέρι.

    «Κοιμόταν το μεσημέρι ο γιος μου με τον εγγονό μου, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Συνήθως κλειδώνουμε το σπίτι όταν κοιμόμαστε, είτε μεσημέρι είναι, είτε βράδυ είναι.

    Το παιδί σε κάποια στιγμή ξύπνησε, πήρε τα κλειδιά του πατέρα και πήγε να βρει τη μητέρα του, η οποία μένει δύο τετράγωνα κάτω από εμάς», λέει ο πατέρας του 27χρονου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι γονείς του 7χρονου είναι χωρισμένοι και ο ανήλικος μένει και στα δύο σπίτια καθώς αυτά βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

    Παράλληλα ο παππούς ανέφερε ότι μόλις ξύπνησαν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι το παιδί έχει ανοίξει την πόρτα και έχει φύγει και έσπευσαν αμέσως να καλέσουν την αστυνομία.

    Η ανησυχία της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αστυνομικοί ήδη είχαν βρει τον 7χρονο και τον παρέδωσαν στην οικογένειά του.

    Τέλος ο ιερέας είπε ότι ουδείς παράτησε το παιδί το οποίο ουδέποτε είχε μείνει μόνο του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της
    Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της

    Σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο

    Mια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε μια τουρίστρια που κάνει διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν δέχθηκε επίθεση από μια οχιά που την δάγκωσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας που έκανε σε μια δύσβατη περιοχή καθώς, σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο.
    Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από το κινητό της τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την άμεση μεταφορά της. Επειδή βρισκόταν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί από την κοινότητα Αθέρα προς την παραλία Αμίδι, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της.
    Όμως, ο δυνατός άνεμος το εμπόδισε να προσγειωθεί. Έτσι, οι διασώστες ακινητοποίησαν την τουρίστρια για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος και στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.
    Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν τους φρικτούς πόνους και τα οιδήματα που κάλυψαν το σώμα της και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά
    Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά βρέθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη 28&29 Αυγούστου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Δρ Δημήτρης Κατσαρός, όπου είχε σειρά επαφών και συνεργασιών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κράτος.

    Ο κ. Κατσαρός ξεκίνησε το πρόγραμμά του, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτο, με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, Ληξουρίου, Γεώργιο Κατσιβέλη και Σάμης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, όπου αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον πολεοδομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό τομέα, καθώς και στα έργα που υλοποιούνται, εντάχθηκαν ή δρομολογούνται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.

    Τέλος, συνάντηση είχε ο Γενικός Γραμματέας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με τους Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρη Κουρή και Ελένη Παπαναστασάτου, όπου τέθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν στην συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο